gülaybursa senin kayınpederin terbiyesizin önde gideniymiş.
bana öyle davransa patlardım bir yerde,hatta başta izin vermem oh ne ala evlendim diye annemleri görmeyeceğim ababama küfredecek..babama söylerdim ağzının payını verirdim..bazı şeyler aileden saklanır herşeyi bilseler kaldıramazlar zaten ama o öyle hakaret ederse kimse kusura bakmasın ben çile çekmek için gelmedim dünyaya..hergünüm zehir olacaksa boşanır rahat ederim.kocamla göbeğim bir kesilmedi ya,o bana değer vermiyorsa ailesine karşı korumuyor ezdiriyorsa yolver gitsin derdim.Allah kimsenin başına vermesin uzaktan konuşması kolay diyebilirsiniz ama yok uzağı yakınıyla alakası yok benim yapım bu gerçekten.
bana değer verenlerle beraber oldum ben hep,hele ezmeye kalkacak ağzının payını alır.3 günlük dünyaya mutlu olmaya,çevremdekileri mutlu etmeye geldim ben huzur lazım,çile değil..
şimdi zabıt katipliği sınavına çalışıyorum 3 hafta kaldı. tek umudum burda. kazanırsam ev alacağız söz verdi. artık onun sözüne ne kadar inanılır bilmem ama. bana diyip duruyordu ki özel sektörde çalışıyorum garantim yok ev alamam. kiraya çıkmak da aptallık. böyle diye diye geçti 2 sene. sanki ev alanlar kşirada oturanlar hepsi memur. gıcık ya. dediğin doğru resmen birbirinden soğuyorsun sevgi mevgi yok. kalmıyor. bir de okuyorum burda ben cevap veriyorum diyorlar. anlamadım nasıl olduğunu ben birşey desem var ya olacakları düşünmek bile istemiyorum. şu anda tek isteğim buradan taşınmak. onlardan uzağa gitmek. düşünmesi bile çok güzelgülaycım aynen bende haskkımı helal etmiyorum ve nefrety ediyorum hepsinden de hayatımızı eşimi benden soğutarak cehenneme çevirdilert gıcıklar
Burada okuduklarımdan sonra kaynıvalidemle kayınpederime en ufacık laf edemem, Allahtan korkarım. Kayınvalidem doğum yaptığım gün geldi, 40 gün yanımda kaldı. yemeğimden çamaşırıma kadar herşeyimi yaptı. eli hep üzerimdeyddi. kızım üşütme, al bebeği de git sen yatağına yat dinlen, uyu... hep böyle dedi. ama nedense lohusalıktan mıdır nedir kadın iyi dediği bile battı bana. haksızlık etmişim. gözümün içine baktı valla ne yalan söyleyeyim. yapma dedğimi yapmadı, sormadan hiçbişey yapmadı hatta. utandım şimdi kendimden. gerçi ben de hiç saygısızlık etmedim, hakkıımı da yemeyeyim. içten kızdım hep ama sırf ona özel de değildi. annemin bile battığı anlar oldu.
kayınvalidem ve kayıpederimi çok severdim ki hala severim. sadece gebeliğimde yeterince destek olmadılar. benim kırgınlığım ondan. maddi anlamda karı koca beraber çalışarak kimseye muhtaç olmadan geçinip gidiyoruz ama hamilelikte ve doğuma hiç beklemediğimiz harcamalar yapmak zorunda kaldık. kıyıda köşede kötü gün parası olarak tuttuğum neyim var yok hepsi gitti. annem, ablam hep arkamda bi açığımı kapatmaya çalışırken onlar bi kez olsun korkmayın arkanızda biz varız demediler. hamileliğimde "annem, babam, ablam, eniştem" neyiniz eksik bize bişey söyleyin onu da biz tamamlayalım diye etrafımızda pervane oldular. ama onlar da çıt yoktu. sadece sormaları yeterdi. gönül almak değil mi ya. kızım onların ilk torunu. hem de ailenin ilk kız çocuğu. düşünün ne kadar kıymetli olabileceğini. aldıkları 3 tulum, 5 zıbın bir de mevlütte taktıkları altın. tabi ki herşey maddiyat değil yanlış anlamayın. benim babam da memur emeklisi, kayın pederim ve kayınvalidemde. benim ailem var yok dinlemeyip herşeyiyle yanımda olmaya çalışırlarken onların böyle davranması çok ağırıma gitti. en çok da ağırıma giden doğumdan 1 ay önce güneydoğu turuna çıktılar ama doğum zamanı ev alışverişlerinde bile yüzümüze baktılar.
