Merhaba Kızlar...
Yakın bir zamanda (yani 2012 yılı Haziran-Temmuz gibi) kısmetse evlenmeye karar verdik. Yalnız şöyle bir durum var kızlar, nişanlımın bir evi var ve bu evde annesiyle birlikte yaşıyor.Evin de kredisi var ve bu kredi de 5 sene sonra bitecek.Nişanlımın maaşının 4/3'ü bu krediye gidiyor.Nişanlım 'Bir süre bizim evde yaşasak hem para biriktirmemiz kolay olur, hem de masrafımız olmaz.' diyor. Ben de şuan çalışmıyorum ancak iş bulmam yakındır,görüşmelerim devam ediyor. Size sormak ve fikrinizi almak istediğim konular ise şunlar:
1-Kaynana ile nasıl yaşanır? Nereye kadar yaşanır?Lütfen deneyimlerinizi benimle paylaşın,bu benim için çok önemli.
2-Kaynanam dünya iyisi bir insan. Kendi annemin bana ettiği zulümleri bilseniz, 'Böyle kaynanayı öp de başına koy be' dersiniz.O derece yani.Beni çok seviyor.Ama benim tereddütlerim var.İlerde bir gün bir sorun çıktığında -ki ben sinirli yapıda bir insanım- bu sorunu nasıl çözebilirim? Eşim de zor durumda kalmaz mı?
3-Etrafımda kaynanasıyla yaşayan 1-2 kız arkadaşım var ve onlardan da 'Ay benim kaynanam da evlenmeden önce melekti melek.. Ama evlendikten sonra 360 derece döndü, en iyi kaynananın bile Allah belasını versin.' gibi birçok şey duydum ve bu da beni çok korkuttu. Sizce bu doğru mu? Sizin de böyle tecrübeleriniz var mı?
4-Kaynanam takıntılı bir kadın. Mesela ocağı kapattıktan,fişini çektikten, 50.000 kere kontrol ettikten sonra 3-5 dakika daha ocağa bakıp emin olduktan sonra yatmaya giden biri.Ve iyi niyetle yani herşey daha iyi daha güzel olsun diye herşeye ama herşeye karışan bir kadın.Mesela hep beraber bi yerde oturup yemek yiyip kola içiyorsak,'Aman kızım kola içmeyin, ayran için,daha faydalı' gibi şeyler söylüyor, 'Aman onu yemeyin, bunu yiyin, bu doğal bir gıda', 'Aman makarnayı süzme kızım,vitamini gider' gibi doğru ama yersiz konuşmaları , karışmaları,burnunu sokmaları var. Bu ilerde benim için sorun olur mu? Ne kadar sorun olur?
5-Hadi bana dediniz ki 'Arkadaşım böyle kaynanayla yaşanmaz, 100 lira kiran olsun senin evin olsun' , o zaman da eşimin tüm parası öteki evin kredisine gittiği için bu evin kirasının tüm yükü benim maaştan gidecek. Ki malumunuz , şu an oturulacak gibi bir evin minimum kirası 700-800. Ben 1200 TL bi yerde başlasam, yarısından çoğu kiraya yani havaya gitcek.Ama nişanlımın evinde yaşarsam-en azından 4 sene evin kredisi bitene kadar- maaşım tümüyle olmasa da cebimde kalacak. (Beyaz eşyaları,koltukları,yatak ve yemek odası takımlarını da saymadım bile,düşünün masrafı). Bu konuda bana ne önerirsiniz?
Kızlar düşünceleriniz benim için önemli, lütfen benimle paylaşın.
Cevaplayan herkese çok ama çok teşekkürlerimi sunuyorum.
