walla bizimki ağlardı, way ağzına tüküreyim çocuk derdi kızarak demezdi ama bende gıcık olurdum. poklu derdi, kusmuklu derdi... ne çektim ne... konuşmayayım diyorum ama gelde konuşma insanı günaha sokuyorlar... bende kaç defa gülerek uyardım benim oğlumun isim sahipleri var bak öyle deme dedim nafile, sabret kardeşim başka çare yok daha çokmu kalacak sende? gördü sahibi olmak bir başka ve bunun okumayla hiç alakası yok, insanın kendini yetiştirmesiyle alakalı, içten gelmeyle alakalı....
Bence bu laflarda kotu birsey yok ki bence biraz abartmiyormusunuz.herkezin sevme sekli farklidir.enik dedi diye enik mi oldu.icinden ogle geliyor demwkki Sam seytani cook sevimli bence biraz olumlu olun lutfen
Laf anlamaz böyl kayınvalideler canım
Benim daha bebem yok ama benim kayınvalide doğmamış bebğe don biçiyor
Bugün bebe muhabbeti açıldı hiç heveslenmeyin bebemi size hırpalatmam minicik bebemi şapşup öpemezsiniz dedim ben öyle severim dedi sevemezsin dedim:86::86:
seni çok iyi anlıyorum canım, benim k.peder de aynı sennki gibi. daha çeyizlerimi getirdiğim gün başladı onun sıkıntısı. çeyiz sercez evde bekledi, gitmedi, her temizlediğim yere geçip dolapları filan açıp bakıyordu. sonra alışverişe gitmeden de aldı eşimle beni karşısına; siz evleniyosunuz diye bizden çıktığınızı mmı sanıyosunuz, siz yine benim kontrolümdesinz filan gibi konuştu. ama allaha çok şükü ayrı şehirlerdeyiz ama yine de sıkıntıları yine beni buluyo. eşim göreve gitti, ben de annemi çağırdım yanıma, telefonda konuşurken annem yanımda filan diyorum, ne selam ne bişe, ama allah görüyo!valla benim k.valideden ziyade k. pederden yana derdim var.biz evlendikten 1 hafta sonra beni aldı karşısına burası benim evim, benim kurallarıma uyacaksın babanın evini unut dedi.biz altlı üstlü oturuyoruz bu arada. masraf olmasın diye yemeklerde de beraberdik. k. peder öyle istedi çünkü eşime çok anlatmaya çalıştım en azından mutfak ayrı olsun dedim ama dinlemedi. en büyük problem benim aileme gitmem ya da onların bize gelmesiydi. evlendiğim için artık ailemle çok az ve sadece eşim yanımdayken görüşmeliymişim. 6,5 aylık hamileyken yine annemlere gideceğim için bağırmaya başladı bana. eğer o eve gidersen bir daha bu eve giremezsin dedi. eşime de sende bu kadınla gidersen sen de oğlum değilsin defol git dedi. o ana kadar ses çıkarmadım ama sonra babama laf söylemeye başladı. senin o utanmaz baban ne işin var senin bu evde demiyor mu dedi. benim babama mı utanmaz diyorsun dedim kaç paralık lan senin baban dedi.ağlamaya başladım ve evi terkettim. babamın evine gittim. boşanıcam dedim. beni çocuğunu istiyorsan buradan taşınacağız dedim. dedim de dedim. ne oldu hiç bir şey yine aynı evdeyiz yine altlı üstlüyüz. sadece mutfakları ayırabildik bu şartla döndüm eve. fenalaşınca bebek tehlikeye girdi .3 gün hastanede yattım o zaman korktu galiba geldi benden özür diledi napayım mecburen barıştım eşim hep aynı şeyleri söylüyor onun huyu bu, şeker hastası, sinirli oluyor. yaşlı duyma .görme. hep aynı şeyler. ben göremem madem allah görsün diyorum allah yardım etsin
