kaynana olma korkusu...

Sizde gelinsiniz. Kaynananıza yaranabildiniz mi? Yada kaynananız size yaranabildi mi? :)
Kısır döngü bu maalesef :)

Dedi bir KAYNANA..

henüz değilim, sadece nasıl bir kaynana olmalıyım onun kararını veremiyorum...
Niye bir "kaynana" olma derdindesiniz ki? Oğlumun sevdiği, oğlumu mutlu eden kadın diye düşünmek çok mu zor? He tabiki de gelinin de saygılı olması gerekiyor, onun da sevdiğim adamın annesi diye bakması lazım olaya. Sen daha gelin ortada yokken bilenmişsin, Allah yardımcısı gelininin

Bu işler karşılıklı. Kaynana daha tecrübeli. Biraz alttan almalı. Saygı öncelikli olarak sevgisini verir gelinine oğlunu elinden alacakmış gibi davranmazsa illaki birşeyler düzelir. Gelinlerin önyargılı olmasının sebebi de babaannelerinin annelerine karsi tavırlarından geliyor. Tabi bu haklı oldukları anlamına gelmiyor ama temkinli davranıyorlar o yüzden. Karşılıklı anlayış herşeyi çözer.

Kv ler iyi oluyosunuz iki saat sonra oğlunuz kiskaniyosunuz ya gelip torununuza karışıyorsunuz melek Gibi kv yoktur melek gibi gelin de yoktur . Öz anne gibi olamazsınız öz evlat gibi olamayız .

Herkesin beklentisi farklı. Ben güler yüz beklerim. Mutluluğumuzu istesin isterim. Kimisi ilgi sever kimi mesafe. K.v lerde öyle zaten. Kimi sessiz gelin ister kimi konuşkan. Sorun iki farklı karakterin anne kız olmaya çalışması. Ve annenin yıllardır emek verdiği oğlunu paylaşmak istememesi. K.v sorunu yaşamayan gelinlerden biriyim. Tarafsız yorumlamaya çalıştım.

Bunu iki gelinleri olan arkadaşıma sormuştum. Kendisi bekar. Genelde k.v kıskanç ondan sorun oluyor demişti. Oğullarını kıskanıyorlar dedi. Bir görümce bu kız. Annem bana anlatır anlatır ama ben onun lafıyla gaza gelmem diyor. Görümceler de anne gazına geliyor demişti.

ben iyi olmayı isterim ancak genel olarak insanlarla çok yakın olamam sessiz bir yapım var yani tabi konuşulacak da dengeli olmak lazım yakınlık olacak ama aşırı yakın olmayı istemem biraz mesafe olmalı yine de. nerde duracağı bilinmeli. Böylece iki tarafta kıymetli olur

Son cümle kumasinizi belli etti. Oraya gelene kadar iyiydi.kız çocuklarınızla da aynı bağ var ama nedense kızları anasından kimse koparmaya çalışmıyor gibi.

Son cümle kumasinizi belli etti. Oraya gelene kadar iyiydi.kız çocuklarınızla da aynı bağ var ama nedense kızları anasından kimse koparmaya çalışmıyor gibi.
Zaten sorun o bağ ve anne kıskançlığı. O bağ mı? Aynı yatakta bir ömür kurulan bağ mı? Olayı yarışa çevirip adamların totosunu kaldırıyor iki tarafta.

Kayınvalide olan kişiler normalde “iyi” diye tanımlanan insanlardan olabilir, yardımsever komşu teyze olarak çok iyi, çok sevilen kişiler olabilir ama söz konusu oğullarının evlendiği kızsa içlerindeki şeytan çıkıyor.
Gelini direk oğlunu elinden alan rakip kadın gibi görüyorlar benimkinin şeytanı doğumumda çıktı. Neler yaşadım hala aklıma geldikçe midem bulanır.

