Kaynana Sorunsali 😏

ya tabi o konuda haklisiniz. hic olmazsa daha zor olurdu kesinlikle katiliyorum. benim sevmedigim bakis acisi cocugun varsa nasil olsa devlet veriyor cebinden kurus cikmiyor bakisi. sizi kastetmiyorum ama yakin cevremde yasadigim bu. kira yok ki devlet nasilsa veriyor kafasi.
Dünyaya getirdiysen eger bakmakla da yükümlüyüz zaten. Evet size katiliyorum. Devlet para veriyor diye sanki bizim cebimizden para cikmiyor edasi yaratiliyor. Evet o para olmasaydi kötü olurdu ama bu demek degil ki o para cocugun bütün ihtiyaclarini karsiliyor olmasi gerek diye

ya tabi o konuda haklisiniz. hic olmazsa daha zor olurdu kesinlikle katiliyorum. benim sevmedigim bakis acisi cocugun varsa nasil olsa devlet veriyor cebinden kurus cikmiyor bakisi. sizi kastetmiyorum ama yakin cevremde yasadigim bu. kira yok ki devlet nasilsa veriyor kafasi.

Haklısınız
Ama inanın almanyada okadar çok insan varki çevremde olsun uzaktan olsun, çalışmayı gerek görmiyen,çünkü aldıkları yardımlar ile gayet iyi yaşiyorlar.
Adamın biri çalışmaya ne gerek var, kurtarmıyor bile demişti hiç unutmam 😳
Kadının bitaneside ayda 500€ fazla kazancam diye niçin vücudumu neden yıpratayım demişti😳, şaka gibi ama gerçek
Devlet bu insanlara yardım etmese, kirasını senede bir izinini ödemese bu lafları nasıl kurcaklar.
Benim annem ve baban 61 yaşındalar halen çalışıyorlar. Emekli olcaz diye uğraşiyorlar.
Öyle işte...

Haklısınız
Ama inanın almanyada okadar çok insan varki çevremde olsun uzaktan olsun, çalışmayı gerek görmiyen,çünkü aldıkları yardımlar ile gayet iyi yaşiyorlar.
Adamın biri çalışmaya ne gerek var, kurtarmıyor bile demişti hiç unutmam 😳
Kadının bitaneside ayda 500€ fazla kazancam diye niçin vücudumu neden yıpratayım demişti😳, şaka gibi ama gerçek
Devlet bu insanlara yardım etmese, kirasını senede bir izinini ödemese bu lafları nasıl kurcaklar.
Benim annem ve baban 61 yaşındalar halen çalışıyorlar. Emekli olcaz diye uğraşiyorlar.
Öyle işte...

cooook dogru asalak gibi yasayanlar gercekden cok fazla var. ama inanin kacak calismasalar asla o para yetmez.

gücüm kuvvetim olsunda ben calisirim 1000€ kresede veririm.

Tamamda siralamada sorun yasiyorsunuz galiba sizin de kapak atma davasi ilkiydi ilk terbiyesizlik sizden geldi
Cıks yine evin kimin oldugu konusunda yaşadıgın kafa karısıklıgı gibi sıralamada da kafa karısıklıgı yaşadınız.
Aydınlatayım.
Hans mevzusu sizden geldi akabinde de ben size kapak attıgınız Almanya diye cevap yazdım.
Ayrıca dedim ki.
Çok terbiye kıstaslarına takılan insan olsaydınız
1- Arkadaşa yüzsüz demezdiniz..
2- Beni Hans bulmaya davet etmezdiniz.
Yani diyorum, kapak olayı diyorum, sizin diyorum dediklerinizin yanında öyle ciddiye alınacak zerre-i miskal bir mevzu degil diyorum, diyorum da diyorum ama sanırım 3 çocukla eş ailesiyle birlikte yaşamaktan ötürü pek algılayamadınız.
Neyse sıkıntılarınıza veriyorum bu durumu.
Ayrıca arkadaşlar soru sormuş onlarla ilgilenin biraz da.