yine de böyle düşündüğüm için allah affetsin diyorum, ama allahın bildiğini kuldan da saklayamıyorum. kırıldım işte.
1aylık olacak kızım yarın ama bu bır ayda cok sınır oldugum seyler yasadım.evımız sobalı oldugu ıcın havalar duzelene kadar asagı ındık kaynanamlara aynı apartmandayız zaten,hala lohusayım kı lohusalıgımı da anlayamadım.kaynanamın annesı de onlar da kalıyor.o da hastalık hastası.ben yorgunum dıyorum kadın on dk ıcınde ay tansıyonum cıktı ay cok kotuyum fılan dıyor anlamıyorum
cocugu doktora goturduk ucuncu gun geldık.bır gun sonra kaynanamla annesı dısarı cıkacaktı maas cekmeye.kaynanam komsuyu cagırdı yanımda kalsın dıye.lohusa kadın yalnız bırakılmaz 40ına kadar.annesı de tutturmus daha 10 gunluk lohusa olmama ragmen "onun lohusalıgımı kaldı daha dun doktor ıcın dısarı cıktı bısı mı oldu,bırak otursun evde"
arkadaslarım bebek tebrıgıne geldı,9kılom gıtmıstı dogumdan bu yana,kaynanamın annesı de arkadaslarımın yanına gelıp "bu hayatta kılo veremez artık,o gobegı de kalır" dedı Hay Allahım sabırr
Gorumcemler geldı bu hafta,kızını cok ıyı yetıstırdı,tek basınabuyuttugu ıcın annesını dınlıyor.kaynana annesı gene bombasını patlattı "senınkının boyle olmasını bekleme"
Aksam kaynanam ben esım oturuyoruz.cocugu orttum soylendı ortme cocugu sıcak dıye.cay faslı bıttı,zederdı ortsene o cocugu usucek dedı.ben de anne ben senı anlamıyorum artık daha demın ortme sıcak dıyordun dedım kızdı bı de ustune hangımız lohusa anlamadım
sutum az oldugu ıcın bazen sagıyorum bazen verıyorum,kaynanamın annesı sagdıgım odaya gelıp dua okuyor ya da tesbıh cekıyor,gecerken mutlaka bı laf edıyor "südün yok senin südün" o kadar sut mu olur" dedı gecen gun.ben de anane yeter artık sutun yok gobegın kalır ıyı valla annelıgımden soguttunuz benı dedım.ıkı gun tansıyonum var deyıp yattı.
bende bır degıl ıkı kaynana var poff.koye gıtsın dıye dort gozler beklıyorum.
bebek mıkırdanınca odasına gıdıp bakıyorum,kusar memesı duser dıye.ara ara gıdıp bakıyorum.evdekı herkes gıtme her agladıgında dıyor .gecen aksam kızım aglıyor mıkır mıkır.ben de kalkmıyorum. kayınpederım kızım beren aglıyor gıtsene bakasın.dıyor.
