Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

Sana gelince eğer eşin istiyorsa tekrar yüz yüze olmak zorunda
Ama tavrını koyarsın uzak durur sorulara kısa cevaplar verirsin
Tavrının sebebini soran olursa o kadar şeyden sonra eskisi gibi olmuyor kusura bakmayın dersin olur biter
Bu insanlar hala teyze dayı amca değil bütün bağları koparman imkansız
Hele eşini sakın kısıtlama ama sen elinden geldiği kadar mesafeli ve uzak dur bence

canım eşini kısıtlama diyosunda(hoş kendini kısıtlatmaz o zaten) o benim kocamsa ne olursa olsun benim yanımda olmak zorunda haksız bile olsam beni seviyorsa sahip çıkabilmeli ki bende ona güvenebileyim sırtımı rahatça dayayabileyim.ama o daa benim arkamda olmaz beni bu kadar hasta eden üzen insanlarla hiçbişey olmamış gibi devam ederse ben ondan soğurum.mutlu olamam.ama derseki 'annem napim atamam ya mecburum 'onu anlarım.arayıp sorsun konuşsun tabi ama nasılsın iyimisinden öteye gitmesin konuşmalar istiyorum.bana neler söylendi ya o bunları nasıl yedirir..kaynanamla görümcem o kadar üzdülerki beni neler neler...

Ya benimde icim rahatladi. Tek bana gelmemis 1970 lerin naylon sararmis gecelikleri. Bana bir bikini almis 42 beden. 36 giyorum...Herhalde eskiden alip koymus bir koseye. Evde kiyida kosede bulduklarini doldurmus naylon torbaya yolladi bana istye Ilk once nasil sinir olmustum... Bir de konusuyor ben guzel kizima ne isterse alirim diye.. Ben sanki ona bana sunu al bana bunu al diyecegim. Gonlunden geceni verdi gonlunden gecen de buymus. Rahibe isi ortu takimi verdi ama rengi beyazdan griye donmus...Insan bir yikayip utuleyip verir. Annem toparladi verdiklerini yikayip utuleyip geri getirdi bana..Bir de kaynanami bir gorseniz gayet egitimli ve modern bir bayan... Agzi cok feci laf yapiyor.. Ama en iyisi hic takmamak boyle seyleri. Onemli olan aile icindeki huzurumuz..

Son düzenleme:
eşin de sna destekse çok seyrek görüş samimi olma hiç.bence saygıda gösterme.

canım al bir incide benden...2 aylık evliyiz kurban bayramına gittik kaynanama.1. günü akşam yattık..eşimde uzun zamandır çalışıyodu bi taraftanda tatil yapmış oluyodu bayramda,kafası rahatladı yani bikaçgünde olsa...o gün akşam herkes yattı artık eşim geldi tam belime sarıldı kapı açıldı.kaynanm elinde bir yastık ve battaniyeyle girdi içeri ve hiçbişey demedn hemen dibimizdeki kanepeye geçti ve yattı..sanki başka oda ,yer kalmamış gibi.çok sinirlendim.kalktım mutfağa gittim anlarmı acaba diye..eyvahedigeldismile nerde.......bide ertesi gün diyoki aman ne olacakmış aynı yerde yatabilirmişiz.kadın artık oğlunun evlendiğini kabullenemiyo.eşimde 'olmaz anne öyle dedi,başka yer olmasa mecbur olsak olurda şimdi ne gerek var,sen burda yatcaksan biz öbür odada yatalım o zaman dedi' töbe töbeeeee benim aileme gittiğimiz zaman kapı çalınmadan içeri girmezler gündüz vakti bide,annem bişey dicekse kapıyı açmadan dışardan bağırır girmez bile.biz böyle gördük..
bide bize geldiğinde eşim sabah banyoya girdi kaynanam bitarafta ben bi tarafta oturuyoruz.benim yanımda bağırıyo eşime 'gelimde sırtını keselim mi' diyo ya.allahım sen büyüksün yarabbim..bende öööyle bakıyodumm...kaynanam değil sanki kumam.eşimin 2. eşi gibi...:sinifsinif:

Allahım yaaa içime doğmuş gibi bu hafta sonu evime geldiler(Tabi bunda eşimin annesini bu küslük bitsin sen büyüksün diye telkininin de payı varya o ayrı konu)Ben de gayet soğuk bir ifadeyle karşıladım sorarsa cvp verdim,onlar hiçbirşey olmamış gibi kahvelerini içip çekip gittiler.Bütün bu olaylar sonunda inan anladığım sadece ben üzülüyorum kimsenin hiçbirşey umrunda değil,kocanın bile:çok üzgünüm:

kızlar c.tesi akşamı da ben bir inci işittim,akşam hep birlikte oturuyoruz
kayınvalidem bi akrabasından bahsediyor,onlarda gelin-kaynanaymış,kaynanası gelinine o kadar düşkünmüş ki çok fedakarlıklar yapıyormuş gelinine,o derece seviyormuş gelinini..
eşim dedi ki espriyle"vay bee görüyo musun canım ne kaynanalar varmış"dedi göz kırparak,kayınvalidem de patlattı"elalemde de ne gelinler var ama"diye,ben şok oldumohaoldumsmile,ilk defa duyuyorum böyle birşeyi..ve ben ki her zaman arkadaş gibi geçindiğimizi düşünürüm,evine giderim mutfaktan çıkmam,saygıda asla kusur etmemişimdir,kendisi biraz titizdir aşırı derece safhasında nerdeyse
...,bütün şakaları iğneli ve laf sokmalıdır,
gerçi altta kalmam kırmadan ben de lafımı sokarım,ama yine de saygı gösteririm...
oysa ki bende temiz biriyimdir,yaptığım yenilir,çevremde herkes sever beni,...
her neyse bunlar böyle söyledikten sonra eşim annesine ters ters baktı ama o da bişey demedi..biz yine susalım dedim ben onlar gittikten sonra zırıl zırıl ağladım eşim bana destek oldu sağolsun,
ama mutlaka annenle konuşacaksın dedim,mutlaka,yoksa ben o lafı bi şekilde ne zaman olursa olsun yüzüne vurucam
o gün dayıları da vardı diye sesimi çıkarmadım,alttan aldım,ama alttan alarak kazanan ben olacağım eminim.....

nilttbirgün patlayacağına eminim sende insansın hep sabır hep sabır nereye kadar
bu çok sabır edenlerin sonuda ya hastalık yada ani öfke patlamsı olark geri dönüyor

nilttbirgün patlayacağına eminim sende insansın hep sabır hep sabır nereye kadar
bu çok sabır edenlerin sonuda ya hastalık yada ani öfke patlamsı olark geri dönüyor

kesinlikle haklısın amacım kötü olmamak eşimi ve beni üzmemeleri,herşey karşılıklıdır çünkü..takmıyorum,ertesi gün kayınvalidemin babasının mevlidi vardı biz yine hiç birşey olmamış gibi davrandık birbirimize,öyle olması gerekiyo çünkü,büyütsem eşim çok üzülecek...kıyamam ona ben...

Son düzenleme:
Forumda yeniyim ilk mesajımı en doğru konuya atıyorum sanırım kaynanadan yıllarca çekmiş biri olarak 4 yıl boyunca sustum sustum felaket sabırlı olan beni bile çıldırttı sonunda sevgili kaynanam sonunda eşim, o ve ben oturup tek tek konuştuk herşeyi ipleri kopardım o günden beri yaklaşık 2 yıldır yüzünü görmüyorum evime gelmiyor eşim görmek istediğinde gidip görüp geliyor önceleri bana karşı çok doldurdu zamanla eşim de haklı olduğumu sanırım anladı bana itiraf etmesede anneleri hep kıymetlidir ya toz kondurmazlar şimdi kafam acayip rahat, bizden büyükler diye her yaptıklarını sineye çekmemiz bence büyük hata herkes haddini ve yerini bilmeli, oğullarını madem bu kadar kıskanacaklar evlendirmesinler, bana yaşattıklarını asla unutamam ve ölene dekte onu affedemem

En güzelini yapmışın da karşındaki yüzsüz olunca hiçbirşey olmamış gibi geliyor evine,atsan atılmaz satsan satılmaz.

