Kaynana ile yaşamak

ah_bu_ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2010
35
0
86
İstanbul
Merhaba Kızlar...
Yakın bir zamanda (yani 2012 yılı Haziran-Temmuz gibi) kısmetse evlenmeye karar verdik. Yalnız şöyle bir durum var kızlar, nişanlımın bir evi var ve bu evde annesiyle birlikte yaşıyor.Size sormak ve fikrinizi almak istediğim konular ise şunlar:

1-Kaynana ile nasıl yaşanır? Nereye kadar yaşanır?Lütfen deneyimlerinizi benimle paylaşın,bu benim için çok önemli.

2-Kaynanam dünya iyisi bir insan.Beni çok seviyor.Ama benim tereddütlerim var.İlerde bir gün bir sorun çıktığında bu sorunu nasıl çözebilirim? Eşim de zor durumda kalmaz mı?

3-Etrafımda kaynanasıyla yaşayan 1-2 kız arkadaşım var ve onlardan da 'Ay benim kaynanam da evlenmeden önce melekti melek.. Ama evlendikten sonra 360 derece döndü, en iyi kaynananın bile Allah belasını versin.' gibi birçok şey duydum ve bu da beni çok korkuttu. Sizce bu doğru mu? Sizin de böyle tecrübeleriniz var mı?

4-Kaynanam takıntılı bir kadın..herşeye ama herşeye karışan bir kadın.Bu ilerde benim için sorun olur mu? Ne kadar sorun olur?

5-Hadi bana dediniz ki 'Arkadaşım böyle kaynanayla yaşanmaz, 100 lira kiran olsun senin evin olsun'..Bu konuda bana ne önerirsiniz?

Kızlar düşünceleriniz benim için önemli, lütfen benimle paylaşın.
Cevaplayan herkese çok ama çok teşekkürlerimi sunuyorum.

Son düzenleme:
İnsan kendi annesiyle anlaşamıyor kaldı başkasının annesi

Kısacası yaşanmaz kaynanalarla. Hele de kocası ölmüş kaynana düşman başına...

tabi şartlarınız neyi gerektiriyorsa bence önce onu denemelisiniz.İkinizde çalışıyo olucaksınız kayınvalideniz iyi niyetli bi insan anladğım kadarıyla.Çalışırken sizin için daha rahat olur bence onunla yaşamak malum iş ev bide çocuk olursa zor yani.baktınz işler hiç umduğunuz gibi değil gerçekten bir arada yaşayamıyosunuz bence ozaman çaresine bakın.Hem çocukta olursa siz çalışırken o çocuğa bakar bebekte kendi evinde mis gibi bakılır.O arada kredinizde biter çıkarsınız çekirdek aile kendi evinize.Yani tabi ben olsam öyle yapardım.Kadıncağızda sizden hemen ayrılıp yanlız yaşamak istemeyebilir

aynı durum bendede var bende 2012 de evlenmıs olucam ve kaynanamla yasamıs olcam malesef cadolozun bırıymıs ama sözlumle konusuom konusuom bı yol bulamıoz kötü bı durum gercekten zorr cok zoooorr suan gelecektekı zorlugu goruom

cnm bak kaynanasıyla yaşayan birisi olarak söylüyorum.
hele hele kaynana dulsa düşman basına.

1. sorunun cevabı: kaynana ile anca en fazla taş çatlasa 2 sene yaşanır sonra ev alınıp ayrılmak şartıyla.
ama önce bı verem olursun eşinden soğursun hayata lanet edersin ondan sonra.
2. sinirliysen bu iş olmaz.eşin arada kalır. ki 5 sene cok uuzn bi süre bu kadın 5 sene sizle yaşarsa sonradan ayrılmak cok zor olur.
3. arkadaşların sonuna kadar haklılar.

şimdiki aklım olsa aslamı asla istersem kopekler gibi seveyim yinede dul kaynanananın ogluyla evlenmezdim.
çünkü yeni evliliğini yaşayamıyosun yeni eşyaların sana eskiymiş gibi gelmeye baslayacak
eşinden soguyacaksın.
keske kırada olsaydım sogan ekmek yeseydımde tek derdım kıra ödemek olsaydı diceksin.

birde bu kadının baska coocugu varmı ancak dönüşümlü bakılırsa bu iş olabılır.

yerinde olsam asla kabul etmez ve evlenmezdim innaki cnm o eve git cok degıl 6 ay sonra kafana dank eder ve iş işten gecmiş olur.

