• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana ve kayınpederi sildim bütün ilişkimi kestim

Aslinda soylemek istediğim tam olarak bu .Sonra o beyin yorgunluğu bedeni oyle bir kapliyorki yasam enerjiniz gidiyor.Yasaminizdan 4 yil ne çocuğunuz icin ne kariyeriniz icin nede hayal ettiğiniz bir hobiniz icin gitmis.Sonuca baglanmayan sacma hastalikli düşünceler icin.Iste insana bunlari düşündüren ofkedir.O bile bir onemseme dusunme duygusudur.Ofkemizi bastırıp sakinlediginiz vakit eskisi kadar uzulmediginizi canınizin yanmadigini farkediceksiniz
Öfke nasıl bastırılır?

Çok düşündüm çok haklı gördüm bu cümleyi. Böylesine sindirebilmek ne güzel. Nefret gerçekten çok ağır bir duygu. Taşıması çok zor. Ama ne zaman unutmaya çalışsam saçma sapan laflArla beni kışkırttılar. Sussam olmadı konuştum olmadı. Karşılıklı nefret kusduk. İlişki tamamen bitti.
Allahim tez zamanda yar ve yardımcınız olsunki.Bebeginizi sağlıkla buyutun ins.Bunun icin once sizin mutlu ve huzurlu olmanız Lazim.Benim bunları uygulamam 8 yilimi aldi.Umarim siz benim kadar gec anlamazsiniz

kesınlıkle katılıyorum bu dedıklerınızı uygulamak ıcın cabalamakda lazım. seytanın vesvesesıne gelmemek lazım. yoksa ömür boyu hayatı kemırır dururuz. ben bıle hala atlatmıs degılım. resmen mucadele edıyorum kendımle. cunku nekadar aklıma gelırse okadar tükeniyorum. ınsallahda beynımı kemırenlerden komple kurtulacagım
Nefreti yenebilen en güçlüdür aslında. İi ki onu yapabilmekte. Allah yardımcımız olsun. Başa geleni yaşıyorsun keşke yok sayabilsen.

kesınlıkle katılıyorum bu dedıklerınızı uygulamak ıcın cabalamakda lazım. seytanın vesvesesıne gelmemek lazım. yoksa ömür boyu hayatı kemırır dururuz. ben bıle hala atlatmıs degılım. resmen mucadele edıyorum kendımle. cunku nekadar aklıma gelırse okadar tükeniyorum. ınsallahda beynımı kemırenlerden komple kurtulacagım
Allah hepimizin yardimcisi olsun.Hersey telafi oluyorda giden omur bosa yillar.Iste bunlarin telafisi yok malesef

8 yıl! Ben iki senedir delirdim. Sizi düşünemiyorum. Yani problem kaynana mı? 8 sene çok zor çokk!
Allahim tez zamanda yar ve yardımcınız olsunki.Bebeginizi sağlıkla buyutun ins.Bunun icin once sizin mutlu ve huzurlu olmanız Lazim.Benim bunları uygulamam 8 yilimi aldi.Umarim siz benim kadar gec anlamazsiniz
!

Kızlar değerli yorumlarınız için, paylaştığınız için, ayni fikir de olalım olmayalım hepinize teşekkür ederim.

Aslinda soylemek istediğim tam olarak bu .Sonra o beyin yorgunluğu bedeni oyle bir kapliyorki yasam enerjiniz gidiyor.Yasaminizdan 4 yil ne çocuğunuz icin ne kariyeriniz icin nede hayal ettiğiniz bir hobiniz icin gitmis.Sonuca baglanmayan sacma hastalikli düşünceler icin.Iste insana bunlari düşündüren ofkedir.O bile bir onemseme dusunme duygusudur.Ofkemizi bastırıp sakinlediginiz vakit eskisi kadar uzulmediginizi canınizin yanmadigini farkediceksiniz
Yani eşimin ailesini önemsedigim düşündüğüm için mi öfkeye kapılıyorum, öfke mi beni hastalikli düşüncelere itiyor doğru mu anladım, peki konu sahibi de ben de eşimizin ailesinin bize laf sokmasına ömür boyu sessiz mi kalıcaz, bizleri öfkelendiren eş ailesi zaten, onlar bize güzel davransa biz evimizde öfkelenmeyiz

