Kaynanam kaç gündür arayıp oğlunu cepden benim aramamı söylüyor, eğer aramazsa bende oğlum bida da senide aramam onuda, FİTNE SOKUYOR BİRDE, eee be kaynana oğlunu arıcana beni arasana, eşimi ne zaman arasan eşim ya servisde yada tam eve gelmek üzere iken arıyor tesadüf, ee bende evde oluyorum o satte eşimden önce işden çıktıgım için, eşim geldi eve annem aradı telefon bekliyor dedi, zıpladı sinirlerim, ben arayamam onlar beni arasın dedim, ev telefonumuz yok bu arada , neyse ertesi günü oldu yani dün gene aramış nedense hep eşim yoldayken arıyor tesadüfmüş eşime göre öyle diyor yemin billah ediyor, yok dedim aramam benim numaram annende yoksa, saçaklı kardeşinde var babanda var, hoş ikisiylede mıhatap değilim konuşmuyorum, ama istese ordan alır, aramak isteyen madem konuşmak istiyor arasın bulsun numaramı, neyse yok gene aramam dedim sonra, eşim le tutuştuk kavgaya, ben kavga edince dur ozaman anneni arıyorum şimdi ağzıma geleni sayayımda sen gör dedim, bunun için benle kavgaya tutuşuyorsun madem, tabi benim aileme yok bende bundan sonra aramam sormam gelmem gitmem vs vs söyleyince de iyice sinirlendim, beni annem babam günde 10 kez ararlar bişeye ihtiyacın varmı, annem hergün yemek yapar getirir hamileyim çalışıyorum diye, evimi gelir toplar yardım eder vs. babam keza öyle kardeşlerim vs, sen eğer ben annen, aramıyorum diye ailemle aranı bozucaksan sen kaybedersin dedim elini eteğini çekerler bizimkilerde görürsün, SENİN AİLEN ZATEN 5 PARA ETMEZ, FAYDALARIDA YOK, BENİM AİLEMDEN FAYDA GÖRÜYORSUN BÖYLELİKLE KAYBEDERSİN DEDİ, Tabi bu sinirle tutuştum telefona aradım yemin ederim annesini, ALOOOO BENİ ARAMIŞIN OĞLUNA BENİ ARASIN DEMİŞSSİN BENİM NUMARAM SİZDE YOKMU, HADİ SENDE YOKSA KIZINDA VAR KOCANDA VAR, SENİN OĞLUN SENİN YÜZÜNDEN BENLE KAVGAYA TUTUŞUYOR BU HAMİLE HALİMLE, NEDİR BU BE DEDİM DİYAFONUDA AÇTIMKİ EŞİMDE DUYSUN DİYE, KADIN EVELEDİ GEVELEDİ, BEN DEDİM HAMİLEYİM BİRGÜNE BİRGÜN NE YİYİP İÇİYONUZ NE YAPIYONUZ KIZIM HAMİLESİN İŞEDE GİDİYORSUN YARDIM EDİLECEK BİŞEY VARMI DİYE SORDUNUZMU, ARADAN 2 AY GEÇMİŞ DALGAMI GEÇİYORSUNUZ SİZ BENLE DEDİM, BENİM AİLEM BANA DESTEK DEDİM, OĞLUNUN ALDIĞI MAAŞLA GEÇİMMİ OLUYOR EV KREDİ BORCU ÖDÜYOZ DOKTOR ÇALIŞMAN YASAK DEDİĞİ HALDE İŞE GİDİP GELİYORUM DÜŞÜK TEHLİKEM OLDUGU HALDE SAYDIMDA SAYDIM, BANA EEE SEN İŞDEN ÇIKMADINMI, AYYY FENALIK GEÇİRCEM, O DAHA KÖTÜYE BENİM MADEM İŞDEN ÇIKTIĞIMI DÜŞÜNÜP ÖYLE BİLİYORSUNDA NE BOK YEMEYE EVİM 20 DAKKALIK MESAFEDE OZAMAN GELMİYORSUN, BEN GELMELERİ İÇİN DEMİYORUM, ONLAR OĞLUNA BAŞKA BANA BAŞKA OYNADIKLARI İÇİN, OĞULLARI ONLARIN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRMEDİĞİ VE BEN