En güzelini yapmışın da karşındaki yüzsüz olunca hiçbirşey olmamış gibi geliyor evine,atsan atılmaz satsan satılmaz.

Özür dileseydim gelecekti ama haklı olduğum bir konuda asla özür dilemeyi kabul etmediğim için, tükürdüğünü yalamamak adına gelmiyor, azıcık yüz vermiş olsam gelecek yoksa bir de kendilerini haklı görmeleri yok mu işte bu beni çıldırtıyor yap yap sonra kenara çekil ohh ne ala

Bir zamanlar onlarda gelindi azıcık empati kursalar böyle sorunlar yaşanmazdı.

Canım sen neden özür dileyeceksin ki haklıyken,ben de asla dilemem dilemedim de zaten.Keşke gelmeyerek tepki verse onlar da,adam benim küslüğümü,kırgınlığımı bile kaale almıyor geliyor yaaa bu daha da çok çıldırtıyor insanı.Çirkef,aile terbiyesi almamış bir insan değilim ki evime geleni kovuyum,yapamıyorum.Yoksa inan ne acılar yaşattılar kendimden şüphe eder oldum.

Allah yardımcın olsun çok zor sevmediğin insanlarla bir arada olmak işkence gibi resmen senin inadına seni üzmek için yapıyorlardır bunu allah sabır versin sana

haksızsa madem ipleri koparmanız çok mantıklı bi davranış,ne bu yaa,oğullarını kıskanırlar,gözleri yükseklerde olur,hep daha iyisini isterler,siz önce bi şükredin anne yerine koymuşuz sizi,o bizim tüyümüze zarar gelsin istemeyen annelerimizin yerine;anne diye hitap ediyoruz...klava:

Allaha sukur benım kayınvaldem iyi.. Allah bozmasın ama degersize haddinden fazla deger veren biri.. benım basım eltimle dertte. değişik bir tip kendi ailesinin boynuna attıgı iple yasar.. bizimkilerde bunu bilir.. ama ses etmez..
ben yeni gelin olcagım icin ev alma meselelerinde istemedigimi kabullendirmeye calıstılar..dişimi gösterince bişey diyemediler.. evi aldıran da kaynanamdı .. şimdi cok pişman..
ben mutsuz olursam ogluda mutsuz olur ama garibimin sucu yok.. annesinden ayrı buyudugu icin anneci biraz ama ne benden ne de anasından gecemez..Allahta bana dil vermiş batırayım die iyikide vermiş bişeyin altında kalmıyorum..
eltimle arama mesafe koydum.. kaynanam teyzemın glinlerine cok özeniyormus. ne güzel seninkiler cok iyi anlasıo gibisinden..
sende istiyosan git buyuk gelınını adam et.. yoksa ben etcem diyorum ama neyse..ama içimden
bazen sinir oluyorum.. Allahıma sıgınıyorum.. Allah hidayet etsin böyle tipleri ne diyeyim..kaynana kendı annemız gibi olmaz.. illaki sorun yasarız.. önemli olan akıllı olup gelen okları kendisine cevirmek..bu arada eşinide kendınden sogutmamak..