Mantik buysa eger ver coskuyu :halay: :halay: :halay: :halay: :halay: :halay: :halay:
ne kadar terssiniz!!
yakıda banlanırsınız ben yine de yazayım
evin tüm masrafları bizde diyip ayrı eve çıkın denilince ahhh geçinemeyiz demek ne mana
işinize gelmiyor işinize
kira yardımı çocuk yardımı vs de alınıyor Almanya da bunu heryerden duyarım

ne dememizi bekliyorsunuz merak ettim

Beni anlayan biri cikti sonunda. Öyle ki kaloriferleri acinca hemen arkamizdan kapan bir kaynanaya sahibim
Diyorum ya çok zor eğer bide gurbette isen kimsen yoksa daha zor .. seni herşeyi yapmak zorunda görüyorlar.. ımkanin varsa çok ayrı eve yakın olsun ama kapısı gene ayrı olsun .. allah yarım.etsin sana boşver sen bekara karı boşnak.kolaydır misali 🤔🤗herkes söyler bise ama bazen olmuyir işte yapamıyorsun..

Diyorum ya çok zor eğer bide gurbette isen kimsen yoksa daha zor .. seni herşeyi yapmak zorunda görüyorlar.. ımkanin varsa çok ayrı eve yakın olsun ama kapısı gene ayrı olsun .. allah yarım.etsin sana boşver sen bekara karı boşnak.kolaydır misali 🤔🤗herkes söyler bise ama bazen olmuyir işte yapamıyorsun..
silah zoruyla mi yerlestirmisler ki kv nin evine.

anam olsa bir sene evinde kalacaksam masraflara ortak olcam ev temizligine isine gücüne de. ha ayriyetten minnet duyacam. bakim kv memnun mu iki yetiskin 3 cocuk ile ayni evde yasamakdan

anam olsa bir sene evinde kalacaksam masraflara ortak olcam ev temizligine isine gücüne de. ha ayriyetten minnet duyacam. bakim kv memnun mu iki yetiskin 3 cocuk ile ayni evde yasamakdan
Valla.konuyu sonradan okudum .. haklisiniz.. müge anlida olay geldi aklıma..
Senin kocanın evi yok diye 😃😃🤣

Önce ev bizim evimiz demişsiniz sonra ev yaptırıyoruz kaynanamın evine geldik demişsiniz ne dediğiniz belli değil.

Ben bu kadar süreceğini nereden bileyim diyorsunuz hem de Almanya da işler çabuk yürümüyor diyorsunuz yani biliyormuşsunuz geç teslim olacağını? ustalarda sorun varsa başka usta bulun diyorlar çıkışıyorsunuz, kaynana evine geçeceğiniz belliyken hamile kalıyorsunuz hele bir evimiz bitsin demiyorsunuz laf denilince hakaret ediyorsunuz..

Ev yaptırmadan önce nerede oturuyordunuz? orada oturmaya devam etseydiniz ya da kabilece oturacağınıza 8 senedir olduğu gibi yapılana kadar kirada otursaydınız. Kaynananız kızlarını seviyorsa seviyordur size ne? çocuklarına bakıyorsa size ne? siz onu çekiyorsanız o da sizi ve 3 çocuğunu çekiyor kolay mı o kadar kişi aynı evde onun için de. Zahmeti sadece size değil yani. Siz kahvaltıya gitmekten vazgeçtiyseniz rezerve ettirmişler gitmişler ne yapsınlar gitmesinler mi onlar gidince sizde çıksaydınız eşinizle o zaman? ev yapılıyor diye yerleştiyseniz katlanacaksınız.

2.cocugum dogdugu donem bir sebepten 1 odali evde kalmak zorunda kaldik 4 ay kadar. Zorluklarini anlatmayim. O 4 ayi kayonvalidemin evinde de gecirebilirdim veya kendi ailemin, belki konforumuz daha iyi olurdu ama huzur olmazdi. Zira ev ev ustune olmuyor, hele ki bu devirde.

Size de denen bu, yani kayinvalide ile oturana kadar kimbilir daha ne secenekler var. Kiralik evler 2bin demissiniz, tek odali olanlar da mi yani???
Hem pastam dursun hem karnim doysun olmaz ki, alamanyada bile olmaz yani 😅

Hem kaynananın evine çöreklenip hem de ondan şikayet ediyorsunuz. Üç çocuk , iki de yetişkinsiniz sonradan dahil olmuşsunuz eve ,kadın bir de sizin dağıttığınızı mı toplayıp temizleyecek? Kocasıyla tek yaşasa haftada bir silip süpürse zaten yeterli o kadına. Hastayım diyormuş da, kızına yardıma koşuyormuş. Gelinine hizmet edip öz kızını dışlamasını mı beklediniz?

Onlara muhtaç olan ve minnet edecek olan sizsiniz. 5 boğaz, yediğiniz içtiğinizi de satın alın bir zahmet.