İnsan kendi annesiyle anlaşamıyor kaldı başkasının annesi
Kısacası yaşanmaz kaynanalarla. Hele de kocası ölmüş kaynana düşman başına...
siz 5 sene sonra ayrılmak istediğinizde kayınvalıde sızden ayrılmak ısteyecek mı ben bunu merak ettim :) iyi niyetli bir kayınvalıden var bence ama o ıyılık bıle senı düşünmesi bıle bır sure sonra senı boğar...emın ol.düşün şimdi sen evındesın mutfakta iş yapıyorsun annen sana dıyorkı kızım nıye oyle yapıyorsun şöyle yapsana böyle yapsana..ona bıle kızar ınsan şahsen ben çok sinir olurum :) bır de yabancı biri olunca ıkı katı sınır oluyor ınsan.benım mustakbel kayınvalıdem de astığım çamaşırları bıle alır kafasına göre tekrar asar.aman şunu nıye aldınız bunu nıye aldınız paranızı çarçur etmeyın guya bızı duşunuyor.gerçektende düşünür ama ben yıne de sinir olurum..diyeceğim o ki kayınvalıdenın maddi durumu nasıl ayrı eve cıkma şansı yok mu? bir evde bir kadın olur senın evınde de sen olmalısın..çünkü kadın orayı kendı evı gördüğü için sana hiçbirzaman o evı bırakmayacak herşeye karısacak..çünkü onun kafasında orası onun evi :) iyi düşün gerekirse evlılıği erteleyin amaaynı yerde yaşamayın işe girersende artık ayrı ev tutun kira mira senın evın olsun...bazen huzur paradan daha kıymetlıdır.bırde sevgılının tutumu da cok önemlii...annesıne düşkünse ana kuzusuysa dinlen dinlen kaç.evlenınce ıyıce yapışıyorlar annelerine.nasıl olsa sende evlendın gıtmezsın dıye düşünüp anne düşkünü oluyorlar...
Ayrı eve felan çıkamazsınız..
erkekler sorumluluk almakdan korkuyolar çünki yada işlerine gelmiyo..
1 taş 2 kuş hesabı..
hem annesini idare etmiş oluyo hem sizi..
2 su , 2 elektrik,2 doğalgaz, 2telefon faturası ödemekdense hepsi 1 oluyo çıkıyo işde..
ilerde evi ayırmaya kalktığınızdada baştan kabul ettin ya tepkisi oluyoo.
kayınvaldeniz kaç yaşında bilmiyorum ama siz ayrılma istediğinizde seneler sonra o istemeyebilir.
iyiliklee evini ayıranı ben hiç duymadım.. etrafımda..
ya kavga gürültü hengameyle yada boşanmayla
baştan tavrınızı koyucaksınız..
o evin borcunu eşiniz ödüyoo ev eşinizin annesinide kiraya çıkaramaz adamın evi varken niye kendisi kiraya çıksın ki?
mantıklı düşünün
yani anlıcan güzel konu sahibi arkadasım bu konunun 2 ucu b.klu değnek.
trleli arkadasımın dediği gibi aynı sorunu bende yaşıyorum.
kayınvalıdemle yasıyorum vegeliri yok üstelikte dul.
ev aldım ve ayrı cıkmak istiyorum sanıyormuusnki bizi bırakacak ben kendımı size adadım dıyor kadın.
ne badireler atlatıcam bak gör.
ama ben ev aldım. o adam evı varken nasıl kiraya çıkamassa bende evım varken neden kayınvalıdemle oturayım ki.?
evet erkeğe 2 evı ıdare etmek zor gelıyo bende ayrı cıksam benımkıde 2 su 2 elekt 2 doğalgaz ödiyecek.
bu kayınvalıdenın maaşının olmamasından kaynaklanıyo.
ve ben bu durumu cok iyi bilip sancısını cekıyorum.
senın eşin olacak kişi bu ayrımı yapamaz.araya mesafe koyamaz yılların zehır olur krediyi ödüyor ama sonuçta annesi yıne onunla olcaka
gerçi bunca yazıya cvp vermmeişsin hıç topiğine girip.
sakın arkadasım gel sen yol yakınken bu işten vazgeç...en doğrusu bu olur. baska alternatif yok bence
biz nekadar bıkmışsak başlarını yakmasınlar istiyoruzz..
yaşayan biliyo işte napıcan cnm..
dışardan çok kolay herşey nolcak 1 tabak daha koncak sofraya değil işte değil.. yaşamadan anlaşılmıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?