Kaynanalar ve Çocuklarımız

isim konusu bizdede vukuu bulmuştu ama ben ahyır dedim biz ne istersek o olacak bensevmiyorum büyüklerin adı kondumu dedim

onların orda herkes torununa kendi adını koyuyor bunlarda öyle olacak sandı..ama yok..bunda şimdi ağızlarını açmadılar daha

ay kızlar okurken benim içim şişti yav..of ALLAHIM sabırlar versin sizlere inş..
ben kayınvalidemlerin ayaklarını öpsem haklarını ödeyemem heralde..dügünde dogumda herşeyi dört dörtlük yaptılar..hamile kaldım yeni ev aldılar..şuan yapılıyor..biz yine kendi evimizdeyiz.2.evi aldılar..eşim 2 erkekler..kayınvalidem dedi ki yeni eve siz geçin kızım dedi..kızımızın odasını aldılar..kıyafetler vs.hariç..dogumu karşılaıcaklarını söylediler..geldi 3 hafta üst üste evimi temizledi..ki kendisi çalışıyo bi hafta sonu var..her geldiginde eli kolu dolu gelir..etinden ekmegine kadar..ben de kendi annemden ayırmam..kendi anneme diyemediklerimi anlatamadıklarımı onla paylaşırım..tabiki karsılıklı..sizin gibi olsalardı elbetteki bend eöyle olamazdım...eşime hep derim ki senin hayattaki en büyük şansın ailen..maddi manevi hep yanımızdalar şükür..kayınpederim hele bikere ismimle hitap etmedi..3 yıllık evliyiz kızım der hep..ailelerin tutumu okadar önemli ki kızlar..eşimle aramıza yansıyor tabi budurum..elhamdülillah gayet iyiyiz..ufak tefek şeyler olmuyor degil tabi..aaah aah RABBİM sizlere peygamber sabrı versin inş..

ay kıslar daha hamile deilim ama kaynanamın başıma neler getirecegini az çok biliyorum:)
daha yeni evli sayılırım..7 aylık evliyim..evliligimin ilk haftası hemen bebek yap dediii..bende istemiyorum dedim inadına..hergün insan bıkmadan usanmadan söylermi söylüyor benimki..herkeisn yanında" bizim gelin tembel bebek yapmıyo" diyip duruyor...bana sen dogur ben bakarımmmm diyoo..o bakacaksa ben niye dogurayım ya...eminim bebek yapsam bizden çıkmıycakk..daha bebek yokken bizde kalmak için can atıyoo..evlerimizin arasındada 10 dk lık yürüme mesafesi var..birsürüde torunu var hani hiç torunu olmasa böle çocuk sevdasını anlıycam ama yok 5 tane torunu var.torunlarını cumadan alır pzar akşamı evleirne gönderir.ben kıskanç biriyim vee bi düzenim var başka evde kalamıyorumm ve çocugumda olsa bırakmam kalmasını..bebegi bırakmıycagım için o gelir bizim eve yerleşir.çok karışacak eminim bebegim olsa..bilmiyorum ozaman ya allah bana sabır verir yada kadının kalbini kırarımdaha ortada bşy yok ama ben şimdiden korkuyorum:)

Son düzenleme:

maşallah Allah nazardan saklasın, herkese anlatma heryerde söyleme bukadar nazar değer Allah muhafaza. senin adına çok sevindim, Allah o günleri gösterirse benim gelinimde böyle söyleyecek benim için inş...

benim bi öncekı hamılelığımde bebekte sorun olduğu ıcın sonlandırılmıştı..kurtajdan 40-50 gun sonra gorumcem kayınvalıdemde bebek mevludu yapıyor..kayınvalıdem benı akrabalarının coğuyla ılkkez omevlutte tanıstırıyor..daha ısmımı bıle soylemeden bu gelınım onunda 4 aylık bebeği öldü karnında yoksa onlarında cocukları oluyor dıyor benım ıcın..korkuyor oğlunun cocuğu olmuyor dıyecekler dıye oysa daha evlenelı 1yılbıle olmamış ve dusunmuyor nekadar uzulurum dıye dha 2 ay bıle olmamış bebeğimi kaybedeli...

sonra gelınler kayınvalıdeyi sevmez dıye kızıyorlar..hep etrafa göstermelık onların sevgılerı yalandan oğullarını kandırabılıyorlar sadece ben gelınımı cok sevıyorum o benım kızım gelınım değil dıye...oğullarını baska bı kadınla paylasmak nıye bukadar zor gelıyor anlamıyorum..mutlu olmaları gerekmıyormu oğlu bırını bukadar cok sevıyor mutlular dıye..nasıl bızle kendılerını bırgorup rekabet ediyorlar anlamıyorum ınsanın anne sevgısıyle karısının sevgısı nasıl aynı olabilirki zaten..yada bıkadını sevıyor dıye ınsan annesınden nasıl vazgecebılır mumkunmu bu..ama hep oyle olacağına ınanıyorlar bence..benımde oğlum var ve cok zor sahıp oldum ona ve her anne gıbı okadar cok sevıyorumkı onu anlatamam ama ben onlar gıbı kayınvalıde olacağıma ınanamıyorum..

