- 7 Haziran 2016
- 1.044
- 1.021
- 133
- Konu Sahibi pardon_ama
-
Kesinlikle katılıyorum bu nedenle empati diyorum... Beklentiler tek taraflı olmamalı...Netlik herzaman iyidir...Bence bu korkular eskiye dayanıyor, umarım yazacaklarım yanlış anlaşılmaz, genel bir eleştiri benimkisi, kız annesiyim, ileride damadım olacak, damatlar sevilir bilirsiniz, herhalde ben de severim bilmiyorum:)) erkek anneliği nasıl bir şeydir, kayınvalidelik nasıl yapılır bilmem ama ben burada biraz da kız annelerini eleştireceğim, zamanında çok afedersiniz sen kız oğlan kızsın seni isteyen aile terleyecek, para dökecek, şu kadar altın, bu kadar eşya, düğün olmazsa olmaz, bir kusurun mu var ki çersiz çöpsüz evleneceksin, isteyeceksin tabii, gül gibi kız veriyoruz biz düşünceleriyle büyütüldük, Ayşe nişanlandı ona takılan altınlar, yapılan bohçalarla bize yapılanları kıyaslayıp hııı kayınvaliden sana Ayşe kadar kıymet vermiyor demek ki diye ezildik, değerimizi harcanan paraya endeksledik, oysa biz alınıp verilen bir eşya değildik, haliyle erkek tarafı da altın taktığı, eşya yaptığı, düğün dernekle gelin ettiği kızı parayla aldığı eşya olarak gördü.
Günümüzde hala kızını onu aldır, bunu yaptır, harca paralarını, aaaa değersiz misin sen diye yetiştiren anneler var, birkaçı benim akrabam, erkek tarafı ne yapsa fazlasını istiyorlar, üstelik kayınvalide adayı kadıncağız 2 gelin alacak, bizim akraba kızı eltisine herşey yapılmasın diye tüm parayı ben harcayacağım, o da kim diyebiliyor açık açık, annesi de veriyor gazı.
Erkek ailelerinin hepsi ak kaşık mı? Hayır, oğullarının eşine el kızı, dış kapının dış mandalı muamelesi yapanlar var, çat kapı gelip burası oğlumun evi sen kim oluyorsun tavrı yapan çok, ne demek oğlumun evi, kızınla oğlunun evi olarak görmek zor değil, evlenirken yardım ettiyseniz eğer bunu evlatlarınız için yaptınız, alem görsün diye değil, aleme yıllarca anlatıp nasıl gelin aldım ama demek için değil, o zaman yalnızca oğlunuzu evlat olarak görmeyecek gelini de evlat gibi bağrınıza basacaksınız ki hem evli çift mutlu olsun, hem de siz.
2 çift lafta genç kızlara, özellikle evlenmeden önce flört ya da nişanlılık döneminde kayınvalide evinden çıkmayan kızlara, baştan canım cicim, anacığım deyip her işine önde koşuyor, evlenince mesafe koymak istiyorsunuz, mesafe baştan koyulur, herkes çizgisini baştan çizer, evlenene kadar canım cicim, evlendikten sonra canın çıksın olmaz, herşeyimi yapsın ama evime de gelmesin olmaz, beğenmediğiniz bir şey olduğunda bunu içinizde tutup kurulmak yerine açık sözlü olun söyleyin, illa kırıp dökmenize gerek yok, istemediğiniz şeyleri sakin bir tavırla da söyleyebilirsiniz pekala, en azından kayınvalide de daha flört/nişan döneminde bu kız böyle der kabullenir, eşinize senin annen şöyle senin annen bunu dedi deyip topu erkeklere atmaya gerek yok, kaldı ki iyi de olsa kötü de olsa onlar eşlerinizin annesi, ömür boyu bir şekilde yüz yüze bakmak zorundasınız, o zaman mesafeyi baştan belirleyin net olun, aynı şey eşleriniz için de geçerli.
Valla ben insani muameleden daha fazlasını beklemiyorum . Kv seviyorum o da beni sever . Her iki tarafda belli anlayış seviyesine sahipse pek sorun yaşanmıyor tabi ki eğer kötü niyet sezseydim tavrimi koyardım . Benim kv gercekten yemek koyarken bile en az yiyen ben olmama rağmen en çok benim tabagima koyar , yorucu bir iş varsa orada benim olmami istemez vs vs eee beni bu kadar sakınan kadın zaman zaman da bana laf da söyler ben de asla kalbini kirmam . öyle birinin kalbini kirsam carpilirim yani. Ben şükredip kv kp hepsinin kıymetini biliyorum .gelinler, lütfen söyleyin..kaynanalar yada kaynana adayları ne yapsınlarki (yaransınlar demiyorum) insan gibi muamele görsünler?
