Kaynanalar ve Çocuklarımız

kaynanayı ne yapmalı?
kaynar kazana atmalı
yandım gelin dedikçe
altına odun atmalı

greeneyesegs cnm seninki benimkinden fenaymış kısss..beterin beteri var demek..benimki gülerek söyler ama çok güzel lafı sokarrr..bende yavaş yavaş açılıyorum laf sokmaya başladımmm..yaa böleee gelin diyip eşşek muamelesi yapmak istiyor bu kaynanalarr..ama iş kocada bitiyor..ben diyorumm haftada 2 kere keisn gideris gidincede eşim gider diger odada tv isler ben kayınperim kaynanam salonda otururz şimdiii ne konuşcam ben onalarla ya..eşim bekarken eve gelmezmiş yatmadan yatmaya otel gibi kulanırmış..şimdiii kaynanam oglumu görmeden yapamıyorum diyor..önceden hiç arayıp sormazdıı 3 sene sevgiliydik gider arkadaşlarında kalırdı aramasdı nerdesin eve gelmiyomusun diye..ama şimdii her gittigimiz de şap şup öperrr olduu..çok yapmacık gelioo..benim evim çok büyükk gücüm yetmiyorr 2-3 ayda bi kadın tutuyorum kapı cam halı ve duvarları sildiriyorum..onun haricinde günlük işlerimi yaparımm..benden gidip iş yapmamı bekliyor zaten demir eksikligi var iki iş yapayım iki gün yatarım halsiz olurum..
ilk başlarda çok taviz veriyordum her aradıgında gidiyordum şimdiii bahane bulmaya çalışıyorumm..bebek yokk kafam rahatttt bebek olsa bizden çıkmas..
görümcemin kaynanası kışın gelir görümcemde kalır gülerek diyo bende gelip sizde kalcam gel kal demiyorum valla sallamıyorum..evimiz zaten 10 dk lık mesafe var aramızda niye gelip kalcak ben gidip kalıyormuyumki..kardeşinin gelini anneler gününe yemek takımım almış sende bana al dedi yaaa bende çalışmıyorum maaşı olan alıyo dedim ..baktı bende tık yok eşimden mikrodalga fırın istiyo ama şimdi alacakmış..kaç ay öncesinden..bize gelirrr evde iki tane aynı şeyden görmesin hemen isterrr ayy anlatırken sinirlendim inanınn..
bi laf varmışş kaynana gelini sırtına alıpp hacca götürse yine yaranamazmışş...inanın melek giibde olsa sevemiyorummm sevemiyorumm:)keşke ayrı şehirlerde olsak:)

ayyy bunlar ayrı şehirlerdende yeter eminim.bu seferde kaynanam gelir postu serer gitmek bilmez.oğlumu özledim der.nasıl olsa iş yok güç yok eteğinde küçük çocuğuda yok gelir 1ay kalır rahat benimki.yani eğer ayrı şehirlerde olsaydık öyle yapardı malımı biliyorum

Benimkinden başlayalım mı yakmaya.. Yanına görümcelerimi da koyarız.. Oh ne güzel olurr!!!

görümcemin bi zararı yok kııııııııızzzo fazla konuşmaz soğuk gibi durur ama bize karışmaz hem onda laf sokma huyu yok anasına çekmemiş

Seninki en azından sadece torun istiyorum demiş..
Ben ilk 5 yıl kendi isteğimle çocuk sahibi olmadım..
Bi gün kayınvalidem çıkmış gelmiş. 'Sana bişey sorcam. bu benim görevim.' die.. Hayırdır inşallah.. Neymiş bunun görevi diyorum..
Ne dese beğenirsin..'Korunuyo musunuz yoksa çöcuğunuz mu olmuyo'!!!!!!!!!!
Erkek annelerine duyurulur; gelininize böyle soracaksınız...GÖREVİNİZ!!! Aman unutmayın...

Son düzenleme:
ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyy inanırmısın o yönünü düşünmedimm:)benimkide gelirdi kesin aylarca kalır ya bahane arıyor gezmeye zatenn bak dogru dedinn allahımmm:)şimdi bizde kalmıyo yakınız diye aslında imalarda bulunuyo kalmak içinde cvp vermiyorum..başka şehirde olsa keisn kalırrrrrrrrrrrr aman allahımmm allah korusun:)

hönggggggggggggggggggggggggggggggggg:S:S
o nasıl bi soru yaaaaaa ve nasıl görevi oluyomuşşş...
diyelimki korunuyorsunuz korunmayınmı diycek yada bebegin olmuyo zorla karnınamı koycakk..töbe yareebiim yaa negünlere kaldık:)

Kızlar bizim analarımızda kaynanaEşimizin kaynanası sonuçta onlarda sinir olmasınlar kaynanaya

bu aradaa kıslar kuzenimin bi bebegi var özürlü oda allahtann tabişimdi bidaha hamile ve onada sakat olur demiş doktor çok üzüldümmm..akşam vaktii önce hamile olduguna sevindim sonra sakat olur dediler çok üzüldümm..allahımmmm herşey bi yana evladın saglıklısını hayırlısını nasip et..üzüldüm baya sizede anlatayım dedim..
kaynana falan boş şeyler sinir edip dururlar ama evlatlarımız saglılı olsunnn kaynanalarla ugraşalım nolcak sanki