bizim bir senedir çocuğumuz olmadı..1 senelik evliyiz ..eltimde 3aylık evli ve hemileymiş..

kaynanmın en son yaptığı inci : yenge oluyorsun diye bana nispet yapmasıı..bu kaynanaları yatacak yeri varmıki tabiki bazılarının..

asla ezik durma, ezik durdukça ezerler canım. walla benim bebiş kaynananın 2. torunu. ben bağıra bağıra herkese ben polikistiğim diyordum yani çocuk olayı zor oalbilir tedavi görmem gerekebilir... çok açık kaynanamada diyordum...Allahın takdir ettiği birşey için neden ezileyim kii... tedavi görmedende hamile kaldım...3.senemize daha girmeden bebeği kucağıma aldım... doğumdan sonrada hala adet görmedim... sanırım benim pko hala devam ediyor, doğum düzeltmedi..

ben 14 haftalık hamileyim. 1 yıllık evliyim.kayınvalideyle aynı apartmandayız dairelerimiz ayrı.yeni evliyken pat diye anahtarla dalardı evime.müsaitmiyim banyodamıyım falan anlamazdı.çıldırtmıştı beni.sürekli ya onlar bizde ya biz onlarda gece1lere kadar.benim ailem ve arkadaşlarım yeni evliyiz diye gelmezlerdi,onlar maşallah hiç başbaşa bırakmıyolardı.bide torun sormazlarmı.......bende onun için başbaşa kalamıyoruzki diye çarptım lafı en sonunda.en güzel günlerimi mahvettiler.sabahlara kadar ağlıyodum.eşimde sen benim ailemi görmek istemiyosun diye beni suçluyodu hep kavga ediyoduk.resmen eşimi benden kıskandılar.anneme onlardan izinsiz gidemezmişim diye yapmadıkları kalmadı.oda yeni evliyken aynı şehirde topu topu 2defa gittim diye.daha çok şeyler var......en sonunda boşanalım diye çektim resti çok bunalmıştım.eşim beni sevdiği için çok üzüldü hatta sinirden kırıp dökmüş ortalığı ve bayılmış.hemen hastaneye götürmüşler.kayınvalidem oğlunun bu haline dayanamadı tabi.şimdi eskisi gibi yapamıyo.bizde eşimle çoooook mutluyuz.

ama gene kaynanam arada su koyveriyo.........

kendi evimde bile rahat yok az önce yavrumu emziriyorum telefon çaldı bakmadım peşinden bir daha ısrarla ya biraz anlayış belki uyuyorumdur işim vardır. emzirirken bıraktırmak zorunda kaldım yavruma.
açtım napıyosun? elinin körünü yapıyorum bu muydu yani yavrumun rahatını bozdurmanın sebebi kayınpederim iş yerinden kaynanam evinden günde 3-4 kere arıyorlar. şunu verdin mi? bunu yaptın mı? aman ha gece emzirmeyi bırakma ben annesiyim dadısı değilim ki sorumluluklarımı gayet iyi biliyorum.
birde her sabah aradığında kahvaltını yaptın mı? ihmal etme şunu ye bunu ye sütün olmaz sonra. yavrum emmeyi bıraktığında eminim ki kimsenin umrunda olmam

aynı dert bende de var .benim sürekli kusma ve bulantılarım var her aradığında gene mi yatıyosun,hep yatcan mı,kalk aşağı in,iyisin yok bişeyin,yatanlar nazdan yatıyo.......çıldırtıyo bazen açmıyorum telefonu onu no.sunu görünce

ayyyyyy yaa insanlar neden bukdr anlayışssız oluyorlar..kaynanalar hiç bizaman gelinlerini kızı gibi görmezler..
kaynanamın kızı evli iki çocugu var hergün ya görümcem annesinde yadaa annesi kendisinde..damatları iç güveysi gibi bşyy..ona hiç laf sölemez ama ben ik haftada bi giderimmm aramız 1 saat çünküüü 1 gece kalırım yol uzak diye...gecen hafta iki gece kaldım eşimi aradıı hanım köylüü olmuşsun bakıyorumda dedii..ay şaka ile sölemiş güya ama ben sinir oldumm..allah sana sabır versin cnm aynı apartman çok zor olmalıı..ben haftada 2 kez görmeye tahammül edemiyorum..kaynınvalidemin gözle görülür bi zararı yok ama imalı igneli lafları yetiyor beni çileden çıkarmayabenim kaynana daha 1 haftalık evliyken torun istiyom dedi ya öle bakakaldım..nefret ettim çocuk düşünmüyomusunuz lafından..evlendikten sonra biras kilo aldım azcık göbegim çıktı herkes hamilemisin diyooo saklama diyo..sanki niye saklıycam hamile olsam..allah akıl versin boş bogaz insanlara:)

