Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

tabi bu arada kaynanamı severim çok rahat anne de derim yani ama arada oluyo işte. kayınpederim daha çok pot kırar ama idare ediyoz işte.

lmaz: inanamadım ne kadar sınır bozucu bır durum

ayni sekil de ..bir benim ki mi yapti diye düsünüyodum.. bohcalar eski zaman gecelikleri.anneme sandikta kalmis akletler ceyizinden kalma.basmalar pazen ..kardeslerime sararmis akletlerr.pazen basmalar.cemberler yarisi sararmis. kokmus..sandigini temizlemis kadin bizim sayemizdee...annem bohcayi oldugu gibi cöpe basmisti. bu yüzden kavga bile cikti.insan samiyorlarr.allahindan bulsunn dedik artik.bu kadar da olmaz .dedittirek kadar.kimseye bohca falan göstermedik . bize yakistidigi seyler .annem de kendi utansin diye en iyilerini alip koydukkk.insanlik ögrensinler diyeee.. benimki de zengin .parasinin olmadigin da degildi.sandik taki eskileri yazik olmasinnlülülülülülü

ay kızlar okuyorumda tam benlik bi topikmiş burası bi incide benden. düğün olalı yaklaşık 2 hafta olmuştu kaynanam akşama doğru çat kapı bize geldi hadi dedi dışarı çıkalım seninle biraz yürüyüş yapalım caddede tamam dedim yalnız dedi bileziklerinin hepsini tak niye dedim havam olsun bak gelinine neler takmış desinler dedi hadi onada ok. odaya girdim hazırlanıyorum kapıya arkam dönük duymadım hiç girdiğini odama. birden bi hıçkırık sesi duydum korktum kaynana arkamda ağlamaya başladı kolumu ( bilezikleri) tuttu yavrum bunlar benm di elin içinde onore olmak için sana takmıştım bunlar benm geleceğimin güvencesi siz gençsiniz daha çok yaparsınız benimkileri versen dedi ben neye uğradığımı anlamadım dilim tutuldu sanki. bi anda en kalınlarından içlerinde annemin taktığıda vardı 15ini seçti aldı. aradan 1 ay geçti sizin eve hırsız girebilir bizde kalıcak bilezikler dediler eşim çok zorladı verdik düğünden düğüne bi poşetin içide getirdiler eve giderken aldılar sora bozduralım hesabına yatsın dediler bankaya gittik kayınpederle benm hesaba yatırmaya kaynanamın hesabına yattı. ve bunu yapan kaynana bide mandi durumu çok iyi çağdaş bir öğretmen görünümünde dolanıyor ortada. hala çok zoruma gider. biraz uzunmu oldu ne

keske vermeseydin.onlar kaynivalidenin degil senin garantin.ne olur ne olmaz ilerde bir sey olur.esin hastalnir.ayrilik olur. kendine lazim olur.bence altinlarini iste.. diret .. bugünün yarini da varr..

keske vermeseydin.onlar kaynivalidenin degil senin garantin.ne olur ne olmaz ilerde bir sey olur.esin hastalnir.ayrilik olur. kendine lazim olur.bence altinlarini iste.. diret .. bugünün yarini da varr..
ah canım 8 sene oldu ayrıca düğünde takılan küçüklü büyüklü altınların hepsinide aldılar ertesi günü. o olaydan sora yerler laminant duvarlar boya bütün eşyaları değişti birde ağzı ile söylüyor düğün olsunda değiştirelim benmde hevesim çok diyeki bu evin 3. yenilenişiymiş bazı insanlar düğününde alınan eşyayla ömürlerini geçiriyor üstelik maddi durumlarıda çok iyi benm altınlara takmışlardı kafayı ozaman. Ne bilcen böyle çıkacaklarını anne baba dedik tek çocuk yine bize harcar dedik güvendik. kendi maaşıda var hanfendinin oysa ben şu an çalışmıyorum. çok pişmanım çok şimdiki aklım olsa.....:umursamaz:

