kaynana olma korkusu...

Kesinlikle katılıyorum bu nedenle empati diyorum... Beklentiler tek taraflı olmamalı...Netlik herzaman iyidir...

Valla ben insani muameleden daha fazlasını beklemiyorum . Kv seviyorum o da beni sever . Her iki tarafda belli anlayış seviyesine sahipse pek sorun yaşanmıyor tabi ki eğer kötü niyet sezseydim tavrimi koyardım . Benim kv gercekten yemek koyarken bile en az yiyen ben olmama rağmen en çok benim tabagima koyar , yorucu bir iş varsa orada benim olmami istemez vs vs eee beni bu kadar sakınan kadın zaman zaman da bana laf da söyler ben de asla kalbini kirmam . öyle birinin kalbini kirsam carpilirim yani. Ben şükredip kv kp hepsinin kıymetini biliyorum .

Kesinlikle katılıyorum bu nedenle empati diyorum... Beklentiler tek taraflı olmamalı...Netlik herzaman iyidir...
Aynen öyle, karşınızdaki anlamıyor, dinlemiyor, umursamıyor diye bir şey yok, siz ısrarla net olun anlarlar, ah tabii eşinizin duruşu da önemli, annesini de ezdirmesin eşini de, siz çabalarken eş kenara çekilip annesinin ezmesini izlerse dengeler bozulur.

ne mutlu size ve ky. nize, Allah bozmasın...

Geleceğin kaynanası gümbür gümbür geliyor kim kimi koparmaya çalışmış ya ilahi siz
Oğulları evlenince tribe giren kv olmasa çoğu kişi de bu dediklerinizi yapmaz
Annesi gibi olmaz kimsenin ama illa ki bir düzen kurulur saygı sevgi çerçevesinde

Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah...

30 yil sonra baskalarina anne baba demek zaten yeterince agrima gitti.. keske buna layik olsalardida severek soyleseydim bunu... hak etmiyorlar anne baba sifatini bu yuzden icinden gelmiyor. Ha gelin adayi yoksa neye gore ayarlayacan kendini..

Mesela ben acik sozlulugu severim, sinsilik yapanla olamam. Kimi insanda vardirki haberim olmasin modunda. Kisiye gore degisir beklentiler yani

gelinler, lütfen söyleyin..kaynanalar yada kaynana adayları ne yapsınlarki (yaransınlar demiyorum) insan gibi muamele görsünler?

ABARTMAMAK. İnsan ilişkilerinde genel kural bu. mesafeyi de samimiyeti de abartmayın, evladınız gibi söz söylemeyin, gelininiz sizin evladınız değil, siz onun annesi değilsiniz. evladınız o kızı hayat arkadaşı olarak seçmiş, evladınızın seçimine saygı duyun, kendi doğrularınızı kabul ettirmeye çalışmayın, herkesin ayrı düşünceleri ayrı doğruları ayrı zevkleri olduğunun farkında olun, annelerin hakkı elbette ödenmez ancak dünyanın kuralı bu, zamanı gelince herkes kendi yuvasını kurar, herkes kendi düzenini oluşturur. size de bunu kabullenmek ve saygıyla karşılamak düşer.

iyi niyetinizi hissettirin. yemeğe mi çağıracaksınız, biz şu gün sizinle yemek isteriz, müsaitseniz buyrun gelin, mutlu oluruz, ama planınız varsa gelmek zorunda hissetmeyin, başka zaman görüşürüz, kapımız hep açık diyin.

bebiş doğunca kızım yardıma ihtiyacın var mı? ben geleyim mi? ama kimisi yalnız kalmak istiyor, öyleyse darılmam gücenmem, nasıl rahat edeceksen diyin.

aslında basit.

Öncelikle kimse evladınızı sizden koparmaya çalışmıyor, önce bu saçma düşünceyi kafanızdan çıkarmanız lazım. Karşılıklı empati, saygı ve gerekli ölçüde mesafe olduktan sonra emin olun gelininizle her hangi bir sorun yaşamazsınız. Herkesin evladı kendine özeldir, bakın adı üstünde "kendine",genel olarak çocuklarımızın dünyada yaşayan milyarlarca insandan hiç farkları yok. Yemin ederim ülkemizde bazı kadınlar oğulları için öyle tribe giriyor ki dünyaya faydası olmuş birçok bilim adamlarının anaları bile bu denli tribe girmiyordur (girseydiler bu kafayla yetişen adamdan bir halt olmazdı zaten). Bir kadın olarak önce kendinizi sorgulayın,evlilik hayatınız boyunca kayınvalidenizin yaptıklarını anımsayıp hoşunuza gitmeyen şeyleri kendi gelininize de yapmayın. Evladınızı kadınlara, insanlara ve hayata karşı saygılı biri olarak yetiştirdiyseniz oğlunuz zaten her iki tarafı da idare etmesini bilir, ama kazık kadar herifin arkasından oğluşum da oğluşum diye dolanırsanız ya oğlunuz yuvasından olur, ya da siz oğlunuzdan olursunuz. Bu arada aynı şey kızlarımızın aileleri için de geçerli, düğünü derneği,eşyası, takısı vs istediği gibi olmadı diye diğer tarafa hayatı zindan edecek tarzda yetiştirmeyin.

