• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana kayınpeder kaç gün kalmalı

Tepkinizi koyunca boşanıyor musunuz? Açıkça söyleyin eşinize bundan sonrasında 10 günden sonrasında sen söylemezsen ben söylerim. Ben bu kadar uzun süre kalmak istemiyorum diye. Kavgaysa kavga. İnsan kocasıyla kavga etmekten bu kadar korkmamalı. Eşiniz sizi germekten korksun asıl.
Ki ben olsam 40 günü duyunca giderdim de anneme.
Tepkinizi gösterince kavga edebilirsiniz bu çok normal. Her kavga boşanmakla bitmez. Kavgadan korkup böyle eziyet çekeceğine kavgamı ederim tepki gösteririm söyleyeceğimi söylerim.
Bana sadece kavgadan korkuyor gibi gelmedi. Konu sahibi, şiddet mi görüyorsun, o yüzden mi korkuyorsun?

Böyle konuşuyorsunuz rahat rahat. Bir tanıdığımız vardı, sizin gibi annesi hep gelip kalıyordu kızında. Sonra adam bıkıp boşanma davası açtı. Söyleyeyim; erkekler hiç acımıyorlar böyle durumlarda, bu yüzden boşanabiliyorlar.
Zaten bunun erkeği kadını yok benim anam babamı 1 ay kocam neden çeksin yahu bide bozulurmuşmuş yok yauv he bide takmışlar uzak yer sanki deve sırtında geliyorlar

Zaten bunun erkeği kadını yok benim anam babamı 1 ay kocam neden çeksin yahu bide bozulurmuşmuş yok yauv he bide takmışlar uzak yer sanki deve sırtında geliyorlar
Bir de yarım saat sonra eve gelecek dediğine göre adam 8,30da geliyor işten. Oh ne ala mualla vallahi. Adam sabah gidiyor akşama kadar işte akşam 8,30da geliyor eve anası karısı babası. tadında her gün 3 saat görüyor dönüyor.
Bu kadın sabah akşam kocasının anası babasıyla bir evde tıkılıp kazan kazan yemek yapıp iki kat fazla bulaşık yıkıyor, sağda solda elin donları taharet bezlerini görüyor.
Anasını 40 gün görmek istiyorsa işten izin alsın bir hafta kendi bakımını yapsın mesela. Kadın her gün görüyor adam kendi anasını o kadar görmüyor ama kadına küsermiş yüzüne bakmazmış.
Bakmasın. İsterse bir yıl konuşmasın. Şu rezilliği çekeceğime asıl ben konuşmam.

Yorumlardaki mesajlar cok gaza getirici ama her ailenin dinamigi farklidir. Simdi anneniz bile idare et diyor annenize gitseniz eminim sizi ayip olmasin diye zorla geri dondurecek. Evinizdeyken bir sey yapmayin ama gittiklerinden sonra evet tepkinizi koyun mesajinizi iletin. Gerekirse gidis donus biletlerini siz alın 1 2 yıl oyle alisirlar az az

Böyle konuşuyorsunuz rahat rahat. Bir tanıdığımız vardı, sizin gibi annesi hep gelip kalıyordu kızında. Sonra adam bıkıp boşanma davası açtı. Söyleyeyim; erkekler hiç acımıyorlar böyle durumlarda, bu yüzden boşanabiliyorlar.
Ben eşimi 10 senedir tanıyorum eşimin şikayet ettiği yok aksine o daha çok ısrar ediyor kalın diye.Aynı şekilde ben de seviyorum misafir gelsin kalsın.Ayrıca biz eşimle iki çocuktan dolayı baş başa takılamıyoruz onlar gelince çocukları bırakıp dışarda baş başa vakit geçirebiliyoruz.Her aile ve her ilişki dinamiği farklıdır.Bir tanıdığınız öyle oldu diye herkese öyle olacak diye bir şey yok.

Bize çok geniş rahat aile gözüyle bakarlar kendileri muhafazakardır sözde. Ben doğurdum ilk kez bebek emzireceğim kayınpeder odada. Bekar kayınbirader de peşine takıp doğuma gelecek oldular. Ben direkt anne doğumda çok erkek istemiyorum hadi baba tamam ama kardeşler lütfen doğumdan sonra gelsin dedim. Geldiler biraz buruktu ama umursamadım. Emzirirken de çıkmadı gitti odadan hemşire gönderdi. Annesine rahat edemediğimi söylediğimde biz bir evde kayınpeder kayınvalide elti kayınbirader yaşadık kızım onlar da ailen baban o senin dedi. Dedim ben babam falan da olsa istemiyorum o kadar insanla emzirmeyi. Bozuldular bana mesela ama asla umrumda olmadı. Doğumdan sonra üçüncü gün annem bari bana gitsin diyince benim de asık suratımdan herhalde “bana ihtiyaç yok kızım siz hallediyorsunuz” dedi. Ama surat nezaket bekliyor ben ık mık desem kalacak. Hallediyoruz anne gözün arkada kalmadın dddim 5. Günü gitti. Bir süre bana surat astı oğluna tansiyonum çıkık bu ara dedi ama biz sallamayınca normale döndü bir daha da sınırlarımı zorlamadı.