sakınnn sakınnnnn ...................................
gerekırse kız kurusu ol ama o eve gitme.....

yanı olur yol bulmaya calıısyorum ayrı kıraya cıksan bu sefer dıceksınkı ben kıradayım eşim kaynanamın oturdugu mis gibi evi ödüyor eee ödüyorda sonucta o evden o gıtmeyecek yanı borcu bitse bile yine berabersin onla.
hadi 5 sene oldu borç bitti dıyelım eee napıcaksınız kaynanan nereye gıdecek?napacak yine sizinle yaşamayacakmı yani o 5 seneyi anlamadım.

canım öncelikle allah sabırlar versin.kayınvalidenle oturcaksan bazı şeyleri göze alman gerekir. bir kere fikir ayrılığı yaşanır. 2-3 sene melek oluyorlar sonra deliriyorlar şeytan oluyorlar.bazı konularda eşinden fazla karışıyorlar sana. hele birde dulsa oğlunu senden kıskanabilir. işin çok zor.ama katlanırım dersen otur derim. baktın olmuyor eşinle konuşur ayrı eve çıkarsın canım:) nişanlın illede annemlemi oturucaz diyor? başka oğlu felan yokmu kayınvalidenin??

İnsan kendi annesiyle anlaşamıyor kaldı başkasının annesi

Kısacası yaşanmaz kaynanalarla. Hele de kocası ölmüş kaynana düşman başına...

şahane bi cevap kesinlikle katılıyorum
tabi istisnalar olabililir her kaynana aynı değildir ama kaynanayla aynı dilden konuşmak gerçekten çok çok zor

Son düzenleme:
Evliliği erteleyin biraz en olmadı.Sonuçta maddi manevi hazır olununca yapılan bir birliktelik bu.Neden kaç yıldır hayal kurduğun şeyler gerçekleşmesin ki? Tamam 5 yıl uzun bir süre ama bu seçenek de çok içe sinen bir durum değil.Ben hep geç olsun güç olmasın diyenlerdenim istediğim gibi olana kadar beklerim.

birde kaynanam cok takıntılıdır demişsin eyvh ki ne eywah..
iyiliğine bıle söylemiş olsa onlar zamanla sana batar ve nefret etmeye baslarsın.
her lafa karışır ayyy aynı benımkı.
kocanla 2 muhabbet edemessın direk atlar cvp verir. nefret ediyorum yaa
her lafın içindedir. biz mesela bunu bıldıgımız için hiç konuşmayız aksam yemegınde falan lafı g.tünden anlarlar sen anlatıcam kendımı ıfade edıcem dıye paralanırsın.
yani onlara laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zordur.
ben yemekte kocamla bıle 2 laf edemez oldum agzımı açmaya kalmıyor sürekli bı yorum sürekli bı yorum....

anlattıgına göre sende bunları yaşıcaksın.
unutma yüreğinde huzur olsun ister dağ kadarderdin olsun vızz gelir karı koca üstesınden gelir
ama paran olsun maddi anlamda iyi ol fakat 3. bı kişi aynı evde olmazzzz

Kayınvalideden önemli birşey var, onu gözden kaçırmayın derim.Müstakbel eşiniz, annesine ne kadar düşkün, adil davranmayı becerir mi? Bizzat deneyimimdir, eşim evlenene kadar mükemmel biriydi.Ailesiyle farklı şehirlerdeyiz , evlendik, inanılmaz bir anne kardeş sevdası çıktı ortaya, çok dışlanmış hissettirdi, % 100 haklı olduğum konuda bile onları savundu, beni yerdi. Evliliğimdi 4 yılım bitti, 2. çocuk oldu, sıkıntılı anlarımda hiç yanımda değildi. Lafa gelinceyse maaşallah... Aşk evliliği yaptım bu arada. Bitti dedim, lohusa halimle baba evine gittim.Meğer bensizliği yaşaması gerekiyormuş.Şimdi çok iyi ama gel beni gör, 4 yılın yarası 4 ayda iyileşmiyor.
Tabi ki herkes kendi evinde rahat yaşamak ister, şartlarınız birlikte yaşamayı gerektiriyor anlaşılan.Nasıl düşünürseniz de, öyle hissedeceksiniz. Eğer ki kayınvalide iyi niyetliyse, evde işleri yapan biri olur, çocuk hayatı kısıtlıyor ama o bakar, o konuda da rahat edersiniz.Hem maddi olarak yıpranmamış olursunuz. Eşinizle yalnız kalmak isteyince odanıza çekilirsiniz.
Yeter ki eşiniz gönlünüzü hoş tutmayı bilsin, gerisi hallonur.Baktınız olmuyor, kendi evinize de çıkarsınız.Başta eve fazla eşya almamak, bir de ilk bir yıl çocuk sahibi olmamak yegane tavsiyem...
Mutluluklar Diliyorum...