öncelikle rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.dilerim ona bakmak nasip olmasn.daha hayırlı bir insan baksın inşallah.şartmı onun bakması.merhaba bende 4,5 aylık hamileyim bizim problemimiz evlenmeden başladı beni hiç istemediler hep evliliğimize karşı çıktılar kaynatam bana bekaretimi soracak kadar saydısızdı beni istememeleride mezhep farkı sonra zor güç evlendik eşimle 2 yıllık evliyiz benim hamile kalmamı çok istiyolardı süreklide dile getiriyorlardı hamile kaldım 2 aylıkken ailelere söyleme kararı aldık benim ailem sevinçten bayılacaktı nerdeyse kaynanamlara inme indi resmen şok oldular tebrik bile etmediler ben çalışıyorum onlarda çalıştığım şirketin lojmanında kalıyorlar ama bana bi kere arayıpta canın bişey istiyormu gönderiyim demedi nede arayıp sorarlar allaha havale ediyorum daha şimdiden benimle pazarlık ediyo ben çalıştığım için kaynanam bakacak bebeğime siz sanal anne babasınız o bizim bebeğimiz olacak diyoo ben onu mal ederim diyo uyur durur diyoo çıldırıyorum tabiki bebeğe ucuz bişeyler almayın diyoo
markalı bi bebeka rabası alın havam bozulmasın diyo öyle şunu alıyım felan yok allahım görüyoo ne deyim ki kaynanamın kendi kaynanası elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyomuş biz eşimle oraya gittiğimizdede ne kadar işi varsa bana yaptırmaya çalıışıyoo allahım onlara fırsat vermesin başka bişey demiyorum sizin yaşadıklarınızın fazlasını yaşayacağım bundan eminim artık
merhaba bende 4,5 aylık hamileyim bizim problemimiz evlenmeden başladı beni hiç istemediler hep evliliğimize karşı çıktılar kaynatam bana bekaretimi soracak kadar saydısızdı beni istememeleride mezhep farkı sonra zor güç evlendik eşimle 2 yıllık evliyiz benim hamile kalmamı çok istiyolardı süreklide dile getiriyorlardı hamile kaldım 2 aylıkken ailelere söyleme kararı aldık benim ailem sevinçten bayılacaktı nerdeyse kaynanamlara inme indi resmen şok oldular tebrik bile etmediler ben çalışıyorum onlarda çalıştığım şirketin lojmanında kalıyorlar ama bana bi kere arayıpta canın bişey istiyormu gönderiyim demedi nede arayıp sorarlar allaha havale ediyorum daha şimdiden benimle pazarlık ediyo ben çalıştığım için kaynanam bakacak bebeğime siz sanal anne babasınız o bizim bebeğimiz olacak diyoo ben onu mal ederim diyo uyur durur diyoo çıldırıyorum tabiki bebeğe ucuz bişeyler almayın diyoo
markalı bi bebeka rabası alın havam bozulmasın diyo öyle şunu alıyım felan yok allahım görüyoo ne deyim ki kaynanamın kendi kaynanası elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyomuş biz eşimle oraya gittiğimizdede ne kadar işi varsa bana yaptırmaya çalıışıyoo allahım onlara fırsat vermesin başka bişey demiyorum sizin yaşadıklarınızın fazlasını yaşayacağım bundan eminim artık
biz eşimle hamile kalmadan önce oğlumuzun ismini koymuştuk.kimseyi dinlemedik bizim istediğmiz ismi koyduk oğluma tabi benim eşime baskı yapmamla oldu.geçen bi akşam diyo kaynana eşime;bak belki yaşamam ölürüm kızın olursa adını benim adımı koyacaksın.ayy ben nasıl sinir oldum.dedim şimdiden onu konuşmak saçma.eşime dedim sonra ben kimsenin adını koymak istemiyorum.ne olacak diyo seninde annenin adı hayır istemiyorum dedim.
maddi sıkıntıda değilseniz eğer işten ayrılın yada ücretsiz izin alın uzun bir müddet ne kadar hakkınız varsa, ben olsam büyük konuşmayayım böyle bir kaynanaya hayatta baktırmazdım çocuğumu, azıcık az yerim az giyinirim ama çocuğuma kendim bakarım... Bence çocuğuna kendin bak...
Haaa bu arada annemlerle kaynanamlar aynı şehirdeyiz fakat sadece düğünde görüştüler babam temiz kalplidir bağda ne yetiştiriyosa onlarada gönderir ama bi kere gel çay içelim demezler bende ne bayramda nede başka bişeyde görüştürmüyorum babannem öldü ona bile gelmediler daha ne deyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?