kaynana ve gorumce iftar daveti:(

kizlarrr pilav karniyarikmi yada kofteli kurdan kebabi pilavmi hangisi daha iyi bide bu menunun yanina bir ek daha ne olbilir son kez soruyorm liste yapip koycam kenara cunku az kafam rahatlasun ya

Zaten ramaza ayında insanların mideleri küçülüyor doğal olarak. Orduya yemek yapılır gibi çeşit çşit yapılmasının da bi manası yok. Yiyiniz içiniz,ısraf etmeyinz diyor Efendimiz S.A.V. Az yapın ama doyurucu yemekler yapın bence. Örneğin: Ezogelin çorbası,fırında patatesli tavuk,bulgur pılavı,ayran,patlıcan-kırmızı biber-yeşil biberi közleyip sarımsaklı ve domatesli sosla soslayıp ortaya koyabilirisniz.

harika valla ama kuzu alamam en azla tavuk :confused:
O zaman fırında tavuk baget falan yapın.
Kalabalık yemek mönülerinde seçiçim daima az uğraştırıcı ama lezzeti çok şeyler olur.
Örneğin asla karnıyarık, islim kebabı, izmir köfte vs yemekleri misafire yapmam.
Incık cıncık bir sürü işlemden geçiyor.
Her zaman en kolayı fırın yemeğidir, atarsınız ve pişer.
Zeytinyağlı ve diğer yapacağınız şeyleri de bir gece önceden hazırlanabilecek, tadı ya da dokusu bozulmayacak şeylerden seçerseniz rahat edersiniz.
Ben misafir geleceği gün sadece salata, çorba ve pilavı yapar, börekle ana yemeği fırına atarım(tabiki böreğim ve ana yemeğim de tepside hazır şekilde, folyolanmış olarak bekliyordur).
Diğer yemeklerimi ve mezelerimi önceden yapmış, dolaba koymuş olurum.
Sadece yoğurtlu mezem varsa, yoğurda karıştırmadan onu da servis edeceğim tabağa alır, misafir gelmeden 30 dk önce yoğurtlarım.
Yoksa misafir ağırlamak zaten yorucu, bir de çok aşamalı yemekler seçmek adamı 2 gün yatırıyor dinlenmek için.
Gerek yok.

O zaman fırında tavuk baget falan yapın.
Kalabalık yemek mönülerinde seçiçim daima az uğraştırıcı ama lezzeti çok şeyler olur.
Örneğin asla karnıyarık, islim kebabı, izmir köfte vs yemekleri misafire yapmam.
Incık cıncık bir sürü işlemden geçiyor.
Her zaman en kolayı fırın yemeğidir, atarsınız ve pişer.
Zeytinyağlı ve diğer yapacağınız şeyleri de bir gece önceden hazırlanabilecek, tadı ya da dokusu bozulmayacak şeylerden seçerseniz rahat edersiniz.
Ben misafir geleceği gün sadece salata, çorba ve pilavı yapar, börekle ana yemeği fırına atarım(tabiki böreğim ve ana yemeğim de tepside hazır şekilde, folyolanmış olarak bekliyordur).
Diğer yemeklerimi ve mezelerimi önceden yapmış, dolaba koymuş olurum.
Sadece yoğurtlu mezem varsa, yoğurda karıştırmadan onu da servis edeceğim tabağa alır, misafir gelmeden 30 dk önce yoğurtlarım.
Yoksa misafir ağırlamak zaten yorucu, bir de çok aşamalı yemekler seçmek adamı 2 gün yatırıyor dinlenmek için.
Gerek yok.
anjm tabiki haklisin bende hic sevmem incik incicik ugrasmayi ama ilk defa cahiriyom tam olsun birazda maddiyattan bole monuler geliyo aklima tavuk baget tek basina az olmazmi pilavla

