Kaynana iyidir diyenlere

bugün doğumu yarın yemesi içmesi var bu çocuğun ...
unutma ki anneanneler ve babanneler dedeler hep şımartırlar mesela sen çay içmesin dersin verirler,şeker yemesin dersin yedirirler ,uyusun dersin biraz daha görelim bu gecelik bölyle olsun derler e o zaman ne olacak peki...yarın öbür allahın izniyele okul çağları gelecek bunun sorunu olacak o zamana kalmaz böyle giderseniz ya siz boşanırsınız yada saça saça girersiniz canım iyisi mi benden sana tavsiye herkesi olduğu gibi kabul et ama asla ezdirmeden uslubunla cevap ver ..ne olur ki böyle olunca kaynanaya yenilgimi? muhalefet olmaktansa saygıyla susup edepli olmak daha iyidir herşeyden önce kayınvalidedir eşinin olma sebebidir hiç olmadı buna saygı duy canım ve evladını büyüt ve eşine dört elle sarıl! belli ki iyi değil aranız bir insanda bu kadar kötü olamaz ya demeyeceğim seni de ezmek istemem ama sadece sen anlatıyorsun onu dinlesek belki de kayınvaliden haklı ama burada haklıyı haksızı ayırt etmek olmasın amacımız 8 yıllık evli olarak düşüncelerimi söylemek benimkisi sadece...bu denli davranışlar insanı yüceltmez susmakta öyle sadece saygı ve olduğu gibi kabul etmektir yücelik!
her insanın içinde bir iyi vardır birde kötü iyiyi görmek istersen eğer ona odaklan ve gör ha yine göremiyorsan eyvallah de ve öyle kabul et!
sevgi ve saygılarımla....

Kaynanalari degistiremeyecegimize göre kendi bakis acimizi degistirmemiz lazim bence...en güzeli burdan baslamak canim...şutarafagitti

Zaten seni acitmak isteyen bir insan acitamicagini anladigi vakit seninle ugrasmaz !

Evet güzelim bu böyle gelmis böyle gidecek...biz kadinlar her zaman cuvalin daha agir tarafini yükleniyoruz....bu bizim fitratimizda var....Allah (C.C.) bize dogurganlik özelligni verdi...bir baba ne kadarda severse sevsin bir Annenin sevgisinin yaninda söner kalir...sorumluluk hissi, sefkat, merhamet tüm bu özelliklerin fazlasini bize vermis...cünkü yuvanin temeli kadindir....a.s

Dikkat et cevrendeki ailelere....Temeli saglam birbirine düskün aile fertleri olan bir yuvada mutlaka cok güclü bir kadin vardir....

anlıyorum ki daha çok büyümem lazım
Şuan inanın sizin gibi düşünmek imkansız geliyor bana

gülümsultan gençliğin verdiği toyluktan kaynaklıyor bunlar ..hep birilerine galip gelmek ,hep altedip üste çıkmak,lafa laf vermek ,kendini ezdirmemk adına halbu ki doğru olan bu değil senin tecrübelerinle verdiğin nasihatlar anlattığın bilgiler var es geçilmeden dikkatli okunması gerekir tatbiki yapılırsa eğer değmez kimse kimsenin keyfine ..
çok haklısın diyorum tebrik ediyorum tekrardan seni...
son cümlen harika....
güçlü kadın ....

Evet...senin dediklerinde cok dogru...zaman herseyin ilaci galiba...durulmak güzel birseymis....sagol arkadasimkaydirigubbakcemile5

Daha genc arkadaslarimizda ögrencek bunu insallah....gel zaman git zaman

Hamlar..Pişecekler..İşte böyle evrelerden geçerek...
Tabiki sorunu alt etmenin yolları var ama..Onlar şu anda bizim penceremizden bakamıyorlar..Her sorunda da şöyle davran böyle davran diyecek kişi de buulunamayacağından..Böyle tatsız şeyler yaşanıyor...

Empati yapabilmek hayattaki en güzel şeydir. Ben durumumu anlattım ve bütün bunları annem (bakın kayınvalidem değil benim annem) bize yaparken eşim hiç ama hiç takmadı bu konuyu. Bizler yani bayanlar bunu takıp sorun çıkarıyoruz. Şimdi eşim tutup bana "annen çocuk yetiştirmemize karışamaz, ben çocuğuma babalık yapacağım, annene haddini bildiricem" gibisinden laflar etseydi eğer evimde huzur olmazdı.
Ayrıca eşlerimizin annesi yabancımız değil, bizimde annemiz olmalı ve olaya böyle yaklaşmalıyız. Kayınvalideye kızmak, haddini bildirmek güçlülük değil ancak evliliği çıkmaza sokmaktır. Gülsüm'ün sözlerine aynen katılıyorum, hiç bir erkek "evet haklısın" deyip eşini pohpohlamaz.
20 yıllık evliyim ve deneyimlerimi buraya aktarıyorum. Haaa hiç mi zorluk çekmedim tabiki çektim ama annemden daha çok çektim. Ama nasıl annemin beynini dağıtmadıysam, saygıda kusur etmediysem kayınvalideme de aynısını yaptım.
Kötüyle kötü olmak sorunu çözmez.
Burada herkes kendi fikrini söyler, arkadaşa benim tavsiyem bunları kafasına takmamasıdır. Taksa ne olacak, kendi kendine sinir harbine girecek sonuçta sağlığına zarar verecek. Gülsün geçsin. Bir şey kaybetmez emin olun.