1- mesafeli olursun- kızarlar
2-samimi olmak istersin-istemezler
3-ev verirsin, yaranamazssın
4-arar sorarsın, istemezler
5- aramassın -az arıyo derler
6-yemeğe çağırırsın istemezler
7-yemeğe çağırmassın- çağırmıyor derler..
8-bir söz söylersin evladın gibi, lafı evirip çevirip yine kızcak bişi bulurlar..
9-doğum eder gelinler- yardıma gitsen kalsan suç-kalmasan yine suç...
10-.....
11-......
12-.......
lütfen karar verin artık, gerçek niyetiniz ne? amacınız ne?
haaa, annelerden oğullarını koparmaya çalışmaksa İŞTE BU ÇOK ZORRRRR...yaradanın verdiği o bağı, insanoğlu koparamaz...
Aynen öyle, karşınızdaki anlamıyor, dinlemiyor, umursamıyor diye bir şey yok, siz ısrarla net olun anlarlar, ah tabii eşinizin duruşu da önemli, annesini de ezdirmesin eşini de, siz çabalarken eş kenara çekilip annesinin ezmesini izlerse dengeler bozulur.Kesinlikle katılıyorum bu nedenle empati diyorum... Beklentiler tek taraflı olmamalı...Netlik herzaman iyidir...
ne mutlu size ve ky. nize, Allah bozmasın...Valla ben insani muameleden daha fazlasını beklemiyorum . Kv seviyorum o da beni sever . Her iki tarafda belli anlayış seviyesine sahipse pek sorun yaşanmıyor tabi ki eğer kötü niyet sezseydim tavrimi koyardım . Benim kv gercekten yemek koyarken bile en az yiyen ben olmama rağmen en çok benim tabagima koyar , yorucu bir iş varsa orada benim olmami istemez vs vs eee beni bu kadar sakınan kadın zaman zaman da bana laf da söyler ben de asla kalbini kirmam . öyle birinin kalbini kirsam carpilirim yani. Ben şükredip kv kp hepsinin kıymetini biliyorum .
Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah...Aynen öyle, karşınızdaki anlamıyor, dinlemiyor, umursamıyor diye bir şey yok, siz ısrarla net olun anlarlar, ah tabii eşinizin duruşu da önemli, annesini de ezdirmesin eşini de, siz çabalarken eş kenara çekilip annesinin ezmesini izlerse dengeler bozulur.
gelinler, lütfen söyleyin..kaynanalar yada kaynana adayları ne yapsınlarki (yaransınlar demiyorum) insan gibi muamele görsünler?
Harfiyen katılıyorum o yüzden alintiladim bide ek olarak gelininizle ilgili olumsuz düşündüğünüz hicbirseyi oğlunuza anlatmayın oğlunuza gelininizi şikayet etmeyin en nefret edilesi durum da bu bence çünkü erkek milleti durumu idare edemiyor illa bı pot kırıyor dengeyi sağlayamıyor annemin bı sözü var oğluyla iyi olmak isteyen önce gelinini sever diye çok doğruOlduğunuz gibi olsanız ? Mesela şu beni oğlumdan ayırmaya çalışıyor düşüncesini kafanızdan atsanız. Birbirinizi tanımak için zaman tanısanız. İnsanlar birbirini tanımak için zamana ihtiyaç duyar, ilişkiler ondan sonra şekillenir. Siz anlayışlı, iyi niyetli oldukça zaten gelininiz kendisi yaklaşmaya başlayacaktır. Gel, git, aramadın, sormadın gibi bunaltmayın mesela, zaten evliliğe alışmak zor, bir de bu tarz baskılar insanı soğutuyor.
Ben boşandım ve yaşadığım sorunların çoğu eş ailesi kaynaklıydı.
Valla tam bı kaynana olacaksın yazdıklarına bakılırsa:)ağzınıza sağlık, hakkaten ya, üstlerine düştükçe bir şey sanıyorlar kendilerini...dediğiniz gibi aslında, bırakcan ne halleri varsa görsünler, en azından torun bakmaktan kurtuluruz...onca fedakarlık yap, sonra teşşekkür yerine, bi ton laf ye arkadan....
Anne gibi olmasi mumkun mu..kaldi ki teyze bile anne gibi olamazken esinin annesi niye anne gibi olsun..karsilikli saygi ve mesafe en guzeli bence.Kayinvalidem maşallah diyim çok iyi bi kadındır, lafsiz sözsüz, arar sorar ilgilenir, kayinbabam emekli polis çok baskı altında tutmuş kayinvalidemi hala çok korkar eşinden, ondan çekindiği için bazen bize şöyle yapsanız olur mu diye tavsiye verir vs fakat ne kadar iyi olursa olsun kayınvalide bi anne gibi çok olamıyor sanki. Ben seviyorum ama annemin çok sevdiği bi arkadaşı gibi seviyorum yada cok sevdiğim komşu gibi. Henüz yeni belki o yüzden ama anne gibi zor herhalde. Yoksa Allah razı olsun çok iyi kadindir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?