Bir şey merak ettim ben mi yanlış anladım yoksa doğumdan sonra emzirirken kp odadan çıkmak istemedi mi?

Onlar kök aileniz artık aile ana baba çocuklar ilk önce bunu kabul ederek başlayabilirsiniz ;)
Önceliğin kendi kurduğumuz aile olması kök ailemize çekmek olarak bakmamızı gerektirmiyor.Siz öyle bakabilirsiniz ama biz eşimle o şekilde bakmıyoruz olaya.Benim böyle düşünmem sizi niye rahatsız etti anlamadım.Siz hayatınızı istediğiniz gibi yaşayın.Konu sahibi ben olsaydım anlardım.Farklı fikirlerde yorum yaptık diye şöyleymiş böyleymiş diye başka bir üyeyle beni çekiştirmenize gerek yok.

Bir şey merak ettim ben mi yanlış anladım yoksa doğumdan sonra emzirirken kp odadan çıkmak istemedi mi?
Evet doğumdan sonra odaya geldik. Bebeği emzirmeye çalışıyorum. Bakmıyorlar ama orada oturuyorlar. En sonunda hemşire gönderdi oda havasız diye. İki gün sonra eve çıktık ben kendi odamda takılıyorum genelde bu nedenle. Adamın umurunda değil onlar bir göz odada maaile büyüttük kafasındalar. o senin de baban diyorlardı sürekli

Niye olaya çekmek olarak bakıyorsunuz anlamadım.Onlar ailemiz.
Evet çekmek bu.
Aynı evde dip dibe yaşamak birini çekmek oluyor.
Beş gün misafir kalsa çamaşır asma işi ne olacak mesela. 3 artı bir standart bir evim var. Bir oda bizim, bir oda oğlanın bir oda kitaplık artı koltuk olan bir oda diğeri salon. Çamaşırı ben kitaplı odanda kurutuyorum mesela. E misafir uzun süre kalınca ne olacak?
Yada sürekli yemek yapmak gerekiyor biz bazen atıştırıyoruz kahvaltı gibi.
Yada hepsini geçtim ben bir ay boyunca evde pijamayla sütyen çıkarıp ayaklarımı uzatıp tv izleyemeyeceğim.
Bunları bir ay 30 gün boyunca yapmak çekmek oluyor.
Makul olan en fazla bir hafta bilemedin 10 gündür. Ötesi çocuğunuz da olsa gittiğiniz ev sahibine işkence.
Benim de oğlum var, asla gidip günlerce aylarca kalmam.

Ben eşimden korkmuyorum mutluluğumuz huzurumuz bozulur diye korkuyorum napayım büyük olay çıkartıp bütün gemileri yakayımmı onca iyilikleri var çöpe atamam ama bu kadar fazla kalmalarınıda istemiyorum
Sizin bu sorununuz hallolmaz ben diyeyim. Bu olaylar akabinde eşiniz sizden boşanır. Siz de bunu istemiyorsunuz, bunun için huzurumuz bozulmasin diyorsunuz. O zaman idare edeceksiniz. Kayilvalidenize bugün su yemeği sen yapar mısın vs diyin. Oğlun çok methetti deyin. Gündüzleri çocuğu onlara bırakıp arkadaş bulusmasina vs gidin. Salonda sohbet kafanızı almazsa kitap falan okuyun. Sayılı gün geçer .
Ha normalde eşinize söyleyin konuşun kavga da edin derdim ama ne eşiniz ne de siz öyle bir ilişki içerisinde değilsiniz.

Evet çekmek bu.
Aynı evde dip dibe yaşamak birini çekmek oluyor.
Beş gün misafir kalsa çamaşır asma işi ne olacak mesela. 3 artı bir standart bir evim var. Bir oda bizim, bir oda oğlanın bir oda kitaplık artı koltuk olan bir oda diğeri salon. Çamaşırı ben kitaplı odanda kurutuyorum mesela. E misafir uzun süre kalınca ne olacak?
Yada sürekli yemek yapmak gerekiyor biz bazen atıştırıyoruz kahvaltı gibi.
Yada hepsini geçtim ben bir ay boyunca evde pijamayla sütyen çıkarıp ayaklarımı uzatıp tv izleyemeyeceğim.
Bunları bir ay 30 gün boyunca yapmak çekmek oluyor.
Makul olan en fazla bir hafta bilemedin 10 gündür. Ötesi çocuğunuz da olsa gittiğiniz ev sahibine işkence.
Benim de oğlum var, asla gidip günlerce aylarca kalmam.
Ben olsam kitaplı odaya yataklarini serserim. Erken uyumak ya da uzanmak isterlerse oraya giderler.

Back
X