Öfke nasıl bastırılır?
Ahh tatlim tamda adamina sordun.Hastalıklı gibi Butun gun ayni seyleri düşünmek ve engel olamamak sonra kendine Kizmak kisir dongu gibi gidiyor.En önemlisi iliskini kestiginiz insanlarla ilgili en kucuk birsey duymamaya çalışmak.Ozaman hisleriniz. hep sicak kalir.Ilgilenmiyormus gibi yapmayin gerçekten onlarla ilgili en kucuk bir soz yada davranışın size gelmesine izin vermeyin.Yoksa evinizde istemesenizde zaman zaman konulari açılacaktır.Siz yapmasanizda esiniz tarafından zira onun ofkesi sizinki kadar uzun surmez surmesinde zaten ama siz kendine bir soz vererek baslayabirsiniz.Onlarla ilgili Konusmayarak konusturmayarak evinizde etrafınızda bu zanmanla sizi rahatlatmaya basliycaktir eminolun

8 yıl! Ben iki senedir delirdim. Sizi düşünemiyorum. Yani problem kaynana mı? 8 sene çok zor çokk!
!
12 yillik evliyim 33 yasindayim daha ama 43 53 gibi hissediyorum.Tam olarak Degil esimin ailesi iyi insanlar yakin oturuyoruz.Benide torunlarinida cok sevip sayarlar.Benim problemim daha cok aileviydi.Bosver tatlim beni hala tam atlatmadim ama bende umut var 4 yildir daha farkındayım.Ama siz kendinize bu kotulugu yapmayin lutfen

Yani eşimin ailesini önemsedigim düşündüğüm için mi öfkeye kapılıyorum, öfke mi beni hastalikli düşüncelere itiyor doğru mu anladım, peki konu sahibi de ben de eşimizin ailesinin bize laf sokmasına ömür boyu sessiz mi kalıcaz, bizleri öfkelendiren eş ailesi zaten, onlar bize güzel davransa biz evimizde öfkelenmeyiz
Yorumlarima bakarsaniz ne söylemeye çalıştığımi anlarsınız iyi geceler

Ozur dilerim incittimmi sizi.Yani ayni seyleri soyleyip bunaltmamak icin kisa kestim☺
Bu forumda ilk defa sizin söylediklerinizden çok etkilendim psikolog bile bu kadar güzel konuşmamisti bir işe yaramadı hatta eşim bile ailem bile işe yaramadi bu konuda bana.Ne biliyim iyi geldiniz bana, kafayı yemiş biri olarak umut ettim işte. Konu sahibinin konusunu çalmak istemem, Gurbette yalnız arkadaşsız biri olarak iyi geldiniz bana, Allah konu sahibinin de yardımcısı olsun aynı şeyleri yaşıyoruz

Bu forumda ilk defa sizin söylediklerinizden çok etkilendim psikolog bile bu kadar güzel konuşmamisti bir işe yaramadı hatta eşim bile ailem bile işe yaramadi bu konuda bana.Ne biliyim iyi geldiniz bana, kafayı yemiş biri olarak umut ettim işte. Konu sahibinin konusunu çalmak istemem, Gurbette yalnız arkadaşsız biri olarak iyi geldiniz bana, Allah konu sahibinin de yardımcısı olsun aynı şeyleri yaşıyoruz
Estafrullah kardeşim. Ama ben Elmas ın söylediklerini anladım. Kinini nefretini soğutacaksın bir şekilde yolunu bulacaksın. Onlardan mümkün mertebe bahsetmeden uzak duracaksın. Mesnevi şems yazıları oku internette var. Benim de sevdiğim bir söz vardır her ne kadar uygulayamazsamda Anladığın şeyden nefret etmezsin. Sana bunları yaşatanları Allah'a havale edip meczup varsayacaksın. Nasıl yolda gördüğün deli san küfür ediyor sen oturup onu düşünüyormusun? Düşünmüyorsun gülüp geçiyorsun ya da yok sayıyorsun. Yapabilirsen ne ala.

