- Konu Sahibi Rengarenk...
-
- #3.221
Aman benimki de bu modelden...Ustelik para icinde yuzdugu halde cebinde akrep var... Bir tane mendil almadi ceyizlik.. Annecigim ozenerek ne bohcalar yapti- ki hep der ben onlari karsilik beklemeden yaptim, senin hic bir seye ihtiyacin yok da diye- bana verdigi 1970 `lerin sonlarindan kalma %100 naylon gecelik ve sabahliklar oldu. Hadi onlari veriyorsun bari yikayip katlayip ver. Hepsi sararmis grilesmis, ve 30 yillik naylon posetler icine tikistirilmis olarak elime tutusturuldu.. Esime de annenin verdigi banu alkan geceliklerini giymeyi cok isterdim ama hepsi hakiki naylon, pisik olmaktan korkuyorum dedim. Ne mi yaptim? Ablam bunlardan olsa olsa cam bezi olur hic tuy birakmaz dedi, kesip tum sulaleye cam bezi yaptik. Bir kismini onumuzdeki cadilar bayraminda kesip bicip kostum yapabiliriz diye turkiyeden buraya getirdim, birini de neredeyse 90 yasinda olan ninemize verdik, namaz kilarken giysin diye... Yeni geline yakistirdigi seyler bunlardi iste...Hic vermese daha iyiydi.
Aman benimki de bu modelden...Ustelik para icinde yuzdugu halde cebinde akrep var... Bir tane mendil almadi ceyizlik.. Annecigim ozenerek ne bohcalar yapti- ki hep der ben onlari karsilik beklemeden yaptim, senin hic bir seye ihtiyacin yok da diye- bana verdigi 1970 `lerin sonlarindan kalma %100 naylon gecelik ve sabahliklar oldu. Hadi onlari veriyorsun bari yikayip katlayip ver. Hepsi sararmis grilesmis, ve 30 yillik naylon posetler icine tikistirilmis olarak elime tutusturuldu.. Esime de annenin verdigi banu alkan geceliklerini giymeyi cok isterdim ama hepsi hakiki naylon, pisik olmaktan korkuyorum dedim. Ne mi yaptim? Ablam bunlardan olsa olsa cam bezi olur hic tuy birakmaz dedi, kesip tum sulaleye cam bezi yaptik. Bir kismini onumuzdeki cadilar bayraminda kesip bicip kostum yapabiliriz diye turkiyeden buraya getirdim, birini de neredeyse 90 yasinda olan ninemize verdik, namaz kilarken giysin diye... Yeni geline yakistirdigi seyler bunlardi iste...Hic vermese daha iyiydi.
ah canım 8 sene oldu ayrıca düğünde takılan küçüklü büyüklü altınların hepsinide aldılar ertesi günü. o olaydan sora yerler laminant duvarlar boya bütün eşyaları değişti birde ağzı ile söylüyor düğün olsunda değiştirelim benmde hevesim çok diyeki bu evin 3. yenilenişiymiş bazı insanlar düğününde alınan eşyayla ömürlerini geçiriyor üstelik maddi durumlarıda çok iyi benm altınlara takmışlardı kafayı ozaman. Ne bilcen böyle çıkacaklarını anne baba dedik tek çocuk yine bize harcar dedik güvendik. kendi maaşıda var hanfendinin oysa ben şu an çalışmıyorum. çok pişmanım çok şimdiki aklım olsa.....:umursamaz:keske vermeseydin.onlar kaynivalidenin degil senin garantin.ne olur ne olmaz ilerde bir sey olur.esin hastalnir.ayrilik olur. kendine lazim olur.bence altinlarini iste.. diret .. bugünün yarini da varr..
ay kızlar okuyorumda tam benlik bi topikmiş burası bi incide benden. düğün olalı yaklaşık 2 hafta olmuştu kaynanam akşama doğru çat kapı bize geldi hadi dedi dışarı çıkalım seninle biraz yürüyüş yapalım caddede tamam dedim yalnız dedi bileziklerinin hepsini tak niye dedim havam olsun bak gelinine neler takmış desinler dedi hadi onada ok. odaya girdim hazırlanıyorum kapıya arkam dönük duymadım hiç girdiğini odama. birden bi hıçkırık sesi duydum korktum kaynana arkamda ağlamaya başladı kolumu ( bilezikleri) tuttu yavrum bunlar benm di elin içinde onore olmak için sana takmıştım bunlar benm geleceğimin güvencesi siz gençsiniz daha çok yaparsınız benimkileri versen dedi ben neye uğradığımı anlamadım dilim tutuldu sanki. bi anda en kalınlarından içlerinde annemin taktığıda vardı 15ini seçti aldı. aradan 1 ay geçti sizin eve hırsız girebilir bizde kalıcak bilezikler dediler eşim çok zorladı verdik düğünden düğüne bi poşetin içide getirdiler eve giderken aldılar sora bozduralım hesabına yatsın dediler bankaya gittik kayınpederle benm hesaba yatırmaya kaynanamın hesabına yattı. ve bunu yapan kaynana bide mandi durumu çok iyi çağdaş bir öğretmen görünümünde dolanıyor ortada. hala çok zoruma gider. biraz uzunmu oldu ne
bende hamile oldugumu ogrendim. Bizim gorumceler habire soruolardi.
telefon ettik, esim de yanimda...
dedim gorumceme hala oluosun ... ne kadarlik dedi.. daha yeni gunum gecti dedim.. ayy dedi bizde edep vardir oyle soyleyemeyiz hemen.. beni edepsiz yapti bi anda yani neymis soylemisim.