bu arada gecen kaynanam bana diyoki misafirlerde var yapmışken normal dogum hyapacaksın yoksa 40 gün sana bakan biri olması lasımmm negerek diyor..bu denilcek lafmı ya daha ortada bebek yokken..sankii kendisine gel bana bak diyorummm çok şükür annemde gelir kardeşimde..en başta kocam varyaaaa..
ama kensidi eşimi sezeryanla dogurmuşş onu söylemiyooo...gelmişşş daha olmadan akıllar veriyo ya çıldırasım gelio..bende garip gelinnn hele ozaman olsun anne allah büüyktür diyip geçiştiriyorum..ama içimden saçlarını elime dolayasım gelio valla:)

banada çocuk yapma konusunda sevimsiz espirilerde az bulunmadı.sanki çok fırsat veriyomuş gibi.nerdeyse gece ortamızda yatıcaktı.şimdide bulantılardan dolayı yemek yiyememe taktı.iyiki bi hamile kaldın yamuldun biz böyle yapmadık falan diyo yaabigün özellikle yanında zorla yiyip üstüne kusucam.nasıl fikir

benimki daha ben hamile değildim.onların akrabasının gelinine bebek görmeye gittik.kızcağız dediki,

ilk doğumumda kolay oldu bişi anlamadım.ama ikincide çok sancım oldu öldüm öldüm dirildim.hastaneyi ayağı kaldırdım.dedi

bizimkide demezmi ,

o bağıranlar şımarıklıktan bağırıyo ben hiç bağırmadım,kızımada öyle tembihledim oda bağırmadı biz öyle terbiye aldık dedi.

zavallı kız nasıl bozuldu.

bende dayanamadım,

senin canın adam akılı yansında görürüm dedim.insan can acısıyla gözü hiç bişeyi görmez dedim.

ahhh bu kaynanlar ahh bı kazan ıcat etselerde ıcıne bassak hepsını benımkıde dogumu hıc yazmım ama sozde benı kızı gıbı sever yallllannnnnnnnnnnnnn ıkı gun once arkadasa gıttım neler duydum neler demıs arkamdan uyuz oldum eve geldım agladım esımde evdeydı uyuyordu uyandı herseyı soyledım tabı bırazda uyuzluk olsun dıye agladım.Hatuna batıyor benım alısverısım pazarda bı sal begendım aldım arkadasa demıskı yıne bısey alıyor her hafta pazara cıkıyor kıyafetler alıyor gorende harbıden her hafta kendıme bısey alıyorum sanar aldıgımda pazardan sebze batıyor kadına benden bısey olmazmıs bende saydım esıme yeter dedım aldıgım batıyor senın anana kızına gelınce uctane montu var aa bı kactane daha al sen gencsın gıyersın dıyor ben bısey alınca batıyor gecen mont alıcma dedım ustundekını napıcan yenı dedı dedım bedden olarak buyuk dogumdan sonra almısdım temzıe alıcam bıtanede o zman onuda bana ver ben gıyerım demezmı gulcekdım kuculde cebıme gır dıye dedım bedenı 42 sen sıgmazsın dogru dedı allahım dısarı cıkıcam agdaya dedım kıza bak ısım var dısarda bızde gelllım deıdm arkadslar ıle bulusucaz kımse cocuk getırmıyor sustu halbukı agdaya gıdıyordum 1 ay çanakkaleye gıttım gezmeye o bıle battı ıcı ıcını kemırdı hatunun oglunun parası gıttı dıye deım bende esıme senın paraların gıdıdıyor dıye ananın ıcı erıyor kıme ne dedı bıde annesıne bayagdır gıtmıyor o ıcıne dert olmus hatunun karı koylu olmus demedıgı kalmısdı ohhhh canıma degsın kaynanaaa oglunu vermıcem sannnaaa

şimdide kafayı benim doğumuma taktı illede normal doğur illede normal doğur.bende doktor ne derse öyle olucak dedim.benimki sapasağlam kendi evini görümceme temizletiyo eve temizlikçiler çağırıyo.eskiden eltiyle ben yapardık şimdi çektik kendimizi.3aydır kötüyüm kalkamıyorum yataktan bir işimin tutmadı ucundan.doğumda da yapmaz.kalk yap yatma der.

valla hatun baktırıyo kendine hiç bir yere özel arabasız gitmez.hergün biyerde.haftasonları evde yemek pişirmez dışarda yer.evini ona buna temizletir.hersene 15gün tatilini yapar.ama biz biyere gidicez desek hemen peşimize takılıyo yıldım valla.allahın sonradan görmesi.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…