Estafrullah kardeşim. Ama ben Elmas ın söylediklerini anladım. Kinini nefretini soğutacaksın bir şekilde yolunu bulacaksın. Onlardan mümkün mertebe bahsetmeden uzak duracaksın. Mesnevi şems yazıları oku internette var. Benim de sevdiğim bir söz vardır her ne kadar uygulayamazsamda Anladığın şeyden nefret etmezsin. Sana bunları yaşatanları Allah'a havale edip meczup varsayacaksın. Nasıl yolda gördüğün deli san küfür ediyor sen oturup onu düşünüyormusun? Düşünmüyorsun gülüp geçiyorsun ya da yok sayıyorsun. Yapabilirsen ne ala.
Yolda gördüğün deliyi tekrar görmüyon ki unutup gidiyom, ama kaynana kayınbabayı hep görüyon her görüşte laf yiyon,lafların hangi birini unutcan hangi birine gülüp geçcen canım çok zor

Yolda gördüğün deliyi tekrar görmüyon ki unutup gidiyom, ama kaynana kayınbabayı hep görüyon her görüşte laf yiyon,lafların hangi birini unutcan hangi birine gülüp geçcen canım çok zor
Canım benim ya nasıl kırılmış nasıl yıpranmışsın sende. Hadi ben iki sokak ötemde de olsa görüşmeme şansım var. Eşimden dolayı. Beni hiç ezdirmedi hep arkamda durdu saolsun. Ama anladığım kadarıyla sen hep onlarlasın. Ne diyeyim bilemedim. Eşinin desteğini al. Sana direkt bir laf hakaret evliliğine istemediğin bir müdahale olursa eşinle paylaş duygularını. Konuşamıyorsan yaz, mesaj at. Tam ifade et ki seni anlasın. Onun dışında sana karşı birebir söylenmeyen şeyleri alınganlık yapma, duymazdan anlamazdan gel. Onlara o zevki yaşatma. Mümkün olduğunca az diyalog kur. Benim hatam çok yüz göz olmam. Keşke mesafemi baştan alsaydım. İşte bilemiyorsun karşındakini tanımak analiz etmek için mesafe önemliymiş.

Yaa soylemeyin boyle lutfen psikatriye gittigim ilk iki ay icinde 6 kilo verdim.Her gidisimdede ilaclar bana yeterince iyi gelmiyor diyordum.Birgun bana dediki ilaclar bir yere kadar once senin inanman ve kararlarini uygulaman Lazim diye.Yani bir karar vermek daha kolaydir onu uygulamak zordur.Ve gerçekten dille degil verilen karara inanmak Lazim uygulayabilmek icin.

Allah sizinde yardimciniz olsun.Ama ben size mevlana gibi olun demiyorum.Her kötülüğe koşulsuz sevgi gösterinde demiyorum.Ama bir duzeniniz varsa ve bu degismiycekse insanlarida degistiremiycegimize Gore kendimizden ise başlamalıyız.Size kirici bir cumle söylüyorlar .Ve siz o cümleleri Butun gun hatta gunler düşünerek guzel zamanlarinizi hic ediyorsunuz.Beyniniz uyusana kadar dusunuyorsunuz.Onlarin yanindayken probleminizi nasil çözersiniz bilemem.Ama o düşünceleri kendinize günlerce yuk etmeyin ve olduğu yerde bırakmaya çalışın calisinki hayatınız kaliteli devam etsin benim nacizane dusuncem

