Kaynana yüzünden boşanmak- Ana kuzusu adamla nasıl başa çıkılır?

O işler öyle kolay olmuyor hanım kaynana ay pardon hanım abla ! .... Kızını evde sadece mal gibi işlerini gören biri olarak hayatında görüp her sıkıntısını derdini anacigiyla paylasinca bi adam öyle yürek murek hak getire !!! Zaten sizin gibiler yüzünden evlilikler bitiyor ... oğlunun evlendiğini kabullenemeyip ararım 3 kerede ararım 5 kerede ararım diye inada binen varlıklar yüzünden! Neyse .

Varlık derken insan demek istedin sanırım
Zira ben insanım. Seni bilemem. Bu birincisi
İkincisi tüm geçmiş mesajlarıma bakarak benim be kadar kaynana antipatisi olan bir insan olduğumu görebilirsin. Sen hem neden iki kişi arasına atlıyorsun? Önceki konuşmaları okudunuz mu? Benim kızdığım şey alttaki üyenin üslubuydu. Resmen hakaret etmiş oğlunu arayan anneye. Yoksa bende sinir olurum günde yüz defa arayan "varlıklara". Ama benim sinirim üslubunaydı. Bakın en alta kopyaladım. Bir de tersinden düşünün. Çocuğunuzu büyütüyorsunuz ama birisi gelip "Bir daha annenle konuşursan seni terk ederim" diyor. Kaynanaya kızıyorsunuz ya hep aramıza giriyor diye, işte bu da araya girmektir. Üslup yani.

Çok şükür..beni anlayan biri daha çıktı..agzina sağlık..ki önceki konularimda annesini cok sevdigimi dile getirmistim..kendi kendini soguttu cenesiyle..Agzina sağlık pitipiti!

Bugun tartistim erkek arkadasimla halen görüşüyoruz. Uyurken annesi arayinca uyanip hazirola geciyor resmen ve uykulu uykulu bütün gereksiz dirdirini dinliyor yaa..gozumde erkekligin bitiyor cok iticisin dedim. Evet kırıcı bir laf ama catlicam artik ya..bu erkek gunde 3.4 kez ne konusur anasiyla yaa!! Kadin da duygu sömürüsü surekli..valla resti cektim yanimda o telefonu acmayacaksin acarsan biter diye..kendi bilir..evliyken boyle konu acacagima, simdi bagislarim anasina! Allah sabir versin valla catlicam arkadasim..

Ben kendimi biliyorum ama bu konuyu açan, burada bu yüzden boşanan herkese hakaret ediyorsunuz su an..ben böyle olmaktan cok memnunum. Sizin kuyruk aciniz büyük belli ki..kaynanayla yasamamissiniz, benim annem 16 sene kaynanasiyla yasadi, babamda bu yuzde cok dayak yedi, ve en büyük mutlulugum babanemle babamin ayrilmasiydi!! Siz simdi o sevgi dolu kalbinizi alin, benden uzaklasin..burdaki insanlara da daha fazla hakaret etmeyin..taş kalplisiniz resmen..allah cevrenizdekilere sabir versin.

Çevremdekilerle sevgi dolu günler yaşıyoruz merak etmeyin
Çünkü ben en sevdiğim insanları ya o ya da ben diye arada bırakmadım hiç
Kötü olan üslubunuzdu
Yoksa bende sevmem kaynanaları

Haftada bir gün annesiyle vakit geçirsin, ne isterse yapsınlar siz de karışmanı, ama diğer günler size Kalsın.. Bunu eşinize önerseniz acaba ne kadar bunaldığınızı anlar mı??

