kaynanalar size sesleniyorum...!!!

gururlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2007
48
3
96
İstanbul
kaynanalar size sesleniyorum..madem oğlunuza bu kadar bağlısınız; madem oğullarınızdan ayrılmak size bu kadar zor geliyor neden onları evlendirip zavallı kızların başlarını yakıyorsunuz ha???:uhm: klava:

dertlisin galiba bacım..bu kaynanalardan çektiklerimiz nedir dimi
ya..bu arada benim kaynanam kayınbabam olur...

benim oğlum var, tabiki oğlumu çok seviyorum kızımıda çok seviyorum, ve çocuklarımın hiçbirinin kötü olmasını, mutsuz olmasını istemem, haaaa bir gelinim yok tabi ama çocuklarımı gözümden bile kıskanırım ben, varmıdır çocuğunu sevmeyen ve kıskanmayan söyleşin? bence iki kadın arasında yaşanan güç kavgasıdır kaynana gelin çekişmesi, her iki taraftanda kötüler vardır. Ama ben hala ve inatla diyorumki gelinler olarak kayınvalideleri öncelikle yaşlı insanlar olarak görelim ve saygıyı eksik etmeyelim, unutmayınki bir gün bizlerde yaşlanacağız ve Allah izin verirse kayınvalide olacağız, o zaman bize normal gelen bir şey gelinimize gelmeyebilir ve ondanda kötü muamele görürsek kırılmazmıyız? Onlar yaşlıdır ve bence saygıyı hakediyorlar (sözüm gerçekten kötü kalpli olanları kapsamamaktadır)

anne kizi olsun oglu olsun evlendikten sonra artik onun ayri bir yuvasi ayri bir hayati oldugunu kabul etmeli, oglum yine hep yanimda kalsin benim sozumden cikmasin en cok yine beni sevsin tarzinda dusunuyor bence erkek esine sevgi ilgi gosterdigi zamanda kiskaniyor bazilari belli ediyor bazilari etmiyor ama isin gercegi bu
benimde bir oglum var birbirimize cok duskunuz kayinvaldemin yerine koyuyorum kendimi bazen gelinim bana saygi gosteriyorsa oglumuda sevip mutlu ediyorsa daha ne isterimki........

benim kaynanam damatlarına karşı bir iyi, bir iyi anlatamam. benim ise 8 yıldır emdiğim sütü burnumdan getirmişti takiiiii 4 ay öncesine kadar şimdi iyi ağzını açmıyo ama sonuçta bir yüz göz olmuşluk var arada artık. şimdi diyeceksiniz ki damatlarına iyi de sana niye kötü? çünki kızları damatlarının elinde aklınca damatlarına ne kadar iyi davranırsa damatları da kızlarını o kadar hoş tutacak. pekiiiiii benim günahım neydi? ben herşeyimi ailemi arkamda bırakıp sizin kapınıza geliyorum ben de bir ananın kız değilmiyim? benim günahım sadece senin oğlunu sevmek, hayatımı onunla ve sizinle paylaşmaktı ama bunu cok geç anladılar, yazık oldu şimdi daha iyi ilişkiler içinde olabilirdik. kesinlikle kaynanama karşı bır vicdan azabı hissetmiyorum elimden geleni sonuna kadar yaptım onun için. ama benden de bu kadar maalesef sabır taşı değilim ve çatladım.oh beee rahatladım valla.konuyu açan arkadaş teşekkürler....

"Kaynana kişileriyle mümkün olduğunca mesafeli olunur. Tutulacak ev, onun evinden en az iki şehir uzakta seçilir. Mümkünse yurt dışına taşınmak tercih nedenidir. Ziyaretler bayram ve özel günlerle sınırlı tutulur. Gerekmedikçe telefon görüşmelerinden kaçınılır. "

