- 19 Ocak 2011
- 1.347
- 161
- 123
benim kaynanadan kötüleri de var , bizimkiler bu kadar açık açık birşey demediler bugüne kadar ama derler mi yaparlar mı bilemiyorum... asıl kaynana benim annemdedir... o kadın o kadar fenaki, kendi kaynanasınada neler etmiş, kendi kaynanasının mezarı bile belli değilmiş, bazı eski tanıdıklar babannemden için o kadının 2 dünyadada yeri yok, yeri cehennem derler... gelinlerinede etmediğin koymadı, hepsinin yuvası yıkıldı oldu nerdeyse, benim annemle babam kaç defa boşanma seviyesine geldiler, dayak şiddet herşey yaşadık... ama bunu oğullarını sevdiği için yapmıyor, oğullarını kılı kadar sevmez, sırf gelinler mutlu olmasın diye yapıyor. kızlarınında mutluluğu için ne lazımsa yapar. burda kaç kişi buna inanır ama o kadın büyücülerle uğraşıyor, çünkü aniden birden bire olan değişimlerin başka adı yok... en son vukuatta (hamileydim henüz) eşime kalktı dediki bu kadın senin ananı babanı da evine koymaz gör bak... ama 3 ay kaldılar.... evleniyoruz ama işte koca iyi olsada 3.kişiler yokmu ahhh ahhh yeri geliyor kaynana olur yeri gelir kaynata olur yok elti yok görümce yok cart yok curt... neden evlenmiş iki insan rahat bırakılmaz anlamıyorum... bukadar mı az bu insanların ahiret inancı, hiçmi korkmmuyorsun ben ölünce ne olacak diye... insan ah şöyle bir evim olsa şöyle arabam olsa, şuraya tatile gitsem diye hayal eder, hayallerinde yaşar, ne olur bir kerede öldüğün ve Allahın huzuruna çıkarıladıın zamanı hayal et.... ama bu gerçekten çok zor...
kızlar bişey dicem biz burda böyle yazıyoruz ama gıybete giriyo biliyomusunuz.yani mazallah günahlarını alıyoruz.böşverin yaa herkes ektiğini biçecek öbür dünyada.
ay ıyıce gıcıgım geldı valla.anlatmazsam catlarım.
bu cumartesı annemlere memlekete gelıcektım.sabah kalktım, o gun gıdıcem ya kaynanam mutlaka ıs cıkarır.hava soguk evımız ıyı ısınmıyo dıye marta kadar onlarda kalıyoruz,aynı apartmanda daırelerımız.kızım uyumadı gece ben de kıvrılmısım sabaha karsı cekyata.zederdı kalk kargo geldı dedı.otomatık calısmıyo asagı ınmen lazım dedı.be kadın ın ıste ne olacka benı kaldırıyosun.
kalktım kargoyu aldım geldım.baktım cam sılmeye basladı."ver anne ben sıleyım" dememı beklıyor.gıderayak ıs yaptırcak yanı.benım de kendı evıme cıkıp bebek suslerını almam lazım,esımın kıyafetlerını almam lazım.anne ben yukarı cıkıyorum dedım.surat bı karıs.cıktım aldım onları ındım asagı.bacaklarım agrıyodu et kesmesı olmusum.7. kata zor cıktım ındım.yoruldum oturdum daha geldıgım gıbı.elıne almıs toz bezını.benım onume de elektrık supurgesını koydu.temızlık yap dıyo aklı sıra.ya be kadın desene kızım su ıcerlerını cdekermısın.
daha alısverıse gıdıcdem annemın ıstedıgı seylerı alıcam.kızım uyuyo.1e kadar uyanmadı.1de uyandı emzırdım besledım gıyındım dısarı cıkmaya hazırlanıyorum.kaynanam geldı zederdı gıtmeden ekmek al dedı.tamam hemen su fırından alıp geleyım dedım.hayır ordan degıl uzaktakı fırından al ordakı guzel dedı.baya da uzak orası.tamam dedım gene de.anne babamlar benı almaya gelecek ne yapalım dedım.nasıl ne yapalım dedı.nasıl yanı,onlar ac gelcek anne dedım hee dedı.borek yap ıstersen dedım.yarım agızla tamam dedı.gıttım ekmegı aldım yufkayı aldım malzemelerı aldım kapıya kadar verdım posetlerı.3e kadar bıtırdım ıslerımı geldım eve.kaynanam ben hmen gelmedım dıye bebege mama verıyodu.bı taraftan da ay yoruldum ay fenayım dıye.e yapma ıste benım gıdecegım gun ıs.sankı yardım etmıyoz.surat bı karıs.babamlar geldı asık suratla hosgeldınız deıd.servıs yaptık.gıderken de kapıya bıle ınmedı gule gule demeye.babam bıle kızdı kaynanama.ama yapacak bısı tok
bende kendime hayret ediyorum normlde en ufacık hksızlığa gelemem köprüleri yakarım. ama o an uyuşmuş gibiydim gerçekten kilitlendim dondum kaldım ne gidebildim nede cevap verebildim sadece ağlıyodum.aklımı yitirmiş gibiydim.ikinci olayda kendime geldim ve ağzıma geleni söyledim kayınpedere talebe yurdumu askeri kışlamı ne bu evmi ne kuralı gelmiyorum o eve neler neler dedim ama kayınpederi göreceksin 180derece döndü 1hafta önceki adam o değil sanki tamam kızım tamam kızım tamam kızım şok oldum
ama biz olmayan bişeyi anlatıp iftira etmiyoruzki.olanı söylüyoruz.yani dertleşiyoruz.anlatmasak içimizde biriktircez ya sağlığımızdan olucaz yada kalkıp o insana elimizden kaza çıkacak.sonuçta ona bi zarar vermiyoruz.zaten burda isimde vermediğimiz için o insanın sosyal çevresinide etkilemiyo bu anlattıklarımız.için rahat olsun sanmıyorum mantıklı bakınca günah olacağını genede tabi allah bilir.ama boş bi kağıda yazmaktan farksız bence
allah ağlatmasın bende moral olsun hepimize diye yazdım ama en son yazdıklarımı yazarken çok ağladım....
