Kaynanalar ve Çocuklarımız

Burada okuduklarımdan sonra kaynıvalidemle kayınpederime en ufacık laf edemem, Allahtan korkarım. Kayınvalidem doğum yaptığım gün geldi, 40 gün yanımda kaldı. yemeğimden çamaşırıma kadar herşeyimi yaptı. eli hep üzerimdeyddi. kızım üşütme, al bebeği de git sen yatağına yat dinlen, uyu... hep böyle dedi. ama nedense lohusalıktan mıdır nedir kadın iyi dediği bile battı bana. haksızlık etmişim. gözümün içine baktı valla ne yalan söyleyeyim. yapma dedğimi yapmadı, sormadan hiçbişey yapmadı hatta. utandım şimdi kendimden. gerçi ben de hiç saygısızlık etmedim, hakkıımı da yemeyeyim. içten kızdım hep ama sırf ona özel de değildi. annemin bile battığı anlar oldu.
kayınvalidem ve kayıpederimi çok severdim ki hala severim. sadece gebeliğimde yeterince destek olmadılar. benim kırgınlığım ondan. maddi anlamda karı koca beraber çalışarak kimseye muhtaç olmadan geçinip gidiyoruz ama hamilelikte ve doğuma hiç beklemediğimiz harcamalar yapmak zorunda kaldık. kıyıda köşede kötü gün parası olarak tuttuğum neyim var yok hepsi gitti. annem, ablam hep arkamda bi açığımı kapatmaya çalışırken onlar bi kez olsun korkmayın arkanızda biz varız demediler. hamileliğimde "annem, babam, ablam, eniştem" neyiniz eksik bize bişey söyleyin onu da biz tamamlayalım diye etrafımızda pervane oldular. ama onlar da çıt yoktu. sadece sormaları yeterdi. gönül almak değil mi ya. kızım onların ilk torunu. hem de ailenin ilk kız çocuğu. düşünün ne kadar kıymetli olabileceğini. aldıkları 3 tulum, 5 zıbın bir de mevlütte taktıkları altın. tabi ki herşey maddiyat değil yanlış anlamayın. benim babam da memur emeklisi, kayın pederim ve kayınvalidemde. benim ailem var yok dinlemeyip herşeyiyle yanımda olmaya çalışırlarken onların böyle davranması çok ağırıma gitti. en çok da ağırıma giden doğumdan 1 ay önce güneydoğu turuna çıktılar ama doğum zamanı ev alışverişlerinde bile yüzümüze baktılar.
yine de böyle düşündüğüm için allah affetsin diyorum, ama allahın bildiğini kuldan da saklayamıyorum. kırıldım işte.

ben o kavgadan sonra terkettim zaten evi.3 hafta kaldım babamlarda. kararım da kesindi boşanacağım dedim. ne yalan söyleyim böyle şeyler yaşanınca kocana da sevgin kalmıyor zaten . ben karar verdim ama kocam babama demiş ki bana 3 ay verin ben babamlarla arayı düzelteyim.ağız tadıyla ayrılayım sonra hastalar birşey olursa dayanamam demiş edirnedeki kaynım aramış babamı aynı şeyleri söylemiş güzellikle taşınsınlar söz ben gelip taşıyacağım evlerini demiş. mecburen döndüm eve yani. babam yuva yıkmak bu kadar kolay değil dedi diye. tabi eve dönünce bitmedi sorunlar bir de böyle birşey yaşanmamış gibi davranmadılar mı sinirimden ben biliyorum ne yaşadığımı. kasılmalarım başladı sonra hastaneye yattım 3 gün 6,5 aylık hami,leydim o zaman korktu özür diledi benden herkes de dedi ki bak kaç yaşında adam senden özür diliyor büyüklük yap. mecburen barıştık aradan geçti 2 sene. taşındık mı hayır aynı evdeyiz. sadece biraz daha iyiyim çünkü mutfağı ayırmayı başardım. ama ben bir kere bile ne k. valdeye ne de k. pedere ağzımı açıp ta birşey demedim sadece kocama bağırdım çağırdım onlara tek yapabildiğim surat asmak. hala daha çok mecbur kalmadan konuşmamç sohbet etmem. gülmem. sevmiyorum onları hakkımı da helal etmiyorum

gülaycım aynen bende haskkımı helal etmiyorum ve nefrety ediyorum hepsinden de hayatımızı eşimi benden soğutarak cehenneme çevirdilert gıcıklar