Zaten ramaza ayında insanların mideleri küçülüyor doğal olarak. Orduya yemek yapılır gibi çeşit çşit yapılmasının da bi manası yok. Yiyiniz içiniz,ısraf etmeyinz diyor Efendimiz S.A.V. Az yapın ama doyurucu yemekler yapın bence. Örneğin: Ezogelin çorbası,fırında patatesli tavuk,bulgur pılavı,ayran,patlıcan-kırmızı biber-yeşil biberi közleyip sarımsaklı ve domatesli sosla soslayıp ortaya koyabilirisniz.
tabi orasi oylese bazi kisiler daha ozel oluyor bide ilk cagirinca insan dusunuyor onemsemeden gecemiyorum

kizlar simdiden panik oldum ya nolur yardim edin bana..ilk iftar davetimi kaynaa gorumce ve eltimi cagiracam kocalariyla tabiki ve ilk defa evime yemege geleecekler bunca sene hic yemege davet etmedim zaten slk gorusmuyruz aramiz pek iyi degil birsuru olaylar yasadik....kk nin hamarst hatunlari bana cok harika bir ana yemek soylermisiniz yanina degisik sunumlar neler yapabilirim ve en kafami kurcalayan su ; mesela karniyarik ve pilav ana menuyse bide sulu yemek sart biliyosunuz onu nasil ikram edicem once sulu yemegi verme tarftato degilim ben pek bilmiyorum e tabagin icinde de corba gibi sunulmaz hepsi karisir iki buyuk sunum kasesine koyup masaya koysam şik bir kasik koysam herkez tabana alirmi bu soru isaretime bir yol gosterirmisiniz lutfen ya..cok şık olmali masam yemeklerimde tadi damakta kalmali..birde tatliyi nezaman ikram edicem masaya süs gibi koyup sonra çayla mi vericem.. masayi da donatmak istiyorum..ay lutfen bir el ativerin
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...mek-tarifleri-mekanlar-oneriler-tarifler.430/
Ayrıca Guru editör Nevreste Nevreste de yardımcı olur ;)

ay cok gU3l anim fikirlerin sulu yemek konusunda bende oyle dusundum kucuk kaserde onceden herkezin tabaginin yanina birer tane sulu yemek koymak ayri tabaklarda of of tabak eksikligi var mis bende ya simdi fatkettjm:KK43:
Yakin bir komsun arkadasin annen isteyebilecegin biri varsa iste tabak bol bol lazim oluyo cunku birde arkadaslarda onermis sulu yemek yalmak zorunda degilsin yogurtlu meze ve barbunya gibi kivamli seyler yaparsan bide corba var yeter bence

Bak sana hem ucuz hem şik hem lezzzetli bir ana yemek onereyim garniturlu kofte normal kofte harci hazirliyorsun kek kalibini yaglayip kofteyle kapliyorsun icine kasar rendeledigin garnitur dolduruyorsun sonra ustunu kofteyle guzelce kapatiyorsun salcali su ekleyip firina at ustu kizardiktan sonra bir tepsiye ters cevir kaliptan cikar kasar rendele tekrar at firina kasar eriyince cikar resmini ekledim kek kalibina istemezsen rulo seklindede yapiyolar internete Garniturlu rulo kofte yaz cikar tarifler

Eklentiler

• 20160218_161504-2.webp
    20160218_161504-2.webp
    28 KB · Görüntüleme: 76
anjm tabiki haklisin bende hic sevmem incik incicik ugrasmayi ama ilk defa cahiriyom tam olsun birazda maddiyattan bole monuler geliyo aklima tavuk baget tek basina az olmazmi pilavla
Garnitürlü yani patates, havuç, bezelye, arpacık soğanlı tavuk bageti folyolayıp fırına atıverirsiniz gayet güzel yumuşacık ve aromalı olur, hele yanına da mis gibi bir pilav.
Çorba, salata, zeytinyağlı bir de hazır yufkadan börek tamamdır.
Hem abartmamış olursunuz, hem maddi açıdan zorlanmazsınız hem de artan yemekler ertesi gün de yenebilir olur.
Daima kişi sayısından 3 porsiyonluk fazla yapın, ekstra isteyebilecek için.
Yenmezse de evde bir iki gün yemek yapma derdiniz kalmaz.:halay:

aaa niye ki ya uzzuldum simdi pilavin yanina karniyarik olmazmi eger onden et veya tavuk verceksem akarniyarigi nezaman ikram etcem canim buna takiliyorum iste ben
Pilav karniyarik birlikde verilir bence firinda pureli kofte yapabilirsin sunumuda cok guzel olur bence corbada yogurtlu kofteli nohutlu corba var (adini bilmiyorum ama) hem kolaya kacmamis olursun tatliyida sofradan kalkinca getir caydan sonrada meyve ooooh mis gibi

Karnıyarık yerine pilavın yanına islim kebabı yapın. Daha çok yakışır bence.
İslim kebabı kalabalık davetler için oldukça uğraştırıcı.
İlk evlendiğimde ailelerimizi davet edip yapmıştım, canım çıkmıştı bir ana yemekle en az 3 saat uğraşınca.
Patlıcanın kızartılması ayrı, köfte yapılması ve kızartılması ayrı, sarılması ve görsel olarak hazırlanıp fırınlanması ayrı zaman ve emek istiyor.
Herkese 3-4 tane konulduğu düşünülürse de oldukça fazla yapmak gerekiyor.
6kişiyi geçtiği an, tercih edilmemesi gereken bir yemek bence.

kizlar simdiden panik oldum ya nolur yardim edin bana..ilk iftar davetimi kaynaa gorumce ve eltimi cagiracam kocalariyla tabiki ve ilk defa evime yemege geleecekler bunca sene hic yemege davet etmedim zaten slk gorusmuyruz aramiz pek iyi degil birsuru olaylar yasadik....kk nin hamarst hatunlari bana cok harika bir ana yemek soylermisiniz yanina degisik sunumlar neler yapabilirim ve en kafami kurcalayan su ; mesela karniyarik ve pilav ana menuyse bide sulu yemek sart biliyosunuz onu nasil ikram edicem once sulu yemegi verme tarftato degilim ben pek bilmiyorum e tabagin icinde de corba gibi sunulmaz hepsi karisir iki buyuk sunum kasesine koyup masaya koysam şik bir kasik koysam herkez tabana alirmi bu soru isaretime bir yol gosterirmisiniz lutfen ya..cok şık olmali masam yemeklerimde tadi damakta kalmali..birde tatliyi nezaman ikram edicem masaya süs gibi koyup sonra çayla mi vericem.. masayi da donatmak istiyorum..ay lutfen bir el ativerin
Benım bugun davetım vardı. Menum şöyle:
Mercımek corba
Et sote pilav
Ortaya
Taze fasulye (zeytınyglı)
Patlıcan közlemesi salatası
Çoban salata
Havuç tarator
Karısık kızartma
Tursu
Tatlı olarak magnolıa muzlu cılekli
Hazır superfresh ıkramlık börek:):)

Mercimek çorbası
Taze fasulye
Karnıyarık
Pilav (sebzeli yapabilirsin)
Yaprak sarma yada biber dolması
Bol yeşillikli salata
Cacık
Börek
Sütlaç

Önce çorbayı servis et. Ortaya taze fasulyeyi börek ve dolmaları koy isteyen tabağına alsın. Yada fasulye, karnıyarık ve pilavı aynı tabakta ikram et. Yada sor misafirlerine, fasulyeyi ayrı tabaktamı istersiniz, diye ben genelde soruyorum ve verilen cevaba göre servis yapıyorum.

Tatlıyı yemekten sonra hatta masada verirsiniz. Arkasından börekle birlikte çay. Ve zaman kalırda istenirse kahve.

Kolay gelsin.

