• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana ve kayınpederi sildim bütün ilişkimi kestim

Allah sizinde yardimciniz olsun.Ama ben size mevlana gibi olun demiyorum.Her kötülüğe koşulsuz sevgi gösterinde demiyorum.Ama bir duzeniniz varsa ve bu degismiycekse insanlarida degistiremiycegimize Gore kendimizden ise başlamalıyız.Size kirici bir cumle söylüyorlar .Ve siz o cümleleri Butun gun hatta gunler düşünerek guzel zamanlarinizi hic ediyorsunuz.Beyniniz uyusana kadar dusunuyorsunuz.Onlarin yanindayken probleminizi nasil çözersiniz bilemem.Ama o düşünceleri kendinize günlerce yuk etmeyin ve olduğu yerde bırakmaya çalışın calisinki hayatınız kaliteli devam etsin benim nacizane dusuncem
Diğer konularda söyledikleri lafları sineye çekebiliyorum, unutmuş numarası yapabiliyorum. Ama benim en hassas noktam oğlum. Kayınbaba da bunu çok iyi biliyor ve özellikle oğlumla ilgili konularda kalp kırıcı laflar söylüyor. İşte buna tahammül edemiyom günlerce hastalanıyom canım

Evet canım çok yıprattılar beni, ruh sağlığım bozuldu nerdeyse.Ben hep onlarla değilim canım ayda birkez görüyom onları, aynı ilde ama ayrı ilçelerdeyiz şükür. Ama ayda birkez oraya gitmek bile ölüm gibi çok zalim insanlar bildiğin gibi değil. Hadi diğer konularda laf sokuyorlar, bende bir şekilde sineye çekebiliyorum, unutmuş numarası yapabiliyorum, Ama gel gör ki benim en hassas noktam oğlum, oğlumla ilgili konularda bana laf söyledikleri zaman tahmmül edemiyom günlerce hastalanıyom ve asla unutamiyom, mesela yediğim bir lafı sana söyliyim. Oğlum 9 aylıkken emekledi geldi bana o sırada kayinbabamin evindeyiz, oğlum bana emekleyip geldi tutundu ayağa kalktı, kayınbabam bunu görünce kiskandı ona gitmedi diye ve bana dedi ki, bu çocuk çok anneci olmuş, hemen sana geliyor, bu çocuk sana anne demicek, senin yüzüne bakmicak, seni unutcak, hep bana gelcek, sende arkasından öyle bakcan kalcan dedi, bende benim oğlum madem bana anne demicek bende bir daha çocuk mocuk doğurmucam dedim ve gittim tuvalete hüngür hüngür ağladım, sonra arabada yol boyunca ağladım, kaynana kocasını savundu o sinirli bilmem ne diye, eşimde takma dedi geçti, bi ağlama deyip destek olan sarılan hakveren olmadı. Şimdi kayınbabam görümcem utanmadan benden ikinci çocuk bekliyorlar çok beklerler
Kafayı yemişler hele iki yalandan bırakın baksınlar diye bi iki ihtiyacını aldırın torun sevgisi nasıl sıfırlanıyo sizinki onu demiş benim kv oğlum üç dört aylıkken çağırdıda ona gitmedi diye bu çocuk bizden değil dedi sanki oğlumu öğütlemişimde oda gitmemiş gibi kendi egosu için namusa kadar laf uzatabildi oğlum çok şükür yürümesi konuşmadı hep erken oldu her görüşmede çocuğuma gerizekalı muammelesi yapıyo yok konuşamıyo yok bu çocuk hiç bişey yapamıyo yok falancanın çocuğu böyle şöyle bikeresinde eşim daha maaş almamış annesinden bez parası aldıda 20 tl ertesi hafta geri aldı zaten bişey yaptığı yok ama şimdilerde bizimle yaşayabilmek için bizi çok seviyomuş gibi yapıyo konu sahibi eşiniz inşalşah hep sizinle aynı fikirde kalır inşallah