Kayınvalide de değilim, gelin de değilim.
Bu forumda okuduklarım kadarıyla görüyorum ki cidden kötü niyetli gelinler var. Valla çocuklarınızını kaliteli, iyi niyetli yetiştirin, sonra kendileri gibi düzgün insanlar bulsunlar diyorum. Çünkü saydığınız bütün maddeler gerçek. Sıfatınızın kayınvalide olması bile kimisi için nefret sebebi.ne yaparsanız yapın. Ben kayınvalide olsam, gelinim neyse öyle olurdum sanırım. İyi niyetine güvenirsem çok sevip sarabilirim. Baktım saçma sapan bir tip, kendi oğlumla aramı bozmasın da ne yaparsa yapsın der, umursamam. Ne ararım ne sorarım.
Şunu eklemezsem olmaz, sadece oğlumla evlenecek diye elin kızının yoluna altın, para döşeyemem. Alınca da kötüsün, almayınca da. Zaten doğru düzgün insanlar kayınvalide ille de altın alacak bana diye tutturmuyor. Gözlemlerim bu.

Harfiyen katılıyorum o yüzden alintiladim bide ek olarak gelininizle ilgili olumsuz düşündüğünüz hicbirseyi oğlunuza anlatmayın oğlunuza gelininizi şikayet etmeyin en nefret edilesi durum da bu bence çünkü erkek milleti durumu idare edemiyor illa bı pot kırıyor dengeyi sağlayamıyor annemin bı sözü var oğluyla iyi olmak isteyen önce gelinini sever diye çok doğru

Valla tam bı kaynana olacaksın yazdıklarına bakılırsa:)

yooo nasilsa oyle olsun sadece istedigi biseyi yapmayinca mesela o gun carsiya cikamicak gibi oldugunda kusmesin

Kayınvalidenizin size nasıl yaklaşmasını istediyseniz sizde gelininize o şekilde yaklaşırsınız.

bak gece gece yine o kadın düştü aklıma uykumu kaçırdın teyze acıdım senin gelininede ne yalan söyleyim... o kadın diyorum çünkü evladımı kaybetmenin acısını yaşarken acımı paylaşırken bu acıyı tek yaşayan sen değilsin diyip kestirip atan. eşimle arama bir ton nifak tohumu ekip boşansam mutlu mu olacaksın sorusuna 40 günlük bebeğimi gösterip onu da ben alıp büyütürüm diyen sözde insanı hatırlattın bu tür kaynanalara öyle gelinler düşecek ki hayattan soğusunlar. şimdi sen daha kv olmamışsın geline bilenmişsin o kız sana nasıl yakınlık kursun bir düşün şu gelinlerin yakasından bu arada o kadında aman oğlumu benden çok sevme diyordu evlenmeden diyecek çok şeyim varda neyse diyorum bir düşün yakamızdan lütfen

İyi bi kv olmak istiyor iseniz nasıl ki kendi evladınız size bir kusur ettiğinde o an konuşup unutabiliyorsanız gelininize de aynı empatiyi yapmalısınız. Sen bana bunu yaptın deyip küsmek dışlamak eşine şikayet etmek yerine anne iç güdüsüyle hatalarına rağmen sevmeyi denerseniz en mükemmel kv olursunuz aynı şekilde gelininiz de öyle. Biz kv ile öyleyiz anne kız olduk artık uzlaşamadığımız bir konuda susup kinlenmek yerine o an bağırır çağırırım (hakaret etmeden) içim rahatlarım eve dönerken 1 saat sarılırız nasıl ki annemle mutfakta tartışır içerde unutur barışırım öyle düşünün bunu başardığınız gün bi evlat daha kazanmış olursunuz. Bu ülkedeki erkek annelerinin çoğunun sorunu bu gelin ya adı bir kusurda dillendirilir illa atıyorum evi dağınık gördü illa dedikodusu yapılır pis diye sonra muakkak gelinin kulağına gider bu ondan sonra gelin beni sevmiyo gelin beni aramıyo niye arasın kendi kızının evini öyle görsen toplarsın ama gelinde görünce niye laf ediliyor. Ben çocuk doğurdum 40 gün kv kaldı yanımda annem yerine onu istedim çünkü. misafirimide ağırladı yavruma da baktı bana da baktı gül gibi eşimle ufacık atışsam hemen benim arkama geçer oğluna sus gelinimi üzme der ben arayıp ısrar etmediğim sürece ayda 1 gelir evime işim gücüm var der masuzdan o kadar da hassasiyetli söyleyin şimdi bu kadın nasıl sevilmez nasıl kötü olunur böyle insana Herkez kendi değerini kendi belirler size de gelininiz davranışlarınıza göre değer biçecek

Anne gibi olmasi mumkun mu..kaldi ki teyze bile anne gibi olamazken esinin annesi niye anne gibi olsun..karsilikli saygi ve mesafe en guzeli bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…