• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana kayınpeder kaç gün kalmalı

Aklıma geldi hafta gidebilirm ama tam karar vermedim ayıp olurmuki diyorum torunlarına çok düşkünler ilk ve tek torun onun için geliyolarda ben gidersem ayıp olurmu acaba
Eşinizin ailesinin evi ile sizin yaşadığınız şehir arası çok mesafeli mi ? Yılda kaç kez size kalmaya geliyorlar?

Senede 40 gün kimsede kalamam ya da kimseyi ağırlayamam.
Yurtdışı falansa senede 2 haftaya çıkar, yoksa 1 hafta idealdir. O da ya gezme ya hastane işi vs de içinde olacak aynı evin içinde birbirimizi görmeye senemin 10da 1inden fazlasını ayıramam.
Annenlere ziyarete git bir haftalığına falan.

Gitsem ayıp olur mu deyip 2 kilo balık ayikliyorsun. Kocan seni düşünse temizlenmis getirir bak buradan belli. Bulamadiysa kendisi temizlesin sen niye uğraşıyorsun? Böyle ayıp olur mu dersen daha cooook çekersin. Kocan pisirigin teki ayrıca konuscam demesine aldanma seni pispisliyo. Aç gözünü biraz

1 haftadır kaynanam ve kayınpederim bizdeler. Onların adetidir geldiklerinde ne zaman gidiceklerini söylemezler bizde soramayız ne zaman gidersiniz diye ayıp olur. Ama genelde 20 gün kadar kalırlar en fazla. Bu bana çok bile ama eşim için katlanıyorum bana göre yatılı misafirin kalma süresi en fazla 1 hafta 10 gündür yani. Neyse bunlar geldiler 1 haftadır bizdeler bugün konusu açıldı ve aralığın 20 sinde uçak bileti almışlar 1 ay sonrası yani bu geçirdiğimiz 1 haftayla 40 gün olucak. Şok oldum ne diyeceğimi bilememdim bu 1 ay nasıl geçicek kara kara düşünüyorum çok sıkılıyorum. Gerçekten sizcede çok çok fazla değilmi 3 yaşımda bebeğim var çok yoruluyorum gün içinde hiç oturamıyorum
Çok fazla bence de , 3 yaş bebek değil yaa çocuk olmuş. Ben olsam krizi fırsata çevirir çocuğu bırakıp bırakıp gezmeye giderdim. Gündüz gezme akşam da eş ile tiyatro ya da kafe buluşması vs.

E siz iş yaptırmazsanız tatil köyü gibi kalırlar tabii. Hayatta balık ayıklayamam ben tiksinirim diyeceksin o ayıklayacak. Akşamları diziniz varsa söyleyip alacaksınız kumandayı. O kadar gün kalan misafir olmaz. İç çamaşırını mesela söyleyin. Böyle görmek rahatsız ediyor anne lütfen yüksek devirde yıkayalım diyin. Ben rahat vermem öyle uzun kalana mesela.

O da bu durumdan memnun değil o da rahatsız bu kadar kalmalarından ama annem babam git diyemem diyor 20 güne öyke böyle katlanıyoduk uzun yoldan geliyolar masraf yapıyolar diye ama bunada ses çıkarmazsak iyice alışacaklar bizdeyken bir şey demesi uugun olmaz ama gittiklerinde konuşacağını söyledi ama hadi bakalım anlarlar inşallah
nereliler?
uzak yol ise 20 gün iyiymiş eğer senede bir geliyorlarsa

yöreden yöreye değişiyor durum
mesela bizim egeliler anca bir ay kalır
biizm karadenizli bakıcı vardı one öyle ne kadar az 3 ay kalsa ya derdi ondan sordum nereli diye :)

20 gun 40 gün cok fazla zamanlar ya. Ben gelinde kalamam bu kadar evimi esyami düzenimi birakip. Nasil rahat edilirki.

Yasli kayin ailelerde gidip oglunun gelinin evinde kalmak gayet normal galiba, bunu burda cok okuyorum.

Konu sahibi naptın gdiyomusun annene S senveben1
Annemle konuştuma ayıp olur gelme sık dişini dedi aynı evde yaşayanlar napsın idar et sayılı gün çabuk geçer falan dedi oda huzur kaçmasın diye uğraşıyor. Bide ben evde yokken kayınvalidem evi ne hale getirir temiz bakarmı düzenimi değiştirirmi bilmiyorum ben yanındayken bile mutfağı birbirine karıştırıyo gördüğümü düzeltiyorum gelince ne halde olur bilmiyorum

20 gun 40 gün cok fazla zamanlar ya. Ben gelinde kalamam bu kadar evimi esyami düzenimi birakip. Nasil rahat edilirki.

