Kaynana ile isim bebeğime isim tartısması bi akıl verin bayanlar

ben olsam hayatta koymam alın paranızı da sevgınızı de münasip bir yere koyun derim cocuk benım ısım hakkı da benım , zaten bunu dıyen ınsan gerceten bebegınızı sevmez, bır hedıye alır mesela on yıl lafını yapar..

keşke erkek olucak ismi de bu olucak karar verdik deseydiniz baştan. gerizekalı yaa mecbur değilsin sakın kpederin adını fln koyma pislik adam. parasını da alsın başına çalsın

20 sayfa olmuş, ama konu sahibi sizin de demek ki maddi bir beklentiniz var.
sonuçta maddi bir beklentiniz olmasaydı koyardınız istediğiniz ismi, sevmeyeceğiz falan bahane, zamanla herkes her şeye alışır, bu bilinen bir gerçektir.

Iyi de bunun sonu yok ki, simdi ismini koyarlar yarin ne yedirip icirip giydigine karisirlar. 2-3 yasinda annesi terbiye vermeye egitmeye baslar. Yok öyle olmaz yok böyle olmaz, yememesi gereken seyleri "yesin ne var biz böyle büyüttük" derler yedirirler, annesi hayir der onlar evet derler. Cocugu kendi annesinin kucaginda görmeye tahammülü olmayan, sana abla diyecek bana anne diyecek diyen kayinvalide örnekleri var okuyoruz burada. Cocuk söz konusu oldu mu cok baslilik olmaz. Bu olay evet isim koyma asamasindan baslar. Cocugu torun bir can olarak görmüyorlar ki sanki yeni mal esya aliniyor. Insan heyecan duyar dua eder saglikli olsun diye. Duygusuz terbiyesiz insanlar, istedigimiz isim konmazsa para pul yüzü göremezsiniz diyen insanlar bunlar ve siz de koysunlar canim ne var diyorsunuz. Hamile haliyle deniyor, onlar utanmiyor mu hamile kadini germeye? Rica minnet olsa insan düsünür, kirmayayim iki isim koyayim der.

Bir kadinin en dogal hakkidir doguracagi evladinin ismini koymasi. Siz niye pasifize olup ezilmesini cözüm olarak öneriyorsunuz? Ben hicbir hem cinsimin itilip kakilmasini ezilmesini istemem. Takildigin seye bak olmuyor iste. Bir günlük degil ömürlük olay bu. Eve alinacak esya olur tuttururlar, ben de derim ya bosver dediklerini alalim. Biraz kullanir degistiririz ugrasmaya huzursuzluga degmez derim. Ne hakla evlat üzerinden ille de olacak diye tutturabiliyorlar? Bu kadinin kendi babasi yok mu? Niye kendi anne babasinin ismini koyamiyor? Kocanin ailesinin mali kölesi mi olunuyor evlenince? Benim kizim icin de tüm sülale isim önermisti. Begenseydim birini secerdim gocunmadan. Kimse tutturamazdi ille de bu isim diye. Biz esimle iki isim belirledik ve kura cektik onun istedigi cikti. Adil olsun diye ikinci kizimin ismini de ben koydum.

Kayinvalideler kayinpederler haddini bilip her seye karismamali. Oglu kizi evlenince cekilecekler geri. Oglunun kizinin bir esi ve ailesi var artik. Sorulursa yardim istenirse dahil olmalilar. Mal mülkü de gönülleri isterse versin istemezse vermesinler. Eskiden kayinvalide kayinpeder kendileri bile degil kulagina ismni okuyan hocaya koydururmus isimleri. Biz kendimiz koyalim, torunlarimizin ismini de kendi anne babalari koysun. Bu eski bin yillik gelenekleri de biz degistirelim.

Adı için sevecek olan hiç sevmesin
Saçmalık
Eşler kendi çocuğunun ismine kendi karar veremiyosa, sıkıntı kendilerindedir.
Sözüm ona tüm ailesi sana baskı kurararken isim konusunda, çocuğunun babası nerede ne yapıyor hop bi durun demek bi yana dursun.

Nasil boyle bir kaniya vardiniz ben derdimi anlattim anlayanlarda yardimci oldular saolsun..maddi asla beklentim yok sevmezlerse sevmesinler diyorum ben fakat bunu esime anlatamiyorum surekli tartisiyoruz onu ikna etsem ailesi umrumda olmicak zaten esim tamam dese zaten koymucam paralari batsin ama esimde o ismi isteyince ben zor durumda kaliyorum dun kaynana cadisiyla konustum babani ( kp ) ikna et diyor o ismi koyar dinlemez seni diyor bende kimseyi ikna etmekle ugrasmicam artuk benim cocugum dedim kapattim.

yok arayı okuyamadım zaten.
ilk mesajınıza istinaden yazmıştım.
sizin beklentiniz yoksa eğer, aynen yazdığınız gibi davranın. kimseye karıştırmayın. Zamanla herkes koyduğunuz isme alışacaktır ve seveceklerdir de.