Benım bugun davetım vardı. Menum şöyle:
Mercımek corba
Et sote pilav
Ortaya
Taze fasulye (zeytınyglı)
Patlıcan közlemesi salatası
Çoban salata
Havuç tarator
Karısık kızartma
Tursu
Tatlı olarak magnolıa muzlu cılekli
Hazır superfresh ıkramlık börek:):)
Iyiymis senin menu Cok hosuma gitti ama benim kp kv salata kizartma tarzi seyleri yemekden saymiyo bunlarin yanina sulu kofte felan yapmam gerekir

Karnıyarık iyidir,yanına bezelyeli havuçlu pilav.Karnıyarık zaten sulu-ana yemek kategorisine girer.Ara sıcak değildir o yüzden sulu yemek gerekli diye düşünme çok alakasız olur. Ama çorba şart,domates çorbası yapabilirsin kaşar peynir eşliğinde servis edersin.
Zeytinyağlı şart; z.yağlı barbunya olabilir,z.yağlı yaprak sarma ya da biber dolma olabilir,z.yağlı enginar ya da taze fasulye olabilir.Bunlardan birini yapıp ortaya koyarsın.
Salata olarak da mevsim salata ve çoban salata yapabilirsin ortada çeşit olması açısından da; havuç tarator,semizotu salatası,çerkez tavuğu yapabilirsin.
Tatlı olarak şerbetli tatlı yerine sütlü hafif bir tatlı yapıp çayla servis edersin. Bu sekilde yaparsan hoş ve güzel bir ağırlama olur ve emin ol tadı damaklarinda kalır hepsinin.. Kolay gelsinHoppa

Son düzenleme:
İlk evlendiğimde ailelerimizi davet edip yapmıştım, canım çıkmıştı bir ana yemekle en az 3 saat uğraşınca.
Patlıcanın kızartılması ayrı, köfte yapılması ve kızartılması ayrı, sarılması ve görsel olarak hazırlanıp fırınlanması ayrı zaman ve emek istiyor.

Haklısınız.
Benim buzlukta her zaman köftem vardır. Ayrıca bu yemeği genelde bir gün önce yaparım. Servis etmeye yakın pişiririmve kişi başı 1 veya 2 tane koyarım. Genelde pilavın yanına tek çeşitle kalmayıp tavuklu birşeyler de yaparım. En basiti tavuk sote. O yüzden çok zor gelmiyor bana bu yemek.

Konu sahibi herşey çok güzel olsun istiyor o yüzden fikrim bu yönde.

Haklısınız.
Benim buzlukta her zaman köftem vardır. Ayrıca bu yemeği genelde bir gün önce yaparım. Servis etmeye yakın pişiririmve kişi başı 1 veya 2 tane koyarım. Genelde pilavın yanına tek çeşitle kalmayıp tavuklu birşeyler de yaparım. En basiti tavuk sote. O yüzden çok zor gelmiyor bana bu yemek.

Konu sahibi herşey çok güzel olsun istiyor o yüzden fikrim bu yönde.
Güzel fikirmiş et ya da köfteli bir yemeğin yanına seçenek olarak tavuklu bir şey yapmak.
Çünkü tek ana yemek böyle de zahmetli olanında insana işkence oluyor.
Mutlaka bir gün deneyeceğim, güzel bir fikir oldu.
Teşekkürler.:hamarat:

ay evet icim karardi vazmi gecmsem yaa ama kofte hazir sa ve kizartma bigun onceden yapili buzluga koyulursa gayet pratik arkadasin dedigi gibi tabaga en fazla 2 tane koyup biirde tavuk sote guzel olurr napsam ya islimmi yapsam karniyarikmi o da kizartiliyo gerci

Güzel fikirmiş et ya da köfteli bir yemeğin yanına seçenek olarak tavuklu bir şey yapmak.
Çünkü tek ana yemek böyle de zahmetli olanında insana işkence oluyor.
Mutlaka bir gün deneyeceğim, güzel bir fikir oldu.
Teşekkürler.:hamarat:
bazi arkadaslar da sacma diyor tavuga ama bence sacma degil ya bilmiyorum oylemi yapsam

Back
X