Kaynana sorunları

Allah aşkına bu dünyaya kocanızın ailesinin kahrını çekmeye mi geldiniz? Ortada koca da yok zaten, siz oturup çile çekmeye devam edin kocanız yurt dışında birini bulur keyfine bakar.
Kendinize gelin gidin anne babanızın yanına onları razı edin daha iyi.

çocuk 2 senedir baba nedir bilmiyor zaten psikolojisinde değişen birşey olmaz.
okumanız hayatınızı yaşamanız gezip tozmanız gereken yaşta kaynanaya hizmetçilik yapmışsınız resmen baştan kabul etmemeniz gerekirdi.

Denecek şeyi babanız demiş, bu hayat gerçekten çekilmez. Çocuğunuz sanırım bir kız çocuğu, kızınızın böyle bir ailenin içinde annesinin saygı görmediğini, babasının annesine değer vermediğini görmesi onunda ileride sizin gibi bir evlilik yapıp sizin durumunuza düşme riskini artırabilir. Oğlunuz varsa kimseye saygı duymayan, kaba, öfkeli biri olabilir. Ya da bir diğer ihtimal çocuğunuz kız da olsa erkek de olsa ergenliğe girdikçe, bir şeyleri öğrendikçe size düşman olabilir, "ne diye bu ailede durdun", "neden beni bu kadar kavga, dövüş, rezilliğin içinde büyüttün" diyebilir, babasıyla durmadan kavga edip ailenizden uzaklaşabilir. Kimse size boşanmadınız, hayatınızı bu insanların önünde halı ettiniz diye madalya takmaz. Çocuğunuzu düşünüyorsanız bunları düşünün. Mutsuz-işlevsiz bir ailede yaşamak çocuklar için boşanmaktan çok daha kötü, her araştırma bunu gösteriyor. Çocuğu bahane etmeyin. Eşiniz de zaten adam değil ki sizi bu duruma sokmuş, sorun kayanana değil sorunun kökü kocanız.

Tekrar evlenmeye kadar düşünmüşsünüz, bu kadar ilerisini düşünüyorsanız kocamla kayınvalidem beni ve çocuğumu döver, aç bırakır, eve kilitler diye de düşünün. Tekrar evlenmek nereden çıktı Allah aşkına? Siz hayata koca bulmak ve kendinizi başkalarına kabul ettirmek üzerinden mi bakıyorsunuz? Çocuğunuzu kabul etmeyecek adamın yüzüne bakmamanız gerekir. Bu lafınız beni çok kızdırdı, kendinizi kimseye kabul ettirmek zorunda değilsiniz. Sanırım ilk evliliğinizi de "kendini kabul ettirme"/"koca bulma" mantığıyla yapıp bu duruma düşmüşsünüz, tekrar aynı hataya neden düşesiniz? İleride şu olursa bu olursa diye düşüneceğinize bugün ne olduğuna bakın, evdeki patates kadar kıymet görmediğiniz bir ailede hapis hayatı yaşıyorsunuz. Ya bu sorunu çözün ya bu evlilikten gidin. Boşanınca olma ihtimali olan aşılabilir sorunlar yüzünden bugün kesin olarak gerçekleşen ve işkence derecesine gelmiş sorunları kabul mü ediyorsunuz? Boşanınca bir sorun olursa da bir kere olur, şu an her gün işkence çekiyorsunuz. "Elalem ne der" endişeniz de mantıklı değil. Anne babanız arkanızda. Elaleme buraya yazıklarınızı anlatsanız size hak vermeyen bir kişi bile çıkmaz. Bir komşumuzun kızı sizinle benzer şekilde ayrıldı, şiddete maruz kalıyordu ve herkes kıza hak verdi, boşanmasını tebrik etti, anne babası kızın çocuklarıyla ilgilendi.

Boşanmak için tonla nedeniniz var, evliliği sürdürmek için neden üretiyorsunuz. Kendiniz bilirsiniz ama ettiğiniz kötülüğü sadece kendinize değil çocuğunuza da ediyorsunuz. Boşanıp işe girseniz (mesleğinizle ilgili bir iş de olur kasiyerlik vb. de) anneniz çocuğunuza bakmaz mı? Kolaya kaçmayın, kolaya kaçmak tüm hayatınızı mahveder. Bir tane olan ömrünüzü kendinize ve çocuğunuza bir hayat kurarak geçirmeniz kayınvalidenizin evinde bir halı gibi ömür geçirmekten daha iyi değil mi?