çok zor yaa.peki neden bebekler sakat oluyor araştırmışlar mı?
genelde bunun 1. nedeni akraba evliliğidir
ama inşallah onlarda böyle bir şey yoktur.
allah göstermesin kimseye çok zordur mutlaka

akraba evlii olayını çok abartıyorlar. akrabalarda daha ziyade olmasının sebebi aynı bozuk geni taşıma olasılığının daha yüksek olmasıdır. çevrem akraba evliliği yapmış insanlarla dolu ... 1 tane olsun sakat çocuk görmedimhatta bir arkadaşımın annesi hem halasının hem dayısının oğluyla evli. yani arkadaşımın babası annesinin hem day oğkusu hem hala oğlusu oluyr, 4 kardeşler yanlış bilmiyorsam hepside sağlıklı ve zeki...teyze uğlu hala oğlu amca oğlu vs vs çok var bu şekilde evlenmiş, yakın akrabalarımdada var. herşey sebepler dairesinde olmakla birlikte başta Cenabı Hakkın takdiri iledir...

Kızlar bizim analarımızda kaynanaEşimizin kaynanası sonuçta onlarda sinir olmasınlar kaynanaya

kız annelerine kayınvalide erkek annelerine kaynana denirmiş :) annem eşimi üzecek tek bir söz bile söylemedi aksine çok sever. kaynanaların yıllardır gelinleriyle alıp veremediği ne anlamış değilim :44:

bende kaynanamı hiç sevmem sürekli laf sokar kendini çok yüksekte görür bazen öldüresim gelir ama kızımın üstünde emeği çok o yüzden bişey diyemiyorum. bi de anaların bedduası tutarmış benim tanıdığım bi kaç kişi var söylerler benim kaynana beddua ederdi ve tuttu diye birazda dikkatli olmak lazım böyle konularda...

yok cnm akraba evliligi deil..
ilk hamileligi ikizdii ama 5.5 aylıkken dogum yaptıı..ikizlerden biri öldüü digeride 4 ay küvezde belkedii ve mucize oldu yaşadııııı ..ama sakattt,gözleri 1 metreye kadar ışık gibi görüyor ilerisini görmüyormuşş..zaten yüzünün bitarafı diger tarafına göre daha gelişıyor..her gördügümde çok üzülüyorum ama onuda veren rabbimm
şimdide sakat olabilr demiş doktor ben detayını sormadımmmm üzülüyorum çünküü umarımmm saglıklı şekilde dogarrr..
alahım bizi evlatlarımızla sınamasın inş..herşeyin başı saglııkkk böle şeylri görünce kaynanamın lafları vız geliyor valla

bir kadın anlaşmak zorunda olduğu hangi kadınla anlaşabildiği görülmüş bu güne kadar? kurumsal şirketler bile birbirlerinin saçını başını dilleriyle yolan kadınlarla dolu.. bu dururmda, bazen kendi yakın arkadaşlarının bile kaprislerine katlanamazken nasıl olacakta hiç tanımadığım annem yaşındaki, üstüne üstlük hayatıma burnunu sokmaktan hiç çekinmeyen bir kadınla anlaşabileceğim?.. durumu tanımlamak bile bu kadar zorken

valla kız anneleri kızımı mutlu etsin yeterki gözüyle baktıkları için damatta gerçekten kızını mutlu ediyorsa oğlu gibi seviyor..kız babasıda aynı şekilde.

ama kayınvalideler oğlumu mutlu etsin yeterki gözüyle bakmak istese bile bakamıyor..benimki mesela sürekli aman mutlu olunda başka şey istemem diyor,ama beni kıskandığına adım gibi eminim..yüz şeklinden anlıyorum artık..hemen yansıtıyor.bende bize karışan olmadığı müddtçe biz çoook mutluyuz zaten diyorum..yani sakın karışmaya kalkma diyorum

dün olan olayı anlatayım
kayınvalidem pazar günleri arar,aradığı zaman tele çıkmazsan çıldırır..hele bide cebide açmamışsak kudurur..nerdesinzi siz demeye başlarlar.
bir keresinde ben memlkete gitmiştim.eşimde bi iş için şehir dışına çıkmıştı.ben söylemedim kayınvalideme annemlerde olduğumu..herşeyi bilmeside gerekmiyor zaten.eşim beni aradı aşkım şarjım bitiyor ben seni başka arkadaştan ararım ara sıra dedi.
kayınvalidem evi aramış bulamamış
2 kere aramışlar.sonra eşimi aramışlar oda kapalı,sonra beni aradılar.kayınpederim dedi nerdesiniz siz.
ben annemdeyim dedim.eşiminde şehir dışında olduğunu söyledim.
bize neden söylemediniz dedi..gerek varmı dedim..o sırada kayınvalidem aldı.aynı şeyleri oda sordu.
annemde olduğumu eşiminde şehir dışında olduğunu söyledim..bize niye söylemiyorsunuz dedi.
koskoca adam bir yere giderken sizden izin alıpta mı gidecek anne yapmayın artık şunu hesap sorma işini bırakın dedim.
ilkokul çocuğu sanki,evden çıkarken seni aramasını mı bekliyorsun dedim.kafam bozuldu..bişey demeden kapattı.
bende arkasından saydım bi güzel
ertesi gün annemleri arıyor.kuzum bitanem nasılsın..kusura bakma dün ev telefonu çalıyordu o telaşla kapattım suratına kapatmış gibi oldu dedi..hı hı öyledir kesin eminim dedim soğuk bir şekilde.alındınmı dedi bide

