Kaynana iyidir diyenlere

valla herkes yerini bilicek kimse kimsenin işine maydonoz olmamalı onu bilir onu söylerim kim olursa olun ister eşimin ailesi ister kendi ailem ama her zaman başımın üstünde yerleri vardır bunu da göz ardı etmem........

katılıyorum hiç tepki vermeyin, moralinizi bozamadığını anlayınca daha çok üstünüze gelir ama olsun, o an orda yokmuş ve o lafı söylememiş gibi davranın. sonra tavırlarını takip edin. hırsını alamayınca çok komik oluyorlar. güler eğlenirsiniz siz de...

çokda iyi yaparsın hayatım...

biraz insanlar nerde duracaklarını bilsinler....

herkes kendi doğurduğu çocuğa isim koysun ben ayrıca iki isim koymayada çok

karşıyım o ne öle yaa...dede ismi birde yeni modern bir isim...

aile dede ismini söyler arkadaşları diğer ismini söyler okula başlayınca çocukta kişiliğini

bulamıyacakççç

Kiz cadi sende ama yaptin simdi ha....

Benimde ikitane isim var...birini baba tarafim koymus birini anne tarafim....ne yani simdi kisiligmimi bulamadim?

Yok be güzelim.....Tabikide isim konusunda son karar daima Anne ve Babalarin olmali....ama bir Nine Dedede su ismi koysaniz diye fikir veya ricada bulunsa hicte kizmamak gocunmamak lazim.....neticede onlarda bizim Anne ve Babalarimiz....bir nevi söz hakki istemelerine niye bu kadar kizalimki?

Hayattaki hic birsey hirs haline getirilmemesi gerekiyor.....cünkü bu hirstan en cok yipranan yine kisinin kendisidir.......

Klasik bir laf olacak ama inanki cok dogru...evlenmeden önceki düsüncelerinle evlendikten sonraki düsüncelerin inan cok farkli....ben sana simdi istedigim kadar söyledir böyledir silacim desemde sen yok hayir ben yapmam etmem diye diretirsin cünkü yasamadin bilmiyorsun....

Tabikide insanin dogrulari prensipleri ve degerleri vardir...olmalida....lakin evlendikten sonra tasladigna tapan, taptignida taslayani cok gördüm ben....o yüzden kati kurallarim olacagina esnek fikirlerim olsun....cünkü esnek insan su gibidir....girdigi her kalibin formunu alir.....ve bence cok daha mutlu olur.....a.s

Öperim...kaydirigubbakcemile3

gülsüm sultan benimde iki ismim var ve bir tanesi babanemin adı

benim belirtmemin amacı ne bilioyomusun anlatış öenmli tabiki fikir verir kayınvalide ama dayatırsa ona kızarım

ilk ismimi söleseler babanemle bacak akdar çocuğum kenara çeker azarlardı benim adım bu diceksin derdi bende kendimi savunamazdım

zira ananemlerde neyseki babanem öldü... okula başlaıdm herkes ilk adımı söyledi diğeride silinme aşamasında zemuszemus

canım çok güzel ifade etmişsin sonuna kadar katılıyorum.vereliniortak

kızlar birde sinir olduğum
biz oğlumun üstüne başına hiç bişey almadık herşeyini benim annem babam ve kardeşim alıyo,ayakkabısından,atletine kadar yaa,,,
bezni bie kardeşim aldı ne zamandır
eşim yok alma demiyor hiç,annesi bişey alacağı zaman soruyor,gerçi eşim alma diyor o da almıyor orası ayrı ama
işte dediğim gibi oğlana doğumda aldığı teneke künte ,hepsi bu
birde diretiyorsa kayınpederin adı olcak diye
aklıma geldikçe kızıyorum ona

bide geçen ay onlara gitmiştik,,bide kız bulunda onada benim adımı koyun demezmi
dayanamadım artık nee??? dedim
yanımızda bizim aileden olmayan misafirler vardı dua etsin
yoksa patlayacaktım
bide kendi adını çıkardı yaaa

Tamamda güzelim kadin soruyor...cocuga ne lazim ne alayim diye esin alma diyor...burda kaynanana degil esine kizsan daha isabetli olmazmi???

Ayrica hediyenin kücügü büyügü olmaz .....bazi Nineler Dedeler var altini birak 1 kurusluk tulumu almiyorlar torunlarina....Bizim bir komsu dogum etti kizi 3 aylik...hala kayinvalidesi birsey takmadi...

Kayinvaliden öyle dedi diye sende kizin olursa onun adini koyacan diye bir mecburiyetin yok ki!!

