kaynana sıkıntısı

Bence insan evlenirken kafasinda soru isareti olmamali nisanlilik evliligin demosudur yani nasil basliyorsa oyle gidiyor azla yetinirim sorun etmem sineye cekerim diyorsan sorun olmaz ama baska türlüsü zor.
Evet zor ve çok haklısınız.ben bi nevi kendimi kandırıyorum :(bu zamana kadar hep bunu yaptım .hep ya iyi olursayla geldim.

Bütün sayfaları okumamış olabilirsiniz. Konu Sahibi annesine anne demeyecekmis :)) Valla benim gözümde kv kafayı yemiş. Benim de kızım var. İlerde evlenir ve kvsi böyle bir şey derse olurum herhalde uzuntuden
1.si Kadın kahvaltı organize etmiş değil.Nişan için dışardan gelmiş akrabaları onda kalıyordu.Evde yapılacak herzamanki gibi bi kahvaltı altı üstü .Ve benide çağırıyor
2.si Benimde ertesi güne kendi kardeşim çalıştığı yere gidecekti 17 saat uzaktan geldi nişan için .
Böyle bir durumda kimse bana kafa tutamaz kahvaltısına gitmedim diye.Benim öz kardeşimdir uzağa gidecek olan.Ve kadın kafa tutuyor soğuk davranıyor .
Ha ne olurdu oğlu kalırdı bizimle kahvaltıya gelmezdi ,ama tutupta seninde gelmen gerekirdi diyemez.Ama bunu yüzsüzlükle söyleyebiliyor .

Aynen öyle tabikide aile olmanın gereğini seve seve gönülden yerine getiririm .Lakin şaka da olsa bu tarz şeylerin lafını etmeleri hoş mu ?Kim olsa benlik duygusunu sezer kadındaki.annene daha çok gidersen kıskanırım,gelin içerde oturacak ben mutfakta iş yapıcam öyle şey olmaz ,umreye gideceklermiş zamanında nişanlıma sen evlende öyle gidelim demiş ,misafirler geldiğinde rahat ederiz demiş.ya böyle lafları 1 değil 2 değil .okumuş bir kadında ayıp
Türkiye'de gelin= hizmetçi!

Evladini mali saniyor cok doğru bir cümle..
Onu ben doğurdum sen karışamazsın demisti mesela bana :)

Haddimi bildirdi yaaaa ... Ben kimim neticede :KK51:

Benim kv cok çekmiş.. Ben asla çektirmem diyordu anlatiyordu nişanlıyken... Oğluna ne sözler verdiriyordu. Baban bana cok etti oglum sen sakin karıni ezme sahip çık diye.... Sonra ne oldu hala bilinmez..

Oğlum karıni ez moduna büründü.. Şımartma oldu..

Evet Allah nasip ederse asla onun gibi olmayacagim...
Aynen.benimkide kayınvalidesinden çok çekmiş zamanında.kendisine sorsan biz sana karışmayız ki çalışıyor da olacaksan ne bekleyebiliriz ki der ama laflarıyla aralara hep bişeyler sokuşturur.en azından nişan sonrası günde bu tatsızlığı yaşatmaması gerekirdi diye düşünüyorum .demek ki bi kıskançlık var kadında

Belki daha mutlu olacağınız kişiyi bulacaksınız, belki de bulamayacaksınız. Bu bir zorunluluk değil ki. Belki de siz evliliğe uygun değilsiniz. Bunların hepsi ihtimal. Ama şimdiden tahammül sınırınız zorlanmış belli ki. Biraz daha düşünmelisiniz. Ek olarak da her kayınvalide bu kadar beni ara, bana gel, şunu yap demez. Belki de oğlu dedirtmez. Doğru kişiyi bulmak bu yüzden önemlidir.
Evet haklısınız.Oğlan korumayı kollamayı bilse yaşanmaz tüm bunlar.Lakin kendi de anlaşabilen biri değil ki annesiyle emrivakilerinden bıkmış biri .Evinde doğru düzgün vakit geçiren biri değil.Kendi tepesi atacağından karışmak istemiyor ikimizn arasındaki şeylere.

