kaynana itiraflarım !

konuyu okudum,tüm yorumları okudum sonra döndüm bir kez daha okudum konuyu...çıkardığım sonuç şu : 2 oğlum var,henüz 2 yaşındalar ve ben şimdiden k.valide olmaktan korkmaya başladım...ne yaparsa yapsın bir hata bulunuyor,isterse ağzıyla kuş tutsun yine de adı kaynana işte değil mi?

Son düzenleme:
şükür etmeyi bilmediğini düşündüm aslında seni gayet şirret bir kayınvalide paklar ama şanslısın

kayınvalidene üzüldüm şükret!

daha ne istiyosun bundan ötesi Allahtan belanı mı istiyorsun diye bi laf vardır hani aynen ona giriyor...

Son düzenleme:
kadın size laf sokmamış bir şey dememiş. Üstüne üstlük masraf yapmış eşyalarınızı almış. Parayı verdi diye mi kötü oldu bu kadın? Sonra bütün kış kalmadığınız evinizde oturup biraz ısınmak istediği için mi kötü oldu? Bu yaşta yaşlı kemiklerini ısıtmak, rahat etmek onun da hakkı değil mi? kusura bakmayın ama çok takıntılısınız.

En basta bu kadar yapilanlarin altinda ezilmek istemiyorsaniz bu kadar rahatiniza duskun olup o evi aldirmasaydiniz keske. Boylece kayinvalideniz o evi dosemezdi sizde bu denli ezilmezdiniz. Bence kadin sizi seviyor ki bu kadar yapmis size gore zevksiz bir obje dahi almis olsa o onu begenmis gonlunden kopmus bu sekilde dusunun. Burada neler neler okuyoruz kayinvalideler ogullari evlenmesin diye her turlu seyi yapiyorlar, birakin maddi destegi yillarca kendi oz ogullari borc batagina gomulunceye kadar somuruyorlar. Kadin kendini ovuyor diye sikayet etmissiniz ama o sartlarda yaptiklari sahip olduklari buyuk basari. Kadinin muhtemelen hayattaki en onemli basarisi yegane ovunebilecegi sey o yokluktaki caliskanligi azmi. Birakin isterse 30 kere anlatsin. Ben olsam baskasi varken sirf o mutlu olsun diye ben anlatmaya baslarim hikayesini aa annemde bu kadar yoklukta cocuklarini buyutmus malindan mulkunden geri kalmamis diye.

siz bence böyle bi kayınvalideye sahip olduğunuz için şükretmelisiniz aynı sizin durumunuzda olan sürekli laf sokulan insanların içinde sadece açık die küçük düşürülmeye çalışılan ve bunda kötü niyetinin olmadığını söyleyen hastalıklarını ve yaşlılığını bunlara bahane gösteren kayınvalidelerde var...........

işte bazı insanlara naparsan yap yaranılmıyor!
burda öyle şeyler okuyoruz ki insan bazen şükretmeyi bilmeli.
ayrıca sizi istemediğini 8 sene sonra mı takmaya başladınız.
bence takıcak şey arıyorsunuz kendinize.
yapmayın lütfen yılda sadece 2 ay gidip kaldığınız eve masraf yapıp ev düzmüş kışında kadın sobalı yerde oturmaktan ziyade sizin evinizde oturup azıcık keyif yapmak istiyor çok mu?
ki size bi tane kötü lafı olmamış laf sokması olmamış.
birazcık da mutlu olmaya hoşnut olmaya baksanız keşke.
nasıl bakarsan öyle görürsün diye boşuna dememişler.
kızdım size birazcık kusura bakmayın ama bence bırakın bunları ve böyle bi kayıvalideniz var diye sükredin.
kadının size bi zararı yok aksine çokça da yararı olmuş..

Vallahi helal olsun.. Ben bu yorumu ayakta alkışlarım..