Daha neler ohaoldumsmile keşke hiç kabul etmeseydın tepkını koysaydın ortaya,hıc bı utanma yok:S ben bu ıslerden pek anlamam ama benım nısanım oldu bıyerde yaptık nısanlımın arkadasları bıle takı takıcakları zaman nısanlım dems bana takılsın dıye kendıne hıcbısey taktırtmadı ve hepsı bende duruyor

benim kayınvalideme allah biçene vermiş hangi birini seçipte yazayım deminden beri düşünüyorum neler etmediki evlendiğimziden buyana eşime ve bana artık ikimizde pes ettik evlendik bütün takılarımı aldı ve bilezikleri de ertesi sabah 8 de bize gelip beni kuyumcuya götürdü kim ne takmış kaç gram öğrenecek ya amcam biraz ince bilezik takmış kızkardeşiyle ikisi beni kuyumcuda yerin dibine soktular nasıl amcaymş insan utanırmış onu takmaya 8 gr bilezik bunda utanacak nevar daha ne olsun hem herkes maddi durumuna göre sanki kendi 10 gr taktı neyse neye uğradığımı şaşırdım . zaten yazsamda sayfalar yetmez allah kaynanamı sırf laf soksun kalp kırsın diye yaratmış sanki, ben arsa aldım bileziklerim ve birazda birikmiş paramla komşular sordu kendi üstüne mi aldın diye evet dedim ayy komşulara açtı ağzını sanki çalışmışta mı almış benim sülalem taktı bilezik onla aldı dedi herkezin ağzı açık kaldı buarada 2-3 kez şiddetli kavga ettik o kavgada bana KÖPEK , SEN KıMSıN DÜNKÜ BOK , KARIMI OLDUN BAŞIMIZA,ıTıN TEKıSıN gibi çok ağır hakaretlerde bulundu hiç sebebpsiz yere doğumdan sonra orada kaldım 3 ay kayınpederin işleri bozuktu maddi destek vermek için ama sanki biz değilde onlar bize destek oluyormuş gibi birde eşimin de benimde burnumuzdan getirdiler sebepte sabah daha saat 8 , 2aylık bebeğimi emziriyorum yatakta içeri bi girdi ertesi günede misafir gelecek sen nasıl insansın dedi ne oldu anne dedim saat 8 oldu kalkıpta bi kahvaltı hazırlamıosun yarın misafr gelecek açtı ağzını kapatmıyor anne yapma etme bak bebek durmuyo meme verip zaten yardım edecem acelen ne yarın akşama gelecekler yok neden ben kalkmamışım bana ne hakaretler etti allah biliyor şimdi ikinci gelini alacak dilerim allahtan beni mum ışığında arasın da bulamasın bana ettiklerini çeker inşallah bu yazdıklarım daha 100/1 bile dğil arkadaşlar anlatsam sayfalar yetmez eşimde bende bunalıma girdik artık çenesinden bide yakın oturuyoruz mafoldumben

Son düzenleme:
bende hamile oldugumu ogrendim. Bizim gorumceler habire soruolardi.
telefon ettik, esim de yanimda...
dedim gorumceme hala oluosun ... ne kadarlik dedi.. daha yeni gunum gecti dedim.. ayy dedi bizde edep vardir oyle soyleyemeyiz hemen.. beni edepsiz yapti bi anda yani neymis soylemisim.
Ole biz hemen soyleyemeyiz dedi utaniriz... valla dedim halalarinin bilmeye ihtiyaci var bence.. dahada bise demedim ama cok bozuldum.
bebisimde dustu zaten....

cok gecmiş olsun canım sende deseydin siz sorunca ayıp olmuyorda ben soyleyıncemi ayıp oluyor diye benikilerde guya kaynanayla kayınbabanın yanınıda cocuguna kızım oglum denmezmiş ayıpmış valla hic takmadım bile kendi cocuguma demicemde kime dicem dedim yavrum bebegim bile dedim ses cıkaramadılar

canım geçmiş olsun. söyleyemedinmi hala olacağını öğrenmek ayıp bişeymi gurur duymalısın diye.lmaz:

canım nişandan sora zaten bende duruyodu evlendikten sora yaptılar ne yaptılarsa evlenmeden önce melek zannederdin. sen sen ol evlendikten sora isterlersede verme.

aboov bu da neymiş böyle, iyi sabretmişsin kardeş adam cinnet geçirir be bu lafları duyunca. hele şu bebek emdirirken misafir hazırlığı meselesi... senin misafirinede geleceğinede geçmişinede tövbe tövbe adamı dinden imandan çıkarırlar. canım inşallah dediğin gibi seni mumla arar.
ben kaynanama iyi gıcık olmuştum düğün zamanları ama sonra bide uzağız zaten eskisi gibi gıcık değilim ama düğünde hiç sahip çıkmadılar sanki evde kalmış kızdım zorla aldılar gibi çok moral bozucuydu düğünüm bende derim hep inşallah ikinci gelini benim gibi mülayim dünürleride benim ailem gibi sessiz olmazda beni de mumla ararlar...