GÖRDÜĞÜM İÇİN SİNİRLENİYORUM, NEYSE FIRLATTIM ATTIM TELEFONU, EŞİM ALDI ANNE HADİ GÖRÜŞÜRÜZ DEDİ, DİYAFON AÇIK , DİYORKİ EEE GELİRİM HADİ ÖPTÜM , DEMİYORKİ YA KIZIM NE OLDU NEDEN BÖYLE ŞÖYLE YAP BÖYLE DÜŞÜN NE BİR AKIL NE BİR BÜYÜK OLARAK BİŞEY DEME YOK, DEMESİNDE, AMA EŞİM HANİ ANNEM ANNEMLE KONUŞ ŞÖYLE BÖYLE, ANNEM SENİ ÇOK SEVİYOR ODA SENİN ANNEN BİLMEM NE DİYİP SAVUNUYOR, AMA ANNESİNİ BANA NE MADDİ NE MANEVİ BİR DESTEĞİ OLMAMIŞ HALA İYİ KADIN ROLLERİ ALTINDA BANA SAVUNMUYORMU DELİ EDİYOR BENİ, sonra dedim ben ailen yüzünden bıktım senle kavga edemem, benim ailem damat bizi arasın neden aramıyor şöyle böyle diye fitne sokmuyorlar, sonra yok gene hep aynı özürdilemeler aşkım bitanem sen üzülme demeler,
Kaynanam kaç gündür arayıp oğlunu cepden benim aramamı söylüyor, eğer aramazsa bende oğlum bida da senide aramam onuda, FİTNE SOKUYOR BİRDE, eee be kaynana oğlunu arıcana beni arasana, eşimi ne zaman arasan eşim ya servisde yada tam eve gelmek üzere iken arıyor tesadüf, ee bende evde oluyorum o satte eşimden önce işden çıktıgım için, eşim geldi eve annem aradı telefon bekliyor dedi, zıpladı sinirlerim, ben arayamam onlar beni arasın dedim, ev telefonumuz yok bu arada , neyse ertesi günü oldu yani dün gene aramış nedense hep eşim yoldayken arıyor tesadüfmüş eşime göre öyle diyor yemin billah ediyor, yok dedim aramam benim numaram annende yoksa, saçaklı kardeşinde var babanda var, hoş ikisiylede mıhatap değilim konuşmuyorum, ama istese ordan alır, aramak isteyen madem konuşmak istiyor arasın bulsun numaramı, neyse yok gene aramam dedim sonra, eşim le tutuştuk kavgaya, ben kavga edince dur ozaman anneni arıyorum şimdi ağzıma geleni sayayımda sen gör dedim, bunun için benle kavgaya tutuşuyorsun madem, tabi benim aileme yok bende bundan sonra aramam sormam gelmem gitmem vs vs söyleyince de iyice sinirlendim, beni annem babam günde 10 kez ararlar bişeye ihtiyacın varmı, annem hergün yemek yapar getirir hamileyim çalışıyorum diye, evimi gelir toplar yardım eder vs. babam keza öyle kardeşlerim vs, sen eğer ben annen, aramıyorum diye ailemle aranı bozucaksan sen kaybedersin dedim elini eteğini çekerler bizimkilerde görürsün, SENİN AİLEN ZATEN 5 PARA ETMEZ, FAYDALARIDA YOK, BENİM AİLEMDEN FAYDA GÖRÜYORSUN BÖYLELİKLE KAYBEDERSİN DEDİM
DÜZELTME ( YUKARDA KAYBEDERSİN DEDİM YAZICAMA DEDİN YAZMIŞIM DÜZELTTİMBEN DEDİM YANİ
kaynana arayınca açmıyosun telefonu napsın yazık kadında oğluna söylüyo sevgili gelinim beni arasın diye
ayrıca aynı konuları açmaktan ve milleti banlatmaktan zevkmi alıyosun anlamadım gitti
adı ustunde kaynana ne beklıyorsun kı natluss yanlız uslubun cok ters ınan kı ...