Yasli kayin ailelerde gidip oglunun gelinin evinde kalmak gayet normal galiba, bunu burda cok okuyorum.
Öyle çok yaşlı değiller kayınvalidem genç diri valla

E siz iş yaptırmazsanız tatil köyü gibi kalırlar tabii. Hayatta balık ayıklayamam ben tiksinirim diyeceksin o ayıklayacak. Akşamları diziniz varsa söyleyip alacaksınız kumandayı. O kadar gün kalan misafir olmaz. İç çamaşırını mesela söyleyin. Böyle görmek rahatsız ediyor anne lütfen yüksek devirde yıkayalım diyin. Ben rahat vermem öyle uzun kalana mesela.
Hiç söyleyemiyorum bende of aşmam gerekiyor artık kendimi söylicem artık yüzlerine patır patır önceden yüz göz asıp oturuyodum kayınvalidem birkere imalı bir şekilde sen bizi istemiyosun gelip kalalım falan demişti ben de yok öyle bişey demiştim artık açık sözlü olmanın zamanı geldi sanırım çünkü tavır ve surat asmamdan anlamıyorlar artık ve git gide üstüne koyuyorlar. Ayrıca ben gelip kalmalarını isterim arada bir iyi oluyor zaten ilk 1 hafta gayet güzel geçiyor ama uzun süreli kalma olunca çok sıkıcı ve bunaltıcı oluyor kötü insanlar değiller ama anlayışsızlar

benim bir arkadasım var. kv, kp onlara gittiğinde o da ailesinin yanına gidiyor nfjfjf oğulları da hizmet edemediği için iki gün kalıp dönüyorlar 😂😂 bence deneyin 🙄😂

ben evlendiğimden beri sadece bir gece kaldılar evimde ve az kalsın balkondan atacaktım kendimi 😂 valla sizde iyi sabır var. yorulduğunuzu söyleyin. tatil yapmaya geliyorlar belli. kalksın yemeği temizliği yardım etsin.
Ya insan hicmi evladinin evine gelemez.Ne zorluklarla buyuyor bir cocuk.Bence cok yanlis dusunuyorsunuz.Tabi 10 gunden fazla kalip kimse biktirilmamali ama hic gelmesin demek ne ayip.Onlar ordayken kalkip annesine kalmaya gitmek kovmaktan beter birsey.

Yılda 2 3 kez gelirler biz balıkesirdeyiz onlar van da ama daha önce elazığdaydık orda da 2 ayda bir gelip 15 20 gün kalırkardı
Yani yılda 3 ayı sadece onların gelmesi ile bile bir arada geçiriyorsunuz..muhtemelen eşiniz izinlerini bayramları da orada geçiriyor bu süre 4 ayı buluyordur .Yavaş yavaş bir arada yaşama fikrine sizi hazırlamıyorlardır umarım😕

Siyle valla o zaman. İnsan eve cocuga yetisemiyorken birde evde 40 gün misafir agirlamak ayy cekemezdim.
Zaten artık çocuğa çok tahammülsüzleştim sürekli kızıyorum çocuğa onlar yüzünden gerginim çok bundan bile anlamaları lazım ben günlük oturmaya gittiğimde bile ev sahibi çocuğuna kızıp bağırdığında acaba rahatsızlıkmı verdim kadın bunaldımı diye düşünüyorum kalkmaya çalışıyorum artık

Yani yılda 3 ayı sadece onların gelmesi ile bile bir arada geçiriyorsunuz..muhtemelen eşiniz izinlerini bayramları da orada geçiriyor bu süre 4 ayı buluyordur .Yavaş yavaş bir arada yaşama fikrine sizi hazırlamıyorlardır umarım😕
Aman allahh korusunnn benim kayınpederim kaynanamdan 15 yaş büyük ve hastalıkları var allah gecinden versin rahmete giderse kaynana im asssla tek yaşayamaz diye düşünüyorum çünkü onlar hep kaynanalarına bakmışlar inşallah korktuğum başıma gelmez kayınpeder sağken yerleşme olmazda

Back
X