kaynana sorunum

fkecemnaz25

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2017
38
3
1
39
Merhaba arkadaşlar ben bir sey paylaşmak istiyorum biz eşimle 5 yıllık evliyiz ve farklı kültürden iki insanız eşimle bir sorunumuz yok
  • 1- eşim 5 kardeşler 4 kız bir erkek kızlarda 3 tanesi yurt dışında yaşıyor tanesi ise universte okuyor sıkıntım şu bu kardeşlerin bir whataap grubu var bunda bir sıkıntım yok ama gözümün içine baka baka saatlerde konuşuyorlar ama eşim yazdıklarını siliyor neden siliyorsun diyorum sanane diyor ister istemez benim hakkında konuştuklarını düşünüyorum. ve kız kardeşlerde hiç biri beni ne arıyor ne mesaj atıyor hep ben atıyorum artık bende atmayı bıraktım. çünkü beni dışladıklarımı düşünüyorum.siz olsanız ne yapardınız?
  • 2-ikinci sorunum ise kaynana sorunum kaynanam çok kıskanç eşimi arıyor mesela eşim duymadı diyelim hemen beni arıyor ve bende bazen duymuyorum sonra geri dönüyorum çok bozuk bir ses tonuyla konuşuyor ve diyor ki neden açmadınız napıyorsunuz kocamı soruyor falan hemen kapatıyor benim de içimden konuşmak istemiyor zaten kendisi kısa tutuyor konuşmayı normal zamanda kızım nasılsın falan dese laf sokmasa tamam diyecem eşim hasta olduğunda hep aranıyor mesela ben hasta oldum asla nasıl oldun diye aramıyor.sanki sen de kimsin der gibi sen el kızısın der gibi.
  • 3 - sıkıntım ise biz kayınvalideme yakın bir yerde oturuyorduk il değiştirerek şuan kendisinden çok uzaklarda taşındık yani tayinimiz çıktı buna çok bozuldu sonra kendisi şuan köyde yaşıyor ve doğunun bir köyünde yaşıyor bende batıda bir ilde yaşıyorum sürekli eşimi arıyarak burası çok soğuk tipi var kar var vs diyor bizi burdan taşı diyor falan .. eşimi psilokjik olaraak rahatsız ediyor yani ona yakın oturuken kar var tipi var demiyordu... bize yakın bir ilden ev aldılar aramızda 2 saat var 6 ay sonra gelecekmiş geldiğinde sürekli bizi rahatsız eder mi benim sıkıntılaırm bunlar ne yapmam nasıl davranmam lazım lütfen akıl verin....

1. Kendi kardeşleriyle olan sohbeti sizi ilgilendirmez. Sizde kendi kardeşinizle sohbet edin. Sizi aramayan insanlari aramayin.

2. Evet...zaten el kizisiniz. Hasta olunca doktor var...hastane var..hemşire var. Kaynana yoksa prof. Dr.'mu? Birak aramasin. Sende arama...hatda numarani degiştir ve haber bile verme.

3. Evet bunalicaksin. Bence şimdiden sinirini cek ve köşene cekil.

1-Kardeşler niye seni konuşsun ki anlamadım. Neyini konuşacaklar yani? "Karım eve geldi,işe gitti,banyoya girdi vs." ne var bunda?
2-Seni sevmeyen insan neden senin hastalığınla ilgilensin anlamadım. Neden sevilmediğini kabullenmedin ki?
3- Sen onun rahatsız etmesini düşünme,kendi çizgilerini belirle.

evet dogru aramak zorunda değil tabiki bende onu aramak zorunda değilim a ğrekkli eşime sen degerlisin ama karın benim umrumda değil mesajı veriliyor ben baka ne yapabilirim yani ara sıra da olsa insa aramaz mı ya da sormaz mı ya kardeşim eşin nasıl iyi hal hatır sormaz mı benim gücüme giden bu yoksa tabiki de konuşurlar ben arıyorum hep bir kere de onlardan bekliyor insan....
bu durumda sessiz mi kalmalıyım bilemedim.

yani insan demez mi yan eşin nasıl nasıl iyi mi veya hep ben arıyorum ben arıyorum vs bşr kere de onlar arasın insan bekliyor ...bu durumda ne yapmalıyım aramaya devam et melşmiyim yoksa hiç aramamalıyım bir kere onu da yaptım işe yaramadı kayınvalidemi hiç aramadım falan en sonunda eşimi aradı ben çok hastayım da falan da filan da doktora gittim de doktor senin durumun iyi değil dedi de falan ben arayamayacaktım eşimin hatrı var dedim aradım geçmiş olsun sonra iyileşti aramasam da bu tarz seyler yapıp beni arasın imajı yaratıyorlar bir keresinde de söyle bir sey oldu kayınvalidemi aramadım ama hiç aramadım sonra o da beni aramış 10 kere aramış sözde ama aramadı eşimi arayıp karını aradık da telefonarımızı açmadı diyorlar ya işte böyleler ben ne yapmalıyım bu tarz oyunlara dayanamıyorum ne yapmam lazım eşinle konuştuğum zaman benim annem öyle seyler yapmaz diyor sonr aben kötü oluyorum lütfen akıl verin çok sıkıldım bu durumdan

İlk olarak kız kardeşleri sizi ilgilendirmez, sizi çekiştirselerde oralı olmayın sizi aramıyorlarsa arayıp sormayın umursamayın. İkincisi evet el kızısınız o size çok soğuksa sizde mesafeli olun kaynanıza, oğlu hastalanmış tabiki arayacak, siz hastalansanız sizin ailenizde arar çok fazla. Üçüncüsü evet sıkacak, bunaltacak hatta sizde günlerce kalacak annedir git denemez bu yüzden sınırınızı çizin köşenize çekilin kısacası tepenize çıkarmayın ve sakın TAVİZ vermeyin.

arkadaşlar taviz YOK YAZMIŞSINIZ BUNU NASIL BECERİYORSUNUZ BEN ÇOK MERAK EDİYORUM BİRAZ TAKTİK VERİRMİSİNİZ?

