Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Mesele bir çöp dahi olsa izinsiz alması. Bir de hadi aldı, eşyanın sahibine değil, oğluna haber vermesi. Yetmeyip veremem bana ne demesi. Ha bir de izinsiz şekilde insanların evine girmesi.
Bence burada niyet ve davranış şekli önemli. Zaten iyi niyet sezmediğimiz için eleştiriyoruz.
Haklısın o konuda . İlgilendiren kişi oğlu değil o yanlış , vermem bana ne kısmınada bişey demiyorum ama bende almışsa tenezzül edip istemezdim . Ama lafımıda esirgemezdim o ayrı .Birde galiba objektif bakamıyorum şuan. Kendi kayınvalidemden yola çıktım , o yapsa bana batmazdı ama zaten yapmazdıda .
Hırsız insan arsızdır. Kendine her şeyi hak görür. Yalan, iftira her şeyi yapabilir. Çok örneğini gördüm.
Burada hırsızlıktan ziyade gasp var. Bu da çok farklı değil ya. Ufağına ses edilmezse daha fazlası peşinden gelir. Tülbent deyip geçmek olmaz.
Toplumsal ahlak kuralları denen bir şey var. Çoğunluğun hırsız ya da gaspçı olduğu bir toplulukta bu kural geçerli olmaz ama biz çocukluktan itibaren bırakın başkasının eşyasını almaya masadaki yemeğe buyur denmediği sürece dokunmadan yetiştirildik. Böyle yapanlarsa mimli oluyor işte. Kafalarında başkasına saygı filan yok. Varsa yoksa ben ben ben.
Kavga etmeden kv deye kendisinin berbat bir insan olduğunu hissettirecek bir kaç laf söyleyeceksin ve asla zorunda olmadıkça muhattap olmayacaksın. Ama eşin arkanda durur mu bilmem. Sanki o ışık yok.
Onlar nasil hakaretler oyle. İnsan bi dusunur, ben bunu yaziyorum da, sikayet etse bos yere ceza alirim, ne gerek var hic tanimadigim bir insana hakaret edip boyle seylerle ugrasmaya, bi de vekalet ucreti oderim, param gider.
Yani gerci boyle bir anda parlayan hicbir seyi dusunmez, maalesef.
Evden izinsiz alınan bir şey doğru değil
Şık bir davranış hiç değil
Ama bir yemenide çok bişey değil
Asla bahsini bile etmezdim lakin bir daha anahtarımı da vermezdim
Tencere dibin kara seninki benden kara
Onlar nasil hakaretler oyle. İnsan bi dusunur, ben bunu yaziyorum da, sikayet etse bos yere ceza alirim, ne gerek var hic tanimadigim bir insana hakaret edip boyle seylerle ugrasmaya, bi de vekalet ucreti oderim, param gider.
Yani gerci boyle bir anda parlayan hicbir seyi dusunmez, maalesef.
Evden izinsiz alınan bir şey doğru değil
Şık bir davranış hiç değil
Ama bir yemenide çok bişey değil
Asla bahsini bile etmezdim lakin bir daha anahtarımı da vermezdim
Tencere dibin kara seninki benden kara