Evet haklısınız.Oğlan korumayı kollamayı bilse yaşanmaz tüm bunlar.Lakin kendi de anlaşabilen biri değil ki annesiyle emrivakilerinden bıkmış biri .Evinde doğru düzgün vakit geçiren biri değil.Kendi tepesi atacağından karışmak istemiyor ikimizn arasındaki şeylere.
Sizin tepeniz atarsa daha kötü olur. Ama nasılsa atmaz diye güveniyor heralde

Sizin tepeniz atarsa daha kötü olur. Ama nasılsa atmaz diye güveniyor heralde
Bilemiyorum işine gelmiyor hiç bir şekilde.taraf olmuş olmaktan korkuyor .olursa eğer annesi kırılacak darılacak .bide zor barışıyor kadın zaten.doğru düzgün konuşmazlar bişey yaşandığında.yanlarında ben varsam anası çaktırmaz normalce konuşur oğluyla.ama demişti bikeresinde ben annesiyim ,benimle öylee arkadaşıyla eşiyle zatıyla zurtuyla konuştuğu gibi konuşamaz.bunu anlaması gerekiyor diye.

Bana ortada asiayacak bir sorun varmis gibi gelmedi.
Sizin tepkilerinizi asiri buldum. Kayinvalideniz geliniyle iyi olmak vakit gecirmek istiyor bence.
Ben kadinda kotu niyet sezmedim size kadinin her dedigi batiyor gibi geldi.
Hasta olursam bakarsiniz demis sizde bakariz tabi anne diyim bu kadar yani.
Sadece pazar gunleri sevgilinizle vakit gecirememek konusunda size hak verdim.
Evet batıyor beklentilerini dile getirmesi batıyor,kendi kızı dururken el kızına böyle şeyler söylemesi batıyor .Hizmetçi aldıklarını sanıyorlar .O söylemese yapılmayacak sanki, el mahkum yeri geldimi yapılacak elbet.Hiç benim annemin kimselere böyle şeyler dediğini bilmem.her işini hasta bile olsa kendi görmeye çalışır.çocuğum mutlu olcaksa isterse gelmesin diyebilir.HANGİSİ GERÇEKTEN ANNE BUNLARIN? 2 gün sonra evlenince nasıl anne diyebilecem bu kadına onu düşünüyorum bide kara kara .

Aynen.benimkide kayınvalidesinden çok çekmiş zamanında.kendisine sorsan biz sana karışmayız ki çalışıyor da olacaksan ne bekleyebiliriz ki der ama laflarıyla aralara hep bişeyler sokuşturur.en azından nişan sonrası günde bu tatsızlığı yaşatmaması gerekirdi diye düşünüyorum .demek ki bi kıskançlık var kadında

Laflari başka oluyor yaptıkları başka.. Bir dedikleri bir dediklerini de tutmuyor çoğu zaman...

Ben ne karışırım kızım yediginiz içtiğiniz sizin olacak . ben ne derim.. Ne söylerim...

Sonra döner oğlumun parasini yiyorsun olur...

Sen ne begenirsen onu al kizim sen kullanacaksin der...
Kendi zevkini alinca aglar cocuk gibi ! Bir kere de benim begendigimi kabul etse ne olur diye...

Taviz tavizi doğuruyor emin ol... Bir kere yüz buldular mi arkasi korkunc...

cidden canını yakacak şeyler söyledi mi ?mesela para pul meseleleri, dedikodu laf taşıma ? eger böyle meseleler yoksa. bence biraz saygı ve sevgi ile işler çözülür. annem der ki" yagmasan da gürle" . yukarda angelanin da dediği gibi. tabi bunların hepsi nişanlını seviyorsan istiyorsan geçerli.

bi de yüz bulma olayında da haklı arkadaşlar. mesafeni koru bence ama tatlı dilli olursun. en önemlisi de evi yakın tutma !! bi de eger çalışan bi insansan çok bir zararı dokunabilecegine ihtimal vermedim.

Son düzenleme:
Laflari başka oluyor yaptıkları başka.. Bir dedikleri bir dediklerini de tutmuyor çoğu zaman...

Ben ne karışırım kızım yediginiz içtiğiniz sizin olacak . ben ne derim.. Ne söylerim...

Sonra döner oğlumun parasini yiyorsun olur...

Sen ne begenirsen onu al kizim sen kullanacaksin der...
Kendi zevkini alinca aglar cocuk gibi ! Bir kere de benim begendigimi kabul etse ne olur diye...

