Kaynana sorunu 3.evre

Çizgi çekip niye bu kadar zor? Eşin ile konuşursun bu sene sadece ikimiz beraber kutlayalim diye. Eğer eşin dinlemezse restini çek.

Boşanmaktan niye bu kadar korkuyorsun ki? Senin isteklerini, mutluluğunu hiçe sayan ana kuzusu ile israr ile hayati paylaşmak niye?

Cici gelin ve cici eş oynamak ile bir yere varilmaz. Cizgileriniz net olmali. Ayrica yapmazsiniz iki yüzlülük olur. Hem içinden saydir kaynanaya eşin ile zorluk yaşiyorsun diye, hem onu ara davet et.

Bu şekilde kimse sana saygi duymaz. Istediği yerlere yucarlaniyorsunuz. Silkelen ve eşine restine çek.

Hayır yanlış anlattım sanırım. Eşim de bişey demedi. Ben Doğum günü ama hiç plan yapmıyor bizle olmasın diye aradım

Canım kocalar ailelerine bir şey diyemiyor.

Boşanma kararının kayınvalidenin dediklerinden ötürü konuşulduğunu sanmıyorum açıkçası yani annemler çağırıyor gitmiyoruz laf ediyorlarseni üzmek istemiyorum ayrılalım diye birşey olabilir mi mutlaka aranızda başka sorunlarda olmuş kavgalar olmuş. Sonuçta biraraya gelinmiş konuşulmuş ben o kadar da ayrı yataklarda yattık bu raddeye geldik demezdim. Doğumgünü konusunda da insanlar zaten düğüne de gideceklermiş araya sıkıştırmak istememiş Cuma olsa ne olacak. Tatile gidecekseniz 2 günlük birşey çok büyük valiz yapmazsınız ki akşamdan hazırlarsınız. Kuaföre de yemeğe gitmeden önce gidersiniz çünkü yemeğe dışarı gideceksiniz herhalde yola da cumartesi çıkacaksınız neden geç gidesiniz? size bile gelecek olsalar sorun olmaz ki çok fazla birşey hazırlamazsınız olur biter bu kadar bende habersiz plan yapılıyor diye abartmaya gerek yok o zaman çarşamba doğumgününe gelselerdi zaten siz tatile gidecekmişsiniz başbaşa

Ben biri tarafından sevilmediğimi hissedersem sevilmemeye devam etmek isterim. Madem soğuk biri olduğumu düşünüyor hakkını veririm.madem kahvaltıya çağırmadığımı arayıp sormadığımı düşünüyor gerçekten öyle olmaya devam eder. Benim alanıma bu kadar rahat müdahale edemez kimse. Buna kendi annem de dahil.

Neden bu kadar içli dışlı olmak zorundasınız ki ...
Eşiniz ne diyor bu duruma ?
Bence mesafe her zaman için iyidir . Ne çok arayın ne de görüşün derim .

Hayır yanlış anlattım sanırım. Eşim de bişey demedi. Ben Doğum günü ama hiç plan yapmıyor bizle olmasın diye aradım

Daha geçen hafta kanli biçakliydiniz. Elbette çağirmayacaksin. Eşin yerinde olsam seni ciddiye almazdim açikçasi. Daha geçen hafta annemlerden dolayi ayri yatiyorduk, şimdi kendi ariyor. Demek ki birşey yokmuş ve ben hakliyim diye düşünürdüm.

Hemen hemen aynı bir kv bende var üstelik kp de kvden beter hergün oğlunu arar hergün rapor alır. Ama ben rahatsız oluyorum diye eşim tatil günlerini söylemiyor. Geziyoruz gizli, biyere gidiyoruz çalışıyoruz diyoruz. Bazen babası baskın yapıyor işyerine(yani karakoluna eşimin) ama hep bişekilde yırttık. Özel günleri asla onlarla gecirmeyi istemiyorum. Baska gün de 2 3 haftada bir gidiyoruz. Hep laf sokuyolar gitmiyorum diye. Hatta buyüzden eşimle kararlaştırdık yalnız kalmıyorum kv ile laf sokuyor diye....tatil günlerinde planmıza göre haber veriyoruz. Gidiyoruz diye... ama bunlar hep eşim sayesinde. Bence biraz eşiniz mesafe ayarlamayı bilmeli. Onlara yorum yapma hakkı vermemeli. Eşinizde herşeyin çözüm anahtarı.