Size gelince gerçekten rahat batmış.. Bence siz kendinizi onların arasında farklı biri olarak görüyorsunuz bu yüzden her şeyden bir kötülük çıkartıyorsunuz.. Kendinizi yabancı olarak görmeyin, onlar sizi içine almaya çalıştıkça siz uzaklaşıyorsunuz..Ayıptır yahu..Buna fazla rahatlık denir...

bana biraz nankörlük ediyormuşsunuz gibi geldi kayınvalideniz elinden ne geliyorsa yapmış ama size yaranamamış sanki... şükredin, hemde çokça şükredin...

Erkek evlat olayı falan değil, açık yazmamış karışıklık olmuş.

3 kardeşlermiş, eşi en küçükmüş, bir abisi ve ablası varmış.

Ben mi yanlış anlıyorum?

Ben mi yanlış anlıyorum?

ben de tek erkek çocuk olarak anladım ...belki de ben yanlış anlamışımdır çünkü karışık yazmış biraz.

Son düzenleme:

Ben mi yanlış anlıyorum?

"benim eşim onun en büyük oğlu ve de kızından sonra 3. ve son çocuğu."

Dediğin gibi 3 kardeşler ama eşi en büyük oğluymuş öyle diyor. kızdan sonra son çocuğu da var sanırım... Bende böyle anladım..

Olaya bak bir cümle ancak bu kadar karışık yazılabilir

Kadin sizi maddiyatiyla ezmemis ki!
imkanlarini kullanmis.siz kendinizi ezik hissetmissiniz.
bunlari kendinize sorun yapmissiniz.
aldirmasaydiniz o zaman esyalari anliniza silah dayamadi ya!!
ve fakettim de cumleleriniz genelde "saniyorum,oyle dusunuyorum" seklinde.
yani size acikca soylenip,kesinlik kazanan seyler degil.
benim de birebir sorunlarim oldu kayinvalidemle ama eksileri oldugu gibi artilari da var.
ve bahsettiginiz gibi sizinki de oyle.
bunlari birbirinden ayri tutmak lazim.

burada vurgu yapılan şey ilk ve tek oğlu olması..yani erkek evlat olayı!

yok kiss eltiside varr..garibin..
neyseee
anacim sen tam ne istediginide bilmion hani
ne yapsin istiyon bellki kadin ozeniyo
ama benim net anladigim sanirim en ufak oglana gelin gitmisin'
kaynana elimde patlicak diye korkuyon
ben burdan bunu anladim haa
size yatirim yapioki
yaslaninca elden ayaktan udunce sana kalicak
biraz sen ondan rahatsiz gibisin
ama ne yalan soyliyeyim
valla herkes yasli bakamaz
ben sende o sabri goremedim..

ben de öğretmenim ve köylü bir aileye gelinim. nişan bohçam bir koca tülbentin arasına sarılmıştı. kenarı fistolu havlu ve yazmalardan, liflerden oluşuyordu.

buna kültür ve anane farkı denir öğretmenim.

insanları sırf senin istediğin tarzda bohça getirdiler diye de kınayamazsın. o zaman istemeye geldiklerinde "bohçada şunlar olsun" diyecektin. 50 tane tülbent, gelinine hazırlarken ne hayalleri vardı kadının değil mi, kendi mi göz nuru döktü, rica minnet ele mi ördürdü?

bu sadece sana değer verdiklerini gösterir. sevin yani. buraya yazılacak bir dert değil bence.

ayrıca çok da eski usul değil . insanları beğenmiyorsan ailesi yeni usul yaşayan bir bey seçecektin

keşke sobalı evde yaşayan kadına "anne kışın koca ev boş, zahmet çekeceğine sen kal" diye sen teklif götürseydin.

eşyaların yerini değişmene kızmamış, daha iyi olmuş demiş. sorun ne o zaman?

çat kapı gelmesi hoş değil ama uyarabilirisn bu konuda.

bir de en baştan o almak istese bile sen gidip eşya beğenmeyecektin o zaman. "iki çekyat yeter yazlık için" diyebilirdin. yani kaynanan ortak çıkana kadar sen de durumdan şikayetçi değilmişsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…