Kafayı yemişler hele iki yalandan bırakın baksınlar diye bi iki ihtiyacını aldırın torun sevgisi nasıl sıfırlanıyo sizinki onu demiş benim kv oğlum üç dört aylıkken çağırdıda ona gitmedi diye bu çocuk bizden değil dedi sanki oğlumu öğütlemişimde oda gitmemiş gibi kendi egosu için namusa kadar laf uzatabildi oğlum çok şükür yürümesi konuşmadı hep erken oldu her görüşmede çocuğuma gerizekalı muammelesi yapıyo yok konuşamıyo yok bu çocuk hiç bişey yapamıyo yok falancanın çocuğu böyle şöyle bikeresinde eşim daha maaş almamış annesinden bez parası aldıda 20 tl ertesi hafta geri aldı zaten bişey yaptığı yok ama şimdilerde bizimle yaşayabilmek için bizi çok seviyomuş gibi yapıyo konu sahibi eşiniz inşalşah hep sizinle aynı fikirde kalır inşallah
Allah sabır versin canım. Çocuk doğunca bu kaynana kayinbabalar resmen deliriyorlar torunu gelinden aşırı kıskanıyorlar ve çocuk hep kendi kucaklarinda dursun istiyorlar ama çocuğun az bir masrafı olduğu zaman umurlarında olmaz, ama sabah akşam kendi hakimiyetinde büyüsün çocuklar istiyorlar, gelinler sanki çocukları onlara doguruveriyor onları evlat sahibi yapıyoz sanki, sadece taşıyıcı anne gibi görülüyoz ya sabır

En güzel formül mesafedir her zaman işe yarar
her söylenen cümleyi cvp vermek zorunda değilsin (verilecekler ayrı tabi)

Hayır öyle bir şey demedi benimkulağımla duyduğum bir şeyi inkar etti. Çünkü eşimde ona kızardı. Benim yüzüme gülüp sinsice düşmanlık beslemiş bana kendi söyledi. Hiç istemedim başından beri seni diye.
ben başkasıyla karıştırdım o zaman kusura bakma canım :)

Diğer konularda söyledikleri lafları sineye çekebiliyorum, unutmuş numarası yapabiliyorum. Ama benim en hassas noktam oğlum. Kayınbaba da bunu çok iyi biliyor ve özellikle oğlumla ilgili konularda kalp kırıcı laflar söylüyor. İşte buna tahammül edemiyom günlerce hastalanıyom canım
Allah yardimciniz olsun ne diyimki. uzuldum.Ben size susun sessiz kalin alttan alin demiyorum.Bunun sizin hayatınızı mahvetmesine sizi uzmesine izin vermeyin diyorum.Onlarin düşünmeden yada sizi incitmek icin söylediği bir laf sizi yikmasin.Kendinize bu kotulugu yapmayin.Başkalarının ruh haline yada bosbogazligina Gore psikolojinizi belirlemeyin.Daha kac yiliniz bunları yasayarak düşünerek gecicek.Bir gun uyandiginizda hersey farkli olmuycak.Ama siz birgun daha kararli uyanicaksiniz ve biryerinden basliycaksiniz.Ne yasanirsa yasansin orda bırakıp kendinize bunu yuk etmeyeceginizi onlarin istediğini onlara vermiyceginizi anlaticaksiniz

Mantıken evet. Ama benim yaşadıklarım? Hamileyken bana yaptıkları? Yalanlar? Ben nasıl acı çektim ne hissettimse bebeğim karnımdayken yaşadım bunları. O kadar torun kıymeti bilseler bunları yapabilir miydi? Kendi hırslarını ayaklarına dolayıp çirkefleşebilirler miydi? Hadi beni geçtim beni zaten sevmediğini başından istemediğini bana kustu. Peki ya oğulları? Onun evini karıştırmaya, eşiyle birbirine düşürme derdine girmeyi nasıl açıklardınız? Siz yuvanız da mutlu olun yeterki diyemezmiydiler? Hayır diyemezlerdiler çünkü onların derdi evlatlarının mutluluğu torunlarının sağlığı ya da torun sevgisi falan değil. Onların derdi sadece kendileri. İyi gün dostu. Onlarla hoşbeş sohbet ediceksin, magazin konuşacaksınız. Kendi sorunlarından bahsedenseniz rahatsız olurlar çünkü kendi sorumsuzluklarını hissettirirsiniz onlara. Problem yaşayacaksınız ama hissettirmeyeceksiniz.hissettiriseniz pişman ederler. Neyine yetmiyor derler. İnsan gibi yaşamak için istediğin şeyleri onlar lüks görürler. Evlenirken bize mi güvendin diye açık açıksöylemekten çekinmezler. Sen kırılırsın susarsın. Mesafe koyarsın ki kırgınlığım anlaşıldın diye ama o bile batar onlara. Sen insan evladı değilsin çünkü evlendinse katlanacaksın. Habire nasihat ederler nasihat en kolayıdır çünkü. Zamanla sorunun çözümü değil sorunun ya kendisi olurlar. Sen onca zaman sustuğunla kalırsın.