Siz haklısınız, fakat biraz yumusak mizaçlısınız sanırım. Bende yeni evliyim eşimin ailesiyle aynı sorunları yaşıyorum. Bu bahsettiğiniz sorunun aynısı bende de oldu. Kayınvalide olacak şahıs on günlüğüne baska sehirden gelen annemi kıskandı. Neymiş ya ben çagırmalıymışım her gün, ya oraya gitmeliymişiz. Her güne bir program. Hicbirine uymadım.

Ne yani ben güya kendi evimde annemi 10 gün istediğim gibi ağırlayıp baş başa vakit geçiremeyecek miyim ? Ana kız oturup bir dertlesemeyecek miyim ? gezemeyecek miyim ?Niye kayınvalideme tabii olmak zorundayım. Bir kere gidersin, bir kere çagırırsın olur biter. Ben ona uymadım ama bu tavrı bile annemle geçireceğim on günü gerginlikler icinde gecirmeme sebep oldu. Sonrasında da aynı sizinki gibi bunu önüme getirdi tabi. Orda ipleri kopardım ben. Ben annemi " kendi evimde" huzurla misafir edemiyorsam, ne o evi isterim ne de beni ezdiren kocayı.

Bu dünyaya erkek annesi olduğu için kendinde herşeyi yapma hakkını gören, evlendim diye beni kendi zimmetine geçmiş bir mal sayan kadını çekmek için gelmedim.

Size de böyle yapın diyemem. Bende evlilik de yeniyim. Burada cok okudum. Çok ustalıkla politik davranarak bu sorunları aşan, kendisi kv yi idare eden çok kadın var. Takdir ediyorum. Fakat bu biraz mizaç meselesi, belki de yetenek.

Ben " ben niye politik davranarak kendimi yıpratayım ki kafasındayım. Bunun beni yıpratacağını düşünüyorum. Sevmiyorsam net tavır almayı tercih ederim. Dedigim gibi kendimi kv yi idare etmek zorundaymışım gibi hissetmiyorum. Bir diger kk felsefesi olan " baştan kendini kabul ettir nasıl alışırsa öyle gidere" daha cok inaniyorum ben :)

Sizi eşinizde biraz korkutmus gibi. Böyle bir sebepten bosanalım teklifi yaparak. Blöf yapmış bence. Siz de iyice düşünün. Böyle ne kadar devam edebilirsiniz ? Idare edebilecek misiniz? Onlara uyum mu sağlayacaksınız yoksa kendinizi kabul ettirmek için mücadele mi edeceksiniz. Politik davranıp işleri lehinize çevirebilecek misiniz ?

Kendinizi tartın, herşeyden evvel kendi mutluluğunuzu düşünün. Kendi tarafınızda olun. Hepimiz mutlu olmak icin evlendik. Ömrümüzü heba etmek, birilerini çekmek için değil.

He derseniz ki; ben zamanla alışırım uyum sağlarım dert etmem böyle de mutlu olurum. Ona da kimse bisey diyemez. Ama buralarda konu açtıgınıza göre demek ki icinize de sindiremiyorsunuz. Bir care ariyorsunuz. O zaman ne yapacağınıza karar verip, neleri yapabileceginizi düsünüp, nasıl tavır almanız gerektiğine karar verip eyleme geçmeniz gerekiyor bence. Allah yardımcınız olsun.

O bu şu gibi detayları geçiyorum da
Kocanız evlendiğinin , bir karısı olduğunun farkında bile değil .
Daha tatil vs diyorsunuz

Valla arasan sorsan gozunun ustunde kasin var olacak sinirini bozacak, aramasan esinin basinin etini yiyecek duygu somurusu yapacak huzur birakmayacak. Evlenmek kolay kayınvalide ile anlaşmaksa zor bu memlekette. (İyilerini tenzih ederim.) sümsük oğlanlarını alıp başkalarının başını yaksınlar inceldiği yerden kopsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…