siz 5 sene sonra ayrılmak istediğinizde kayınvalıde sızden ayrılmak ısteyecek mı ben bunu merak ettim :) iyi niyetli bir kayınvalıden var bence ama o ıyılık bıle senı düşünmesi bıle bır sure sonra senı boğar...emın ol.düşün şimdi sen evındesın mutfakta iş yapıyorsun annen sana dıyorkı kızım nıye oyle yapıyorsun şöyle yapsana böyle yapsana..ona bıle kızar ınsan şahsen ben çok sinir olurum :) bır de yabancı biri olunca ıkı katı sınır oluyor ınsan.benım mustakbel kayınvalıdem de astığım çamaşırları bıle alır kafasına göre tekrar asar.aman şunu nıye aldınız bunu nıye aldınız paranızı çarçur etmeyın guya bızı duşunuyor.gerçektende düşünür ama ben yıne de sinir olurum..diyeceğim o ki kayınvalıdenın maddi durumu nasıl ayrı eve cıkma şansı yok mu? bir evde bir kadın olur senın evınde de sen olmalısın..çünkü kadın orayı kendı evı gördüğü için sana hiçbirzaman o evı bırakmayacak herşeye karısacak..çünkü onun kafasında orası onun evi :) iyi düşün gerekirse evlılıği erteleyin amaaynı yerde yaşamayın işe girersende artık ayrı ev tutun kira mira senın evın olsun...bazen huzur paradan daha kıymetlıdır.bırde sevgılının tutumu da cok önemlii...annesıne düşkünse ana kuzusuysa dinlen dinlen kaç.evlenınce ıyıce yapışıyorlar annelerine.nasıl olsa sende evlendın gıtmezsın dıye düşünüp anne düşkünü oluyorlar...

çok dogru bır yorum olmuş gercekten.
arkadas ne derse doğru demiş.
hepsi tecrubeyle sabıttır.
aynı seyleri herkes yasıyor sende yasarsın.
bu kadar 5 sene sonra sizden ayrılmaz bu 1.
2.cisi o ev okadının evi.her ne kadar jrediyi eşinde ödese o ev o kadının evi.
sen onun düzenının üstüne gideceksın.
kira olsun kendi evın olsun.evının kapısını huzurla açmak çok faklı.
şuan sevgılın anne kuzusu olmasa bıle evlendıgınızde tam bir ana kuzusu olacaktır (ki kadın dul)

evliliğinizin ilk anlarını kayınvalideyle paylaşmak bana kabus gibi geliyor. hiç bir özeliniz kalmayacak. evinizde rahat hareket edemeyecek, her an diken üstünde olacaksınız, kayınvaliden görür eder diye. ayrıca arkadaşın dediği gibi insan annesiyle bile anlaşamıyor. kayınvaliden ne kadar melek olabilir ki? köprüyü geçene kadar tüm güzellikler. şimdi sana kötü davransa zaten aynı evde yaşamayı kabul etmeyeceksin. bu kadın bunu düşenemez mi sence? sana daha sayabileceğim binlerce şey var ama sözün kısası, ya 5 sene daha bekle ya da azıcık aşım kaynanasız başım de ayrı eve çık. evliliğini ziyan etme...

Birbirini seven insan için beklemek çok zor olmayacaktır diye düşünüyorum.Ben tam 7senedir erkek arkadaşımla beraberim,evlenene kadar da 9 yılımız dolmuş olacak.Ama her şey içimiz sinsin diye,gözümüzde bir şey kalmasın diye sabrettik.Bence sen de sabret canım,önce işine gir.Madem erkek arkadaşının maaşının çoğu krediye gidiyor,sen para biriktir eşyalar için,çeyizinin eksikleri için destek ol ona maddi anlamda.Şimdi ben erkek arkadaşına da bir şey diyemiyorum çünkü elinde avucunda bir şey kalmıyor ve yeni bir ev kurulacak eşyalar,düğün masrafları.Ama sen masraflar için ona yardımcı olursan,ayrı ev için de şart koyman daha kolay olur.5 sene senin maaşınla geçinin canım nolacak ki,hayat müşterek değil mi?Emin ol kaynananla yaşamaktan daha iyidir.Yani ben düşünüyorum sevdiğim adamla evleneceğim,ona sarılarak tv seyretmek isteyeceğim,bazen naz yapmak isteyeceğim bazen onu şımartmak isteyeceğim ya da doya doya kavga etmek isteyeceğim haklı olduğumda,ama evde bir kaynana olunca bunların hiçbiri mümkün değil.Bence canım 1,2 sene sabret bu arada eksikliklerinizi tamamlayın ve sonra evlenin.zaten o arada da kredinin bitmesine de 3 yıl filan kalır.

