Kaynana iyidir diyenlere

benim yengem de demişti çok kilo aldım fln doğum yapmıştı

şakalaşıyoduk bizde tombul yenge fln diyee annem bir kızdı bana çocuk azarlar gibi

çekti kenara delimisin yeni doğum yaptı morali bozulur sütü gelmez rejim yapmaya kalkar sakın haa

dedii ben olayın ciddiyetini dahada farkettim daha küçüktüm ozaman....

gülsüm sultan yorumun için saol
ben sana zaten eşinden korkuyorsun demedim...

sözüm güç gösterisi yaparsın diyene hitaben o güç gösterisi sayılıyorsa susmakta korkalıktır derim ozaman ben...

yani uç noktalara ben çekmedim..,ben balık baştan kokardı derim.. evet kayınvalidem öyle çok iyi

benimde sesim çıkmıyor güç gösterisi yapsam şimdi bişeylerden sesimi çıkarırdım heralde..

allahta bozmasın....cadoloz kelimesi onun üzerine hiç yakışmıyor ne mutluki bana...

ben savunduğum şeyin arkasındayım kayınvalide hakaret edicek üzücek bizde susucaz öylemii

hiç mantıklı gelmiyor birkaçkere adam akıllı bozarım.. eşimde ne biçim konuşuyorsun derse birdahada yapamaz yaparsada kendisi bilir birdaha yüzümü göremez ne yi savunuyorsunuz benim düşüncemin nesi size ters geldii anlamadım kayanayı asın kesin eve sokmayın gibi şeyler söylemedimki

sadece kadının haksız olduğunu söyledim evet sonuna kadar da haksız.. kimsenin olgunlaşmamış eşimde olsa annesini çekemem....

ben açık sözlü bir insanım içim neyse dışımda öyledir kayın validem bana öyle ayı derse

ondan inanılmaz soğurum güler yüzde gösteremem yalandan politik asla olamam

anlaşmak zorundada değilim....ben neysem oyum..

Gerektigi yerde ve gerektigi zamanda politikde olmak lazim hayati dalgayada almak lazim güzelim....ben yine neysem oyum...ben kendimi biliyorum ya kim ne demis viz gelir...

Herkesin görüsü farkli tabi....mutluluklar dilerim sana

gülsüm sultan sana bişey diyim mi bir çok kişi gibi bende yorumlarını beğenirim genelde ama

ha ne biçim konuşuyorsun anne demişsin

ha doktor kukuma zarar verir diye böyle doğum yaptım demişsin

arada fark yok... aynı şeyleri söylüyorsun..

sende demedinmi böyle dersin diye işte senin lafın...

bende sık gırtlağını öldür demedim haddini bilsin ver cevabını dedim

sen dolaylı söylemeyi ben direk söylemeyi tercih ederim demekki

ayı dediğinde kaynanaya bak gelinini al dediğinde

kaynanaya ayı dmeiş oluyorsun.. allahsen kocanın annesine ayı demek ayıp o sana dediyse

yaşlı napıcaksın sus he de geçsin... en azından ben hakaret etmem öyle

Güzelim sen beni yanlis anliyorsun...ben kaynananin her lafina sus birsey deme gibi birsey söylemiyorumki....sadece CEVAP vermekte fark var diyorum...

Ben bunlari söylerken saka ile karisik yine kendimi bir sekilde savunmus, yine senin tabirin ile onun agzinin payini vermis oluyorum bana göre...fakat aradaki fark su....

Ben hem kendimi hem onu tiye alarak ne onun nede esimin öfkesini kazanmiyorum.....aksine gülüp geceriz....ve bencede gülüp gecilecek seyler bunlar...

Ne kaynanalar var...maddi manevi neler yapiyorlar gelinlerine ogullarina....her lafi ciddiye alip kendimi üzmem....

Insanlara konustugu dilde cevap vermek lazim....yalanci ile dürüst olamasin...o yüzden biraz insanina göre davranmak daha akil kari bana göre...

Sen yine direkt söylemeyi tercih et güzelim...karar senin tercih senin.....

gercekten senı üzecek kadr kaba sözler bunlar ama sana son dıyeceğim şey sakın sende ona cvp verme versende
onun kadar kaba olma cnm
kötü söz sahıbıne yakışır
o senın k valıden herzmn göruseceğın bırı o sana sevgı göstermezse bıle sen ona sayg göster eşın ve cocuğun ıcın

ben olsam eşimi çok sevdiğim halde hatır falan dinlemezdim.bunları söyleyen annem dahi olsa,valla o halimle ne derdim bilemiyorum.benim doğumumda yaklaşıyor.dilerim ne annem ne kayınvalidem bu şekilde laflar etmezler.gerçi bilirler huyumu , ederlerse üzülürler, o yüzden accuk temkinlidirler benle konuşurken :))

vereliniortakvereliniortakvereliniortak
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Not: Kimsenin söylemesiyle değişmeyecek benim hayatım
Öyle olsunda gör böyle yapsında nasılmış anla...
Yazılanları önce okuyup anlamayı denesek diyorum

büyüğe saygı göstermek diye bi kavram var hayatta.
bu kavrama atfen,ilerde yaşlanacağımıda düşünerek anneme yada kayınvalideme karşı çok elzem şeyler olmadıkça susmayı tercih ederim.
ne kocamdan korkarım ne de acizim.
sadece Allah'tan korkarım...
ben üstüme düşeni yaparım,gerisini Allah'a havale ederim.
bilirim ki Allah amellere göre değil,niyetlere göre verir.
yani öyle hakkımı savunmak için kendimi paralamama,birilerinin gırtlağına çökmeme,beynini patlatmama gerek yok.
kendiyle barışık olan,kompleksleri olmayan insan bu laflara güler geçer.
ben güler geçerim.
siz ne isterseniz onu yapmakta özgürsünüz tabi

anlamak istemediğiniz yada anlayamadığınız ısrarla atladığınız bir nokta var...

