Kaynana ve Anne ...(hediyeler)

Siz karar verin

• Yalnış yaptigin

OY: 12 27,3%
  • Dogru yaptigin

OY: 33 75,0%

• Ankete Katılan
    44
Ben mi anlamadım.
Zaten siz eşit davranmış herkesi bir tutarak ince düşünmüşsünüz.
Gelininiz ayıp etmiş tabiki.
Söylemek istediğiniz asıl nedir inanın onu anlamadım.

sizin eşiniz veya erkek kardeşiniz konunun neresinde ?

yani kv ye hediye alacaksam belki fikir söylerim de eşim seçer hediyesini genelde, kendi anneme alacağım hediyeyi de ben seçerim. Eşitlemek gibi bir dert içine girmem.

eşim yoksa kv de de kalmam yani, belki çocuklar için git gel zor olacaksa bir iki gece kalırım, o da duruma göre değişir.

sizi garip buldum kadın gelip kalıyormus daha ne yapsın esit yapmak zorunda degil sonucta özz annesi degil.

annenin tavsitesine uymak istersen uy ama baskası seni ilgilendirmez

Yahu gelin öyle yapiyo hee evet o doğru desek sizde mi oyle yapacaksınız? Herkes kendi kalbinin ekmeğini yer o öyle davranıyor sizin kişiliğiniz ve kalbiniz nasıl davranmanızı söylüyorsa öyle yapın bitti gitti bu kadar.

Slm kizlar izine pazar gunu gidicem herkess ufak bir sey aldim gucumun yettigi kadar...

Hediyeleri alirken annemin ve kaynanamin ayni pakete koydum kayin babam ve babamin ayni 3 gorumceminde ayni pakete sadece eltimin ablamin ayri paketlerde boyle yapmamin amaci valizim fazla yer kaplamasin zaten ayni aldim orda annemlere gecerken guzelce hediye paketinr koyar veririm diye dusundum..

Soyle bir sey var bizim gelin izinr gittimi ablama ve anneme birer ufak bir sey alir verir koca bir valizde sadece annesigile doldurur kilitlerde bu annemgilin karismayin der bnim ablam evli orda bnimde annem ve babam tekler evde ( 50 yaslarindalar) yengeminde annesi ve babasida 80 yaslarinda abileri ablalari ayni yerdeler ...

Bugun annemle konustum haziligini yaptinmi kizim dedi yaptim anne dedim
Nasil yaptigimida soyledim afferim kizim ayrimcilik yapma esit ol kimsenin kalbini bir hediye icin kirma dedi nedenini sordum gelinimize alinmis

"Kizim her geldiginde bir sey alir gelir sagolsun ama annesigile bir valiz hazirlar banada der karisma kizim ben hayatta karismam ki ben kimsenin cantasini karistirmamki gorsemde ne almis beni ne ilgilemdirir kocasi bir sey demedikten sonra beni ilgilendirmez "dedi

Uzuldum kizlar anneme geliyo dedi torunlarimla bir hafta kaliyo annesine geciyo insanlar onun icin geldiginde gittigini diyorum ne zmn gelir diyr sorduklarinda bilmiyorum diyorum bana aranizda sorunmu var diyorlar annemde bana kizim geldin mi esit kal kimsenin bu konuda da kalbini kirma dedi zaten bende oyle yapmam sonucta kaynanam kayinbabamda benim icin kiymetli kalbimi bir gun kirmis degiller neden sirf annem babam icin onlarinda durduk yere kalbini kirayim ki zaten yaslilar onlarda sehirden sehire benim pesimdenmi kossunlar onlarinda hakki torunlarini gormek zaten ilk kez gorecekler kizimi

Hani size soruyorum ben yalnismi yapiyorum esit davranmaya calismaktan sevgi konusunda ne kadsr iyi olurlarsada esit olamam insanin anne ve babasi daha farkli bu konular icin soruyorum sadece

Yalnismiyim

dogrumuyum yaptiklarimda

Telefondan yaziyorum yazim kurallarinda hata olabilir ...

KOnuyu net olarak anlamadım ama özel günlerde eşimle annelerimize hediye alırız yollarız. Giderken bir şey götürmeyiz. Annelerle alışverişe çıkar ihtiyacı olan şeyleri alırız. Çalışıyorum annem emekli ama borçları var ha deyince istediğini alamıyor. Geçen gün süpürgenin ağır geldiğini kendisi için saplı süpürge bakmamı istedi. Baktım bi şey bulamadım. kardeşime para yolladım git anneme süpürge al dedim aldı. Ama tabi annem kızıyor paranızı harcamayın diyor. Kızması Umrumda değil dersaneye okula yollayan işe girmemi sağlayan onlar sonuçta. Ha aynısını kaynamam söyleseydi eşime de derdim süpürge al annene diye..

Kalma işine gelice. Aynı şehirde yaşıyor annem ve kayınvalidem. Gidince ilk kime denk gelirse orda kalıp kahvaltıya diğer Eve gidiyoruz . Akşam dönüp 3-4 gün kalıyoruz ardından diğer Eve geçiyoruz orda da kalıp ayrılıyoruz herkes kendi evinde kalıyor. Sonuçta yılda bir kere gidebiliyoruz herkes kendi ailesini özlüyor. Bebek olunca bu düzen nasıl olur bilmem ama şuan ki düzenim böyle. Bir de evler yakın olduğu için Ayrı da kalsak gün içinde anlaşıp anneleri alıp çarşıya is nemaya falan gidiyoruz

Düşünüyorum ilerde bu konumda olsam ben de anneme daha fazla alırım. Herşeyini zevkini bilirim neye ihtiyacı var olabilir vs. Kv ye hediye alma sorumluluğunu da bi zahmet müstakbel eşim yapsın ya da ona göre bütçe ayırsın. Tamam siz eşit olabilirsiniz ama eşit davranmamak da ayıp değil bence, kardeşiniz karışmamış belli yoksa onun da umrunda olsa daha fazla hediye annenize de gelirdi çıkar kendi alırdı ekstradan, bu yapılan hesaplar çok çok yanlış. Anneniz size dedikodusunu yapmış hiç de iyi niyetli değil bence. Ayrıca nerden biliyorsunuz bavuldaki eşyaların sipariş olmadığını bir şekilde parasının alınmadığını? Biz yurt dışındaki akrabalardan özel birşey isteyince uygun bir şekilde karşılığını veririz bazen para bazen karşılığında getirenin istediği birşey. Bilmediğiniz emin olmadığınız sadece duyduğunuz bir konuyu bu kadar düşünmeye takmaya değmez

Israrla yanlışı yanlış yazmazsaniz ne güzel olacak.

Bence biriniz doğru biriniz yanlış yapıyor denilemez. Yanlış bir şey varsa annenizin gelinden beklentileri diyebilirim. Hediye konusunda da kalma konusunda da kendisini öz annesi ve ailesiyle bir tutmasını beklemek boş hayal. Bir hafta kaliyormus daha ne olsun. Hediye de gönülden kopandir, annene ablana bir şey almasa da kendi ailesine 2 valiz de doldursa bir sey demeye kendi davranisizla kiyaslamaya hakkınız olamaz.

Back
X