Beynini dağıtmak lafı bana yapıştı kaldı ben öyle bişey söylemedim....
Ama şudeğiştiremicem bişeydir kaynanam benim annem değil olamazda
Zaten kendiside beni kızı olarak görmüyormuş keyfi bilirrrrrr
Ben derdimi anlatamadım galiba herkes saldırgan huzursuz birisi gibi mi gördü beni yazdıklarımdan acaba
Evliyim bi kaynanam var hiç bir sorunumuz yok çünkü zaten muhabbetimiz yok
Bu kaynanayı iade edip başkasını alamayacağıma göreee
Elimdekine göre davranıcam az değildir kendisi
Tabiki beynini patlatmam zaten ben söylemedim de onu
Ben gırtlağına yapaışırdım dedim
Benim karşıma geçip konu sahibi arkadaşa dediklerini dese bugün yapışırım artık küçüklüğümemi verirsiniz bilemem ama yok yani kaldıramam benimle nasıl konuşacağını bugünden bilsin...
Belki ilerde sizin gibi düşünmeye başlarım
Belki anne olunca ama şuan hiç yalan söylemiyor ve kıvırmıyorum...
Söylediklerimde bunlardır

ya kusura bakma ama bana bu kadın çok patavatsız muzip bişey geldi.kaydirigubbakcemile3
inan söylediklerini okuyunca kendimi gülmekten alamadım
ama sinir olabilirsin haklısındır.:kedi:
patavatsız de geç,aşk olsun ya neden öyle diyorsun cix cix de.
hey allahım ya delikafadulden

valla ben bu kadınla oturur şakalaşırdım
laflarına cevap bulurdum.:hulya:
ne kendimi yicem bitircem. :jeyyar:
sevdim bu kaynanayı ben.arkandan konuşmuyor yüzüne pat pat söylüyor.kaydirigubbakcemile3

Size tavsiyem hoşgörüyü elden bırakmayın.Kayınvalidenizin yaşlılığına verin tamam evvett belki söyledikleri hiç hoş sözler değil şimdi eşinizle problem yaşamıyor olabilirsiniz kayınvalidenizin ağzından çıkacak her kelime iyi yada kötü sizin şikayetlenmeniz üzerine ilerde eşinizi sıkacak ve daha büyük sorunlarla karşılaşacaksınız ki kesinlikle böyle birşey dilemiyorum.Bencee biraz daha hoş görülü olun en azından duymayınn.Bırakın söylesin bırakın hissettirsin.Siz bildiğiniz yoldan gitmeye devam edin.Nihayetinde eşinizin annesi atsanız atılmaz satsanız alan olmaz...Boşverinn bebeğinizin evliliğinizin tadını çıkarın o şunu söyledi bu bunu söyledi bu tür olaylar sadece sizi mutsuz eder başka kimseyi etmezz...
Sevgi ile kalın..

benim annem de seni alan 3 gün sonra geri getirecek derdi-tatlicadiarzu-
çocuktan sonra da sürekli "annelerin yüz karası" diyo:lepi:

sinirlenmene gerek yok deryacım.
beni bilen bilir.söz konusu anneler oldumu hep empati kurarım.
bu konuya has değil yani.
başkalarının yazdıklarının beni rahatsız etmesi çok anormal değil.herkes birbirine yorum yazmak için burda değilmi?
kaldıki beynini patlatırım,gırtlağına yapışırım vs... laflarınında rahatsız etmesi gayet normal.(beynini patlatırım lafı sana ait değildi bu arada.sen gırtlağına yapışırım demiştin.sen kaynananın gırtlağına yapışınca eşin ne yapar onu merak ediyorum yalnız.aferin deryacım,sana nasıl öyle söyler.çök gırtlağına,iyi sık ki bi daha ağzını açamasın gibi şeylermi der mesela?)
saygı hak edilir diyorsunya.
bak gene empati yapıcam-tatlicadiarzu-.
belki gelinde saygıyı hak edememiştir ne dersin.
hani karşılılıydıya saygı o bakımdan.
ama boşver sen bildiğini yap.
sakın eşimin annesi diye sabretme.duymamazlıktan gelme.
olurya bi gün annen de yanılıp eşine bişey derse oda aynını yapsın.
böylece aciz değil,tam tersine ne kadar güçlü olduğunuzu hem annelerinize hem de dünya aleme ıspatlarsınız.
ben de kendi güçsüz ve aciz halime oturur ağlarım artık.
bi arada güçlü olmayı öğrenirim heralde.
öptüm seni