saygı demişsiniz ya gelin kayınvalideye saygısızlık yapmamış kayınvalide yapmış..

büyüğe saygı göstermek kavramının altını çizmenize gerek yok....

ben zaten asarım keserim demedim cevabını veririm dedim en doğal hakkım olarak

daha önceki yorumlardan sanırım birileri gırtlaklarım fln dedi ben okumadım o yüzden

sürekli yazıyorsunuz ama ayırt edin lütfen alıntı yaparken ben demedim ayrıca

diyen arkadaşlarında mübalağ yaptığını düşünüyorum bir anlık sinirle hepimiz deriz
patronumuza arkadaşımız ayy bir kaşık suda boğucam diye arkadan sitem ederiz burda boğarım öldürürm yazdıysa nolmuş
ben olsam adam gibi cevabımı veririm bozarım bana ayı demek ne demekmiş gösteririm birdahada diyemez

Kadının zaten amacı belli moral bozup huzursuzluk yaratmak.En güzel yöntem o söyledikçe dik dik bakıp gülümsemek bencedelikafaduldenSinirindenn çatıırr çatırrr çatlarr.Unutmayınıss insanlarıı en çok sinir eden şeyy tepkisizliktir.Tabiki insan üzülür ama kayınvalidenizin amacı,görgü düzeyi belli ,o yüzden öyle kabullenip hiçç kafaya takmamak lazım.Beklediği şey zaten tartışmak,amacına ulaşmasını istermisinizkaydirigubbakcemile5Bebişiniz ve eşinizle sağlıklı mutlu huzurlu nice nice yıllaraopuyorumnanaktan

yazdıklarımın anlaşılması bu kadar zor demekki:1ninca:
bakın kaynananız size ne derse desin susun demedim.cevap vermek var cevap vermek var.
ayırt edemediğiniz bu.
üslubuyla şakaya vurarak çok rahat cevap verilebilecek şeyler bunlar.
gırtlak sıkmaya beyin patlatmaya gerek yok.
sen öyle yapalım dememiş olabilirsin ama bu şekilde yapacağını söyleyen ve bunda ısrar edenler var.
kayınvalidenizin karşısına geçipte avazınız çıkana kadar bağırsanız ne olur?büyüğünüze bağırdığınız için haksız duruma düşersiniz hatta.
bunun yerine şakaya vurun diyoruz bizde.cevap verin ama gırgır geçerek.
yok ille ben güçlüyüm,ezdirmem kendimi,asarım keserim diyorsanız kendi bileceğiniz iş.
ama unutmayın bu şekilde agresif davranan eşede kocalar bi süre tahammül eder.
sonra kaynanayla kötü olduğunuz yetmezmiş gibi eşinizin size olan saygısınıda kaybedersiniz.
iyiyle herkes anlaşır.marifet kötyüyle anlaşabilmekte.
marifet:hulya:

asıl anlaşılmayan benim ama ısrarla anlamak istemeyen sensin çünkü

ha dalgaya geçip cevap vermişsin yada nebiçöim laf çok ayıp demişsin aynı şeydir cnm

zaten burda kimsede basbar bağırırım demedi... o çok başka çirkin bir boyut....

eğerkii sen kayınvalidene hakaret ettiğinde nebiçim laf anne çok ayıp demeyi güç

gösterisi kendini kanıtlama sayarsanız bende sessiz kalmayı korkaklık sayarım...

eş olayına gelincede kimse karısını annesine ezdirmek için ailesine sokmuyor kusura bakmasın

huzur evi değiliz adam gibi olsunlar başımızın üstünde yeri olur benim kayınvalidemin ömür boyu yanımda yeri vardır...

yoksa kötü gelin olsam niyet kötü olsa iyiylede anlaşamam...çünkü anlaşmak istemem...

sanırım hala anlamicaksın ama çokda sorun değil....

bence de sorun değil:hulya:
çünkü ne kadar bilirsen bil,bildiklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır.CADIARZU
en iyisi herkes neyi biliyorsa onu yapsın

amannn çokda tın de gitsin nasılsa evin ayrı...kendilerini bihalt sanıyolar işte...

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
benimeşimin öz annesi vefat etmiş kayınpeder ninesiniin adını koyun cocuğa dedi bende valla herkes doğurduğu cocuğa baksın ben taşıyorum ben cekiyorum cilesini devamlı ben cekicem dedim...cok düşünüyormuş ölmüş karısını başka karıyla kaçmadan kadına beyin felci geçirtmeden önce düşeneymiş ki ben eşime anneciğinin adını koyalımmı dedim eşim yok dedi koymayalım sanırım geçmişi düşünmek istemiyor cok cekmiş çünkü cocukken
bizde araştırdık anlamı güzel değişik ortak kararımız olan isim koyduk...
kayınpeder eşime veya bana asla bişey diyemez ki üvey kaynanam asla ağızlarının payını verir...
hem doğumakla anne baba olunmuyor sokaktaki köpeklerde ana baba o zaman ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…