gülaycım aynen bende haskkımı helal etmiyorum ve nefrety ediyorum hepsinden de hayatımızı eşimi benden soğutarak cehenneme çevirdilert gıcıklar
şimdi zabıt katipliği sınavına çalışıyorum 3 hafta kaldı. tek umudum burda. kazanırsam ev alacağız söz verdi. artık onun sözüne ne kadar inanılır bilmem ama. bana diyip duruyordu ki özel sektörde çalışıyorum garantim yok ev alamam. kiraya çıkmak da aptallık. böyle diye diye geçti 2 sene. sanki ev alanlar kşirada oturanlar hepsi memur. gıcık ya. dediğin doğru resmen birbirinden soğuyorsun sevgi mevgi yok. kalmıyor. bir de okuyorum burda ben cevap veriyorum diyorlar. anlamadım nasıl olduğunu ben birşey desem var ya olacakları düşünmek bile istemiyorum. şu anda tek isteğim buradan taşınmak. onlardan uzağa gitmek. düşünmesi bile çok güzel

herkes kayınvalidesinden çekiyor ben de kayınpederimden.4 aylık bebeğim var.bana diyoki çorbaların suyundan yedirmeye başladınmı.yaw çocuğun çorbası ayrı pişer tuzsuz, baharatsız ama gel de anlat.hem de daha bunlar içi erken dedim.
almış çocuğu bir güzel oturtmuş.diyoruz baba destek ver çocuğa .yoookk yaparmı hiç.diyoki 6 aylıkken yürüyecek bu,oturması lazım dimdik.dedim 6 ayda emeklemeye başlar .ama ona da inat etti.
ben mecburen onlarda kalırsam bi gün geceleri odama geliyo bakıyo bebek iyi uyuyomu diye.sabahta diyoki seni uyandıracaktım gece kalkta emzir diycektim diyo.neymiş bebek 4 saat hiç uyanmamış.kızım da en çok 2 saat uyur oysaki.
altını açarım yanıma gelir bıraksan o değiştirecek.
aaaaaaaaayyyy çıldırtacak bu adam beni.

allah hepsini nasıl biliyorsa öyle yapsın başka da bişey demiyorum kahretsin yaaaaaaaaa

yazılanlarıda okuyorum da bu üç günlük dünyada bize çektirdiklerine bakarmısınız...vefat ettiklerinde nasıl verecekler bunun hesabını bilmiyorum.tek bildiğim şey bu hesabın onlar için çok zor olacağı...biz sustukça tepemize çıkıyorlar.ama Allah büyük...

allah hepinize yardımcı olsun ne diyim arkadaşlar. benim kayınpederimde kaynanamda çok iyi, hatta haddinden fazla iyiler, bazen kendi kendime diyorumki bi insan bu kadar iyi niyetli sabırlı olamaz die, inanmayacaksınız belki ama sanki o gelin, ben kaynana :) tabi haklı oldugum konularda. burda eşlere de çok önemli görevler düşüyo, herşeyden önce eşiyle annesinin arasında çok sağlam bir denge kurmak zorundalar, aksi halde hem arada kalır hem gelin kaynana sorunu bitmez o ailde. çok şükür bnm eşim ne beni ailesine ezdirir, nede kendimi çatır çatır savunmama laf eder. bnim daha çocugum yok, ama yazdıklarınızdan gözüm korktu açıkçası, inşallah çocuk olduktan sonra değişmezler :97:

sen doğumda bana bişey yapmadılar demişsin, bizimkiler düğünde bile yapmadılar. niaşnmış bayrammış gelip gittiler ama nir çeyrek iliştirmediler yakama. bayanlar arasında kına yaptım kayınvalidem para yok dedi memleketten çıkıp gelmedi kınaya... düğünde taktıkları iki tane incecik bilezik takmaya korkarsın kırılacak diye, misafirlere yemek vs hazırlamadılar, doğum içinde 3 ay yanımda kaldı, çocuğa 3-5 oarça birşey getirdiler birde arabasını aldılar... olay para değilde, o yüzünün asıklığı olmasaydı, benim evimi kendi evi gibi sahiplenmeseydi yeterdi... biraz yüzü gülse inanki onun için maddi manevi neler yapardım ama malesef... benm gibi gelini buldular bunuyorlar işte...

Son düzenleme:

valla cnm herkeste var ben ayrı olduğum ve kaynanama sadece pazar günleri gittiğim halde sinirden patlıyorum..
benim çocuk mızmız sürekli arayışlar içinde kendide biliyor bunu ama çocuk her mızmızlandığında 'onun uykusu geldi uyut uyut' diyor..HALBUKİ ÇOCUK 5 DK ÖNCE UYANMIŞ OLUYOR :):):)
buna kızdığımı bilen bir eltim var onunla göz göze geliyoruzz öllee bakıyoruz..
uyutuyorum ört çocuğu üşür üşür diyor ama çocuksıcaktan kızamık çıkarcak yani..
dediğim gibi çocuk mızmız ya bazen kafamyoruluyor dinlenmek istiyorum çocuğu sevmek içinbiri benden alıyor ya bende tmm diyorumn azcık dinleniyim..çocuk az mızmızlanıyorr 'annesini çağırın annesine verin' diyor ((
uyut demediği zamanlardada huysuzlanırken ben sallamadan kendim sakinleştirmeye çalışıyorum o getir beşikte salla diyor açıktan karşı gelmek istemediğim için kapalıdan koymuyorum beşiğe oyalanıyorum falan ama oda kurnaz alıyor benden çocuğu koyuyor beşiğe salla babam salla
çocuk sallanmaya bayılıyor zaten sonra anası yani ben uğraşıyorumm..
yok arkadaş herkes anlamalıki annelere karışılmamalı tmm öneri olur tecrübeli olabilirler ama bu konularda rahat bırakmalılar yaaa..

