Kaynanalar ve Çocuklarımız

kuzenmiyiz yoksa :44:benim babannemde çok şirret bir kadınmış eski mahalledeki komşular bile biliyo.nasıl bilmesinler annemle yengeme yaptığı hakaretler yoldan duyulurmuş.bide çok cimriymiş çok zenginmiş o dönem bizimkiler evde herşey çuvalla kasayla alınırmış erzaklar babannem mutfağı kilitler gidermiş evden. annem abini aç doğurdum diyo.yazık anneme çok üzülmüştüm anlatınca.ama şimdi babannem yaptıklarını çekiyor......

kızlar bişey dicem biz burda böyle yazıyoruz ama gıybete giriyo biliyomusunuz.yani mazallah günahlarını alıyoruz.böşverin yaa herkes ektiğini biçecek öbür dünyada.

ama biz olmayan bişeyi anlatıp iftira etmiyoruzki.olanı söylüyoruz.yani dertleşiyoruz.anlatmasak içimizde biriktircez ya sağlığımızdan olucaz yada kalkıp o insana elimizden kaza çıkacak.sonuçta ona bi zarar vermiyoruz.zaten burda isimde vermediğimiz için o insanın sosyal çevresinide etkilemiyo bu anlattıklarımız.için rahat olsun sanmıyorum mantıklı bakınca günah olacağını genede tabi allah bilir.ama boş bi kağıda yazmaktan farksız bence

doğru söylüyosun can çıkar huy çıkmaz işte.benimkide ne zaman anneme gitcem desem o gün ya misafir çağırır yada başka yere gidilcek annene başka gün git diyo.içinden hiç gideme inşallah diyodur eminim

sen ağzını açmasan daha neler yaparlardı kim bilir.. kaynana kaynata görümce bi şekilde çekiliyor da eş de onlara katılınca o zaman iş değişir.. benim kaynanam görümcem de bi gariptir ama eşim hep beni idare etmeyi bildi ne onları kırdı ne beni.. allah alıkversin bütün kaynanalara ne diyeyim.. gerçi onlar bu aklı da alır başka hinlikler düşünür o da ayrı..

gıybet olanı yada olmayanı yazmakla olmazki.olmayanı yazarsak zaten iftira olur.günah ve giybet şöyle olur.şimdi biz bu insanlara arkanızdan şöyle şöyle yazılıyo denilse hoşlarına gidermi gitmez bu gıybet oluyo.rabbim affetsin.onlarıda ıslah etsin.

allah ağlatmasın bende moral olsun hepimize diye yazdım ama en son yazdıklarımı yazarken çok ağladım....

canım benim yaşadıklarına inanamıyorum. gerçekten iyi dayanmışsın. umarım senin kıymetini bilirler. şimdi bunları tekrar hatırlayıp üzülme, üzme bebişinide...
bunlar nasıl insanlar yaa

günah konusuna fazla girmicem orasını allah bilir tabi.günaha giriyosak allahım affetsin.hoşlarına gidermi yazdıklarımı bilselere gelirsek,
haaa orda durucaksın......biri benimde arkamdan böyle konuşsa üzülürüm.zaten öyle olmasını istemediğim içinde kimseye zulmetmem.hoşlarına gitmiyosa başkalarının onlara kötü demesi kötülük ETMEYECEKLER ETMEYECEKLER ETMEYECEKLER......bu konudaki son sözüm budur diyorum saygılarımı sunuyorum arkadaşım......

BİRARA ABARTIP KIZIMA TÜM RESİMLERE AMCA BAB A DİYE ÖĞTRETMİŞLERDİ sankşi öyle diyince anne kelimesini unutucak

benden başka herkese benziyor...yok bilmem ne...