Canim ne guzel yazmissin bende ayni senin gibi düsünuyorum kendimi ezdirmemeye calisiyorum ama benim esim sorun o yanimda olsa demedigimi birakmazdim ,inlar iki isim teklif edeceklerine ben teklif ediyorum kp adinin yanina bi isim de ben koyayim diye onu bile kabul etmiyorlar kiz cocuguna ben koyayim diyorum agizlarini ariyorum olmaz kp sozde babaymis batsin babaligi kaynana baban o zamanda koymak ister anasinin adini koyar illa anam diye tutturur diyor saka gibi ben en son dun patladim eh kimseyi ikna etmicem bu ne ya doguran ben buyuten ben herseye ragmen secenen sunan ben hayati boyunca seyirci olacak sizler bu hakki nerden buluyorsunuz dedim kapattim teli.

Doktorumla mi konussam onlarin memleketinde dogurcakmisim dogum belgemi versinler kimligi ben cikartayim napim koymicam diyorum koyarsin diyorlar yuzsuzler annesi esime küs suanda aglamis torunumun adini koyamiyoruz diye

Doktorumla mi konussam onlarin memleketinde dogurcakmisim dogum belgemi versinler kimligi ben cikartayim napim koymicam diyorum koyarsin diyorlar yuzsuzler annesi esime küs suanda aglamis torunumun adini koyamiyoruz diye

hadi ya şaka gibi.
hani koyun isterler, baskı yaparlar falan da küsmek çok saçma gerçekten.
çocuk gibi.
biliyorsunuz çocuğa da ağlayarak bir şey yaptırmamayı öğretmek gerekir, sizin de KV nize küserek istemediğiniz bir şeyi yaptıramayacaklarını öğretmeniz gerekiyor.
Eşinize karşı net olun, isme birlikte karar verin ve bu olacak diyerek herkese duyurun.
Hatta ilk iş sosyal medyadan ismini şimdiden duyurabilirsiniz.

Kesinlikle oyle yapicam esimle konusucam ve ismi sosyal medyada duyurucam netlik kazanir boylelikle insallah,cok tuhaflar inanın normalde kv cok iyidir herseye yetisir caliskandir ama elalemcidir hava atmak istiyo bizim istedigimiz adi koydu demek istiyor bi dedikleri olmadi mi dunyanin en kötü insani oluveriyorlar ben bile sok oluyorum

Evet haklısın çok hem de. Ama arkadaşım birşeye " he " demekle "yapmak" "gerçekte uygulamak" arasında fark vardır. Yıl olmuş 2015. Bugün hala bu konu ve benzeri konular asalım, keselim, itiraz hep itiraz diren dayan, kavga, küs konuşma, ilişkileri mesafele, hatta olmuyosa kopar bitir...... (Bak bunun da sonu yok) şeklinde çözülmeye çalışılıyorsa benim, senin, diğerlerinin yüzlerce yıl öncesinde kalmış toplum yönetimlerinden ne farkımız kalır? Bizler değil miyiz okuyan gelişen değişen dönüşen kadınlar. Hani yeteneklerimiz? Hani nerede bizim; eğitimlerimizle, kültürümüzle, yeni dünya yeteneklerimizle olayları, insanları, krizleri yönetme becerilerimiz? Bugün bir kadın kayınvalide kayınpeder gibi iki unsurun tarih öncesi kalmış dayatmasına,tarih öncesi taktikle cevap veriyorsa bugünün ne farkı var geçmişten? Farkı yeni olan oluşturur. Eski olan zaten belli, torunum adını ben koyacağım diyor. mühim olan yeni olan ne yapacak? Şirketlerde çalışıyoruz, ofislerde, ekranlarda yarışma süreçleri, jürili olaylar izliyoruz. Hala olayları yönetme yöntemleri geliştirememişsek, hala "dayan diren kavga et" ten başka birşey gelmiyorsa akıllarımıza ayıp bize. Bu hanım bu çocuğu için bir daha asla yaşayamayacağı bir süreç yaşıyor. bu süreci iyi yönetmeli, tadına varmalı, pürüzleri politik aşmalı ki adı mutluluk olan olayın gerçek hali de mutluluk olsun. Ama zaten aklına yöntem gelmeyen hamilelik psikolojisi ie iyice daralmış bu hanıma verdiğimiz akıllara bir bakalım. Tekrar oku istersen hepsini. Bizler zaten kaosa meyilli insanların davranışlarına vereceğimiz yanlış tepkilerle kaosu kendimize hayat edinmemeliyiz.

sevmezlerse sevmesinler
paragöz müsünüz?
parayla satınalacaklarını düşündüklerine göre?
parayla herşeyi yaptırırız mantıklarına da pesss
illa ki sevilir torun

inatlaşmayın.... he he deyin konu geçiştirin istediğinizi yapın ama sosyal medya da meydan okur gibi olmaz... daha kötü olur

Biz de bu yöntemi uyguladik cinsiyetini öğrenir öğrenmez kendi istediğimiz ismi söyledik herkese. Hatta kızımın çok farklı bir isim hikâyesi odu. Dedeleri bunu da anlatınca bir daha seslerini çıkamadılar onlarda saygı duyuyp kabul ettiler.

Kusura bakma ne kadar eziksiniz sevmezse sevmesin cokta umrunda.maddi yardimi demek ki istiyerek degil istemiyerek yapiyiyorlar size.hem siz evlisiniz kocan baksin sana kayinpederin degil. Hani erkek olunca istedigini ismi koyuyuordun? Varya cok komik oglun kayinpedrin ismi illerde kizinda olurss kayinvaldenin ismi olur hey masallah bukadar ezik olmayin...

Cok merakliysa kendisini dogursun asla kabul etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…