bunu hıcbır kayınvalıde yapmaz annen gıbı hamıleysen calısma otur evınde maddı durumun yetmıyodan anlamaz kaynanalar benım kı 2 kurus para getırıyosa ona tamah et otur ıdare etmeyı bıl cocugum var calısıyorum dıe senede 1 kez evıme gelır uzakta oturduugu ıcın 2 kap yemek koyar onumuze evde olmadıgım ıcın aksamda onu sofrada burnumdan getırırr kaynana mılletı gelıne hızmet edenı nerde gorulmus mılyonda bı tane vıcdanlısı cıkıyo ama onuda mumla aramak lazım... bu tarz seyler ıcın kocanla tartısma sen kucuksun arıycan kaynananı kopegın hatrı yoksa sahıbı ıcın arıycaksın kı karsı tarafında sana saygısı olsun.... kız annelerı gıbı kımse olamaz kıyaslama bıle onlar kynana onların b..knda boncuk var farklılar onlarında evladı evlat bızım analarımızınkıde ama 100 yıl oncesınde beyınlerı halen gelın hızmet eder bılmem kım.....herkes cekecek dıe bısı yoktur fakat hamıleyken benım sancım tuttugu gecede dusun tezgaha dayalı bulasık yıkıyodum o halde hergun supurge acıyodum son gun sancılı halımle cam sıldım benım kaynana ıse oturdu kazak ordu bebege allah korkusu olmayınca ınsanda neye yarar boy pos gostermeye gelmıss
kaynanan da kendini saydırma çabası var herhalde ben gelini aramam o beni arasın...
ama eşini arayıp beni arasın dediğinde daha komik duruma düşüyor farkında değil..
arayıp ağzının payını vermekle iyi etmişsin oda hatasını suçunu anlasın...
yaşadıklarımız bi kısım benziyor seni çok iyi anlıyorum..
bu bebeğin olduktan sonra da hiç bişi sormayacaklar bi ihtiyacın varmı demeyecekler el gibi gelip el gibi gider...ama sonra babaanne dede olurlar
sinirlerim gerildi yine
Natlus şimdiye kadar bir çok konu açtın.. Hiç biri bu kadar mantıklı ve açıklayıcı gelmemişti inanki bana ve seni şimdi daha iyi anladım haklısın canım..Yardım etmekten çekinirler , eksiğin ,bir şeye ihtiyacın yada nasıl geçinebiliyorsun diye bir gün dahi sormazlar ve bütün bu duyarsızlıklarına karşı evlat sahibi olurlar.. Ama nedense hep erkek anneleri yapar bunu yıkıcı eleştirici ve uzak tavırlarla Kız anneleride hep yapıcı aman onlar mutlu olsun, huzurlu olsun da gelmeseler de olur diyerek bütün yüreklerini açarlar.. Ama iyiliklerini anlamaz duyarsız insanlar sana hak veriyorum natlus... Emek vermeden yemek olmuyo malesefki
teşk ederim beni sürekli eleştirip sonrada beni şimdi anlayan insanlara seninkisi örnek olsun sevindim canım
Şöyle düşünürsen ne demek istediğimi anlayacaksın kaynanalar doğası gereği oğullarını paylaşamazla r anlarım sözum meclısten dısarı her kaynana bole demıyorum ama cogunluk diyorum...Gelinlerle en baş anlaşamama noktaları burdandır...üslup kötü diyorsun arkadaşım hemde bana hak veriyorsun amaküçüğüm diye içimden gelmiyor aramak değecek insan olsalar amenna
Şöyle düşünürsen ne demek istediğimi anlayacaksın kaynanalar doğası gereği oğullarını paylaşamazla r anlarım sözum meclısten dısarı her kaynana bole demıyorum ama cogunluk diyorum...Gelinlerle en baş anlaşamama noktaları burdandır...