canım valla hepsı aynı sdanırım,bebegımı yenı emzırıyorum mutlaka ardından kusuyor.emzırdıkten sonra ıcerı gecırıyoruz.kaynanam ve sevıyım bıraz dıyor.anne yenı emzırdım haberın olsun dıyorum.tamam dıyor.40 gunluk cocugu hoppa hoppa hoplatıyor.kızım da emdıgı ne varsa cıkarıyor :)) emzıdıkten sonra takvıye mamasını verıyor kaynanam.ben de dısarı cıkıyorum ya da ıs yapıyorum sonra kucagıma lıyım dıyorum.kaynanam almasaydın keske yenı mamasını ıctı :S

kızımın sacları var.hem de baya toka tutuyor yanı.aksam toka takıyorum.kaynanamın anesı tutturmus toka takma nazar deger,guzel gıydırme nazar deger.ben de "nazarı kımın degdırecegı bellı,dısarı cıkmıyoruz koca gun evdeyız!!" dedım :)

merhaba bende 4,5 aylık hamileyim bizim problemimiz evlenmeden başladı beni hiç istemediler hep evliliğimize karşı çıktılar kaynatam bana bekaretimi soracak kadar saydısızdı beni istememeleride mezhep farkı sonra zor güç evlendik eşimle 2 yıllık evliyiz benim hamile kalmamı çok istiyolardı süreklide dile getiriyorlardı hamile kaldım 2 aylıkken ailelere söyleme kararı aldık benim ailem sevinçten bayılacaktı nerdeyse kaynanamlara inme indi resmen şok oldular tebrik bile etmediler ben çalışıyorum onlarda çalıştığım şirketin lojmanında kalıyorlar ama bana bi kere arayıpta canın bişey istiyormu gönderiyim demedi nede arayıp sorarlar allaha havale ediyorum daha şimdiden benimle pazarlık ediyo ben çalıştığım için kaynanam bakacak bebeğime siz sanal anne babasınız o bizim bebeğimiz olacak diyoo ben onu mal ederim diyo uyur durur diyoo çıldırıyorum tabiki bebeğe ucuz bişeyler almayın diyoo
markalı bi bebeka rabası alın havam bozulmasın diyo öyle şunu alıyım felan yok allahım görüyoo ne deyim ki kaynanamın kendi kaynanası elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyomuş biz eşimle oraya gittiğimizdede ne kadar işi varsa bana yaptırmaya çalıışıyoo allahım onlara fırsat vermesin başka bişey demiyorum sizin yaşadıklarınızın fazlasını yaşayacağım bundan eminim artık

öncelikle rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.dilerim ona bakmak nasip olmasn.daha hayırlı bir insan baksın inşallah.şartmı onun bakması.

biz eşimle hamile kalmadan önce oğlumuzun ismini koymuştuk.kimseyi dinlemedik bizim istediğmiz ismi koyduk oğluma tabi benim eşime baskı yapmamla oldu.geçen bi akşam diyo kaynana eşime;bak belki yaşamam ölürüm kızın olursa adını benim adımı koyacaksın.ayy ben nasıl sinir oldum.dedim şimdiden onu konuşmak saçma.eşime dedim sonra ben kimsenin adını koymak istemiyorum.ne olacak diyo seninde annenin adı hayır istemiyorum dedim.

maddi sıkıntıda değilseniz eğer işten ayrılın yada ücretsiz izin alın uzun bir müddet ne kadar hakkınız varsa, ben olsam büyük konuşmayayım böyle bir kaynanaya hayatta baktırmazdım çocuğumu, azıcık az yerim az giyinirim ama çocuğuma kendim bakarım... bence çocuğuna kendin bak...

nefret ederim böyle büyüklerin ismini koydularmı.. benim ismimi asla koymalarını istemezdim doğrusu çok saçma..

canım zaten bende öyle düşünüyorum
deli oluyorum kadına bebeğimi emanet edemem yani imkansız

Haaa bu arada annemlerle kaynanamlar aynı şehirdeyiz fakat sadece düğünde görüştüler babam temiz kalplidir bağda ne yetiştiriyosa onlarada gönderir ama bi kere gel çay içelim demezler bende ne bayramda nede başka bişeyde görüştürmüyorum babannem öldü ona bile gelmediler daha ne deyim

yuh artık, eşin anasına babasına benzemiyordur inş?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…