Ole biz hemen soyleyemeyiz dedi utaniriz... valla dedim halalarinin bilmeye ihtiyaci var bence.. dahada bise demedim ama cok bozuldum.
bebisimde dustu zaten....
bende hamile oldugumu ogrendim. Bizim gorumceler habire soruolardi.
telefon ettik, esim de yanimda...
dedim gorumceme hala oluosun ... ne kadarlik dedi.. daha yeni gunum gecti dedim.. ayy dedi bizde edep vardir oyle soyleyemeyiz hemen.. beni edepsiz yapti bi anda yani neymis soylemisim.
Ole biz hemen soyleyemeyiz dedi utaniriz... valla dedim halalarinin bilmeye ihtiyaci var bence.. dahada bise demedim ama cok bozuldum.
bebisimde dustu zaten....
Daha neler ohaoldumsmile keşke hiç kabul etmeseydın tepkını koysaydın ortaya,hıc bı utanma yok:S ben bu ıslerden pek anlamam ama benım nısanım oldu bıyerde yaptık nısanlımın arkadasları bıle takı takıcakları zaman nısanlım dems bana takılsın dıye kendıne hıcbısey taktırtmadı ve hepsı bende duruyor
benim kayınvalideme allah biçene vermiş hangi birini seçipte yazayım deminden beri düşünüyorum neler etmediki evlendiğimziden buyana eşime ve bana artık ikimizde pes ettik evlendik bütün takılarımı aldı ve bilezikleri de ertesi sabah 8 de bize gelip beni kuyumcuya götürdü kim ne takmış kaç gram öğrenecek ya amcam biraz ince bilezik takmış kızkardeşiyle ikisi beni kuyumcuda yerin dibine soktular nasıl amcaymş insan utanırmış onu takmaya 8 gr bilezik bunda utanacak nevar daha ne olsun hem herkes maddi durumuna göre sanki kendi 10 gr taktı neyse neye uğradığımı şaşırdım . zaten yazsamda sayfalar yetmez allah kaynanamı sırf laf soksun kalp kırsın diye yaratmış sanki, ben arsa aldım bileziklerim ve birazda birikmiş paramla komşular sordu kendi üstüne mi aldın diye evet dedim ayy komşulara açtı ağzını sanki çalışmışta mı almış benim sülalem taktı bilezik onla aldı dedi herkezin ağzı açık kaldı buarada 2-3 kez şiddetli kavga ettik o kavgada bana KÖPEK , SEN KİMSİN DÜNKÜ BOK , KARIMI OLDUN BAŞIMIZA,İTİN TEKİSİN gibi çok ağır hakaretlerde bulundu hiç sebebpsiz yere doğumdan sonra orada kaldım 3 ay kayınpederin işleri bozuktu maddi destek vermek için ama sanki biz değilde onlar bize destek oluyormuş gibi birde eşimin de benimde burnumuzdan getirdiler sebepte sabah daha saat 8 , 2aylık bebeğimi emziriyorum yatakta içeri bi girdi ertesi günede misafir gelecek sen nasıl insansın dedi ne oldu anne dedim saat 8 oldu kalkıpta bi kahvaltı hazırlamıosun yarın misafr gelecek açtı ağzını kapatmıyor anne yapma etme bak bebek durmuyo meme verip zaten yardım edecem acelen ne yarın akşama gelecekler yok neden ben kalkmamışım bana ne hakaretler etti allah biliyor şimdi ikinci gelini alacak dilerim allahtan beni mum ışığında arasın da bulamasın bana ettiklerini çeker inşallah bu yazdıklarım daha 100/1 bile dğil arkadaşlar anlatsam sayfalar yetmez eşimde bende bunalıma girdik artık çenesinden bide yakın oturuyoruz mafoldumben
aboov bu da neymiş böyle, iyi sabretmişsin kardeş adam cinnet geçirir be bu lafları duyunca. hele şu bebek emdirirken misafir hazırlığı meselesi... senin misafirinede geleceğinede geçmişinede tövbe tövbe adamı dinden imandan çıkarırlar. canım inşallah dediğin gibi seni mumla arar.
ben kaynanama iyi gıcık olmuştum düğün zamanları ama sonra bide uzağız zaten eskisi gibi gıcık değilim ama düğünde hiç sahip çıkmadılar sanki evde kalmış kızdım zorla aldılar gibi çok moral bozucuydu düğünüm bende derim hep inşallah ikinci gelini benim gibi mülayim dünürleride benim ailem gibi sessiz olmazda beni de mumla ararlar...
Kızlar eşim 15 gün sonra bi aksilik çıkmazsa ameliyat oluyor
Kaygana geçmiş olsuna gelecek ya. Siz görün incileri
Ama hafta sonu bende doktora gittim sinir stres dedi
Herşeye zamanında kibarca tepkiler ver içine ata ata beter olursun dedi
Artık doktordan izinliyim eşimde atma içine birazda başkaları düşünsün dedi aklinialirimsmile
canım kayınvalidemin evi 5 . kat inan bebeğimle oradan atlamayı çok düşünmüştüm ozaman resmen beni lohusalık sendromuna soktu allahından bulsun inşallah aynı benidmde ailem sessizdir hayatta ne karıştırlar işimize nede karışırlar oda bunu fırsat bildi tabi tepeme çıkıyor ama allahın adaleti işte bakalım 2.gelinini ekim gibi alacak gelişmeleri kısmet olursa gene paylaşırım bakalım ilahi adalet ...
geçmiş olsun şimdiden sahrud. oh ne güzel hem eşinden hem doktorundan izinlisin ver veriştir ağzını korkak alıştırmasempatiksalakcinni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?