:))))

canım senın yasadıklarını ben yasıyorum suan ne olcak hlalım bılmem kaynanam benı kıskanıyor y aınanımıyorum zaten konusunu actım burda yanı ben 23yasndayım kendısı 46 oğluna benm gıbı davranısları v.s hıc hosuma gıtmıyor bundan once benı ıstıyen cocuğu sırf annemın kucapında yatıyorum dedıği için bıraktım anne kuzusu bu dedım basıma daha beterı geldı

gerçekten arkadaşlar doğruyu söylemiş büyük büyüklüğünü bilse küçükte küçüklüğünü bilir.her zaman kaynanalar biz yaşlıyız kırılmaın bizim suratımız asıksa siz gülün şakalaşın der.ama hiç düşünmüyolar bu gelinin kalbi var.belkide derdi var.yoook kendileri herşeye kırılır dertleri vardır ama bizim olamazzz..neden kıskançlık yaparlar anlamıyorum kiii.walla bu konuda eşime hayranım.hiç boynumu bükük bırakmamıştır..hep ön planda beni tutar.var ya benim oğlumu bir kız deli gibi sevicek kendinden çok düşünücek o kızı sırtımda taşırımm.bakıyorum o kadar kötü gelinler var ki kaynanasının sesi çıkmıyor.bakıyorum ne iiyi gelinler var kaynanaları yaptıklarını bırakmıyorr.Allah yardım etsin ne diyim kii.

işte bütün mesele bu:)

bende öle bi koca varki sıkıysa kavga çıksın gelin kaynana arasında ama her zmn ben üstünümdür bunu bilirim

ilk saygı gelinden gelmelidir ki karşılığını görsün.çünkü herşey karşılıklıdır.anneler oğlunu çok sever herkes düşkündür evladına üstüne titremesi çok doğal.bunu abartıp benden kıskanıyor gibi düşünmeyin.hiç bir anne karısından kıskanmaz oğlunu böyle bi saçmalık yoktur.herşeyden önce kaynananız da bir anne ve oğlundan gördüğü saygıyı sizden de bekliyor.o bunun en doğal hakkı.sonuçta siz de kaynana olacaksınız.en ufacık şeyleri de büyütmeyin.insan önce kendine sormalıdır acaba ben mi kocamı kaynanamdan kıskanıyorm.bunun cevabı kesinlikle hayırsa.sonra suçu karşıda aryın.ve en önemlisi de empati yapın.o sonuçta bir anne.ufak şeyleri görmezden gelin.nasıl öz anneniz sizi ne kadar kızdırsada görmezlikten geliyorsanız ona da öyle davranmaya çalışın.o sizi evladı olarak görünce öyle şeyler yapması çok doğal.anneniz size çookk mükemmel mi davranıyo ki ondan çok daha mükemmel olmasını bekliyorsunuz.sonuç ta o da bir anne(kaynana değilim20 yaşında nişan olmak üzereyim yanlış anlamayın arkadaşlar)

inanın yalan söylemiyorum çok severdim eşimin ailesini annesini filan hep giderdim.. ta ki bazı şeyler olana kadarr..gerçekten iyi kaynanalar var ..yani şimdii bencil kaynanalar çok fena oluyorr..bu arada benim eşimde beni hep üstün tutar çünkü bilir beni..annesini de bilir ama benim hayatta yalan söylemeyeceğimi de bilir..ben üzerime düşeni yaptım ama karşılık alamayınca bende yaptıklarını yaptım bu kadar basitt..sadece üzülüyorum o kadar saf duygular besledimm..hiç düşünemedim böyle olacağınıı..ayrıca oğlunu kıskananlar varr...yok sabahtan akşama kadar seni arıyorr..vss laf çarpmalar benim suçum ne yanii..kendilerii oğullarını soğutuyolar sonraa suçç bizdee anlamadım gittii

Son düzenleme:
Arkadaşların dediği gibi herkes haddini bilecek. Benim kayınvalidem çok yaşlı kış dönemi bizde kalmasını istedik ve evimize getirdik. Kayınvalidem yüzünden eltimle görümcem kavga edince kadıncağız bana söz gelicek huzurum kaçıcak diye o hasta halinde evine döndü ve bütün ısrarlarımıza rağmen gelmedi. Bende akşamları çoğunlukla yemeğini gönderiyorum, çamaşırını getirip yıkıyorum elimden ancak bu kadarı geliyor çünkü. O yaşlı kadının kendi rahatını hiçe sayıp bizi üzmemek adına böyle davranması bizi üzsede aslında bütün k.validelerin kötü olmadığını gösterdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…