ıkıncı kısma gelelım hep ılgı sevgı hızmet beklerler kısacası haketselerde etmeselerde gelınden saygı beklerler...
Ücüncüsü esınız dogarken aılesını secme hakkına sahıp degıldır ne olursa olsun anne ve babasıdır atsa atamaz satsa satamaz karsı gelerek aılesınıde ezemez unutmayın kı dınımızde anneye of bıle demeyın der ...Sırf bu sebepten saygı gostermelısın esıne haksızlıklarını soyleyebılırsın fakat aramam sormam 5 para etmıyo vs gıbı bısı dememelısın kaldıkı hakaret boyutunda bısı yok buyuk olarak aramanı beklemıs...
Aynı şeyi senin annen yapıyo olsaydı emın ol sende bısı yapamazdın esın avantajın yanında oldugu halde adamın ustune bu kadar gıtme ters teper ... Haksızlıklarını bıldır ama esının ne olursa olsun yanında ol onun hatrı ve saygısı ıcın ara sor dudagın asınmaz bılıyorum belkı haketmıycek ınsanlar ınanırımda ama boyle dusunursen sorun olmaz ınan bana sevıyenı koru ara sor cok sık olmasada....
Benım kayınvalidem sagolsun bana aıleme hıcbısı yapmadıgım halde ne soyumu ne sopumu ne mahrem yerımı bılmemnemı bıraktı agzına almadık hala daha esımın hatrı ıcın herseyı alttan almaya calısıyorum gecınmek ıstıyosak haksız olduklarını bıldırsekte en bas allah rızası ıcın sonrada esımızın hatrı ıcın bu sekıl davrancaz bayramda el opmeye gıdecem hıc haketmedıklerı halde .... Ama orda kalmayacagım mesafe.... bayramlarda kusluk olmaz dıye esım benden ayrı evladından ayrı kalmasın dıye fedakarlıgımı anlıyormusun canım evlilik böyle tadıyla tuzuyla yürür yoksa bi yerde patlagını verır
mendevur bı kayınvalıdeye dussenız anlarsınız arkadaşım konumu okumustunuz hep alttan alıncak dıe bı kaıde yok elbet ama saygıyı bozunca toparlamak zor oluyo es yada esın aılesıne.Mecburıyetten gorusulmelı unutmayın evlılıkte sadece karı kocanın gecımı degıl aılelerınde gecımı onemlıdır aıleler huzurlu olmayınca evlılıgıde dırlık vermıyolar.Malesef bu payda erkekten cok kadına dusuyo erkek nazı nıyazı bı yere kadar cekıyo evlılıgı bıtırmekte cozum degıl bu devırde... Yüretebilmek onemlı olan fedakarlık yerı gelınce vurdumduymazlıkta lazım.Herkesın bı dayanma noktası ıllakı vardır sabrın tastıgı noktalarda olabılıyo ama karsımızdakıler bızden yasca buyuk ınsanlar ne olursa olsun sabır etmelıyız.Ben edemedım sonunda sımdı neler cekıyorumKeşke sizin bu dediklerinizi kayınvalideler düşünse...Hep gelin alttan mı almalı size göre yani... Bu fikre ben katılmıyorum... Evet evlilik fedakarlık ve özveri ister ama görünen köye de kılavuzluk ister maalesef ki.. Sırf eşimle evliyim diye sevmediğim aileye yapmacık da olsa oynayamam benim dudağım aşınır Oğullarını seviyorlar ve paylaşamıyorlar anlaşılmazlıkta burdan çıkıyor demişsiniz hayır yanlış nedeni ise oğlunu seven insan oğlunun eşim diye taktığı insanı da sever ki evladım mutlu olsun yüzü gülsün diye Bizim ailelerimiz sizce eşlerimizi tanıyıp tamı seviyor yoksa biz mutlu olalım yüzümüz gülsün başkalkıncı olmasın diyemi düşünün
