- 9 Aralık 2009
- 2.798
- 28
- 358
- Konu Sahibi Rengarenk...
-
- #3.241
ay kızlar okuyorumda tam benlik bi topikmiş burası bi incide benden. düğün olalı yaklaşık 2 hafta olmuştu kaynanam akşama doğru çat kapı bize geldi hadi dedi dışarı çıkalım seninle biraz yürüyüş yapalım caddede tamam dedim yalnız dedi bileziklerinin hepsini tak niye dedim havam olsun bak gelinine neler takmış desinler dedi hadi onada ok. odaya girdim hazırlanıyorum kapıya arkam dönük duymadım hiç girdiğini odama. birden bi hıçkırık sesi duydum korktum kaynana arkamda ağlamaya başladı kolumu ( bilezikleri) tuttu yavrum bunlar benm di elin içinde onore olmak için sana takmıştım bunlar benm geleceğimin güvencesi siz gençsiniz daha çok yaparsınız benimkileri versen dedi ben neye uğradığımı anlamadım dilim tutuldu sanki. bi anda en kalınlarından içlerinde annemin taktığıda vardı 15ini seçti aldı. aradan 1 ay geçti sizin eve hırsız girebilir bizde kalıcak bilezikler dediler eşim çok zorladı verdik düğünden düğüne bi poşetin içide getirdiler eve giderken aldılar sora bozduralım hesabına yatsın dediler bankaya gittik kayınpederle benm hesaba yatırmaya kaynanamın hesabına yattı. ve bunu yapan kaynana bide mandi durumu çok iyi çağdaş bir öğretmen görünümünde dolanıyor ortada. hala çok zoruma gider. biraz uzunmu oldu ne
Seni beni duyanda sanki şimdiye kadar çok eziktim sanacak -tatlicadiarzu-
Zaten yeri vakti geldikçe taşı gediğine koyuyordum
Ama şimdi resmi izin belgem var aklinialirimsmile
valla orasıda doğrukaydirigubbakcemile3 sen sessiz gelinlerin sesi, ezilen gelinlerin idolüsünhihoyyyt artık izin belgende varmış oooh....
bu arada hangi doktora gitmiştin şööle eşimizin yanında bizede izin versinbenneyaptımki
Valla çok yaşayın kızlar bayıldım bu topiğe:lepi:Şu an biz yaklaşık 1 yıldır kaynanamlar eltim ve görümcemle görüşmüyoruz kayınvalidem de durumdan pek memnun hiç oralı değil.Yaklaşık 3 senelik evliyim ve geçen seneye kadar hepsini çok severdim ve beni sevdiklerini düşünürdüm.Geçen sene eltimle çıkan bir tartışmada kaynanam eltim ve görümcemin çok afedersiniz giydiğim donuma kadar laf ettiklerini,çekmecelerime kadar açıp karıştırdıklarını (ilk sene beraber oturduk kayınvelidemle),küçücük kızıma bile dil uzattığını,eltimi benden üstün gördüğünü ve benim ona benzemeye çalıştığını,ailemi beni devamlı aşağıladığını ve daha neler neler duydum tabi onlar kabul etmedi ama ben şoksenağlamaben üniversite mezunu güzel bir yerde çalışan ve çevremde güzel ve hanımefendi bulunan biriyimdir.Bunları hakedecek ne yaptım bilmiyorum ki yaaa arkadaş grubumdan ve akrabalarımdan kimseye anlatamıyorum durumu çok utanç vericimafoldumben
Eşin bu duruma ne diyor
Onlar özür dilemedikçe tadını çıkar durumun bırak uzak dursunlar
Ayrıca sen neden utanıyorsun ki
Ortada bi utanç varsa bu onların utancı
Eşim hala annem yapmaz diyor ama çok iyi biliyor aslında nasıl bir insan olduklarını ben malesef çok geç farkettim.Şimdi taşlar yerine oturuyor <aa şu olayda böyle tepki vermişti demekki ondan > dediğim çok şey var.Uzak durdukları daha ii gerçi eltimin de kıskançlık krizleri ve herşeyimle ... yarıştırmasından bıkmıştım özellikle son zamanlar.Ama millete anlatamıyorsun durumu sonuçta anlıyacaklar
Kimseye bişey anlatmak zorunda değilsin ki
Hem herkese bişeyler anlatmaya çalışmak seni onlarla aynı seviyeye indirir
Soran olursa herkes seviyesine göre hareket eder deyip susmak bile seni yüceltir
Ayrıca insanların başarmak için yıllarını harcadığı uzaklaşmak senin ayağına gelmiş
Kıymetini bil eşinde madem anlamıyor allaha havale et
Çünkü nedense eşler ne kadar söylenirse erkekler o kadar haksız buluyor
Öyle canım yaa malesef benim zoruma giden de eşimin ailesine tepki vermemesi,tamam benim görüşmeme kararıma karışmıyor ama kendi hiçbirşey olmamış gibi konuşur çağırdıklarında yardıma gider.Tamam konuşmasın demiyorum ailesi elbette ama ben de karısıyım çocuğunun annesiyim biraz saygıyı haketmiyor muydum :çok üzgünüm:Elbette ailesi beni sevmemekte özgür onları suçlayamam sevmemiş olabilir ama gelinleriyim diye insan saygı gösterir bu kadar onur kırıcı olmazdı.
