bu arada kaynananın iyi niyeti genelde şöyle oluyor; kendi ve oğlunun çıkarına olan şeylere müdahale ediyor, ama seni düşünüyorum şeklinde tanımlıyor bunu :) gazı yakma fazla kızım, faturalarınıza dikkat edin kızım, al kızım sana salça aldım, al kızım sana tarhana yaptım, (oğlumun parasını harcama kızımmmm)................ paranı harcarsın harcamazsın, o salçayı seversin sevmezsin bunlar hep senin tercihindir ve evlendikten sonra hala bir anne kontrolünde olmak çıldırtıcı bir şeydir. beraber oturma hatta mesafeli davran.
benim kaynanam arkamdan gidip kombiyi kapatıyordu..
bir tanede çocuğum var o zamanlar çocuğum kücükk hemde..
oğlunun parası gitmesin fatura gelmesin diye..
ben kombiyi açıyodum o arkamdan kapatıyordu..
yaptığım kurabiyeleri kekleri hapuurr hupurr yiyorduu ama fırın elektrik yakıyoo çok yakıyo diye söleniyodu..
evi hergün süpürüyordumm hergün evmi süpürülür? diordu..
süpürmesem piss oluyodum..
onlara yaranılmazz
valla mı kız ? bende kaynanam yaslı dıye bırlıkte yasamk ıstıodum
valla mı kız ? bende kaynanam yaslı dıye bırlıkte yasamk ıstıodum
cnm bak kaynanasıyla yaşayan birisi olarak söylüyorum.
hele hele kaynana dulsa düşman basına.
1. sorunun cevabı: kaynana ile anca en fazla taş çatlasa 2 sene yaşanır sonra ev alınıp ayrılmak şartıyla.
ama önce bı verem olursun eşinden soğursun hayata lanet edersin ondan sonra.
2. sinirliysen bu iş olmaz.eşin arada kalır. ki 5 sene cok uuzn bi süre bu kadın 5 sene sizle yaşarsa sonradan ayrılmak cok zor olur.
3. arkadaşların sonuna kadar haklılar.
şimdiki aklım olsa aslamı asla istersem kopekler gibi seveyim yinede dul kaynanananın ogluyla evlenmezdim.
çünkü yeni evliliğini yaşayamıyosun yeni eşyaların sana eskiymiş gibi gelmeye baslayacak
eşinden soguyacaksın.
keske kırada olsaydım sogan ekmek yeseydımde tek derdım kıra ödemek olsaydı diceksin.
birde bu kadının baska coocugu varmı ancak dönüşümlü bakılırsa bu iş olabılır.
yerinde olsam asla kabul etmez ve evlenmezdim innaki cnm o eve git cok degıl 6 ay sonra kafana dank eder ve iş işten gecmiş olur.
sakınnn sakınnnnn ...................................
gerekırse kız kurusu ol ama o eve gitme.....
yanı olur yol bulmaya calıısyorum ayrı kıraya cıksan bu sefer dıceksınkı ben kıradayım eşim kaynanamın oturdugu mis gibi evi ödüyor eee ödüyorda sonucta o evden o gıtmeyecek yanı borcu bitse bile yine berabersin onla.
hadi 5 sene oldu borç bitti dıyelım eee napıcaksınız kaynanan nereye gıdecek?napacak yine sizinle yaşamayacakmı yani o 5 seneyi anlamadım.
İnsan kendi annesiyle anlaşamıyor kaldı başkasının annesi
Kısacası yaşanmaz kaynanalarla. Hele de kocası ölmüş kaynana düşman başına...
:) hayatimda okudugum en gercekci yaziydi.neredeyse 3 yil gecmis ama merak ettim.kurtulabildin mi ? Allah yardimcin olsunnnvalla dadım yazayım bir kişiyi kurtarısak kar diye düşündüm.ama bize güvenir ve inanırsan.
avantajı bana göre yok.
dezanvantajlarını sayayım.(benim yaşadıklarımdan alıntı)
1.herşeye karışır.sadece eşim ve benim hakkımda vereceğimiz kararlarda bile fikrini eksik etmez sağolsun.
2.özel hayat denen bişey kalmaz.
3.hayattan zevk almazsın.ne yemenden ne içmende özelliklede gezmenden.çünkü eve gelince surat bir karıştır ve ertesi gün oğlunu boş bulduğu an mutlaka içindeki gazı çıkartır.
4.kapı çalar kimdi ne dedi, telefon çalar kimdi ne dedi.artık bunlara cevap vermekten gına geldi bana.(senle alakalı olursa zaten ben sana diyorum.)
5.çocuğunun yemesine giyinime içmesine karışır akıl hocalığı yapar.
6.eve arkadaşların gelir sen hizmet edersin o oturu onlarala sohbet eder.
7.kendi misafirleri akrabaları pat diye eve habersiz gelir aynı şekilde sen hizmet edersin.