kayınvalıde ıyıdır dıyenlerdenım.
hafata burda olckalr ramzanı meemleketlerınde tuutyolar 2 senedır ve egrcekten yoklugu bellıoluyor .kayınvaldıem karıŞmaz bıze nıye aldınz nıye gıydınız nereye gıttınz dedıgı olmamıŞtır.bıze en ufak bısey olsa emınımkı onunda ıÇı yaanr ben bÖle kaıdna nıye kÖtu dıyyeımkı allah baŞımzdan eksık etmesın.

ay pardon konunun baŞlıgını yanlıŞ okumuusm kaynana ıyıdır dıyenler olark okumuŞum :) ılk sayfaya bakmamıstım

madem söz konusu anneler olunca empati kuruyorsunuz

yeni doğum yapmış daha taz toy bir anneye de ayı gibisin demenin empatisini kurarsanız

adil davranmış olursunuz...

kimse kimsenin annesini çekmek zorunda değil...

kayınvalide öyle ayı fln derse ağzını payını birkaç kere verilseee,kocada çıkıp karıma nebiçim konuşuyorsun derse zaten sorun kalmaz birdaha yapamaz..

sorun güç savaşı tabikide değil....çok saçmaa....
.

demişsinziya sen gırtlağına yapışsan kocan ne yapar diye

işte bu cümleden anladığım kocadan korkan bayanların o lafları yutup içine sindirmesi

ben okadar geniş değilim kimseye hakaret etmem saygıda kusur etmem ve kesinlikle saygı beklerim

yok yaşlıymış yok kocam neder yok kocamı doğrumuş bende onun torununu doğurdum ozamann

gün görmüş kaç yaşında kadın ayıp beee

kimse bana öle kaba tabirlerde bulunamaz bulunursada ağzının payını birdaha açamayacak şekilde alır

1,5 yıldır nişanlıyım çok şükür kayınvalimle tek kelime tartışma olmadı
zira görümcelerimde tatlı dildir...onlar insan evladı değilmi diğerleride olsun koskoca kadınlar

valla bana 9yaşında kaynımın oğlu benim annemde ayı gibi olmuş beni doğurunca dedi, sana bi çakarım görürsün dedim herkesin içinde. kimse olmasa çkardım valla..görümcem çekti kolundan çocuu çekti gitti, güle güle kimseden korkum yok beni bağlamaz deli olsun çocuk olsun, benim canım ciğerim diil çekmez zorunda diildim ayrıca lohusalık apayrı bi hayat, yaşayanlar bilir bazen en yakınındakini, bebeğni görmüyo gözün..Allah yardım etsin senden uzak etsin o kadını

Kocadan korkan kadin sadece bu lafi degil her lafi yer yutar güzelim , namusunada laf gelse kisiliginede hakaret edilse sesini cikarmaz...

Fakat böyle uc noktalardan konusmuyoruz....konumuza dönelim....şutarafagitti

Akil yasta degil bastadir....koskoca görmüs gecirmis bir kadinda olsa cahil ve patavatsiz olmasina engel olmuyor malesef, yapi meselesi!!

Bazi insanlar aklina geleni diline döker.....bu güzel birseymi? Hayir kesinlikle....40 yillik yabanci olsa "aman görüsmem bir daha su deli ile dersin olur biter" lakin bu insan kayinvaliden oldugu vakit öyle bir sansin yok kanimca...kaydirigubbakcemile2

Simdi ne yapicaksin.? A. Ya bu insanla bir sekilde iyi kötü anlasacaksin yada
B. Her lafina laf sözüne söz yapip kendini esini ve evliligni huzursuz edeceksin! 2+2=4
Hicte niye huzursuz olayim falanda deme güzelim....bal gibide olursun....

Ben olsam A. SIKKI yi tercih ederim.....kocamdan korkan bir kadinda degilim bu arada daha ziyade ben böyle yaparak ondan akilli davrandigmi düsünürüm....:hulya:

Ayrica sunuda unutma güzelim....bir erkek en fazla 2-3 defa annesine Anne karimla böyle konusma der oda cicim aylarinda....en gec 4 cü sefer yine annen bana söyle yapti böyle dedi dedigin vakit....Ehh yeter artik be...ne haliniz varsa görün ben karismiyorum deyip cekilir kenara.....buda bu isin cilveleri iste....

Tabiki karar senin tercih senin...herkes bu yollardan gececek!! Simdi cok iyi ve sirin olan kayinvaliden (allah bozmasin) yarin öbür gün bir numarali cadaloz olmayacagi ne malum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…