Susmak da bir cevap dersin ama onlar o kadar bencildir ki, onca şey yapıyoruz bu kız da insan evladın ama hala susuyor demezler. En ufak bir "neden böyle yapıyorsunuz bana desen" senden kötüsü olmaz. Hesap bile soramadan "saygısız!!" olursun. Çünkü biz saygıyı evlenene kadar bilmedik, salata nasıl doğranır, yemek nasıl yapılır, koca evinde öğrendik !! Ayy ben sizinle uğraşamicam babanızın evine gidin, olunca geri dönersiniz" derler yine susarsın. Susa susa tecevüz edilmedik hiçbir hakkınız, kalmaz. Eşinizin ve herkesin önünde tüm haklarınıza saldırılır, ailenizde laf söylenmedik kimse kalmaz. Ama ata ama baba yine susmanız lazım. Bence sus diyenler, önce saygı kavramını bilip yazsınlar.

Herkes sizin kadar şanslı olamıyor, bazen insan olmayan ailelere de gelin gidebiliyorsunuz bu da sizin sınavınız oluyor. Ne kadar yaparsanız yapın,sizi istemeyen istemiyor. Gözünüzün üstündeki kaşınız bile bahane oluyor.

Madem büyükler, o zaman birazda onlardan büyüklük bekliyoruz ha bunu yapamıyorlarsa hiçbir şeyi haketmiyorlar demektir. Hepimiz yarın bigün anne baba, dede nine olacağız. Vicdan ve merhamet sahibi olanlarımız zaten böyle davranmayacak. Ama içimizde kötüler yok mu, onlarda hakettiklerini bulucaklardır.

Hiçbir kırgınlık sahipsiz kalmaz.

Allah yardimciniz olsun ne diyimki. uzuldum.Ben size susun sessiz kalin alttan alin demiyorum.Bunun sizin hayatınızı mahvetmesine sizi uzmesine izin vermeyin diyorum.Onlarin düşünmeden yada sizi incitmek icin söylediği bir laf sizi yikmasin.Kendinize bu kotulugu yapmayin.Başkalarının ruh haline yada bosbogazligina Gore psikolojinizi belirlemeyin.Daha kac yiliniz bunları yasayarak düşünerek gecicek.Bir gun uyandiginizda hersey farkli olmuycak.Ama siz birgun daha kararli uyanicaksiniz ve biryerinden basliycaksiniz.Ne yasanirsa yasansin orda bırakıp kendinize bunu yuk etmeyeceginizi onlarin istediğini onlara vermiyceginizi anlaticaksiniz
Var ya öyle birsey ki dua ederek gidiyom oraya yine orda laf sokmasınlar diye, ama daha evlerinin önüne arabamızla yanaşıp arabadan iner inmez başlıyorlar torun diye, bu çocuğu bizden uzaklaştiramazsin diye laf sokmaya başlıyor kayınbabam, halbuki onlar oğlumu benden soğutmaya çalışıyorlar, oğlum benim yüzüme baksa bu çocuk niye devamlı sana bakıyor diyor kayınbabam. Bu adam yaşadığı sürece bana oğlumla huzur yok. Neyse canım seninde kafanı agrittim kusura bakma. Ama söylediklerinde haklısın uygulamaya çalışcam. Allah kimsenin başına benim kayınbaba gibi kayınbaba vermesin çok zalim,ölecek olsa bir yudum su vermem o derece nefret edilesi mafya gibi bir adam. Allah hepimizin yardımcısı olsun canım