Ah be arkadaşım insanlar ne rezilliklere maruz kalıyor
Elbette saygı görmek hakkın ama karşında saygıyı bilmeyen insanlar olunca yapacak bişey kalmıyor
Ama inan zamanla kızgınlığın yerini umursamazlığa bırakıyor
Hem onlar saygı gösterse nolur göstermese nolur demeye başlıyorsun
Öfke sadece sana zarar verir eşin belki o zaman anlar ama olan sana olur
Madem eşin seni özgür bırakıyor gitme görüşme
Araya zaman girsin sen sakinleş onlar tavrını görsün
Zamanla anlamasalar da bazı şeyleri düzeltirler belki
aman szinklerde bişimi benim kaynanamın yanında 9 aylık evlyim burnumdan getirdi vaginusmus oldum onun yüzünden eşmle boşanmaya bile kalkıştk her yaptıgım söz ailemle kimseyle görüşmemi istemio evde yemek yapmamı istemio bişi almamı giymemi istemio hergün onlara gitmemizi istio orada yatmamızı isto bana huzur rahat vermio oda kaldıgımızdada sabah gelio yatagımıza kadar utanmadan ben kaldırı9o yataga oturuo kocamın yanına banada kahve yapma emrini verio daha neler neler kocamla aramı açıo hep kavga etmemize neden oluo ama kocamdada suç bana deil ona inanıo kocam çok saf kaynanam rahatısz biraz hastayım die acındırıo kendini kocamın önünde numaradan iyi gibi oluo o gittimi agzıma edio aferdersiniz
canım seni çok iyi anlıorum.bende vajinismustum,kurtuldum şükür.eşim anlayışla karşılıyo gibi görünüyodu ama hiç mutlu değildik hiç yeni evli gibi olmadık..bi taraftanda kaynana ve görümce..sözde ayrıyız ama herşeyimizden haberleri var ve eşim onları dinler.ben 5 gün konuşayım bişeyi olmaz onlar söylesin 5 dk da olur.böyle kumandayla çalıştığını bilmiyodum.bişeyleri hissediyodum ama adını koyamıyodum.artık herşeyi çözdüm.taşlar yerine oturuyo bir bir.bizim evliliğimizi zehir etmişler..yanımda kaldı 1.5 ayda öğrendim gerçek yüzünü de şimdi konuşmuyorum görüşmüyorum böyle kafam rahat hiç değilse.bakalım eşim askerden gelince neler olcak.o görüşmek isterse ben ne yapmalıyım bana bi akıl verin.bu arada bana ağza alınmıcak şeyler söylediler eşim karısına bunları söyleyen insanlarla nasıl görüşsün derim ben,diyemiyorum.sen ne biçim kocasın diyorum.
Seni çok iyi anlıyorum,insana asıl koyan zaten değer vermediğin insanların saygısızlığı değil onlar olsa nolur olmasa nolur ama kocan hayatını paylaştığın uğruna nelere katlandığının insanın tavrı.Benim yetiştiğim ailede hanım namustur ailenin herşeyidir korur kollar kocası ama malesef öyle bir ailede yetişen bir kocadan başka şey beklemek bir aptallık oluyor.annem hep ailesi çok önemli evleneceğin kişinin derdi burun kıvırırdım ;şimdi seni çok iyi anlıyorum anneciğim içim acıyarak...
ewet canım insan büyük sözü dinlemeli annem hep derdin yabancı uzak memleketten biriyle yapamazsın huyunuz suyunuz uymaz diye anlamazdım.öyleymiş.malesef yetişme tarzı büyüdüğün yer çevre farklı olunca anlaşabilmek çok zor oluyor.ben öğretmenim öğrencilerime hayat derside veriyorum aynı zamanda arkadaş gibiyiz.herkeze bi çözüm bulurum ama kendimde uygulayamıyorum.öğrenim durumun yaşın ne olursa olsun fark etmiyor kaynana kaynanalığını illa yapacak..oğullarınımı kıskanır bunlar nedir anlamıyorum.saçmalık,cahillik.evlenirken banane ailesinden demeyin bekarlar,kırk yılda bi görüşecez nasılsa katlanırım demeyin.uzaktanda olsalar dilleri yetişiyor her an.kaynanamla bunları yaşayacağım hiç aklıma gelmezdi benim.çokda utanıyorum verdiğim cevaplardan ama napim haketti..mecbur ettiler beni dayanamadım artık.tecrübelendim belkide.ama bu forumda baktımki yanlız değilim yani o halde haksız da değilim.iyi yaptım diyorum şimdi.görümcemle kaynanamın planları bu sefer işlemedi.benden tepki beklemiyolardı hiç.askerdeki kocamı arayıp yalan yanlış doldurdular aramız açıldı sonra bende açtım telefonu ağzıma geleni saydım saydım saydım..iyi oldu bağlar koptu böylece.poliyannacılık oynamaktan kurtuldum.görüşmesem daha iyi.hayatında sana zarar veren insanlardan uzak durmayı öğrenmelisin.kim olursa olsun senden daha değerli olmamalı önce kendin olmalısın değerli ben bunu anladım..
Aslında o da aklıma takılıyor canım yaa,yazdıklarım sadece özetti neler duydum benim hakkımda konuşulan.Tekrar görüşmek için(hiç sanmıyorum ama) onlardan bir hareket olursa ne yapmam gerekiyor bilmiyorum,sen olsan ne yapardın ? Bana karşı düşüncelerini bile bile nasıl olur ki tekrar yüz yüze...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?