- 23 Ekim 2020
- 767
- 881
- 53
- Konu Sahibi Mendilimde Kirmizim Var
-
Benim kv erkekden torunlara bağ meyvesi kızdan torunlara dağ meyvası derSelam güzel kadınlar,merak ettiğim şey aynen başlıkta yazdığım gibi.Kaynanalariniz torun ayrımı yapıyor mu,bu konuda tecrübeleriniz var mı merak ettim.Cevremle ettiğim sohbetlerde genelde Kaynanalarının normalde torunları ile çok ilgilenip sevdiklerini fakat daha sonra kızlarının çocukları olduktan sonra bariz ayrım yaşandığı anlatılıyor.sizler ne dersiniz?
Çoğunluk dediğin gibi sanırım benim ailem de benim büyük kızımı çok sever kardeşimin küçük oğlunu sever söyler de annem onların yeri başka diyeGörüp arttıriyorum erkekten erkek torun severler kiymetli soyları yüruyecek çünkü
Pes diyorumBenim Ex kaynana oğlanlarından olan torunlarını daha çok severdi.
Annem de aynı şekilde.
Ben tek kızıyım, kızım da tek anneanne olduğu torunu, seviyor gibi yapar ama aslında sevmez.
Bir ara bana " onu da babaannesi sevsin" demişliği bile vardı.
Yapılıyor ne yazık ki...Bana da kendi kizlarindan olan torunlarını daha çok seviyor gibi geliyor annelerAyrımcılık torunlara kadar indi mi yahu?
Ben evin tek kızıyım, üç abimden sekiz tane yeğenim var ve annem hepsini çok sever. Benimse çocuğum olmadı ve annem babaanne oldu, anneanne olamadı maalesef buna annem kanalından cevap veremiyorum.
Gelelim kayınvalideye. Onun da erkek çocuklarından iki torunu var hiçbirini sevmez. Kızı henüz bekar ve anneanne olamadı o da. Bu kanaldan da cevap veremedim ama çok şaşkınım şu an. Torun ayrımı yapılmaz ya.
Ataerkil kafada olanlar öyle aynen fakat zaten kendi çocuklarinda bu ayrimi yapanlar,yani kızını ya da oğlunu daha çok sevip kayiranlar,bu düşüncelerini torunlarına da yansıtıyor diye düşünüyorumGörüp arttıriyorum erkekten erkek torun severler kiymetli soyları yüruyecek çünkü
Aynen öyle nokta atışı yaptınız...Kültüre göre değişiyor
Doğuda doğu karadenizde oğlunun çocukları daha kıymetlidir neslin devamı nştrliğindedir
Batıda ise kız çocuklarının çocukları daha kızmetlidir çünkü kız anaya babaya düşkündür
Anne babanın yanında olandır
Doğrusu ayırt etmemektir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?