Allah sabır versin canım. Çocuk doğunca bu kaynana kayinbabalar resmen deliriyorlar torunu gelinden aşırı kıskanıyorlar ve çocuk hep kendi kucaklarinda dursun istiyorlar ama çocuğun az bir masrafı olduğu zaman umurlarında olmaz, ama sabah akşam kendi hakimiyetinde büyüsün çocuklar istiyorlar, gelinler sanki çocukları onlara doguruveriyor onları evlat sahibi yapıyoz sanki, sadece taşıyıcı anne gibi görülüyoz ya sabır
Yok valla hep onda olsun istemiyo mesela doğum yaptığımda sözde yardımcı olmak adına bırakmadı annrm kalsın en çok o kaldı çocuk ağladımı hemen kucağıma atardı evin tee öteki odasında uyurdu yanda misafir odası olmasına rağmen geceleride kapıyı kapardı heralde sesten rahatsız olmamak adına mesela tam tamına 21 ay her bi araya geldiğimizde çocuğumu emzirmek için uğraştı durdu sonra bişey için bizde bi kaç gün kaldı sözde yine yardıma bi kere bile çocuğa göz kulak olmadı tabi bı arada ev işlerinede yardımcı olan yok sadece gittiği akşam yarım saat baktı ondada ne biçim çocuksun şeytansın dediğini duydum çocuğum çol hareketli evet ama şeytan değil şimdi bunlat torun sevgismi sadece beni gıcık etmek için harcanan çabalarmı

Konusmaman gerekiyorsa esinin anasi babasi da olsa konusmayacaksin,umarim buna saygi duyan bir esin vardir.
Ben de esimin babasiyla konusmuyorum.
Iftira demissin ben de yasadim
Herkes yaptiginin bedelini odemeli.
uzdugu kadar uzulmeli bu hayatta

Yok valla hep onda olsun istemiyo mesela doğum yaptığımda sözde yardımcı olmak adına bırakmadı annrm kalsın en çok o kaldı çocuk ağladımı hemen kucağıma atardı evin tee öteki odasında uyurdu yanda misafir odası olmasına rağmen geceleride kapıyı kapardı heralde sesten rahatsız olmamak adına mesela tam tamına 21 ay her bi araya geldiğimizde çocuğumu emzirmek için uğraştı durdu sonra bişey için bizde bi kaç gün kaldı sözde yine yardıma bi kere bile çocuğa göz kulak olmadı tabi bı arada ev işlerinede yardımcı olan yok sadece gittiği akşam yarım saat baktı ondada ne biçim çocuksun şeytansın dediğini duydum çocuğum çol hareketli evet ama şeytan değil şimdi bunlat torun sevgismi sadece beni gıcık etmek için harcanan çabalarmı
Kıskançlık bence. Çocuğa kendi emzirip annelik yapmak istemiş aklınca. Normalde kucağında tutmak istemiyor diyorsun ama emzirmeye uğraşırken kucaklamış demek ki. Çocuk uslu dursa ağlamasa senin kucağına hiç vermicek demek ki canim

Kıskançlık bence. Çocuğa kendi emzirip annelik yapmak istemiş aklınca. Normalde kucağında tutmak istemiyor diyorsun ama emzirmeye uğraşırken kucaklamış demek ki. Çocuk uslu dursa ağlamasa senin kucağına hiç vermicek demek ki canim
İşte bu hareketler bi tek bana diğer elti ve çocuklarına yok

İşte bu hareketler bi tek bana diğer elti ve çocuklarına yok
Neden acaba, benim kaynana kayınbabam da eltimden çok bana yaptı.Görümcemin 2 oğlu var ilk torunlar onlar. eltim benden sonra evlendi doğum yaptı.Yani görumcemden sonra oğullarından ilk torun benim oğlum diye mi taktılar kafayı bize diye düşünüyorum bazen,eltimin 1 buçuk yaşında oğlu var, ikinci oğlu da bir aya doğcak ama hala benim 2 yaşını geçmiş olan oğluma taktılar kafayı..Seninde mi oğullarından ilk torun canım

