Kaynana problem

Bir anne ile yasanacaksa illaha kendi annemle oturmaya devam ederdim.

Kac yıllık yada kac aylik evlisiniz.
Bu arada bende teyze ogluyla evlendim ve 5 ay sürdü.
Kizlar hakli maalesef.
Üzgünüm teyzen mendebur biriyse ve oglunu seninle paylasamayan kiskanc biriyse. Ayni evde olmak sana zulüm. Ailenle konus hatadan dön. Kimse birilerine ezim ezim ezilmek icin evlenmiyor.
Bende esim dediğim insani cok sevmistim ama bana yaptıklarına dayanamadim. Hep ailem hep diyen ana kuzusuyla olmuyor.
Senin esin ne is yapıyor. Babayla ortak is mi niye ev bir olsun istedin ilk baştan keske ayrı diye diretseydin

Neden evlenince annemizle yasamiyoruz da anne yarısı bile olsa "kayinvalidemle yasarim" diyebiliyoruz. Bizim kadinlarimizin sorunu ne?? Bizi doguran buyuten aile aile degil mi? Bizimki anne degil mi? Neden pasazade oğlanlarin anaları gelip evli ciftin tepesinde oturabiliyor. Kizlar neden ailesine arkasini donup gidebiliyor da erkekler gidemiyor?? Kocalariniza neden boyle bir seyi hak goruyorsunuz?? Annemin bi sozu vardir. Kendine acımayana ben acımam der. Sizin gibiler icin üzülmüyorum. Kocaniz da uzulmez, kayinvalideniz de onlara hismet edip 3-5 nufusa bakip ev isleirni gordunuz yoruldunuz diye, kocanizla basbasa kalamayip evliliginizi gencliginizi yasayamadiniz diye üzülmez. Siz kendinize acımamissiniz kimse size acimaz. Gecmis olsun. Ben boyle hayatlarin tam duzelecegine inanmiyorum. Kabullenin bari

En baştan niye kabul ettiniz ki teyzemdi anne yatısıdır beraber oturalım diye,anlamıyorum insan kendi evi düzeni olsun eşiyle rahat etsin ister

Eslerle aramızda ki en buyuk sorun genelde eş ailesi ile ilgili olan konulardır hep ...ben 20yildir evliyim hala degismiyor
Dün k.valide bı densizlik yaptı mesela bir sürü insanın yanında biz eve çıkınca kavga ettik... bana benden ve herşeyi sorun etmemden( ki asla herşeyi sorun etmem söylemem bile çoğunu )biktigini onun ailesinin böyle olduğunu, degistiremeyecegini hatalinin ben olduğumu ,onu sürekli sıktığımı falan söyledi..Annen bana kısır muamelesi yapamaz (17yasinda bir kızım var 2.cocuk için misafirlerin yanında olmayacak şeyler söyledi ve bunu hep yapıyor)bize karışamaz hayatımıza mudahale edemez! sen sınırını cizmedikce karşılarında dik durmadikca,insan içinde kendince beni rencide etmeye devam edecek bıktım artık dedim ...kendimi camdan atacagim sonunda falan dedi.. atta sendende ailendende kurtulayım bıktım sizden dedim gittim yattim sabahta hiç muhatap olmadan ise geldim inanın eve bile gitmek istemiyorum
Size tavsiyem çocuk yapmayın hatta bir işe girip çalışın evde durmayın
Ben bu şekilde çizdim sınırımı çalışarak onlardan kurtuluyorum kendimce
Ama bu eşler bizde olduğu sürece inanın rahat yüzü görmeyeceğiz
Neyse ki koye gidecekler de kurtulacağım onlar olmayınca zaten kavgada olmuyor

Katılıyorumm eşim işten gelince birlikte cilveleşip gülüşmiceksek niye evleniyoruz

Bizim kizlara hep yalnis seyler asilaniyor. Aman altdan al, aman iyi ol. Sen iyi olsan herkes iyi olur felan..halbuki evlenirken ilk önce kendi yasam alanini, düzenini ve evliligin temellerini kurman lazim. Bu baskalarin gözü önünde mümkün degil. Kaldi ki ebeveynin evinin icinde hep cocuk pozisyonunda kaliyorsun. Ve dedigin gibi insan annenin babanin gözü önünde istedigi gibi hareket edemiyor. Ortada bir bakima muhtaclik yoksa kesinlikle bir ev olmamali

öyle tabi, kendileri yıllarca kv derdi çektiği için şimdiki kvlerin yaptıkları onların gözüne batmıyor. O zaman ki şartlar daha kötüymüş ama şimdi kız biraz şikayetlensin anne hemen aman sizinkide dert mi bizim kv böyle yapardı diye başlıyor. Yani bana kalırsa her sekilde kisilik ihlali, ayrıca sen iyi olursan kimse de iyi falan olmuyor hep daha fazlasını bekliyolar.

ben yaptım bu tercihleri sonuçlarında katlanırım
Katlanırım diyosunuz da, katlanmıyosunuz işte. Şikayet ediyorsunuz, mutsuzsunuz, forumlarda derman arıyorsunuz. Size yaptığınız hatayı gösteren insanlara da laf yetiştiriyorsunuz.
Bence hatanızın farkındasınız ve kendinize olan öfkenizi etrafa yansıtıyorsunuz.

Dava açarsanız ayrı yasamadiginiz için hemen bosanirsiniz.Fazla duygusal davranmayın bence.

Kaynanam bana ikinci el eşya aldı diyor mesela.Sende benden birçok şeyi esirgesin ki.

Geçmişte biraz anlayabiliyorum okuma oranı düşüktü kimse kimseyi görmüyordu. Bu devirde bir de üniversite okuyup akraba evliliği yapmak neyin nesi ya ? Bunu söyleyenlere de hasta diye söylemlerde bulunmak nedir.? Teyzenin oğluyla evlenirsen teyzen de sana bir güzel kaynanalık taslar böyle. Ne dememizi bekliyorsun ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…