8.bir tartışmada olayda eşin annesine bişey diyemecek paso sana ağzını tut konuşma cevap verme diyecek.eşinden soğuyacak ve hatta o dönemlerde boşanma fikrini sürekli şeytan sokacak beynine.
9.temizlikten bi haber yaptığın temizlikten birşey anlamayacaksın sinirlerin alt üst olacak.
10.işine gelen yemeği yiyecek işine gelmeyenide benim tansiyonum var bundan yiyemem diyecek.
11.evde tek kalınca öğlen 1de kahvaltı yapan insan hafta sonları nedennnnnnnse erken kahvaltı yapası geliyor gelip yatak odasının dibinde eşine seslenecek kalkın kahvaltı hazırlayın diye.
12.ota moka sinirlensen o kendi üzerine alınıp yüzünü asıp otıracak duygu sömürüsü yapacak dulum garibanımö havası estirip oğlunun anne ne oldu sana demesini 4 gözle bekleyip seni hemen eşine şikayet etmeye başlayacak.
13.oğlu ile senin aranda ayırımcılık yapacak.halbuki onun ihtiyaçlarını karşılayan hizmetini yapan sensin. ve bunun gibi bir sürü şey.
benim 4 yıl da sinirlerim alt üst oldu sinilendiğim zaman kendime hakim olamaz ve ne yaptımız bilmez duruma geldim.
ve şunuda ekleyim o evin kredisini siz ödeyeceksiniz ama yarın öbür gün o ev sizin olmayacak.olursada yine onunla yaşayacaksınız ve benim kayganam gibi bu evi başıma baban dikmedi benle kalan kalsın kalmayan işte kapı diyecek.yani o sizinle değil siz onunla kalmış olacaksınız.ben bu akılda olsam aşkımdan ölmeyi yada babamın evinde bekar kalmayı tercih ederdim.
Merhaba Kızlar...
Yakın bir zamanda (yani 2012 yılı Haziran-Temmuz gibi) kısmetse evlenmeye karar verdik. Yalnız şöyle bir durum var kızlar, nişanlımın bir evi var ve bu evde annesiyle birlikte yaşıyor.Size sormak ve fikrinizi almak istediğim konular ise şunlar:
1-Kaynana ile nasıl yaşanır? Nereye kadar yaşanır?Lütfen deneyimlerinizi benimle paylaşın,bu benim için çok önemli.
2-Kaynanam dünya iyisi bir insan.Beni çok seviyor.Ama benim tereddütlerim var.İlerde bir gün bir sorun çıktığında bu sorunu nasıl çözebilirim? Eşim de zor durumda kalmaz mı?
3-Etrafımda kaynanasıyla yaşayan 1-2 kız arkadaşım var ve onlardan da 'Ay benim kaynanam da evlenmeden önce melekti melek.. Ama evlendikten sonra 360 derece döndü, en iyi kaynananın bile Allah belasını versin.' gibi birçok şey duydum ve bu da beni çok korkuttu. Sizce bu doğru mu? Sizin de böyle tecrübeleriniz var mı?
4-Kaynanam takıntılı bir kadın..herşeye ama herşeye karışan bir kadın.Bu ilerde benim için sorun olur mu? Ne kadar sorun olur?
5-Hadi bana dediniz ki 'Arkadaşım böyle kaynanayla yaşanmaz, 100 lira kiran olsun senin evin olsun'..Bu konuda bana ne önerirsiniz?
Kızlar düşünceleriniz benim için önemli, lütfen benimle paylaşın.
Cevaplayan herkese çok ama çok teşekkürlerimi sunuyorum.
Ben 10 ay zor dayandim ve arkama bile bakmadan kactim o evden ve suan beraber oturanlara allah kurtarsin diyorum cezaevinden farki yok cunku
Merdivende oturup beklemek ne duvara niye vuruyor Allah akıl versin3 yıl bitti aynı evde değiliz aynı binadayız o alt katta oturuyor bi yere giderken hop kapıda nereye gidiyorsunuz sorular falan en uygunsuz zamanda kapı çalmalar kapıyı açmıyoruz diye duvarlara vurmalar merdivende oturup beklemeler kendi annen gelse yalnız bırakmaz dibinde habire misafir çağırmak istemezsin 1,5 yılın sonunda böyle olmaz diyip işe girdim eşimle ailesi yüzünden sürekli tartışıyorduk işe girersem rahat verir düşüncesiyle yok aynı değişmedi eşim kiraya yanaşmıyor oturduğumuz evi kiraya verelim biz başka eve çıkalım diyorum ama millet ne der düşüncesi çok fazla milletin ne diyeceğini düşünüyor az kaldı en sonunda ben gidicem arkama bile bakmadan yani işin kısası uzak olun fazla görüşüp yüz göz olmayın ben görücü usulü evlendim beni bu konuda uyaran kimse olmadı sakın sakın oturmayın şimdi ki aklım olsa asla evlenmezdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?