kaynana kaynana iki bacaklı dana :(((

hatibulut

canım oğlum :)
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
7.772
1.541
448
41
aramızda sadece 2 sokak var ya sadece 2 sokak 1 haftalığına kalmaya gelinir mi allah aşkına bi söyleyin bana.bi iki gece olsa neyse 1 hafta ya.sanki şehir dışına gidiyor valizini toplayıp gelmiş.tüp bebek yaptırdığım aralıkta da böyle güm diye 1 haftalığına gelmişti.1.5 ay geçti aradan yine geldi.ne bu böyle ya.ben 2 haftada bi çamaşır yıkarım biriksin diye.o 2 tane kazağı için makineyi çalıştırmış.abi git evinde yıka ya ne acelesi var kazağının..gelir bizde banyo yapar.çöreği ısırıp kabın içine ısırığıyla atar..bide akşam diyorki sizin mahallede arkadaşım çok ; izin verirsen yarın buraya onları çağırcam..hanginiz bu soruya hayır dersiniz adam gibi cevap verin ama.ben sen bilirsin diyebildim ve yutkundum.ağladım ağlayacam o derece..ben mesafe koymaya çalıştıkça dibime giriyor.kesinlikle yazın ev arayacağım ve bi dolmuşluk mesafede oturacağım.en azından kalmaya geldiği zaman uzağız biz derim eşime anlatıyorum abartma diyor.arkadaşlarını eve çağırmasına hayır deseydin diyor.zaten kocamın hayır diyeceğini bildiği için bana diyor.hani gelinim ya hayır diyemem diye.ulan herkes işini biliyor bu dünyada ya..kızı evinden kovmuş bu hafta oda diğer oğluna gitmiş oğluda gelme hazır değiliz demiş.bizim salak gel demiş iyimi.gerçi gelecek elbette ama 2 sokak ya sadece 2 sokak.gündüz gidiyo kuran kursuna sonra evime geliyo.evine gitsene ya

iki bacaklı dana lafına çok güldüm belli baya hırslanmışsın.
sen de ne diye kibar olmaya çalışıyosun. olmaz gelemez misafirlerin desen
ya da yanında olduğun zamanlarda surat assan konuşmasan fazla vs. eşin ne der?
ne yaparsan yap ama sen en yanlış şeyi yapıyosun. eşine annesini şikayet etmeyi.
yahu en kılıbık, pısırık, hanımköylü erkekler bile annesinden konu açılınca aslan kesiliyolar.
sen ne demeye adama anasını şikayet ediyon. bak sen işine, yap yapacağını bırak o seni şikayet etsin edebiliyosa.
o zaman ki duruma göre hareket edersin ondan sonra. az aklını kullan, kendi kendini yeme.

canım öncelikle hayır demeyi öğrenmen lazım..bak eşin bile hayır deseydin demiş yani arkanda...ya da en azından misafir ağırlayacak durumda değilim deseydin...
kadının misafirleri geldiğinde çık dışarı işim var fatura ödiycem de...veya şuraya buraya gidicem diye bi bahane uydurup çıkabilirsin hem dışarıda vakit geçirirsin dolaşırsın...

Seviye...mesafe...saygı ... Güzel şeylerdir bunlar . Korunursa ilişkiler en az zararla atlatılır .

Gelin - kaynana karşılıklı bir bakın bakalım bu saydıklarımdan hangilerini bir yerlerde unuttunuz ?

Ben ikinizi benzettim birbirinize , o sebeple '' vaaay düşüncesiz kadın , bu ne ya böyle ? Yazık sana ... '' diyemedim .

Bilmem ADAM GİBİ bir cevap verebildim mi nacizane ?

Sinirlenmekte haklısınız, Allah sabır versin. Uğraşacağı bir şey yok sanırım o yüzden sizde takılıyor. Bence siz hiç karışmayın eşiniz söylesin, zaten bir sorun var ki diğer çocukları da kabul etmemiş. Zaten siz gelmesin demiyorsunuz anladığım kadarıyla, sürekli sizde kalmasından şikayetçisiniz üstelik evi bu kadar yakınken. Eşinize de öyle söyleyin olmazsa, hani eşinizle de aranızı bozmayın. Çok zor cidden...

canım sorun senın eşinde oda hayır dese gelmez buyuk ıhtımal eşinden yuz buluyor
sende koy mesafeni ben yokken mısafırın ne işi var de
ya hiç mi utanmıyor hiç mi rahatsız olmuyor nasıl bir genişlik bu allah sana sabır versin

çok dolmuşsun canım sen kullandığın tabir hoş olmamış ama haklısın valla diğer konularda
kayınvaliden ne acayip bi insanmış ne diye sizde kalmaya geliyo kalacaksa da bi iki gün kalsın gitsin
bi de kendi evi kirlenmesin diye sende gün yapmak istiyo gibime geldi keşke rahatsızım anne uğraşacak halim yok çağıracaksan bikaç kişi çağır filan deseydin bu kadar da sesisz durma çok rahatsızsan
ben olsam ben de çileden çıkardım hele de böreği ısırıp kabın içine atıyo demişsin ben böyle şeylere hiç tahammül edemem
görgü kurallarından da haberi yok heralde

eşin birşey diyemez annesi sonuçta yapacağın birşey yok sabredeceksin bu hafta
ya da sen koy mesafeni rahatsız olduğunu kırıldığını belli et ki bi daha yapamasın en azından
burdan söylemek kolay da karşılarında da saygısızlık yapılamıyo yaşlı oldukları için Allah kolaylık versin