Takma be güzelim.....bence cidden gereksiz seylere sinirlenip kendini üzüyorsun....:1hug:

bayramınız mübarek olsun güzel yarınlar mutlu bayramlar diler koccamn öperim....

arkdaşım yazdılarının hepsini okumadım ama bazı yorumaların dikkatimi çekti mesela şu kırmızı işaretli olan bölüm
neden bebeğinin eksiklerini siz eşinlen gidermiyorsunuzda bunu başkalarına bırakıyorsunuz.Bezini bile siz almıyorsunuz niye aceba? bunu benim bildiğim anne baba alır, almak zorundadır.
babaanne bez almak zorunda değildir
hata hiç bişey almak zorunda değildir
içinden geçerse alır geçmese almaz, ki kadın künye almış ama ona bile kulp buluyorsun yok küçük yok teneke vs. vs.
benimde 4,5 aylık kızım var
sağolsunlar hem benim hem eşimin ailesi çok cömertir her konuda
ama ona rağmen ben bişey istemem hiç birzaman eşimlen çıkarız ne beğenirsek alırız başkalarının getirdiği şeylere bırakmayız kızımızı. Herkesin zevki ayrı. Hediye gelen çoğu şeyi ben giydirmiyorum bile kızıma.
çok ufak şeylere takılmısın bence
isimi konusu vs.
istemesen koymasın olur biter
ama baştan beri koyacaksın yada koyacaktın tavrını
evet kayinvalden biraz patavatsız olabilir ama bence sende hiç az değilsin yani...
neyse demem o ki sen nekadar inkar etsende yada karşılaşmadım desende iyi hata çok iyi kayinvaldeler vardır. Örnek: benim kayinvaldem.

alini gö....ne yiğit takmışlar deyip telefonla tüm ahbaplarına anlattı
hehehehehehee allahim koptum yaaa salakmi senin bu kaynanan acaba hehehehehe bence sen bu kariya gül gül gec gitsin kafadan kontak heheheeh

isim olayina gelince kayinvalideler nedense aslan kesiliyorlar. halbuki gelininin 9 ay hamileligi sirasinda kac kayinvalide gelinine canin ne istiyor , neye aseriyorsun kizim diye sormustur..seni dr a kontrole gotureyim demistir..yada , karnin buyuyor sana yeni elbiseler alayim demistir acaba..daha boyle yuzlerce sey sayabilirim..yokk bunlardan 9 ay boyunca haberleri olmaz..burunlarinin dibinde de olsaniz , asla haberler olmaz.ama cocuk dogdumu , isim koyma onlara ait...benim kayinvalidemin 10 cocugu olmus..5 i vefat etmis, ama dogar dogmaz degil..isimleri falan konmus yani .cocuklar en az yasayan 4 ay yasamis..hayatta 3 kizi var ..iki de oglu..kizlarina kafiyesi ile, uygun isimler vermis..ogullarinada istedigi isimleri koymus..diyecegim su ki ne kizlarina kayinvalidesinin adini koymus, ne de ogullarina kayin pederinin adini..bunda vefat eden cocuklari da dahil...hatta kayinvalidesine bir lakap ile hitap ederdi anlatirken..kadin seneler evvel vefat etmis Allah rahmet eylesin. ben hic tanimadim yani..seneler sonra esime, babannenin ismi ne dedim..perihan dedi..cok sasirdim..ne guzel ismi varmis dedim..annen hep baska sekilde hitap ediyor ismini bilmiyordum dedim..neyse, baya uzattim kusura bakmayin.benim ilk kizim dogdugunda ismini esimle flort ederken , kizimiz olursa x koyalim demistik. dolayisiyla kizim dogdu ismi hazirdi..gunlerce yuzumuze bakmadilar , konusmadilar bizimle. ne isim koyalim diye sormadik diye..ikinci kizima hamile iken kiz olacagini ogrendik ve buyuk kizimin ismine uygun bir isim bulduk. ve tabi doguncada koyduk ismini..bu defa kayinvalidemin sesi yukseldi, neymis kaynim telefon etmis , annemin ismini koysunlar demis...sanki onlara soran olduda..dogurmayi becerdigim gibi isminide koyabilirim heralde..hamile elbiselerimi bile annemler almisti..bebegin kiyafetlerini birakin...bende yanlarinda oturuyordum ustelik...hamile iken elinden geldigince eziyet etti..1 gunluk lohusa iken , karnim acikti dedigimde, kalk yemek yap , sende ye bizde ..demisti....bunlar sadece coook az bir kismi inanin...isime gelince babanne oluyorlar....neyse sinirlerim zipladi gece gece...unutmustum nerden aklima getirdiniz bunlari yine..bazi seyler asla unutulmuyor...

haa Ali'nin g...ne Yigit takmislar diyicegine, Ali' yi Yigit ile percinlemisler diye dusunmeliydi bence kayinvaliden, tabi iyi niyetli biri olsaydi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…