valla benim k.valideden ziyade k. pederden yana derdim var.biz evlendikten 1 hafta sonra beni aldı karşısına burası benim evim, benim kurallarıma uyacaksın babanın evini unut dedi.biz altlı üstlü oturuyoruz bu arada. masraf olmasın diye yemeklerde de beraberdik. k. peder öyle istedi çünkü eşime çok anlatmaya çalıştım en azından mutfak ayrı olsun dedim ama dinlemedi. en büyük problem benim aileme gitmem ya da onların bize gelmesiydi. evlendiğim için artık ailemle çok az ve sadece eşim yanımdayken görüşmeliymişim. 6,5 aylık hamileyken yine annemlere gideceğim için bağırmaya başladı bana. eğer o eve gidersen bir daha bu eve giremezsin dedi. eşime de sende bu kadınla gidersen sen de oğlum değilsin defol git dedi. o ana kadar ses çıkarmadım ama sonra babama laf söylemeye başladı. senin o utanmaz baban ne işin var senin bu evde demiyor mu dedi. benim babama mı utanmaz diyorsun dedim kaç paralık lan senin baban dedi.ağlamaya başladım ve evi terkettim. babamın evine gittim. boşanıcam dedim. beni çocuğunu istiyorsan buradan taşınacağız dedim. dedim de dedim. ne oldu hiç bir şey yine aynı evdeyiz yine altlı üstlüyüz. sadece mutfakları ayırabildik bu şartla döndüm eve. fenalaşınca bebek tehlikeye girdi .3 gün hastanede yattım o zaman korktu galiba geldi benden özür diledi napayım mecburen barıştım eşim hep aynı şeyleri söylüyor onun huyu bu, şeker hastası, sinirli oluyor. yaşlı duyma .görme. hep aynı şeyler. ben göremem madem allah görsün diyorum allah yardım etsin
seni çok iyi anlıyorum canım, benim k.peder de aynı sennki gibi. daha çeyizlerimi getirdiğim gün başladı onun sıkıntısı. çeyiz sercez evde bekledi, gitmedi, her temizlediğim yere geçip dolapları filan açıp bakıyordu. sonra alışverişe gitmeden de aldı eşimle beni karşısına; siz evleniyosunuz diye bizden çıktığınızı mmı sanıyosunuz, siz yine benim kontrolümdesinz filan gibi konuştu. ama allaha çok şükü ayrı şehirlerdeyiz ama yine de sıkıntıları yine beni buluyo. eşim göreve gitti, ben de annemi çağırdım yanıma, telefonda konuşurken annem yanımda filan diyorum, ne selam ne bişe, ama allah görüyo!
insanlar yaşlandıkça daha da olgunlaşıp başak gibi eğilcekleri yerde, boş teneke gibi sesler çıkarıyolar. ama ne yaparlarsa kendilerine yaparlar... bende onları hayatım boyunca bu şekilde anıcam, insan olan, insan gibi hatırlanır, olmayan da bu şekilde.... yüce rabbim hepimize sabırlar versin
canım işin çok zor gerçekten de seni çok iyi anlıyorum ama iş eşlerde bitiyo her zaman sanki biz ailerinden uzaklaştırıyoruz şunu anladım ki her kayınwalide oğlunu kıskanıyo paylaşamıyo bilmiyorum benimde oğlum war ama boyle bi insan olmayacağıma söz werdim kendi kendime bende çok çektim kaynanamdan we hala çekiyorum....bazen vicdan azabı çekiyorum taşınmak istediğimde benim de oğlum var ya, acaba oğlumun eşi de böyle sevmeyecek mi bizi. oğlum üzülecek mi eşiyle bizim aramızda mı kalacak.ama onlar böyle olmasalar ben deli miyim ev varken kiraya çıkmak isteyeyim ya da dünya borçla krediyle ev almak isteyeyim. olmuyor. 2 gün iyi gidiyor sonra öyle birşey oluyor ki nefret ediyorum. oğlum anneanne dedi önce babaanne demedi bir süre. ki annemleri yaklaşık 10 gün de bir görür. onları hergün. ne sorunlar çıktı bu yüzden neden babaanne demiyormuş o zaman k. valide anne dedirtmeye başladı kendisine. oğlum tam 2 ay ona da anne dedi, öğrettiler çünkü benim yanımda bile yapıyorlardı. hadi annene gel diyor (kendisine çağırıp) çok ağladım çok kavga ettim eşimle almanyadaki kaynım gelmişti izne o kızdı annesine allah razı olsun sen babaannesin. sen dedikçe öğrenecek onun annesi var yapma böyle dedi. çok şükür onlar dönene kadar öğrettiler. sonra ben kocamın üstüne gittim. bak kardeşin geldi ve sorunu halletti sen ne işe yarıyorsun burada dedim. off ya. sonu yok bu işin
canım işin çok zor gerçekten de seni çok iyi anlıyorum ama iş eşlerde bitiyo her zaman sanki biz ailerinden uzaklaştırıyoruz şunu anladım ki her kayınwalide oğlunu kıskanıyo paylaşamıyo bilmiyorum benimde oğlum war ama boyle bi insan olmayacağıma söz werdim kendi kendime bende çok çektim kaynanamdan we hala çekiyorum....
