Kaynana kişileri babaanne olmayı mi seviyor yoksa anneanne olmayı mı?

Toruna bağlılık aradaki iletişime, ne kadar görüp vakit geçirdiğine göre değişebilir. Benim etrafımda kız evlatlardan olan torunlarla daha çok vakit geçiriliyor. Uzakta olsa bile görüntülü aramaları vs.daha çok oluyor. Şurada bile eş aileleriyle görülemme sıklığı belli insanların. Gitmeyelim, görmeyelim ama torunlar eşit sevilsin diye beklemek manasız olur.

Birde ne olursa olsun, erkek çocuk tapıcıliğindan ondan olan torunlari ayrı tutan tayfa var. Onlara kız çocukları , torunlar ne yapsa ilk sırayı alamaz.

Çoğunluk dediğin gibi sanırım benim ailem de benim büyük kızımı çok sever kardeşimin küçük oğlunu sever söyler de annem onların yeri başka diye
Evet maalesef mesela kvdem de öyle kızlarinın torunlari var evet çok seviyor ama erkeklerden erkek torun diye yanıp tutişuyor 3 erkek var hiç birinin çocuğu yok soylari tukendi diye konuşuluyormuş bile düsun

Ya Allah aşkına susayım susayım diyorum hiç mi derdiniz yok ya küçücük sabileri yaristiracak kadar düştünüz mü? Allah evlat vermiş bir de kim kimi daha çok sevecek derdine mi dusuyorsunuz. Anneannem evlat ceviz ise torun ceviz icidir der. Torun bu ya evladını seven torununu da sever bunun kızla oğlanla ne alakası var

Gözlemlediğim kadarıyla hangi evlat daha çok seviliyorsa onun çocuğu da daha çok seviliyor.
+1
BiZde en küçük kardeşim ilk torunları verdi. İki çocuğun 2 yatılı bakıcısı olmasına rağmen annem aylarca kendi evinde baktı onlara. Benim çocuklarım doğunca ben yaşlıyım dedi, kenara çekildi. Aynı şekilde ablamın kızına da çok bakmadı. Bizim eşlerimizle arası iyi değil. O da bir faktör.
Kayınvalidem hayatta değil. Torunu olsaydı da çok seveceğini sanmıyorum. Çok despot, sevgisiz bir kadındı. Ben tüp bebek tedavisi olurken eşime “Boşuna uğraşmayın. O yaşlı. Çocuğunuz olmaz” demiş. Ömrü yetmedi çocuk sahibi olduğumuzu görmeye.

Benim annem benim çocukları daha çok seviyor bence. Daha doğrusu en son olani. Çünkü oncekilerde calisiyordu. Küçük cocugumda tam anlamiyla yanımda durabildi. Eline doğdu gibi oldu. Özel bir bağ kurdu. O yüzden ikisiyle birlikte daha çok eğleniyor. Ve biz daha çok birlikte vakit geçiriyoruz. Çünkü kardeşimin eşi de her fırsatta kendi ailesine gidiyor. Çocuklar anne babadan bağımsız fazla orda kalmıyor. Ama benimkiler kalıyor. Hatta orda kalmayı daha çok seviyorlar. Dolayısı ile daha çok vakit geçirmeleri ile ilgili diye düşünüyorum. Bende bile öyle oluyor. Kardeşimin iki çocuğu var. Büyük olanla daha çok vakit geçirdiğim için özel bir bağ kurmuştum. Küçük olanla ekstra bir bağım yok. Bazı kişiler de erkekten olan torunu daha çok benimser. Çünkü anlayış olarak erkek olan soyu devam ettirir anlayışı var. Kişiye göre değişir. Benim çocuklar da babaannelerini daha çok seviyor mesela. Çünkü onla daha çok vakit geçiriyorlar. Onu daha aileden gibi hissediyorlar. Ben aram iyi olmamasına rağmen çocuklara yansitmadim hiç. Gelin kaynana arasındaki gerilim genelde çocuklara da yansıyor. Ben mesela babaanne anneme yaptıklarından dolayı hep soguktum. Özel olarak bana anlatmazdi ama komşular arasında anlatırken duyardım. Ee doğal olarak da babaannem beni çok sevmezdi. Diğer torunlarını daha çok sever. Hatta halamın kızları ona daha içten davrandığı için onları daha çok seviyordur.

Son düzenleme:
geneli babanne demiş sanırım ama bence kızının çocuğu olduğunda daha fazla ilgilenip bağ kurabiliyorsun gibi geliyor bana. kayınvalidemin kızı yok, annemin de oğlu yok o yüzden ayrımcılık durumu bizde olmaz. fakat bence doğum yapınca insan kendi annesini kayınvalidesinden daha çok yanında istiyor, bu yüzden de anneanne torunla daha çok bağ kuruyormuş gibi geliyor. henüz çocuğum yok ama düşüncem böyle.

Ben de ayniyim, uykum geldi, yerime yazmisin gibi olmus, cogzel bxbxjx

Çocuk anneden sevilir bence... ve evet annem ablamla bizim çocuklarımızı farklı sever ablamınkiler ilk torun onlar öyle özel benimkilere de çalıştığım için annem baktı bebekken elinde büyüdüler ve dolaysıyla daha düşkün...