Emin olun ki memnundur. Ayrica masraflara ortak olan kimse yok hersey bizim üzerimizde. Kaldi ki bizim evimizde yasiyorlar

Hem kaynananın evine çöreklenip hem de ondan şikayet ediyorsunuz. Üç çocuk , iki de yetişkinsiniz sonradan dahil olmuşsunuz eve ,kadın bir de sizin dağıttığınızı mı toplayıp temizleyecek? Kocasıyla tek yaşasa haftada bir silip süpürse zaten yeterli o kadına. Hastayım diyormuş da, kızına yardıma koşuyormuş. Gelinine hizmet edip öz kızını dışlamasını mı beklediniz?

Onlara muhtaç olan ve minnet edecek olan sizsiniz. 5 boğaz, yediğiniz içtiğinizi de satın alın bir zahmet.
Eve cöreklenip derken de onlar bizim evde oturuyorlar zaten. Orda bi durun bakalim. Sizin dagittiginizi mi toplayip temizleyecek derken??? Hersey benim üzerimde temizlikde derlemek toplamak da yemegi de asi da. Ben kimseye muhtac degilim kaldi ki kizini dislasin da demiyorum. Yediginizi ictiginiz alin derken de kayinvalidem kola pahali diye 1 sise kola dahi almayan kisilik. Kaldi ki biz evin bütün alisverisini yapiyoruz. Yani sunu demiyorum ben ayy ben bublari kendime aldim siz yiyemezsiniz demiyorum. En basit örnegi verim mi size kayinvalidem kurutma makinasindan camasirlari cikarirken kendi camasirlarini katlar bizimkiler sepette kalir.

bana ne ki, dert sizin 🤣 siz isteyeceksiniz
Dert benim de siz yanlis anliyorsunuz dünden beri. Benim tek derdim biz o kadar fedakarlik yapiyoruz ama bunun görmezden gelinmesi ben kira falan da talep etmiyorum ki etmem de zaten benim tek derdim yaptiklarimizin görülmemesi ve bizim yok sayilmamiz. Yok kiziyla gezer tozar sanane denildi yok size hizmet mi edecek yok bilmem ne kimsenin bana hizmet ettigi yok bu 1 kizlariyla tabii ki gezip tozabilir ki bu beni zaten ilgilendirmez bu da 2. Benim tek derdim bizi görmezden gelmeleri ama siz ve sizin gibiler konuyu baska yerlere cektiniz anlamak istediginiz sekilde anladiz....

Dert benim de siz yanlis anliyorsunuz dünden beri. Benim tek derdim biz o kadar fedakarlik yapiyoruz ama bunun görmezden gelinmesi ben kira falan da talep etmiyorum ki etmem de zaten benim tek derdim yaptiklarimizin görülmemesi ve bizim yok sayilmamiz. Yok kiziyla gezer tozar sanane denildi yok size hizmet mi edecek yok bilmem ne kimsenin bana hizmet ettigi yok bu 1 kizlariyla tabii ki gezip tozabilir ki bu beni zaten ilgilendirmez bu da 2. Benim tek derdim bizi görmezden gelmeleri ama siz ve sizin gibiler konuyu baska yerlere cektiniz anlamak istediginiz sekilde anladiz....

bence siz yazdiklarinizi tekrar okuyun. belli ki ne yazdiginizla anlatmak istedikleriniz cok farkli.

madem hali hazirda bi eviniz var, kp kv otturuyor, siz calismiyorsunuz onlardan kira alip tekrar kiraya gecebilirdiniz eviniz olana kadar. buna yok.

kendi evinizde kalsaydiniz ev bitene kadar. buna da yok.

bu kadar zorlanacaksaniz ev yaptirmasaydiniz buna da yok.

madem ev isi uzadi niye 3. bu durumda dünyaya getirdiniz?

herseye yok.

ne diyelim. bi söyle deneyim.

amaannnn bacim gaynana deeel mi hepsinin kökü gurusun valla, hele o görümceler amaaaannn evlerden irak. iste hepimizin türlü türlü derdi var, netcen mecbur cekiyoz iste.

oldu mu?

Biz simdi bunlarla beraber kaliyoruz kaynanamgilin oturduklari ev zaten bizim. Ee haluyle kira yok elektrik yok su yok dogalgaz yok interneti bile ödemiyorlar.

Bu oturduğunuz evde kim oturuyordu? Kim kimin yanına taşındı? Evi kim satın aldı? Bu ev alınırken siz evli miydiniz?

Back
X