mendevur bı kayınvalıdeye dussenız anlarsınız arkadaşım konumu okumustunuz hep alttan alıncak dıe bı kaıde yok elbet ama saygıyı bozunca toparlamak zor oluyo es yada esın aılesıne.Mecburıyetten gorusulmelı unutmayın evlılıkte sadece karı kocanın gecımı degıl aılelerınde gecımı onemlıdır aıleler huzurlu olmayınca evlılıgıde dırlık vermıyolar.Malesef bu payda erkekten cok kadına dusuyo erkek nazı nıyazı bı yere kadar cekıyo evlılıgı bıtırmekte cozum degıl bu devırde... Yüretebilmek onemlı olan fedakarlık yerı gelınce vurdumduymazlıkta lazım.Herkesın bı dayanma noktası ıllakı vardır sabrın tastıgı noktalarda olabılıyo ama karsımızdakıler bızden yasca buyuk ınsanlar ne olursa olsun sabır etmelıyız.Ben edemedım sonunda sımdı neler cekıyorumdeymıyo ofkeyle kalkan zararla oturuyo
ne mutlu ki aılesının yoklugunda huzuru bılen bı esınız var gozu anneden baskasını gormeyen bır eşiniz olsa ne yapardınız???Tatlım iyi bir kayınvalideye düştüğümüzü kim söyledi kiHuzuru bozanlar kendileri oldukları için onaların yokluğunda huzurun ne olduğunu çözebilecek beyne sahip oluyor eşler Ayrıca hürmet saygı eskide kalmış kaçıncı yüzyıldayız.. Herkez iyiyi kötüyü seçebiliyor şimdi...
ne mutlu ki aılesının yoklugunda huzuru bılen bı esınız var gozu anneden baskasını gormeyen bır eşiniz olsa ne yapardınız???
yaptıklarınızı zorda olsa düzeltmeye mi çalışırdınız haklı oldugunuz yerde yoksa kendınızı bı köşeye çekip yapılan hataların telafısını mı beklerdiniz? bazen kaçıncı yuzyılda kalan kafalar asla duzelmıyor mecburen sız o eskı kafaların ayagına gıtmek zorunda kalıyorsunuz...
4 yıldır evlıyım beceremedım bunu olmuyor yanındada yasansa kabul etmıyor annesını hatalı olabılecegıne ınanmıyor kadın kufur edıyor ben agzımı acmadıgım halde esım susup sırtını sıvazlıyor... Bır hayal edın bu durumda bıle annem haklı o buyuk soyler dıyen bır ese sahıbım o yanımızda yokken bana yaptıklarını dıle bıle getırmıyorum artık yalancı durumuna getırıyo benı gozunde annesı bı melek asla hata ve yanlıs yapmaz bu esımde o kadar cok allaha sıgınıyorum kı bana yardım et dıye cok caresızım ınsallah bır gun anlar ben cok yıprandım susmaktan tavız vermekten vs... ozunde karı koca bı sorunumuz yok ama annesı hayatımıza mudehale ettıgınde olay kopuyorBaşta benim eşimde ailesine çok düşkündü... Onların önünden geçmezdi bir kere olsun... Annesinin gözyaşlarına dayanamazdı... Ama beni tanıyıncaya kadar ... Şimdi ailesi oldum.. Söylerdim konuşurdum anlamazdı anne baba derdi... Hatalarını bile bile.. Ama ben pes etmedim.. Ben duruşumu asla değiştirmedim.. Onlarda hata yaptıkça hata yaptılar... Ben çok istedim beni seven bir kayınvalidem olsun ama olmadı... Eşiniz körse gözünü açıcaksınız... Dilsizse dilini.. Sağırsa kulağını örneklerle empati kurmasını sağlıycaksınız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?