Kaynana Sorunsali 😏

Canim benim yapim asamasin olan bir evimiz var fakat bitmek bilmiyor. Ben de memnun degilim kabile halinde yasamaktan. Haa ev üstüne ev olmazi da duydum tabi ki özellikle belirtmene gerek yok yani :duduk:
Eviniz bitene kadar kirada otursaydınız o halde, ilk evlendiğim dönem benim de evim bitmemişti ama kayınvalide ile oturmaktansa 1400tl kira vermeyi tercih ettim.
Bir şey yaparken en kötüsü düşünülmeli, bol sabırlar diliyorum size.

Eviniz bitene kadar kirada otursaydınız o halde, ilk evlendiğim dönem benim de evim bitmemişti ama kayınvalide ile oturmaktansa 1400tl kira vermeyi tercih ettim.
Bir şey yaparken en kötüsü düşünülmeli, bol sabırlar diliyorum size.
Ben almanyada yasiyorum ve burda kirada ev bulmak zor bulsan bile tek göz oda 10 metrekare anca bulursun. Ee ben 3 cocukla nereye nasil yerlesim. Ondan önce kendi evimdeydi kafam kulagim rahatti. Her gün dua eduyorum su ev bir an önce bitsin diye. 6 yasinda ki kizim bile istemiyor artik evimize gidelim diyor

Öyle kolay degil iste bildigin insaat hali nerde nasil yasayacam ben. Tuvaleti bile yok
1 yıl olmuş
1 yılda en azından wc mutfak halledilirdi
Kusura bakmayın biz evimizi yaptırıyoruz masraflara ortak olun madem ortak evde yaşıyoruz diyip alacaktınız masrafların yarısını
Böyle böyle en az 10 yıl o ev yapılmaz

1 senedir kayınvalide ile yaşıyırmuş :)
Bence sizin sinirleriniz bozulmuş hem kahvaltıya gitmem deyip sonra da onlar niye gitti diye sorun yapmanız mantıklı gelmedi.
Yoo onlarin gitmesini sorun yapmadim acikcasi. Benim demek istedigim hani hep birlikte diyorlar ya demek ki biz olmadan da hep birlikte olabiliyormus

İnşa halinde bir eviniz var, 1 senedir kayınvalide ile otuyorsunuz.

Öncesinde 7 sene nerede oturdunuz?

Elektriği kirayı muftak masrafı hepsini biz ödüyoruz diyorsunuz. Neden başka eve çıkılmıyor ben de anlamadım. Hiç mi kiralık ev yok?

1 yıl olmuş
1 yılda en azından wc mutfak halledilirdi
Kusura bakmayın biz evimizi yaptırıyoruz masraflara ortak olun madem ortak evde yaşıyoruz diyip alacaktınız masrafların yarısını
Böyle böyle en az 10 yıl o ev yapılmaz
Burasi almanya anam bacim burda isler hizla degil kuralinca isliyor. Bizim de yapabilecegimiz bisey yok maalesef

İnşa halinde bir eviniz var, 1 senedir kayınvalide ile otuyorsunuz.

Öncesinde 7 sene nerede oturdunuz?

Elektriği kirayı muftak masrafı hepsini biz ödüyoruz diyorsunuz. Neden başka eve çıkılmıyor ben de anlamadım. Hiç mi kiralık ev yok?
Tabi ki kirada kendi evimizdeydik hersey bir anda gelisti bizde insaatin bu kadar sürecegini tahmin edemedik ne yazik ki

Ne zamana biter gibi gözüküyor? 3-5 yıl sürecekse yineye kiraya çıkmak en mantıklısı, zaten hem kira hem ev geçimi sizdenmiş.
Aynisini bende dedim eger ki daha sürecek olursa kiraya cikacam diye. Bakalim yaza varmadan biter diyorlar ( insaAllah biter de benim de cilem biter :halay:)

Nasıl yani?
Almanyaysa almanya
Kendine ait evin içini yaptırmana devlet mi karışıyor hahah
Gülerim buna

Almanyada hiç de öyle bir sistem yok, arkadaş abartıyor tabiki
Evet yapım aşaması uzun sürebilir fakat bunu çocuklar bile bilir, kurulu düzeni bozmaya kv ile yaşamaya gerek yokmuş yani madem 7 sene ayrı oturulmuş ev bitene kadarda devam oturulsaymış kiradaki evde
ha diyince istediğin gibi ev bulmak zordur elbet, bu dünyanın heryerinde böyle
ya küçük olur ya odası az olur ya eski olur falan filan bisürü şey çıkar
ama hiç biri kv ile oturmak kadar kötü olamaz bence
gerekirse biraz daha uzağa taşınılır ama ilaki bir ev bulunur
ev yapıtırıp annesi/kv si olmayanlar sokakta yaşamiyor sonuçta

Almanyada hiç de öyle bir sistem yok, arkadaş abartıyor tabiki
Evet yapım aşaması uzun sürebilir fakat bunu çocuklar bile bilir, kurulu düzeni bozmaya kv ile yaşamaya gerek yokmuş yani madem 7 sene ayrı oturulmuş ev bitene kadarda devam oturulsaymış kiradaki evde
ha diyince istediğin gibi ev bulmak zordur elbet, bu dünyanın heryerinde böyle
ya küçük olur ya odası az olur ya eski olur falan filan bisürü şey çıkar
ama hiç biri kv ile oturmak kadar kötü olamaz bence
gerekirse biraz daha uzağa taşınılır ama ilaki bir ev bulunur
ev yapıtırıp annesi/kv si olmayanlar sokakta yaşamiyor sonuçta
Peki sorarim size esiniz yanliz calisiyor evde baska geliri olan yok 7 bin maas aldiginizi far edelim 7 binin 4.500 bini krediye 2 bini de kiraya gidiyor nasil gecinirdiniz?????

Back
X