Allah sizinde yardimciniz olsun.Ama ben size mevlana gibi olun demiyorum.Her kötülüğe koşulsuz sevgi gösterinde demiyorum.Ama bir duzeniniz varsa ve bu degismiycekse insanlarida degistiremiycegimize Gore kendimizden ise başlamalıyız.Size kirici bir cumle söylüyorlar .Ve siz o cümleleri Butun gun hatta gunler düşünerek guzel zamanlarinizi hic ediyorsunuz.Beyniniz uyusana kadar dusunuyorsunuz.Onlarin yanindayken probleminizi nasil çözersiniz bilemem.Ama o düşünceleri kendinize günlerce yuk etmeyin ve olduğu yerde bırakmaya çalışın calisinki hayatınız kaliteli devam etsin benim nacizane dusuncem
Çok doğru söyledikleriniz. Gelin görün ki bunu nasıl yapıcaksın. Teorikte güzel pratikte zor. Herkesin bir karakteri var. Ben mümkün olduğunca insanlara olduğum gibi davranırım. Seveyim sevmeyeyim hiç değişmez. Sahtekarlık yapamam. Bir insanın haketmediği bir iftiraya uğraması ne acıymış öğrendim. Ele kRışmak yele karışmakmış gerçekten. Anne baba diye hitap ediyorsun ama gerçekten öyle davranan kv ve kp ayrı tutarak söylüyorum; el insana acımıyormuş. Belki benim hamileliğim loğusaluğımında etkisi var olabilir ama çok yenilir yutulur şeyler işitmedim. Üstelik bu kavganın çıkış noktası tamamen kendi sebep oldukları birşey.

Canım benim ya nasıl kırılmış nasıl yıpranmışsın sende. Hadi ben iki sokak ötemde de olsa görüşmeme şansım var. Eşimden dolayı. Beni hiç ezdirmedi hep arkamda durdu saolsun. Ama anladığım kadarıyla sen hep onlarlasın. Ne diyeyim bilemedim. Eşinin desteğini al. Sana direkt bir laf hakaret evliliğine istemediğin bir müdahale olursa eşinle paylaş duygularını. Konuşamıyorsan yaz, mesaj at. Tam ifade et ki seni anlasın. Onun dışında sana karşı birebir söylenmeyen şeyleri alınganlık yapma, duymazdan anlamazdan gel. Onlara o zevki yaşatma. Mümkün olduğunca az diyalog kur. Benim hatam çok yüz göz olmam. Keşke mesafemi baştan alsaydım. İşte bilemiyorsun karşındakini tanımak analiz etmek için mesafe önemliymiş.
Evet canım çok yıprattılar beni, ruh sağlığım bozuldu nerdeyse.Ben hep onlarla değilim canım ayda birkez görüyom onları, aynı ilde ama ayrı ilçelerdeyiz şükür. Ama ayda birkez oraya gitmek bile ölüm gibi çok zalim insanlar bildiğin gibi değil. Hadi diğer konularda laf sokuyorlar, bende bir şekilde sineye çekebiliyorum, unutmuş numarası yapabiliyorum, Ama gel gör ki benim en hassas noktam oğlum, oğlumla ilgili konularda bana laf söyledikleri zaman tahmmül edemiyom günlerce hastalanıyom ve asla unutamiyom, mesela yediğim bir lafı sana söyliyim. Oğlum 9 aylıkken emekledi geldi bana o sırada kayinbabamin evindeyiz, oğlum bana emekleyip geldi tutundu ayağa kalktı, kayınbabam bunu görünce kiskandı ona gitmedi diye ve bana dedi ki, bu çocuk çok anneci olmuş, hemen sana geliyor, bu çocuk sana anne demicek, senin yüzüne bakmicak, seni unutcak, hep bana gelcek, sende arkasından öyle bakcan kalcan dedi, bende benim oğlum madem bana anne demicek bende bir daha çocuk mocuk doğurmucam dedim ve gittim tuvalete hüngür hüngür ağladım, sonra arabada yol boyunca ağladım, kaynana kocasını savundu o sinirli bilmem ne diye, eşimde takma dedi geçti, bi ağlama deyip destek olan sarılan hakveren olmadı. Şimdi kayınbabam görümcem utanmadan benden ikinci çocuk bekliyorlar çok beklerler

Back
X