Fazla beklentiye girmeyin ve müdahaleci olmayın zaten sevilirsiniz

Siz ağaç kovuğundan çıkan biriyle mi evlendiniz? Kendinize sordunuz mu sizin kv niz ne yapsa yaranırdı? Kendinizi sorguladınız mı eşinizi annesinden koparmak istediniz mi? Ayrıca şunu belirteyim o bağı yaradan vermiyor insanoğlu sevgiyle ilmek ilmek örüyor. Sizin dediğiniz gibi yaradanın verdiğini insanoğlu koparamayacak olsaydı kimse evladını sokağa bırakmaz veya kimse anasına babasına resti çekip görüşmemezlik edemezdi.

Allah sabir versin mesafenizi ve agirliginizi koyun boyle kv yi ben yolardim net..ruh sagligi iyi degil bence aman cocugunuza sahip cikin.
oyle yapiyorum, 10 dk bile basbasa birakmadim. Guvenmiyorum. Hatta 1 kere esim ben yanlarinda olmadan oraya goturdu diye olay cikardim. Cogu kisi abarttigimi dusunur ama bu kadin baskasinin 2 yasindaki cocugunu nasil azarladigini rahatca anlatabilen birisi. Azarladim, suratimi da ekşittim ama yine de aglamadi cocuk diyor dusunsene bu kadin esimi boyle buyutmus demek ki, ite kaka! Ne kadar uzucu... Torununu gormek istiyorsa asla boyle davranamaz, en ufak seyde bir daha goturmem. Zaten cocuga anne baba deger veriyorsa etraf deger verir... Sen korumazsan kim koruyacak daha derdini bile anlatamiyor ki. Her geldiklerinde hala elinizi yikayin diyip sebeplerini anlatmak zorunda kaliyorum, 9 aydir neden kapilari apartmanin merdiven korkuluklarini tutunca el yikanir bunu ogretemedim ki ben ogretmenim
son cumlen benim icin de cok onemli. Gozunden anliyorum sozunden davranislarindan anliyorum salak degilim ki. Ama lafta ve elalemin yaninda boyle biz birbirimize bayiliyoruz gibi davranilmasi beni benden aliyor. Bu elalemcilik... Dedigin gibi insan iki kat sinirleniyor.

Kendinizce bir liste yapmışsınız ama tutarlı olmayan şey insanların farklı farklı karakterlerde oluşu. Kimi kayınvalidesinin daha girişken olmasını beklerken kimi -mesela ben- özellikle istenmedikçe işine karışılmasını sevmez. Hiç bir zaman kv ile anne kız ilişkisi kuramam. Bunu gayet açıkça belli ediyorum. Maddi olarak düğün zamanı da şu an evliliğim sürecinde de kendime yönelik beklentim olmadı. Öyle ki bazen kayınvalidem hadi sana alışverişe çıkalım dediğinde 'anne beni boşverin eşimin şu şu şu ihtiyaçları var, ben ısrar etsem de o evin ihtiyaçlarına öncelik veriyor, hadi ona alışveriş yapalım' demişliğim çok vardır. Ben ısrarı sevmediğim halde kv herşeye ısrar eder bana mesela. En nefret ettiğim olay bana sevmediğim yiyecekleri çok sağlıklı diye yedirmeye çalışması. Şimdi onla konuşsanız belki ben o kadar onun sağlığını düşümüyorum der belki ama benim sevmediğim birşey için bana ısrar etmesi onu anlayışlı, düşünceli kv yapmıyor. Herşeye gereksiz ısrar eden sinir bozucu kv yapıyor. Bir arkadaşım düğün zamanı kayınvalidesi onunla alışverişe çıkmadığı için dert yanmıştı. Bu onun karakteri. Ben de benim kv düğün zamanı her şeye aşırı müdahale ettiği için nefret etme seviyesine gelmiştim. Hatta şu an kendisine olan aşırı mesafem de bu olaylardan ötürü. Yani yapsan bi dert yapmasan bi dert diyene kadar insanları tanımaya çalışın. Daha kv olmadan nasıl bir kv olayım diye düşünmeyin. Bir gelin adayınız olsun onu tanıyın, o sizi tanısın. İlişkiniz zaten şekillenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…