eşinin maaşının 3/4 ü krediye gidiyormuş kayınvalidenin maaşı da yoksa geri kalan 1/4 maaşı da annesine gider. senin maaşınla da kirada oturmak bence çok zor olur. ama 1-2 yıl para biriktrirseniz ayrı eve çıkabilirsiniz -ki para biriktirmek çok zor- ayrıca beraber yaşamak çok zor olur senin için. başka çocukları da varsa krediye yardım etmeliler bence

Ayrı eve felan çıkamazsınız..
erkekler sorumluluk almakdan korkuyolar çünki yada işlerine gelmiyo..
1 taş 2 kuş hesabı..
hem annesini idare etmiş oluyo hem sizi..
2 su , 2 elektrik,2 doğalgaz, 2telefon faturası ödemekdense hepsi 1 oluyo çıkıyo işde..
ilerde evi ayırmaya kalktığınızdada baştan kabul ettin ya tepkisi oluyoo.
kayınvaldeniz kaç yaşında bilmiyorum ama siz ayrılma istediğinizde seneler sonra o istemeyebilir.
iyiliklee evini ayıranı ben hiç duymadım.. etrafımda..
ya kavga gürültü hengameyle yada boşanmayla
baştan tavrınızı koyucaksınız..
o evin borcunu eşiniz ödüyoo ev eşinizin annesinide kiraya çıkaramaz adamın evi varken niye kendisi kiraya çıksın ki?
mantıklı düşünün

yani anlıcan güzel konu sahibi arkadasım bu konunun 2 ucu b.klu değnek.
trleli arkadasımın dediği gibi aynı sorunu bende yaşıyorum.
kayınvalıdemle yasıyorum vegeliri yok üstelikte dul.
ev aldım ve ayrı cıkmak istiyorum sanıyormuusnki bizi bırakacak ben kendımı size adadım dıyor kadın.
ne badireler atlatıcam bak gör.
ama ben ev aldım. o adam evı varken nasıl kiraya çıkamassa bende evım varken neden kayınvalıdemle oturayım ki.?
evet erkeğe 2 evı ıdare etmek zor gelıyo bende ayrı cıksam benımkıde 2 su 2 elekt 2 doğalgaz ödiyecek.
bu kayınvalıdenın maaşının olmamasından kaynaklanıyo.
ve ben bu durumu cok iyi bilip sancısını cekıyorum.
senın eşin olacak kişi bu ayrımı yapamaz.araya mesafe koyamaz yılların zehır olur krediyi ödüyor ama sonuçta annesi yıne onunla olcaka
gerçi bunca yazıya cvp vermmeişsin hıç topiğine girip.
sakın arkadasım gel sen yol yakınken bu işten vazgeç...en doğrusu bu olur. baska alternatif yok bence

biz nekadar bıkmışsak başlarını yakmasınlar istiyoruzz..
yaşayan biliyo işte napıcan cnm..
dışardan çok kolay herşey nolcak 1 tabak daha koncak sofraya değil işte değil.. yaşamadan anlaşılmıyo

haklıısn bitanem senın konularını neler yasadığını zaten bılıyorum evet dediğin gibi işte sana zararı olmaz yemegını yapar
bulaşığını yıkar çocuguna bakar sen çalışırsın evet maddi anlamda çok rahat edılebılır belkı ama
ömrü billa 3. bı şahısla aynı evde yaşamak fikri bile bu dediklerimin üstüne çiziyor.
nekadar faydalarıda olsa insan 3. bı kişi istemıyor evınde işte.dediğin gibi yasamadan bılınmiyor.
biz yandık kimse yanmasın.ben bılseydım cok değil 1,5 yıl önce gelırmıydım hiç kaynananın yanına.
pinlerce pişmanımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…