canım kayınvalidemin evi 5 . kat inan bebeğimle oradan atlamayı çok düşünmüştüm ozaman resmen beni lohusalık sendromuna soktu allahından bulsun inşallah aynı benidmde ailem sessizdir hayatta ne karıştırlar işimize nede karışırlar oda bunu fırsat bildi tabi tepeme çıkıyor ama allahın adaleti işte bakalım 2.gelinini ekim gibi alacak gelişmeleri kısmet olursa gene paylaşırım bakalım ilahi adalet ...

Kızlar eşim 15 gün sonra bi aksilik çıkmazsa ameliyat oluyor
Kaygana geçmiş olsuna gelecek ya. Siz görün incileri
Ama hafta sonu bende doktora gittim sinir stres dedi
Herşeye zamanında kibarca tepkiler ver içine ata ata beter olursun dedi
Artık doktordan izinliyim eşimde atma içine birazda başkaları düşünsün dedi aklinialirimsmile

meraba kızlar.benimde 4 aylık bi kızım var prematüre dogdu.henüz yaşıtlarını yakalayamadı.dün akşam kaynanamdaydık.yok çok zayıfmış yok niye emzik emiyomuşneler nelr.ben çok kiloluymuşum veremezmişim kilolarımı.erkekler kilo alan karılarını begenmiyomuş.ayrılmak istiyomuş aaayyyyy deli etti beni hiç cevap vermedim ona yanarım.:sinifsinif:.

ayni dert bende de canim. bende kilo aldim. veremiyomm.. esine fazla güvenme .kadinlar sisman erkekleri begenmezmis. dayisinin hanimi varmis. cok kiloluymuss. bosanmak istiyomus.ama cocuklari varmis.laflar bana sokuluyo. bir de esimi kiskirtiyo.bizi birbirimize sokuyo.sonra ana ogul bana yükleniyo.bazen evden cikip gidesim geliyooo.esim yalniz ken bana karsi cok iyi.ana si gelince cocuk gibi oluyoo.onun tarafina geciyooo. ben bu esimi napcam bilemiyoom.annesini kirmamak icinmi yapiyo.bi tarafta ben ailesiyim.cocuklarin annesiyimmm.cok sinir oluyom.defalarca konustum .dün yine ayni seyi yapti.cok sikildim yaa.biktim artikkk.kaynana gelir gelmez laf sokuyooo.devamlii

geçmiş olsun şimdiden sahrud. oh ne güzel hem eşinden hem doktorundan izinlisin ver veriştir ağzını korkak alıştırmasempatiksalakcinni

ay canım oysaki lohusalık hem en mutlu hem en zor zamanların çok ayıp etmişler. ailelerimizin sessizliği avantaj mıı dezavantaj mı aslında bilemiyorum. çünkü bakıyorum hani iki tarafta birbirini çok sven bir tanıdığım vardı. erkeğin ailesi benim mesele gibi düğünde eşyada hiç bişeye yardım etmiyorlar kız tarafı bizimkiler gibi değil kına zamanı kavga kıyamet siz nasıl ailesiniz nasıl düğün yapıyorsunuz. biz kızımızın herşeyini aldık siz tüm borcu oğlunuza yığdınız bunlar sonuçta düğünden sonra beraber ödeyecekler biz enayimiydik birde erkek tarafı olacaksınız diyorlar.kına gecesi iş yıkılma seviyesine geliyor
erkek tarafı değişiyor mu değişmez düğün kızada oğlanada zehir oluyor sadece.
neyse kardeş herkes ettiğini bulur bu dünyada olmazsa öbür tarafta. Allah bizlere sabr onlarada akıl versin.

geçmiş olsun şimdiden sahrud. oh ne güzel hem eşinden hem doktorundan izinlisin ver veriştir ağzını korkak alıştırmasempatiksalakcinni

Seni beni duyanda sanki şimdiye kadar çok eziktim sanacak -tatlicadiarzu-
Zaten yeri vakti geldikçe taşı gediğine koyuyordum
Ama şimdi resmi izin belgem var aklinialirimsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…