- 22 Aralık 2015
- 123
- 223
- 103
canim et sote karniyarik ve firinda tavuk patatesi ayni tabakda mi servis edicem
canim anladim peki tavuk put yerine mantarli tavuk sote olurmu ayni tabagaŞimdi et sote yapacağım dersen karnıyarık yapma derim yani ikisinden biri büyük servis tabakları varya pilavı küçük kaseye koyup ters çevir yanına ya karnıyarık ya da et sote diğer kenara da Bi but iki patates güzel olur
canim bence fazla degil bir kucuk tavuk budu yaniCanım o ne ya ... Açık büfede ne yiyeceğine karar verememiş her yemeğe dalmış aç tatilci tabağı gibi.
canim bence fazla degil bir kucuk tavuk budu yani
canim ilk defa gelcekleri icin ya samimi degiliz ondan..cok guzel ya fikirlerinBu kadar kasmasanız? Samimi sofraların çok da bi şartı yoktur, tamam illa ki güzel ağırlamak isteriz misafirlerimizi, ama siz dört başı mamur bir davet de hazırlasanız, laf edecek olan her şekilde eder. Bu kadar basit şeylere panikleme bence.
Bunun haricinde, içinizden gelir, yapın dilediğinizce tabi ki o ayrı.
Domates çorbası çok şık bir başlangıç olur bence (Yanında rendelenmiş kaşar peyniri ile sunarsınız)
Zeytinyağlıları soğuk ikram için ortaya koyarsınız, herkes dilediği gibi alır. (Taze fasulye yemeği olabilir - zeytinyağlı mantar sote vb)
Yoğurtlu-soslu bir kızartma (Biber-patates vb.) ya da cacık yaparsınız yine ortaya.
Bir mevsim salatası, bol yeşillik
Ana yemekte Hünkar beğendi + nohutlu pilav.
Ardından bir Türk kahvesi.
Çay zamanı bir şerbetli tatlı + kavrulmuş fıstık.
Daha oturuluyorsa meyve ikramı.
et sote yok canim.pilav karniyarik ve tavuk but yada mamtarli tavuk soteEt sote,karnıyarık ve fırın tavuk birlikte hele aynı tabakta hiç olmaz.Bir balık eksik kalmış :))
Tatlım hani yemek takımında en büyük tabak varya ondan bahsediyorum pek anlatamadım sanırım oda olur tabi ama but dediğim küçük but kanatta olabilir tabi büyük olanlardan değil yani tavuk patates fırında soslandığı Zaman hoş oluyo onun için dedimcanim anladim peki tavuk put yerine mantarli tavuk sote olurmu ayni tabaga
Bence yapma herkesin adeti farkli baska zamanda öyle yemiyorsan simdide yapma. Ben yapmazdim yani.bencefe yeterli sulu ymege gerek yok ama onlar hep oyle yapiyo corbadan sonra veriyolar bi tabak sulu yemek sonra pilavla ana yemek veriyolar bence cok sacma ama yapmassamda eksik gorurlermiki
1 karniyarik özel bir yemek değildirkizlar simdiden panik oldum ya nolur yardim edin bana..ilk iftar davetimi kaynaa gorumce ve eltimi cagiracam kocalariyla tabiki ve ilk defa evime yemege geleecekler bunca sene hic yemege davet etmedim zaten slk gorusmuyruz aramiz pek iyi degil birsuru olaylar yasadik....kk nin hamarst hatunlari bana cok harika bir ana yemek soylermisiniz yanina degisik sunumlar neler yapabilirim ve en kafami kurcalayan su ; mesela karniyarik ve pilav ana menuyse bide sulu yemek sart biliyosunuz onu nasil ikram edicem once sulu yemegi verme tarftato degilim ben pek bilmiyorum e tabagin icinde de corba gibi sunulmaz hepsi karisir iki buyuk sunum kasesine koyup masaya koysam şik bir kasik koysam herkez tabana alirmi bu soru isaretime bir yol gosterirmisiniz lutfen ya..cok şık olmali masam yemeklerimde tadi damakta kalmali..birde tatliyi nezaman ikram edicem masaya süs gibi koyup sonra çayla mi vericem.. masayi da donatmak istiyorum..ay lutfen bir el ativerin
Karniyarik yanına et tavuk yapılmaz.Karniyarik servis edilirken suyu suzdurulur tabağa konur, yanına da pilav konur.aaa niye ki ya uzzuldum simdi pilavin yanina karniyarik olmazmi eger onden et veya tavuk verceksem akarniyarigi nezaman ikram etcem canim buna takiliyorum iste ben
vayy harikaEvimdeki ilk iftar davetimde yayla çorbası, zeytinyağlı ve kuru biber dolma, zeytinyağlı fasulye, havuç tarator, sebzeli soğuk tavuk salatası, sigara böreği, kıymalı tepsi böreği, roka satalatası, kuzu tandır yanına patates brokoli garnitür ve pilav servis etmiştim.
Tabi iftariyelik, peynir, pastırma ve kuruyemiş tabağı da hazırladım.
Tatlı olarak da revani yapmıştım, herkes çok memnun kalmıştı.
Sulu yemeğe gerek yok, zeytinyağlı olarak en az iki tane hazırlayacağınız soğuk yemek yeterli bence.
Aynı şekilde iki meze, bir arasıcak hamur işi ve ana yemek-pilav hazırlayabilirsiniz.
ozel degil evet ama dusunuyorum iste daha ozel ne olabilir .aman galiba karar verdim.pilav yanina karniyarik canim baska ne olur bilmiyorumKarniyarik yanına et tavuk yapılmaz.Karniyarik servis edilirken suyu suzdurulur tabağa konur, yanına da pilav konur.
Ama Karniyarik özel bir yemek değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?