Hiç kafana takma. Daha iyi aramasın sormasın. Sende arama. Kafan rahat olur. Ne kadar uzak o kadar iyi.
Uzak davranırsan yakına taşınınca sürekli gelmez diye düşünüyorum.

evet dogru aramak zorunda değil tabiki bende onu aramak zorunda değilim a ğrekkli eşime sen degerlisin ama karın benim umrumda değil mesajı veriliyor ben baka ne yapabilirim yani ara sıra da olsa insa aramaz mı ya da sormaz mı ya kardeşim eşin nasıl iyi hal hatır sormaz mı benim gücüme giden bu yoksa tabiki de konuşurlar ben arıyorum hep bir kere de onlardan bekliyor insan....
bu durumda sessiz mi kalmalıyım bilemedim.
Tabii ki sen de aramak zorunda değilsin.
Arkadaşım insan ilişkileri zoraki yürümez.
İstekle,sevgiyle ilerler.

çok tesekkürler arkadaşlar bende aramayacagım artık bir de erkek annelerinde ben söyle bir sey görüyorum hemen hemen hepsi için mi geçerli yok sa doğu da mı böyle bilmiyorum oğlumun evi benim evimdir gibi bakıyorlar yani oğlumun evi gelinim evi değil mesela yani benim oğlumun evi olarak görsün ama bekar evi gib igörülmesi bana biraz tuhag-f geliyor sizlerin kayınvalidesi nasıl evinizi oğlunun evi gibi mi görüyor yoksa burası oğlumuzun evi mesela diyelim ki kayınvalideniz size gelecek oğluna habaer verdi sizi araması gerekmez mi yani kızım ben geliyorum istediğin bi sey var mı bis eye ihtiyacın var mı gibisinden sonuçta oğlunun evi tabiki gelecek falan ama o evin hanımı benim. geldiğinde benim evin hanımı olduğunu unutuyor .... bunu bilmesi lazım.çünkü artık onun o tavırlarından canıma tak etti

arakadşalar size bir soru kayınvaliden hastalanmış görmcem doktora götürmüş bende aradım açmadı eşim aradı açtı acaba ne yapmalıyım?tekrar arayım mı eşime söyledim akşam beraber ararız dedi sizce akşam ben konuşmalı mıyım? hiç bisey olmamış gibi ...

arakadşalar size bir soru kayınvaliden hastalanmış görmcem doktora götürmüş bende aradım açmadı eşim aradı açtı acaba ne yapmalıyım?tekrar arayım mı eşime söyledim akşam beraber ararız dedi sizce akşam ben konuşmalı mıyım? hiç bisey olmamış gibi ...
Ben olsam kocamla beraber arar,geçmiş olsun derdim o kadar.
Gerçekten fazla ciddiye alıyorsun bence bu kadını. O da kendini sultan sanıp kasıyor işte.

doğru söylüyorsunuz sizlerin taktikleri nedir bu konuda kaynanıza nasıl davranıyorusnuz
Benim kayınvalidemle de tüm aileyle de aram iyidir çok şükür.
Muhabbetimiz,birbirimize olan ziyaretlerimiz hep keyiflidir ama hep görünür görünmez mesafemiz vardır birbirimize karşı.

Tabii ki sen de aramak zorunda değilsin.
Arkadaşım insan ilişkileri zoraki yürümez.
İstekle,sevgiyle ilerler.
ben evlendim evleneli bir gün olsun kimse aramadı beni hepsi allah tan bulsunlar boşversene kardeşim kaynanan için canini sıkma na değmez. Sen esinle mutlu olmaya bak

çok tesekkürler arkadaşlar bende aramayacagım artık bir de erkek annelerinde ben söyle bir sey görüyorum hemen hemen hepsi için mi geçerli yok sa doğu da mı böyle bilmiyorum oğlumun evi benim evimdir gibi bakıyorlar yani oğlumun evi gelinim evi değil mesela yani benim oğlumun evi olarak görsün ama bekar evi gib igörülmesi bana biraz tuhag-f geliyor sizlerin kayınvalidesi nasıl evinizi oğlunun evi gibi mi görüyor yoksa burası oğlumuzun evi mesela diyelim ki kayınvalideniz size gelecek oğluna habaer verdi sizi araması gerekmez mi yani kızım ben geliyorum istediğin bi sey var mı bis eye ihtiyacın var mı gibisinden sonuçta oğlunun evi tabiki gelecek falan ama o evin hanımı benim. geldiğinde benim evin hanımı olduğunu unutuyor .... bunu bilmesi lazım.çünkü artık onun o tavırlarından canıma tak etti

Benimkiler de geleceklerinde eşimi ararlar, kendi evlerine davet edeceklerinde de yine eşimi ararlar çağırırlar beni hiç aramazlar. Bir keresinde davet etmiştim eşimi arayıp mazaret bildirip iptal ettiler beni yine aramadılar o kadar hazırlık yapmıştım. Evde hazırlıkları,yemekleri kim yapıyorsa kim emek veriyorsa o aranmalı diye düşünüyorum sonuçta onları evime ben arayıp davet ediyorum eşime de aratmayı bilirdim yani :63:

Back
X