Tabiki erkek evlattan olan ama torun erkek ise.
Ama şöyle de bir şey var. Sevdiği evlattan olan torun daha çok seviliyor. Bir de zengin evlattan. Kendini sevmeyen babaanne hiç bir torunu sevmiyor. Uzakta olan da seviliyor nasıl olsa uzak. Yani durumlar karışık. Kişiden kişiye değişir.

Anneannem bizi hep cok sevmistir.Babaannem ise o kadar değil.Ben de anneannemi cok severim annemden sonra en cok sevdigim ikinci kişidir anneannem babaannemi de babaanne kadar iste cok degil.Kızıma gelince annemin ilk ve tek torunu kızim o yüzden kıyaslama yapamacağım.Kayınvalidemin de ilk torunu kızım ve kızıma saplantıli derecede bağlı görümcem hamile mesela görümcemin hamileligini duyar duymaz gidip ip almıs battaniye örmeye baslamıs kızıma hamileyken hic öyle seyler yapmamıstı mesela demek ki kızından olan toruna daha baglı olacak diyorum isime de geliyor acıkcası dogurdugunun dogurdugu bence daha kiymetli olur ya

Kayınvalidem benim kızımı aşırı ayırıyor çünkü kızım babaanne düşkünü. Oğlum da tam tersi anneanne diye ölecek.
O yüzden bence biraz çocukla ilgili.

Kuçücük sabileri yaristirma gibi bir derdim,benim çocuğumu daha çok sevsin gibi bir derdim yok hanımefendi,ben sadece ayrımcılık yaşanıyor mu onu merak ettim.

Benim kayınvalidemin en sevdiği çocuğu eşim kendi ağzıyla söylüyor o yüzden galiba benim çocuğumu daha çok seviyo bilmiyorum hiç düşünmemistm

Benim anneannem dayımı en çok sevdigi için (Tamamen soy devamı vs diye) ondan olan kız ve erkek torununu çok severdi. Yoksa ona tüm yardımı, ilgilenilmeyi kız çocukları yaptı. Vefat edene kadar hem ona hem dedeme annemler, teyzemler yardımcı oldu. Bize de tahammül ederdi. Babaannem ise amcamın oğlunu çok severdi. Tamamen erkek oldu diye. Bunlar eski kuşak. Artık bu kuşak bence kalmadı. Şimdi hangi evlat ile araları daha iyiyse onun çocuğu çok seviliyor.
Benim çocuğum yok. İki kız kardeşiz. Annem asla ayrım yapmaz ki aramızda hiç ayrım yapmadi. İkimizin çocuğunu da olursa bence eşit sever. Kayinvalidem ise görümcemin çocuğunu çok sever. Resmen aşıklar çocuğa. Bizim çocuğu da sever diye düşünüyorum ( olursa tabi) ama kızının çocuğu diye ondan olan torunu daha farklı sever bence. Artık kızı ve oğlu olan anneler kızlarının çocuklarını daha çok seviyor. O da kızları ile daha yakın oldukları için. Tamamen daha yakın olunan evladın çocuğu daha çok seviliyor. İki kız evladı olan annelerin tüm torunları eşit sevdiğini görüyorum. Ama bir kız bir erkek evlat olunca kız evladın çocuğu daha çok seviliyor. Daha çok üstüne düşülüyor, umursanıyor. Gerçi ben çok umursamıyorum. Çocugum daha az sevilse de üzülmem. Sevgi zorla olmaz..Seven sever sevmeyen sevmez..çünkü torunlar da sevilip sevilmediğini anlıyor. Onu sevmeyen anneanne/babaanne veya dedeyi sevmiyorlar yakınlık kurmuyorlar, mesafeli davranıyorlar. Çocuklar çok akıllı. Torununu sevmeyenleri de torunlar sevmez. Her şey karşılıklı oluyor. O yüzden torununu sevmezsen o da seni sevmez..

Son düzenleme:
Benim annem torunlarına eşit mesafede davranır, bütün torunlarına hediyeler alır, sevdikleri yemekleri pişirir evinde torunları için oda bile hazırlamıştır ancak benim 2 yaşındaki kızıma karşı ayrı bir sevgisi var ve bunu her zaman dile getiriyor.

Kayınvalidem ise uzaktan sever, telefonda filan yanına gittiğimizde 2-3 gün sonra sıkıldığını belli etmeye başlar.

Herkeste çeşit çeşit hikaye vardır bununla ilgili.
Babaannem babamın ilk evliliğinden olan kızları severdi mesela. Beni sevmedi. Ama bana da baktı birkaç sene. Sevmeye gelince ilk sırada diğer kızlar vardı her zaman. Çocuk aklımla bile anlardım.
Annemin tek çocuğuyum,ama annem bu konularda ayrım yapmaz,yapacak insan değildir. Nereden biliyorum çünkü babamın kızlarına da bana da aynı şeyleri yaptı. Hatta kızlara fazlasını yaptı anneleri gibiydi.
Benim kv daha benim çocuğumu tanımıyor,görmedi bile. Oğlum 8 yaşına girecek. Görümcemin çocuğunu sever,hep beraberlerdir.
Annemin gereksiz bir kardeşi var,oğlunun çocuklarına maaşının yarısından fazlasını verir. Kızının çocuğuna da bakıcılık yapar ama para vermez,veremez çünkü kendisine kalmadığı için
Çeşit çeşit insan var,kızının çocuğunu sevenler,oğlununkini sevenler her yerde her türlü insan var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…