ewlendikten sonra deişiyor kaynanalar evlenipte aynı ewde oturana kadar çok iyidi sonra deişmeye başladı yemeğini yapardım,tuwaleti yyıkardım,bulaşık desen hergün yıkıyordum çamaşır vs.geceleri uyumazdı 4 5 yatardı e bizde yeni ewliyiz rahat edemezdik zaten kndisi çok pisti bugun kendi annemgilde kaldık sbah ewe döndüğümüzde ewin halini görseniz köpekdurmaz mutak batık durumda kaynanamın pis iç çamaşırları biyerde ewde adımatacak yer yok hpsini topladım pis kiloduna kadar ağlaya ağlaya eşim yapma dedi ben daralırım ouramam boyle pis ewde dedim annesini aradı eşim bu ewin hali ne diye kızdı kaynanam ağladı ne warmış ddi suç bastırdı yani olan biz oldu ....bi keresinde yatak odasına daldı müsait deildim kapı çalar bi insan hatırladıkça kötü oluyorum...daha bunun gibi neler neler... en sonunda tartışıtk ben patladım artık onuda anlatıyım. eşim işe sehir dışına gitti bende 7 ay görevi wardı bırak işi gl dedim ben yalnız kalamıyrum dedim bnde ogun kendi annemlerde kalıyorum eşimde gece oraya geldi sabah onlara gitiğizde surat bi karış oğluna h geldin bana bişy yok ağladım balkonda sonra way ben seni merak eim niye erken glmdim baban seni bekliyo deminden beri bende patladım kıskanıyon sen bizi ddim sonrası ewi ayırdıkkkk.....
gülaybursa canım erkeklere laf anlatmak daha zordur.helede cahil medeniyetsiz ise çok çok zor.benim kayınvalidem var kayınpederim vefat etmiş ama eltilerimin demesine ve eşimin anlatmasına göre o çok iyibiriymiş.çok anlayışlıymış.ben evliliğimin birinci yılı çok ağladım sızladım üzüldüm ama sonra dedim sen niye içine atıp üzülüyosun ver cevabını şakır şakır kim üzülürse üzülsün kim kırılırsa kırılsın.ve öylede yaptım artık yapsada şakkk veriyorum cevabı daha gıkı çıkmıyo.
geçici olarak kalcaktık uzman cwş tu görve gidnce alcaktı yanına ama dayanamadık allahım aynı ewde yaşayanlara yardım etsin çok zor...En güzeli bu zaten, aynı evde yaşanır mı yahu, bir evin 2 hanımı olmaz ki!
oyoy o lafları bebeğime bende severken diyorum insan eniğim sarı kuçum yavru köpekim diyorum bunlar sevgi sözcükleri sonuçda severken söyledikten sonra sorun yok bence.okadarda dert etmeyim herşeyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?