Son düzenleme:
Büyümeden evlenince böyle oluyor işte. Daha kendi evinizi tutma yetiniz yok karı koca, evi kayınvalide tutarsa istediği yerde tutar. Hayır çocuk musunuz eşiniz sizi annesine bırakıp gidiyor? Kendi başınıza bir evde yaşayacak olgunluğunuz yoksa neden evlendiniz? Yaşınız çok küçük bahane aramıyı bırakın boşanın. Kocasız da yaşayabilirsiniz olur da biriyle tanışırsanız ilerde çocuğum varken evlilik nasıl oluru o zaman düşünürsünüz. Kendi hayatınızı kendiniz mahvetmişsiniz biraz sesiniz çıksın. Alın çocuğunuzu gidin babanızın evine. Elin kadınının hakaretlerini dinlemek için mi evlendiniz?

Ben babamin yanina giderdim net. Esiniz de adam degil. Biri esine ve cocuguna bu muameleyi layik görecek ve o hala ailem diye inleyecek. Kafanizi kullanin..yasinizin genc olmasi en büyük avantajiniz. Babaniz arkanizda. Daha ne?!

Evet işte. İyice b.ka sarmış işler. Ama siz değişebilir diyorsanız haklısınız tabi. Daha da beter olabilir doğru

Merak ettim, kocanız çocuğunu gördü mü? Kaynananız oğlum ortalarda yok, bu çocuk nasıl oldu diyor belki, o yüzden size böyle ahlaksız bir yakıştırma yapıyor. Daha ne kadar bariz konuşacak kadın

Kim diyor bunu? Facebook mu?

Kaynana olacak pisliğe bak hele sen. Kendi kırdığı cevizler olmasa gelinine durduk yere başkasının altına yat der mi? Kimbilir kendisi nerelerde yatmış. Dünya iyisi adam da olsaydı kocanız yine de bu mahalle karısı anası yüzünden boşanmayı hak ederdi. Ben babanıza çok üzüldüm kahroluyordur adam yaaa.

Sana her şey müstehak

Hem etrafın lafından cekiniorm hem çocuk ilerde evlensem bişey olsa karşı taraf bişey der yük plursa diorm.
Önce şimdiki kocanızdan kurtulup sonra yenisini düşünmeye ne dersiniz? Arkadaş 19 yaşında evlenmişsin kocan 5 para etmez ama sen yine de çocuk yapmışsın. Ona da hadi tamam cahillik gençlik de. Yahu kurtar kendini, git babanın evinde rahat nefes al. Ailen sarıp sarmalasın, hem çocuğun hem sen insan yerine konun önce. Nedir bu koca sevdası? Bunu boşadın, ikinci kocayı aldın yetmedi çocuğu da üvey babaya yük ettin. Evlen ama biraz zaman geçsin yahu. Travmalarını atlat, işe gir kendi paranı kazan. Çocuğunu normal şartlara adapte et kreşe falan ver sosyalleşsin. Kocasız kalamama hastalığına mı tutuldunuz?

Bu arada aldığınız ev kimin üstüne? Yani tamamen sizin ve kocanızın geliriyle alınıp tapusu sizde mi yoksa eşiniz ve annesi bir katakulli çevirdi mi? Hani herif dönüp gelmezse veya gelmeyip satmaya kalkarsa hakkınız var mı bu evde? Yazık o babanıza. Evladının başı yanmış yetmemiş bir de torunu itip kakılıyor boğazından geçen lokma sayılıyor.

Baban da arka cikip duzenini kurarim dedigi halde ayrilmiyorsan sana her sey mustehaktir. Sus otur kaynananin dizinin dibinde o zaman. El alemin lafindan cekiniyormus. Kaynana lafi daha bi tatli geliyor heralde
Su el alem lafina bir ayri uyuz oluyorum. Esin seni yarin öldürüp, seni gömseler elalem iki gün dedikodusunu yapar seni unutur. Es ailesi bu durumda üstüne "zaten sadakatsiz di ondan oldu" diye dedikodu yayar. Onlar konu sahibini eve attiktan sonra esine telefonda bakalim neler anlattilar. Eninde sonunda esi konu sahibini zaten birakir ailesine köle olmayi.kabul etmese. Cocuguna da bagi yok zaten (aile planlamasi muhtesem yine bu arada).
Kiz ailelerine aciyorum vallaha artik. Yetistir.büyüt. kendine layik gördükleri durumalara bak

Gerçekten telefonum ortada durur Allah da bilior. Asla öyle bir insan değilim. Eşime diorm bunu dedi bana. Ee benm annemi bilmiomusun sinirlenince ne dediğini bilmez o dio
Sizde sinirlenince agziniza gelene söyleyin o vakit.
Sonrada "biliyorsun sinirlenince ne dedigmi bilmiyorum" de. Olurmu öyle sey? Bunu nasil kabul edersiniz?

Ne büyük laflar ne büyük laflar kadın sana başkasının altına yat dediğinde bari cevap verip;
"Anneciğim merak etme ben hep usteyim deseydin "

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…