neyse dünde telde bana diyorki havalar soğudu kıza dikkat edin,yattığı odaya falan dikkat et.bu lafları sadece bana söylerler ama oğlanlarına tek kelime etmezler
bende sert bir şekilde EDİYORUZ dedim hasbinallah der biçimde..tabi sen zaten dikkat edersinde diyor sonra beim kızdığımı anladı.
kızdığım nokta ise şu..
19 ay boyunca hiç hastalanmayan.kontroller dışında hiç dr a götürmediğim kızım geçtiğimiz kurban bayramında onun yüzünden yatak döşek oldu.kalkmış bana yattığı yere dikkat et diyor..gelde sinir olma.
onlara giderken yolda kızın üstünü ince giydirdim araba sıcak diye.inerkende eşimin montuna sarıp koşarak eve girdikki kız üşümesin.bunlar hemen kızı aldılar ah yavrum kuzum bilmemne..bende verdim arabayı boşaltırız dedi.arbanın yanına bi çıktım bizim kaynana kucağında kız evin yakınındaki düğün yerine götürmüş millete gösterip hava atmaya..ve üstünde hiç bir şey yok arabadan indirdiğimiz gibi ve hava nasıl soğuk size anlatamam..nasıl yanına gittiğimi bilmededim.anne napıyorsun sen incecik üstüyle çıkarmışsın ne mont var ne bere,ben bile kabanla olduğum halde soğuk bıçak gibi girdi sırtıma gelir gelmez hasta mı etmek istiyorsun dedim.hiç bişey demedi verdi..yavrum nasıl büzüşmüş
o gece bir hastalandı..ateş,öksürük,balgam,burun tıkanıklığı ne rarasan var..sabah kadar ağladım başında..
Allah seni bildiği gibi yapsın dedim içimden kaynanaya..
küçük olduğu için balgam çıkaramıyor,sümkürmeyi beceremiyor..uyuyamıyor.dr a götürdük verdiği ilaçlarıda halsizlikten içmedi.
zaten iştahsız tek lokma yemiyor.
bide eşimin halası ve eniştesi geldiler,gülüyorlar bize..bunlar daha çocuk bakmayı bilmiyorlar,baksana yemek bile yediremiyor ha ha ha diye.artık sabrım son sınırdaydı..zaten perişanım çocuk hasta yemiyor içmiyor diye..bende buraya gelince hasta oldu dedim üstüne basa basa gelir gelmez dedim.kaynanam yan yan bakıyor..bir daha kışın gelmeyeceğim zaten dedim.
tek kelime etseler kavga çıkacaktı artık canım o kadar burnumdaydı..neyse eşimde çok sinirlendi zaten halasına,onlar gidince bi ton bağırdı kızdı..terbiyesizler,nerde ne konuşacağını bilmeyen insanlar,sana mı kaldı bizi eleştirmek,anneyi eleştirmek,kendilerine baksınlar,onların 4 çocuğuda hastanelerde süründü falan dedi..evde çıt yok..ohh nasıl iyi oldu onları söylediği..yoksa baş belası bi babannesi var oda tasdikleyecekti evet bakamıyorsunuz diye..kendi oğulları kızınca yatıştırmaya çalışıyorlar,tamam sakin ol o zaten patavatsız diye....daha fazla kalkacaktık ama o gece ben çok üzüldüm çocukta düzelmiyor git gide kötüye gidiyordu.eşim gece yarısı kendi dedi evimize geri dönelim sabah erken çıkalım ne dersin dedi.
Allah razı olsun dedim benimde aklımdan geçen oydu ama huysuzluk yaptığımı düşünmemen için bişey demedim dedim.sabah kalktık hazırlandık erkenden zaten ben hiç uyumuyordum sürekli kızı kontrol ettiğim için.sabah ezanıyla hazırlanmaya başladım..eşim dedi biz kahvaltıdan sonra çıkıyoruz eve gideceğiz kız çok kötü oldu daha fazla durmanın anlamı yok dedi..kaynanam 5 karış surat..eve geldik doğru acile dr a..iğne vermek zorunda kaldılar.10 tane iğne yedi sabah akşam öyle düzeldi..ilk hastalığımıza da sayesinde yaşadık
bide kalkmış bana dikkat et diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…