• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana parasıyla ev alınır mı?

Ben de 10 bin lira katip beyazesya aliyorum mutfak esyasi yatak odasi
Yemek takimi tencere seti vs kisacasi mutfak esyasi benden hepsi
sacma ... sonucta kvde ödiyecek ben ödecegim
evi ne diye oglumun üzerine yapayim? her cocuguma alabilirsem kendiminde varsa anca öyle...
bu zamanda kendi evladina dahi güven yok. Siz nasil kocamin üzerine olsun güvenmiyorsaniz oda ayni durumdadir. Üstelik kimse kimseye bedava yani beklenti olmadan birsey almaz... yarin öbür gün bu evi ben aldim yerlesecek evinize baktircak ki haklida olur...

Kaynana vefat Eden eşinin maaşıyla kredi çekip
Oğlunun evini alacak
Peki bu ev kimin üstüne olacak

Bir de başa kakar mı benim evi diye
Konut kredisi çekecekse kayınvalidenin üzerine olur.Sanırım nişanlısınız ev şuanda alınmış olsa ve nişanlının üstüne bile olsa olası bir boşanmada hak iddia edemezsiniz .Evlenmeden önce alınan mallar ortak olmuyor.

Son düzenleme:
Kakar tabi benim kaynanam 4 sene once 2 milyar verdi hala onu soyluyor ev alsa daha napar bilmiyorum

Evet kocasinin evi kendilerinin
Tapuyu oğlunun üzerine yapar belki de. Tabi öyle bir durumda dahi başınıza kakıcaktır. Açık açık olmasa da istediği gibi girip çıkıcaktır evinize mesela. Şunu da es geçmeyin, ev almak çok zor bir şey bu büyük bir fırsat eşiniz için.

Eğer kredinin taksidini siz ödeyecekseniz başa kalkmaz ama krediyi o ödeyecekse Benim evim der ve gerçekten onun hakkı olur.

Arkadaslar tekrar soyluyorum..
Ben cevremde cok gordum
Evi damat adayinin ailesi alip
Evi damadin ogulllarinin ustune yapani
2 kisi dubleks evde oturuyor
Kayinbaba parasiyla
Gelinler kapiyi dahi acmiyor kaynanaya
Yine kim kiymetli? Geljnler..
Ben oyle biri degilim ama ev esimin adina olsun isterim bir is yapacaksa yardim edecekse bunu da yapmali.
Yapmiyorsa keyfi bilir
O yoluna ben yoluma.
Sen çocuğun olursa çocuğuna ev alırsın

Basa kalkabilir
birde şöyle bir sakıncası olabilir
ben sizeev aldım bana para yardımı yapın marketi ödeyin
Nasıl olsa kira odemiyorsuniz diye sürekli para isteme sorunlari oluyor

En basindan iyi yapmissin.
Almasin ev mev ne gerek var yarin evlenince el ele verir kendi imkanlarinizla alirsiniz. Kimseninde bu ev benim lafini dinlemek zorunda kalmazsiniz

Çıkar gidersiniz siz de çok mu zor? Ha size alırsa orası başka.

Neticede her halükarda o evde kirada oturuyordunuz. Yine kiraya çıkarsınız bağlı kalmak zorunda değilsiniz.

Eger krediyi ben ödeyeceksem kendi üzerime yapardım şahsen. Burada konusu bile vardı. Kadın yılların birikimiyle oğluna ev almıştı, 3 aylik gelin evlendikten sonra edinilen mallar ortaktır kanunuyla boşanıp evin yarısını almıştı. Kısacası parayı kim veriyorsa onun üzerine olmalı. Devir kötü. Siz nasil kendinizi garantiye almak istiyorsanız k.valide adayınız da işini garantiye almak istiyor olabilir. Siz yolun başında eş adayiniza güvenmeyip kapinin onune koyulursam hani hakkim diyorsunuz. Onlar size nasil güvensin.

Son düzenleme:
Kaynana vefat Eden eşinin maaşıyla kredi çekip
Oğlunun evini alacak
Peki bu ev kimin üstüne olacak

Bir de başa kakar mı benim evi diye

Evlenmeden once alinan tum mal varligi sahsidir. Ben nikaha 3 gun kala ev alan biliyorm. Onun disinda oglu tek cocuk mu oda onemli. Genelde lafini ederler. Ama ben her zmn elinin emegi ile alinan mal varligindan yanayim. Insanin emegi gibisi yok bu dunyada. Illaki laf edilecektir. Bence nisanlinizla acikca konus bu konuyu derim kirici olmadan

Back
X