Taviz tavizi doğuruyor emin ol... Bir kere yüz buldular mi arkasi korkunc...
Kesinlikle öyle

cidden canını yakacak şeyler söyledi mi ?mesela para pul meseleleri, dedikodu laf taşıma ? eger böyle meseleler yoksa. bence biraz saygı ve sevgi ile işler çözülür. annem der ki" yagmasan da gürle" . yukarda angelanin da dediği gibi. tabi bunların hepsi nişanlını seviyorsan istiyorsan geçerli.

bi de yüz bulma olayında da haklı arkadaşlar. mesafeni koru bence ama tatlı dilli olursun. en önemlisi de evi yakın tutma !! bi de eger çalışan bi insansan çok bir zararı dokunabilecegine ihtimal vermedim.
Orasını Allah bilir ,kulağıma gelen bişey yok .kendi aralarındaki konuşmaları anlatıyor ama ,bilirsem ona göre davranırım mantığında heralde.Şu an çalışmıyorum ama çalışmam şart yoksa fıttırırım .gezmelere götürmek istiyor ev gezmeleri,sonra arkadaş toplantıları oluyor habire ,illaki görmek isticektir benide .

İçim şişti okurken malesef ki genel olarak kaynanalar böyle " benim oğlum, ben doğurdum, ben başardım " modunda. Evlenince hic birsey degismiyor aksine dahada yuzsuzlesip isteklerini artiyorlar mesela benimkiler sagolsun hic huzur vermez gecen aramiyorum diye cocuk gibi azarladi bende yetti be kaynana deyip cikisinca o tepkimi beklemiyodu tabi ağladı bizimkinin gözyaşları hazirdir bisi oldugunda hemen akitiverir.. hazirlikli ol yani simdiden.. nisanlinda bitiyor hersey ona guveniyorsan hic korkma ailesini susturur.. Allah sabir versin dicemde o da yetmiyor malesef..

İçim şişti okurken malesef ki genel olarak kaynanalar böyle " benim oğlum, ben doğurdum, ben başardım " modunda. Evlenince hic birsey degismiyor aksine dahada yuzsuzlesip isteklerini artiyorlar mesela benimkiler sagolsun hic huzur vermez gecen aramiyorum diye cocuk gibi azarladi bende yetti be kaynana deyip cikisinca o tepkimi beklemiyodu tabi ağladı bizimkinin gözyaşları hazirdir bisi oldugunda hemen akitiverir.. hazirlikli ol yani simdiden.. nisanlinda bitiyor hersey ona guveniyorsan hic korkma ailesini susturur.. Allah sabir versin dicemde o da yetmiyor malesef..
Gelinin hiç birşey yapmaya mecburiyeti olmadığını idrak edemiyorlar heralde.bence bizden kaynaklanıyor.bunu böyle kabullenmişiz gidiyoruz.büyük diye de bastırılmaya alışmışız duygularımızı.iyice yaşlı olur 70 yaşında filan ha derim ki ne dersem diyeyim anlamayacak böyle kabul edeyim yaşlıdır derim.bu genç ki okumuş görmüş geçirmişte.

Gelinin hiç birşey yapmaya mecburiyeti olmadığını idrak edemiyorlar heralde.bence bizden kaynaklanıyor.bunu böyle kabullenmişiz gidiyoruz.büyük diye de bastırılmaya alışmışız duygularımızı.iyice yaşlı olur 70 yaşında filan ha derim ki ne dersem diyeyim anlamayacak böyle kabul edeyim yaşlıdır derim.bu genç ki okumuş görmüş geçirmişte.
Aaa olur mu canımm gül gibi erkek evlatlarıyla evlendik kendilerinin kocalarini leylekler getirdi sanki:KK11: mesela bizimki senede bir evine gidermis biz evlendikten sonra adam kiymete bindi iki sn nefes aldirmiyorlar. Sana söyle soyleyeyim ben esimi uyardım yeni evliyiz ama senden cok aileni görüyorum (ki sehir disindalar ona rağmen ) biraz evliligimizin keyfini surmek istiyorum 30 yillik evliymisiz gibi hissetmeye basladim yipraniyorum artik dedim ki o kdrrr cok sey yasattilar ki bu anlattigim devede kulak. Artik esimde tepkisini belli ediyor. Yine geleceklerdi 2 ay once gormustuk dugunumde dugun önceside 3 4 ay birlikteydik surekli, esim aradı gelmeyin dedi o da artik biktigimin farkinda. He bide sürekli laf sokmaları yok mu iste insani en cok yiyip bitiren o ben bittim kalan parcalarimla eglenmeye calisiyorum artik napim :KK48: koca karilara adamlara biz mi ogretelim insan olmayi.. Nisanlin ailesine mudahale etmiyosa aman deyim birak kaç canim benim ama o kadar abartilacak sorunlar yok gibi sizde.. Eşim arkamda olmasa ben yuz kere pes etmistim ahh ahh neler yasadim neler konu açıp anlatsam mesaj rekoru kirarim herhalde..