selam kızlar ben uzundur görüşmüyorum kaynana tarafımla, küslükten değil işlerden farklı şehirlerdeyiz ayrıca. ama bazı olan şeyler üzerinden çok zaman geçsede hatta uzundur benzer şeyler yaşamasamda arada kırgınlık yaratan olaylar olmasada eskiyi unutmayı beceremiyorum, aklıma gelince aynı sinirle doluyorum nefesim hızlanıyor ve beynim başlıyor düşünmeye bana şunu dedi ben bunu dedim niye şöyle cevap vermedim öyle değil böyle deseydim, bir daha böyle derse şöyle cevap veririm aklımdan cevaplar veriyorum yok yerden canımı sıkıyorum ve kafamdan atmak çok zor oluyor.
özellikle genel bir durum var eşim tarafında, kendilerini kaf dağında görüyorlar mükemmel insanlar bizler onların yanında karıncayız sürekli küçümseme yaptığın şeye aldığına laf etme kendi yaptıklarını övme ve aşırı muhalefet! hele bir amca var elimden gelse bir bardak suda boğacağım. hep şakaya vurarak yaptığı tatsız tuzsuz espirileri geçiştiriyorum ama çok canımı sıkıyor. bir daha kişiliğimi evliliğimi işimi eleştirsin espiri falan yok dümdüz diyeceğim "yaptığın espirilerden hoşlanmıyorum, üzerimden espiri yapma hayatımı eleştirme lütfen bana karşı seviyeli ol" . kim ne derse desin
herkes haddini bilsin yaaa...

ipleri baştan kaptırmışsanız sonradan aman ne asabi ne huysuz ne cadı gelin oluyorsunuz
baştan vermiceksin imkanları o anneyse o oğluysa gelinlerde ağaç kovuğundan çıkmadı.buyuk olması haddini bilmemesini gerektirmez o yaşa boşa geldiğini gösterir.
ben eeen baştan dedim ki anne demem ben, eşim tmm dedi
sonradan bana nie anne demiosun dedi gerekçesini açıladım.
eşime söölemiş o da o bana baştan dediydi zaten şimdi kabul ettiremem hem kendisiyle konuş benı karıştırmayın demiş
ben ona anne demiyorum o bana ısrarla adımla değil gelinim dio ben rahatsız değilim ama eşim bundan rahatsız oluyo gıcık bu lafa
görüşmüyorum pek telefon çaldığında bile eşime seslenirim o açar sadece selam sööler
ama bu kadar şeye rağmen bilir ki bişi olsa koşarım deli gibi sahiplenirim bakarım yaparım ederim

ah canım ya kabus gibi benim kayın peder de habersizce gelip dış kapının yanındaki çöpümü karıştırır hoşuna giden bişey olursa kırık dökük bozulmuş olması hiç fark etmiyo tabi,çıkarır bunu niye attın al eski yerine koy derdi bozulumuş yemeği kaşık ister çöpten çıkarmaya çalışırdı bu yenir diye. sanki ben elime geçeni atıyomuşum gibi davranırdı. kaynanamın bekarlık zamanlarından kalma çürümüş kıyafetleri kırılıp yapıştırılmış vazolar, biblolar eski kullanılmaz duruma gelmiş eşyalarını hep bana verirdi al kullan diye zaten işe yarasa bana vermez kesinlikle eğer attığımı yakalasınlar burnumdan getirirlerdi oysa kendi çizilmiş veya 4 seneyi aşmış bişeyi anında ya atar yada fakirlere verir evlendim evleneli bana veriyodu istemediğimi söylediğim halde, bende geçen sene çoğunu attım ve ya başkalarına verdim, abartısız odamın birinin tamamı onun eskilerine ayrılmış tıkabasa doluydu kendi eşyalarımı koyacak yer bulamıyordum.

Son düzenleme:

Al benden de o kadar yaa,bir türlü unutamıyorum yaptıklarını her kavgada olayı ailesine getirip eşimin başının etini yiyorum yazık ona da ama napiiiim içimde patlıyor yoksa 2 senede saçlarım nasıl beyazladı yaaa şu yaşımda

Ben baştan eşimle anlaşmamı yaparak evlendim.görümcelerle hiç görüşmüyorum sayelerinde.Annesiyle de eşim konuşur daha çok senede 1 gün görürüz o kadar,zaten mesafede var aramızda.Dediğiniz gibi yapılan şeyleri ben de unutamıyorum,sürekli aklıma gelip duruyor şerefsizler!Kapıma gelse kovarım yani o derece benimkisi,hatta eşimin annesi biz varken evde onları çağırmaya falan kalktı bir daha olursa memeleketine ayak basmayız dedik yapamıyor artık.Zamanında verecekti ağızlarının payını kızlarına iş buralara gelmeyecekti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…