bunları ben afetsem allah afetmez halen daha bir kere ağzından benimle ilgili bir kelime duymadım sanki öyle yapınca ben kızımın annesi olmaktan çıkıyormuyum o kendine anne dedirtince bu gerçek değişiyormu

canım benim yaşadıklarına inanamıyorum. gerçekten iyi dayanmışsın. umarım senin kıymetini bilirler. şimdi bunları tekrar hatırlayıp üzülme, üzme bebişinide...
bunlar nasıl insanlar yaa

dışarıdan bakıldığında zengin oldukları için bu ailenin gelinleri ne şanslı diyolar altlarında araba yedikleri önünde yemedikleri ardında diyolar.ama bu evdeki gelinler hanım değil besleme olarak yaşıyolar evin içinde buda bilinsin.çok şükür maddi sıkıntımız yok ama ben zaten hiç bi zaman paraya değer vermedim.öyle olsaydım eşimden çok çok zenginiyle evlenirdim şu anda da yurtdışında tatillerde falan olurdum ama ben oldum olası zenginlerin böyle kendilerinden maddi olarak zayıfları ezdiklerini bildiğim için nefret ederdim ve sırf zengin diye reddettim taliplerimi.benden fazla parası olanla asla evlenmem diyodum çok büyük konuşmuşum.eşimi deli gibi sevdim ilk defa böyle sevmiştim ve allahım vardır bi hayır bunda dedim ve evlendim.ama düşüncelerim doğru çıktı.her istediğimi alıyolar yapıyolar ama insan yerine koymuyolar sen sığıntısın

saygı benden efendim.

her istediğimi almalarının sebebi beni sevmeleri değil etrafa aldıklarıyla ettikleriyle böbürlene böbürlene anlatmak için.evlenince işi bıraktım tazminatım bankadaydı.o paranın bi kısmını ehliyet aldım onun masrafları için kullandım.şimdi biyere giderken kaynanamı arabayla götürüyorum tabi arabasız gitmez bende özel şöförüyüm.her gittiğimiz yerde gelinide ehliyete gönderdik şöför yaptık falan demiyomu sanki onun parasıyla aldım ehliyetide

böyle durumlarda ben gülerek ehliyete ben tazminatımla gittim şimdi hakkımı yeme derdim.

kayınvalidem tam bir gösteriş hastası.yeni evliyken evime gelen herkese tek tek aldıkları eşyalara ne kadar para verdiklerini onlar aldımı en iyisini alırmış fiyatını sormazmış falan.benim aldıklarımıda hep küçümseyerek yarım ağızla bunuda gelin getirdi.......bana nişanlıyken bursadaki gümüşçülerin adreslerini veriyodu gümüşlerini burdan al biz kızıma burdan aldık dedi bigün.bende ben baba parasıyla evlenmiyorum aldığım maaş senin istediğin gümüşlere yetmez bende gümüş istemiyorum zaten dedim

ben kızıma bişey alıyım hemen onu hiç beğenmiyor bir oyuncak alıyım ondan hiç hoşlanmıyor bir giysi alıyım ya terletir ya biryerini acıtır mutlaka söyliyeceği bişey vardır

kendisi işportdan bişey alır 2 mşilyona ona bayılır ama kızım yani, ona göre öyle ..çocuğun bişeyden haberi yok daha 2 yaşına yeni girdi...

Onu da siz alın deseydin.
Benim kayınvalidem doğumdan önce hiç bişeye elini sürmedi. Bebeğin bütün hazırlıklarını biz aldık. O da hep dilinde'Aldım, alıcam' dedi durdu.. Doğumdan çok çok sonra bi gün bizdeler. Ben de bebeğin üzerini değiştiriyorum. 'Vah yavruuum. Senin hiç büyük kıyafetin yok mu.. Annen baban almıyo mu..Bunlar küçülmüş..' dedi. Ben de lafı yapıştırdım.. 'Onu da babaannen alsın die bekliyo.'dedim!!!!

ben kızıma bişey alıyım hemen onu hiç beğenmiyor bir oyuncak alıyım ondan hiç hoşlanmıyor bir giysi alıyım ya terletir ya biryerini acıtır mutlaka söyliyeceği bişey vardır

kızım gayet iyi oynuyo bununla de. bayıldı.benimde herşeye cevabım vardır.

evet birde o var ...sana şunu alıcam bunu alıcam bir halt aldığı yok..aldığıda uyduruk kaydırık şeyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…