Aaa olur mu canımm gül gibi erkek evlatlarıyla evlendik kendilerinin kocalarini leylekler getirdi sanki:KK11: mesela bizimki senede bir evine gidermis biz evlendikten sonra adam kiymete bindi iki sn nefes aldirmiyorlar. Sana söyle soyleyeyim ben esimi uyardım yeni evliyiz ama senden cok aileni görüyorum (ki sehir disindalar ona rağmen ) biraz evliligimizin keyfini surmek istiyorum 30 yillik evliymisiz gibi hissetmeye basladim yipraniyorum artik dedim ki o kdrrr cok sey yasattilar ki bu anlattigim devede kulak. Artik esimde tepkisini belli ediyor. Yine geleceklerdi 2 ay once gormustuk dugunumde dugun önceside 3 4 ay birlikteydik surekli, esim aradı gelmeyin dedi o da artik biktigimin farkinda. He bide sürekli laf sokmaları yok mu iste insani en cok yiyip bitiren o ben bittim kalan parcalarimla eglenmeye calisiyorum artik napim :KK48: koca karilara adamlara biz mi ogretelim insan olmayi.. Nisanlin ailesine mudahale etmiyosa aman deyim birak kaç canim benim ama o kadar abartilacak sorunlar yok gibi sizde.. Eşim arkamda olmasa ben yuz kere pes etmistim ahh ahh neler yasadim neler konu açıp anlatsam mesaj rekoru kirarim herhalde..
Neler neler varmış yaa doğru diyorsunuz .kendi annem elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmuş değil el bebek gül bebek yetişince ailemde,diğer türlüsünü çekemiyor işte insan .herşey batıyor söylenilen. kabullenemiyorum bide ,annem bir iş tutmam konusunda mecbur bırakmamışken bu kadının boyuna beklemesini yapmam gerekirmiş imalarını.

Neler neler varmış yaa doğru diyorsunuz .kendi annem elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmuş değil el bebek gül bebek yetişince ailemde,diğer türlüsünü çekemiyor işte insan .herşey batıyor söylenilen. kabullenemiyorum bide ,annem bir iş tutmam konusunda mecbur bırakmamışken bu kadının boyuna beklemesini yapmam gerekirmiş imalarını.
Aynen canim aynen annem melek gibidir esimide o kadar severki anlatamam cocuklarindan ayirt etmez bizden cok onu dusunur ki yabanci hissetmesin diye.. benimkide surekli laf laf laf kv deyi gectim kp rinde dili hic durmaz bilmem kac yıllık oglum ben bilirim edasinda bakiyorum onlar sakayla karisik mi söylüyor bende cevabimi oyle veriyorum saygisizlik boyutuna getirmeden lafi gedigine koyuyorum sesleri kesiliyor uzulme canim allah sabrini illaki veriyo nişanlına asiksan bir zaman sonra konustuklari sana vizilti gelmeye baslayacak..

Son düzenleme:
Aynen canim aynen annem melek gibidir esimide o kadar severki anlatamam cocuklarindan ayirt etmez bizden cok onu dusunur ki yabanci hissetmesin diye.. benimkide surekli laf laf laf kv deyi gectim kp rinde dili hic durmaz bilmem kac yıllık oglum ben bilirim edasinda bakiyorum onlar sakayla karisik mi söylüyor bende cevabimi oyle veriyorum saygisizlik boyutuna getirmeden lafi gedigine koyuyorum sesleri kesiliyor uzulme canim allah sabrini illaki veriyo nişanlına asiksan bir zaman sonra konustuklari sana vizilti gelmeye baslayacak..
Allah hayırlı olanı hayırlı şekilde versin gerçekten çok yıpranıyor insan .evli bile değilken daha , en az 10 yıllık evli kadın gibi hissediyorum kendimi .burda yapılan yorumlarla olsun içimi dökmekle olsun bi nebze rahatlıyorum . TEŞEKKÜRLER..

Back
X