Son düzenleme:

ben zaten çalışıyorum evde olsam kaçar giderdim.sorun orda zaten evimin tüm mahremiyetini elaleme serecek evimi gösterecek millete ya arkadaşlar surat yap diyorlar ama benm eşim akşam geldi oturdu tv başına tek kelime etmedi anasıyla.anasıda döndü bana konuşuyo.kalkıyorum iş yapıyorum kurtulmak için otur diye zorluyo.erken yatıyorum niye erken yatıyorsun diyo

sende doldurdun doldurdun en son sabredecen dedin

1 Hafta sonra evine gitti diyelim. Hemn spor salonuna yada bir kursa yazılmanı tavsiye derim.

En azından seni herzaman evde bulamaz. Belki canı sıkılıyordur. O yüzden hep birilerinin yanında olmak istiyordur. Sen yoksan eşinde yoksa , Kendi kendine evde oturcak değil ya....

Misafirlere gelince .... Ayy daha önceden verilmiş sözüm vardı ama başka zaman hazırlanır öyle çağırırız diye falan geçiştir :)

Eşine şikayet etme. Herzaman iyi geçindiğinizi göz önüne ser. Eşinde ön yargı oluşmasın. Sıkıntını kayınvalidene ver..

Allah yardımcın olsun.

İki bacaklı dana mı?sen çok yaşa emi.
Kv cidden düşüncesiz bir kadınmış.
Sana naçizane tavsiyem"hayır" demeyi öğrenmelisin.
Bak oğlu izin vermeyeceği için sana söylüyor,ona değil.
"Müsait değiliz" bitti gitti..
2 sokak mesafe bavullara gelmeler falan,bir de yetmezmiş gibi arkadaşlarını kendi eviymiş gibi davet etmek hiç hoş değil.
Tavrını koymalısın canım.

allah razı olsun gerçekten çok zor ya

offf anladım canım..madem çalışıyosun ben çalışıyorum anne misafirle ilgilenemem çok yorgunum falan deseydin bu arada anlamadığım kendi evi var mı yoksa sırayla çocuklarında mı kalıyor??eğer kendi evi varsa biraz daha sert konuşabilirsin...

kızlar zaten kaynanam sorunlu bakın geçen hafta kardeşimin sözüne çağırdık arayıp bana diyorki annem için hemde benm annem için!!! namaz kılmakla kuran okumakla adam olunmuyo anan o kadar erkeğin içinde neden duruyo nedne ondan istediler neden söz isteme nişan bi arada oldu.bende biz öyle uygun gördük dedim.sanane ulaaaaaaaaaannnnnn deseydim ölene kadar görüşmezdik ne güzel

kendi evi var 2 sokak ötede.ama bu ara adet edindi milleti geziyo

Nedir senin bu çektiğin canım yaa
kusura bakmada eşinde anlayışsız kayınvaliden de zaten sen zor bir süreçtesin yeterince yıpranıyorsun üstüne birde bunlar.
Eşinin annesi gelebilir tabi ama herşeyde dozunda olmalı
benim kayınvalidem de geldiğinde çok konuşur susmak bilmez hiç
bende sinir olurum.
ama ben evde yokken eve misafir çağırmak sıkar biraz o kadar da değil
bence bu kadar da alttan alma

sende doldurdun doldurdun en son sabredecen dedin

canım bizde de babaannem kalır kışları genelde iyidir ama temizlik vs konulara hiç dikkat etmez deli ederdi beni
ama birşey diyemezdim maalesef sabretmek zorundasın
kocana şikayet etsen de birşey diyemez çünkü sen mesafe koyacaksın ya da şakayla karışık laf atacaksın

bebeğim mesafeli saygılı ve seviyeli olduğum için 1 sene konuşulmadı benimle....bi kaç ay oldu barışalı.bende eşim üzülmesin diye yüzüne gülüyorum ne dese tamam diyorum ama içime ata ata hasta olucam.

cnm o sizde kaldığı zaman ortalığı kaldırsan . sürekli temizlik yapsan . oturduğu yeri anne bi kalkarmısın temizleyim desen :9
rahatsız olup gidermi acaba. birde hiiiç sohbet etme sıkılsın. cvp bile verme doğru dürüst he de geç. eline al bir tel oyun oyna. erkendende yat. sıkılıp gider belki

hatta ve hatta anne ben şurayı silcem sana zahmet mutfağı toplarmısın. halıyı silermisin vs de beraberce temizlik yapın. kaçar belki işten :) belkide evde kombi yakmak istemiyordur. kombiyi fazla açma üşüsün donsun evine gitsin. anne sen güzel yaparsın de ona yaptır yemeği

YİNEDE GİTMEZSE OHA YANİ

kötü haber şuki ben zaten sabah 8 akşam 8 çalışıyorum yani evde yokuz günboyu evde ne yapıyo bilmiyorum.evinde olmayan insanın evinde niye kalınıyorki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…