Kaynana laflarını kafanıza takar mısınız?

gurbaaprenses93

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
471
239
103
Kirikkale
Kızlar yeni evliyim .Buraya daha önce de konu açtım kaynanama çatır çatır laf verdiğim için topa tutuldum.Eşimi çok seviyorum ,annesiyle sonra aramız düzeldi sıkıntı yok yani baktım o da mutlu oluyor annesiyle güzel konuşunca daha ılımlı olmaya karar verdim .Annesini aradığımda çok seviniyor mesela .Bende bugün kına resimlerini gönderdim Sonra da aradım .Anne bakın ne güze oynamışız .Kınamızda düğünümüzde çok güzel oldu.Herkes çok memnun kaldı felan dedim .O da evet çok güzeldi kınanız da düğünümüzde dedi.Annen kuyruk gibi arkanda dolandı dedi .Ne demek istedi anlamadım da ben de misafirler çok beğendi her şeyi kına da dedim güldüm .Ne demek istedi kızlar anneme laf çarpmayı çok seviyor .Bana bir şey demiyor hatta ev işinde oğlum da yapsın çok yormasın seni felan dedi öyle kapattık.Ben bu olayı eşime anlatayım mı kafama takmak istemiyorum ama içimde de büyüyor.Nasıl davranmalıyım yeni evliyim her lafına laf mı çarpmalıyım hiç sessiz biri değilim yoksa eşime mi anlatmalıyım annesine sessiz kalıp ?

Annen kuyruk gibi arkanda dolandı dedi

Bana bir şey demiyor hatta ev işinde oğlum da yapsın çok yormasın seni felan dedi
İlk başta okurken art niyetli olduğunu düşündüm fakat bazı insanlar kendisini ifade ederken çok yanlış kelimeler kullanabiliyor öyle bir ihtimal de olabilir çünkü sonrasında çok ılımlı bir şekilde konuşmuş. Kafanıza takmayın ve eşinize de söylemeyin bence

Durduk yere kayınvalideyle niye iletişim kurdunuz ki Bildiğin ayıp etmiş mesafeli olun bence,çok muhattap olunacak bi kadın değil

Eee tabi yanımda olacak annem sonuçta bir kızı evleniyor benim de bir anneme ihtiyacım vardı sadece der geçerdim küfürden beter olurdu zaten ve bir daha da aramazdım ne arayacam

simdi laf mi soktu, gaf mi yapti bilemeyiz,
ama ben sahsen boyle seyleri hic kafama takmam,
aleni bir saygisizlik varsa hooop derim, onun disinda bu yasta insanlara bir sey ogretmeye kalkacak degilim.

ama gaf yapmissa da unutmak gerekir, insaniz neticede, arada olur oyle, guzel bir sey demek istersin ama dogru ifade edemezsin.

Keşke o ne demek diye sorsaydın , belki daha sonra konu açılır tekrar öyle laf ederse sorarsın ayıp etmiş onun ayıbı büyütme hiç yeri gelir sokarsın sende lafını

Kv annem için "kuyruk gibi" yakıştırması yaparsa "yok canım ne demek kuyruk kızının mürüvveti sonuçta, sağolsun hakkını sonuna kadar verdi annecim" derdim. Hem tartışma çıkacak bir üslup olmaz hemde anneme laf sokmasına izin vermezdim.
Eşime de sohbet esnasında "anneni aradım bugün, düğün/kına üzerine konuştuk. Ev işlerinde sana destek olsun, yormasın seni dedi ama ardından sağolsun kaynanalığını yaptı, anneme kuyruk dedi. Ne kadın ya güldürdü beni yine. Neyse başka sorun çıkmasında böyle ufak şeyleri görmezden geliyorum artık" der birde kahkaha atardım.
Annesinin huyundan vazgeçmediği ama sizin idare ettiğiniz kalsın kulağında.

Kafaya takmaya gerek yok zamanla hazır cevap olacaksın lafın aynı ölcüsünde sende ona sokunca bırakır laf sokmayı. Benimki de yapıyor bende çat yüzüne başka bi yerden çarpıyorum çıt çıkmıyor. Eşinize yansıtmanız aranızı açar gerek yok. Ama annenizi ezdirmeyin net olun bi daha annem hakında bişey söyleme diye çıkış. Kuyruk öok çirkin bi kelime sizde annem benim arkamdaydı siz tüm sülale eşimin arkasında kuyruk oldunuz sizin kuyruk daha uzun deseydin daha da çıt çıkmazdı.

Niye aradınız ki baştan
Yani bence kvalideniz çok samimi olunacak biri değil gibi.. nötr ilişki kursanız sizin ve evliliğiniz için daha iyi

Anlatma sen kötü olursun takmada laflarına he de geç ama abartırsa mesafe koy eşine anlatırsan şikayetçi bi kadın olursun ve bunaltırsın onu anlamıyolar çnkü

Anam tabi dolanacak ,evladiyim ilgilendi deuip pat diye lafi koysaydiniz ya ,fazla samimi olmayin ,kocayada anlatmayin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…