gıybet olanı yada olmayanı yazmakla olmazki.olmayanı yazarsak zaten iftira olur.günah ve giybet şöyle olur.şimdi biz bu insanlara arkanızdan şöyle şöyle yazılıyo denilse hoşlarına gidermi gitmez bu gıybet oluyo.rabbim affetsin.onlarıda ıslah etsin.
canım benim yaşadıklarına inanamıyorum. gerçekten iyi dayanmışsın. umarım senin kıymetini bilirler. şimdi bunları tekrar hatırlayıp üzülme, üzme bebişinide...
bunlar nasıl insanlar yaa
günah konusuna fazla girmicem orasını allah bilir tabi.günaha giriyosak allahım affetsin.hoşlarına gidermi yazdıklarımı bilselere gelirsek,
haaa orda durucaksın......biri benimde arkamdan böyle konuşsa üzülürüm.zaten öyle olmasını istemediğim içinde kimseye zulmetmem.hoşlarına gitmiyosa başkalarının onlara kötü demesi kötülük ETMEYECEKLER ETMEYECEKLER ETMEYECEKLER......bu konudaki son sözüm budur diyorum saygılarımı sunuyorum arkadaşım......
dışarıdan bakıldığında zengin oldukları için bu ailenin gelinleri ne şanslı diyolar altlarında araba yedikleri önünde yemedikleri ardında diyolar.ama bu evdeki gelinler hanım değil besleme olarak yaşıyolar evin içinde buda bilinsin.çok şükür maddi sıkıntımız yok ama ben zaten hiç bi zaman paraya değer vermedim.öyle olsaydım eşimden çok çok zenginiyle evlenirdim şu anda da yurtdışında tatillerde falan olurdum ama ben oldum olası zenginlerin böyle kendilerinden maddi olarak zayıfları ezdiklerini bildiğim için nefret ederdim ve sırf zengin diye reddettim taliplerimi.benden fazla parası olanla asla evlenmem diyodum çok büyük konuşmuşum.eşimi deli gibi sevdim ilk defa böyle sevmiştim ve allahım vardır bi hayır bunda dedim ve evlendim.ama düşüncelerim doğru çıktı.her istediğimi alıyolar yapıyolar ama insan yerine koymuyolar sen sığıntısın
her istediğimi almalarının sebebi beni sevmeleri değil etrafa aldıklarıyla ettikleriyle böbürlene böbürlene anlatmak için.evlenince işi bıraktım tazminatım bankadaydı.o paranın bi kısmını ehliyet aldım onun masrafları için kullandım.şimdi biyere giderken kaynanamı arabayla götürüyorum tabi arabasız gitmez bende özel şöförüyüm.her gittiğimiz yerde gelinide ehliyete gönderdik şöför yaptık falan demiyomu sanki onun parasıyla aldım ehliyetide
böyle durumlarda ben gülerek ehliyete ben tazminatımla gittim şimdi hakkımı yeme derdim.
kayınvalidem tam bir gösteriş hastası.yeni evliyken evime gelen herkese tek tek aldıkları eşyalara ne kadar para verdiklerini onlar aldımı en iyisini alırmış fiyatını sormazmış falan.benim aldıklarımıda hep küçümseyerek yarım ağızla bunuda gelin getirdi.......bana nişanlıyken bursadaki gümüşçülerin adreslerini veriyodu gümüşlerini burdan al biz kızıma burdan aldık dedi bigün.bende ben baba parasıyla evlenmiyorum aldığım maaş senin istediğin gümüşlere yetmez bende gümüş istemiyorum zaten dedim
ben kızıma bişey alıyım hemen onu hiç beğenmiyor bir oyuncak alıyım ondan hiç hoşlanmıyor bir giysi alıyım ya terletir ya biryerini acıtır mutlaka söyliyeceği bişey vardır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?