Kaynana laflarını kafanıza takar mısınız?

İyi geçinmek icin çabalıyorsujuz, bir zamanlar benim yaptigim gibi:))) simdi iyi gibi duruyorsunuz, o yüzden en içten dileklerimle mesafeli olmanizi tavsiye ederim. Ama ilgili samimi mesafelilerden. Cok yüz göz olmamis olursunuz. Bende iki gün önce boyle bir konu actim. Eskiden cok takardim simdi diyorum ya begense nolur begenmese nolur ama rahatsiz ettigi sözleri elbette oluyor

Allahtan baya uzak şehirdeyiz kızlar.Az önce onun verdiği nevresimi sereyim dedim yırtık çıktı .Eşim de işte şimdi ama ara bi sor yeni aldıysa gönderelim dedi .Valla elime koz geçti aradım o da yeni değil kuzum dedi .Diktiriyim ben onu gönder dedi .Ayy annecim valla bunlar çok pahalı sizin 1 taneydi annem 5. 6 tane yaptırmış ondan biliyorum dedim .Hii beğendin mi dedi anneminkiler çok süslü her bakan beğeniyor sizin de gönderdiğinizi örteyim eşim sevinsin dedim tüh bak o da yırtık çıktı .bir de hevesliyim her gün yatak örtüsü nevresim değiştiriyorum annem de ne becerikli kadın ya ince ince kendi dikmiş hepsini dedim .eşim de hevesleniyordu sizin örtüleri kullanmak için vah tüh yaptımYaaa öyle mi dedi ben yaptırdım çok beceremem dedi.O beceriklidir zaten onun gibi yapamazsınız dedim güldüm ben de yapamam dedim .Neyse biraz içim soğudu arayıp annemi övünce .

Siz çatır çatır laf söylediğiniz için değil çok saygısız cevaplar verdiğiniz için topa tutuldunuz eski konunuzda. Eşinize anlatsanız ne değişecek? Gerçekten anlamadığım için soruyorum gidip annesine hesap mı soracak, sizinle birlikte bunu dert mi edecek? Ben size olacağı söyleyeyim sen yanlış anlamışsındır, annem öyle demek istememiştir diyecek siz alevlendireceksiniz sonra tartışma çıkacak aranızda. Yapmanız gereken anlamadım ne demek istiyorsunuz diye konunun muhattabına sormaktı. O zaman görmezden geldiyseniz şimdi eşelemenin faydası yok

Not: Son yorumunuzu yeni okudum annenizi övmek adı altında söyledikleriniz çok saygısızca ve çocukça. Bırakın da başkaları övsün annenizi, bu arada eski konunuzda ortalığı karıştıran bizzat sizin annenizdi. Sizde konuşma adabı yok sorunun kaynağı bu bence

Siz bence kayinvalidenizin uslubu gibi usluba alisik olmaniz gerekiyor. Bu nedir nasil bir konusma tarzidir. Cok afedersiniz ne yaristiriyorsunuz?
Siz surekli boyle cumlelerle kayinvalidenizle iletisim kurdugunuz icin kadinin dediklerini takmamalisiniz.

Sanki aynı tip bütün kaynanalar sürümden tek el çıkmış gibiler kaynanam yok ama iyi bir kaynana olacağım ben yhaa

Tepkinizi o an vereceksiniz şimdi naparsaniz yapin yersiz olur. Eşinize söylemeyin. Bir gün gene bu konu açılır kayinvalideniz ayni şeyi söylerse o zaman iki cift laf edersiniz

Sakli samani gelir zamani diyorum

7 senelik evlilikte anladığım tek şey ne kendi annemin yaptığı söylediğini eşime ya da annesine söylemek, ne de eşimin annesinin yaptığını söylemek.

Kimseyi kimseye şikayet tarzı ya da yakınır tarz da söylemedim kimse kimseye bilensin istemedim kızdığım kimse sadece ona söyledim derdimi ve böyle daha huzurlu oluyor.