'O kadın' dediğiniz kişi eşinizin annesi, ben de anneme çok düşkünüm ve ileride eşim olacak kişi buna asla karışamaz çünkü o benim annem, yemedi yedirdi, içmedi içirdi, sabahlara kadar başımda bekledi, ihtiyacım oldu bütün parasını verdi karşıladı, uykusuz kaldı aç kaldı yoruldu, saçını süpürge etti, bu yaşıma getirdi, anne bu yani, yerini ne eş doldurabilir ne kardeş.
Sizin için huzursuz bir kayınvalide olabilir ama eşinizin annesi, sizde annesiniz, çocuğunuzun size eşiniz gibi davranmasını mı tercih edersiniz yoksa sizin istediğiniz gibi evlenip gidince sizi unutmasını mı istersiniz.
'O KADIN'ı kendinize rakip görmüşsünüz ama kulvarlarınız farklı, o annesi siz eşisiniz, siz kıyaslama yapmayı bırakıp biraz daha anlayışlı olmaya çalışabilirsiniz, bunu 'o kadın' için yapmasanız da en azından eşinizdeki annelik hassasiyeti için yapın.

Bide kaynanalarınızı kötülerken eğer kendi annenize olan sevginiz ve davranışınız aklınıza gelmiyorsa en azından ileride çocuğunuz evlendiğinde gelinin/damadın size nasıl davranmasını istediğinizi düşünün, besleyip büyüteceksin bütün dünyanın merkezi o olacak düğününü yapacaksın sonra o kadın olacaksın, sizde hayat eşisiniz sizin yeriniz de ayrı yuva kurmuşsunuz ama o anne onu doğurdu, bunu da unutmasanız keşke, böyle kötüleyen yazıları okuyunca gerçekten gelinlerin oğulları uzaklaştırdığını düşünüyorum, bazen kayınvalideler doğru diyorlar demek ki, kıskanmaları bazen normal geliyor bana.

Merhaba kızlar....
Eşim ve ben birbirimizi severek evlendik 6 yıllık bir ilişkinin ardından geçen sene. 4 aylıkta bebeğim var... Nişanlandığımız günden bu yana annesinin hayalleri, hevesleri istekleri için yaşıyor kocam.. sürekli annesini mutlu etmeye çalışıyor sürekli onun hayallerini gerçekleştirmek için uğraşıyor. (mesela benim doğum günümü unutur annesininkine bir hafta önceden hazırlk yapar, bizim evlilik yıldönümümüz kutlanmaz ama annesininki için restoranlarda yer aranır vs vs.) O kadında telefonda sürekli acıtasyonlar yapıyor oğluna... beni şikayet ediyor aileme bahane veriyor.. her şeyden herkesten dert yanıyor oğluna. Evlendiğim günden beri sürekli rezil etti beni insan içinde azarladı bağırdı vs... önleyemiyorum bu kadını durduramıyorum bir türlü. Dürüst olup açıkça aldım karşıma konuştum, bak anne böyle yaparsan bize zarar veriyosun yeni evliyiz daha dedim ama yine fayda etmedi. Onuda çarpıtarak anlattı oğluna. O kadar çok yoruldum ki...
Evlilik danışmanına gittik , eşime aşırı anne hassaasiyetin var dedi psikolog. Eşimde söz veerdi düzeleceğine ama yine aynı tas aynı hamam. Annesinin bir telefonuyla herşey bozuluyor eski haline dönüyor.
Beni sevdiğini bile düşünmüyorum artık. beni ve bebeğimi aile olarak görmüyor.
ne yapmalıyım? bu durum nasıl önlenir ? Hiç istememe ragmen boşanmak tek çözüm gibi geliyor... yardım edin bir akıl verin ne olur ...
Not: Bu arada kendim çalışıyorum çocuğuma bakabilecek durumdayım
boşan.. bak keyfine.. koyun koyuna uyusun anasiyla süt kuzusu

Bence kocanizla degilde kaynananizla savasip birsey yokmus gibi suyuna gitseniz belki esinizde annesinin yaptiklarini kendi farkeder
Ay bir iki kisi beyenince farkettimde bunu benmi yazmisim dedimo_O
Bence direk kaynananizi yolun izin veriyorum:KK14:
Bu ne ya kaynanalardan cektigimiz:KK51:

ay benim oğluş da büyünce böyle olur inşallah dicem şaka şaka bu kadarı da fazla tabi Allah sabır selamet versin size ve çocuğunuza ve tabi kocişe de akıl versin kaynanaya da vicdan.

Back
X