Neden acaba, benim kaynana kayınbabam da eltimden çok bana yaptı.Görümcemin 2 oğlu var ilk torunlar onlar. eltim benden sonra evlendi doğum yaptı.Yani görumcemden sonra oğullarından ilk torun benim oğlum diye mi taktılar kafayı bize diye düşünüyorum bazen,eltimin 1 buçuk yaşında oğlu var, ikinci oğlu da bir aya doğcak ama hala benim 2 yaşını geçmiş olan oğluma taktılar kafayı..Seninde mi oğullarından ilk torun canım
Hayır benin üçüncü kafaya takmak değilde ben sessizim hiç sesimi çıkarmadım daha diğerleri net tabi eşleride asış suç eşimde eşim dik dursa annrsi ne yapsa şaka yaptı bizi denemek için yaptı yıllardır herşey şaka istemiyorum arkadaş yok huyu bu iyide huyu bi tek banamı bu herkese aynı olsa bu yaştan sonra değişmez der görmemezlikten gelinir ama bakıyorum bi tek bana

Hayır benin üçüncü kafaya takmak değilde ben sessizim hiç sesimi çıkarmadım daha diğerleri net tabi eşleride asış suç eşimde eşim dik dursa annrsi ne yapsa şaka yaptı bizi denemek için yaptı yıllardır herşey şaka istemiyorum arkadaş yok huyu bu iyide huyu bi tek banamı bu herkese aynı olsa bu yaştan sonra değişmez der görmemezlikten gelinir ama bakıyorum bi tek bana
Sen de net ol kendini savun canım. Eşinle de kavga et gerekirse

Sen de net ol kendini savun canım. Eşinle de kavga et gerekirse
Ooo eşimle kaç kere kavga ettik haddi hesabı yok şuan eskiye göre daha iyi şuan yine bi sıkıntı var bakalım eşime dedim aynı evde yaşamam gelir bi iki gün kaşır ötesi yok diye zaten ne olsa bizde kalıyo bide aynı evde yaşayamam o şekilde gelirse ben yokum dedim haklısın dedi söz verdi inşallah sözündede durur konuyuda sabote etmiş oldum konu sahibi kusuruma bakma lütfen sizin gibi yapabilsrydim keşke

Ooo eşimle kaç kere kavga ettik haddi hesabı yok şuan eskiye göre daha iyi şuan yine bi sıkıntı var bakalım eşime dedim aynı evde yaşamam gelir bi iki gün kaşır ötesi yok diye zaten ne olsa bizde kalıyo bide aynı evde yaşayamam o şekilde gelirse ben yokum dedim haklısın dedi söz verdi inşallah sözündede durur konuyuda sabote etmiş oldum konu sahibi kusuruma bakma lütfen sizin gibi yapabilsrydim keşke
Kayinbaban yeni mi öldü kaç yaşındaydı. Sakin kabul etme zaten kaynananla aynı evde yaşamayı pişman olursun.

Konu sahibi konunu almış gibi olduk kusura bakma canım. Dertli olunca insan dertleşmek istiyor işte.

Konusmaman gerekiyorsa esinin anasi babasi da olsa konusmayacaksin,umarim buna saygi duyan bir esin vardir.
Ben de esimin babasiyla konusmuyorum.
Iftira demissin ben de yasadim
Herkes yaptiginin bedelini odemeli.
uzdugu kadar uzulmeli bu hayatta
Evet ben de tam bu fikirdeyim. Kimileri aile büyükleri çoçuğunun bannesi dedesi eşinin anası babası diyor. Bu sıfatları hakediyorlar mı gerçekten? Yapılanları görmezden gelmek, yok saymak gerçekten bir çözümmü? Yoksa sorunları biraz dibe itelemek mi? Biyerden patlıyor itelesen de. Burda ailenin yapısı çok önemli ve iş kadın da bitiyor. K.v anaç, iyi niyetli olursa oğlundan değil, kendi egosundan değil, evlilikten taraf olursa aşılamayacak hiç bir sorun olamaz bence. Kadın kendini çok akıllı çok harika bir anne zannediyor. Aslında zannetmiyor öyle göstermeye çalışıyor. Seni hertürlü eleştirebilirler evliliğine burun sokabilirler ama sen eleştirdin mi saygısız olursun.

Back
X