Mesafeyi ayarlayamıyorsun cok normal yeni evliyim ya her lafa cat cat cevap veriyorsun ya da samimi iyi olmaya kalkışıyorsun çok zor ama meseleyi tutturmak önemli bir süre sonra sana her lafı soyleyemeycegii anlayacak

Arkadaşım bu Kaynanaların hepsi böyle terbiyesiz sanırım

Bence seninki laf sokmak olmamış :)
Sen pişmiş makarnaya 2 gün sonra sos dökmüşsün öyle bi tatsız olmuş yani
Kv laf sokunca o an karşılığını inceden vereceksin ki anlamı olsun
"Hani geçen laf sokmuştun ya al bende sana sıralıcam şimdi lafları" der gibi olmuş
Bence sen mesafeli olmaya devam et 2 tarafın da ruh sağlığı açısından
Bunlar küçük şeyler ama keşke evlenmeseydim .Eşimle hiç bir sorunum yok ama bekarken ki rahatlık gerçekten yokmuş
E sende hergün nevresim değiştiriverme

Madem yeni evlisiniz, benden size tavsiye..

Kv ile aranıza şimdiden mesafe koyun.
Onun her söylediğini eşinize aktarmayın.
Eşinizle aranızdaki hiçbir şeyi ona aktarmayın.
Zırt pırt aramayın ki o da her canı istediğinde arayamasın.
Artık iki kişilik bir aile olduğunuzu içselleştirip aile büyüklerinin her söylediğine takılmayın. Takılıp da eşinize aktarırsanız olan sizin ilişkinize olur zamanla.

Annem benim kuyruğum değil baştacim annemin kıymetini bilen benim yanımda da kıymetli olur sağolsun oğlunuz da anneme çok saygılıdır benim de en kıymetlim oğlunuz (kocam) ironi yapıp ince bir iğne batır ayağını denk alsın

Çok ayıp etmişsiniz. Annenizi övmeniz de anlamsız olmuş. Anneleri yarıştırır gibi davranırsanız eşiniz de bir süre sonra kendi annesini sizin gözünüze sokmaya başlar.

Salıver gitsin. Düşünmeöeye çalış çok fazla cümle de söyleme. Hele düğün deyince kadının tüyleri diken diken oluyordu ne konuşacağım. Havadan sudan benimle ilgili olmayan konulardan bahsediyorum. Telefonla değil eşim yanımızda iken konuşmayı tercih ediyorum.

Nasıl böyle konuşabiliyorsunuz.bilmiş bilmiş en sevmediğim konuşma tarzı.

Eşiniz bu konuşmaya katlanıyorsa onu da tebrik etmek lazım

Simdi soyle bakalim olaya
Yeni evlisiniz,once kvye catir catir laf soyluyorsunuz sonra araniz duzeliyor.
Sonra foto gonderip sirin sirin konusuyorsunuz. O size laf soyleyince de suclu oluyor. Bence hakli.
onceden catir catir lafi neden soylediniz o zaman?
Hadi soylediniz sonrasinda neden mesafeli olmayi denemiyorsunuz da kina cok iyiydi dugun hele superdi muhabbetine giriyorsunuz ne gerek var? Yaptiginiz sey tutarsizlik.
Onun size ne soyledigi onemli degil artik.
Bence siz kendinize bir cizgi belirleyin ve o cizgiden devam edin. Siz de caninizin istedigini soylemeyin kvnize,o da size soyleyemesin,bir durusunuz olsun yani,bir oyle bir boyle olmayin.
Sirinlik yapmayin,saygisizlik da yapmayin. Normal insan olun,normal konusun.

Kaynanalar arası genelde bir çekememezlik oluyor. Kıskanclıklar yaşanabiliyor.
Mesela benim kv çok çaktırmaz ama ben anlarım annemle rekabete giriyor gizliden, ya da cok kolay alınabiliyor havadan nem kapıyor anneme karşı. Ama babama öyle değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…