- 19 Ocak 2011
- 1.347
- 161
- 123
benim canım teşekkür ederim :)
arkadaşlar ilk sayfayı okudunuz mu bilmiyorum ama ben bu topiği açarken kaynanamızın bebeklerimize yaptığı eski usul şeyleri, bebeğimizi büyütürken herşeye karışmasını falan tartışırız diye düşünmüştüm. o yüzden topiği doğum sonrasına açtım ama konu iyice saptı. bilseydim geyik muhabbeti bölümüne açardım. içinizi dökmeye devam edebilirsiniz ama yakında konumuz taşınırsa hiç şaşmam
Gül anacım gül!!
Doğumdan sonra bakalım senin kayınvaliden neler yapacak!!
ya seninki harbi kayışı koparmış 15 günlük çocuğa verilirmi sarımsaklı yoğurt.çocuğun bağırsakları çatlıcak.suya bile gerek yok anne sütü yeter zaten.biri de turşu vermiş kavurcak çocuğun içini.ya benimki beni kesin katil eder allahım nerelere kaçsam
kaynanaların huyudur ufacık bebeklerin ağzına birşeyler tıkamakbebeğini sakın kaynananla yalnız bırakma derim
kaynanaların huyudur ufacık bebeklerin ağzına birşeyler tıkamakbebeğini sakın kaynananla yalnız bırakma derim
1aylık olacak kızım yarın ama bu bır ayda cok sınır oldugum seyler yasadım.evımız sobalı oldugu ıcın havalar duzelene kadar asagı ındık kaynanamlara aynı apartmandayız zaten,hala lohusayım kı lohusalıgımı da anlayamadım.kaynanamın annesı de onlar da kalıyor.o da hastalık hastası.ben yorgunum dıyorum kadın on dk ıcınde ay tansıyonum cıktı ay cok kotuyum fılan dıyor anlamıyorum
cocugu doktora goturduk ucuncu gun geldık.bır gun sonra kaynanamla annesı dısarı cıkacaktı maas cekmeye.kaynanam komsuyu cagırdı yanımda kalsın dıye.lohusa kadın yalnız bırakılmaz 40ına kadar.annesı de tutturmus daha 10 gunluk lohusa olmama ragmen "onun lohusalıgımı kaldı daha dun doktor ıcın dısarı cıktı bısı mı oldu,bırak otursun evde"
arkadaslarım bebek tebrıgıne geldı,9kılom gıtmıstı dogumdan bu yana,kaynanamın annesı de arkadaslarımın yanına gelıp "bu hayatta kılo veremez artık,o gobegı de kalır" dedı Hay Allahım sabırr
Gorumcemler geldı bu hafta,kızını cok ıyı yetıstırdı,tek basınabuyuttugu ıcın annesını dınlıyor.kaynana annesı gene bombasını patlattı "senınkının boyle olmasını bekleme"
Aksam kaynanam ben esım oturuyoruz.cocugu orttum soylendı ortme cocugu sıcak dıye.cay faslı bıttı,zederdı ortsene o cocugu usucek dedı.ben de anne ben senı anlamıyorum artık daha demın ortme sıcak dıyordun dedım kızdı bı de ustune hangımız lohusa anlamadım
sutum az oldugu ıcın bazen sagıyorum bazen verıyorum,kaynanamın annesı sagdıgım odaya gelıp dua okuyor ya da tesbıh cekıyor,gecerken mutlaka bı laf edıyor "südün yok senin südün" o kadar sut mu olur" dedı gecen gun.ben de anane yeter artık sutun yok gobegın kalır ıyı valla annelıgımden soguttunuz benı dedım.ıkı gun tansıyonum var deyıp yattı.
bende bır degıl ıkı kaynana var poff.koye gıtsın dıye dort gozler beklıyorum.
bebek mıkırdanınca odasına gıdıp bakıyorum,kusar memesı duser dıye.ara ara gıdıp bakıyorum.evdekı herkes gıtme her agladıgında dıyor .gecen aksam kızım aglıyor mıkır mıkır.ben de kalkmıyorum. kayınpederım kızım beren aglıyor gıtsene bakasın.dıyor.
Evet cnm bu psikolojik bişeymiş ve kanıtlanmış!!
Kayınvalideler, bebek doğduktan sonra anne-bebek arasındaki bağa müdahale etmeye çalışırmış. Kendisi de bebek beslenmesi konusunda sürece dahil olmak istermiş.
Bunun için de bütün kayınvalideler 'sütün az, bebek doymuyor, mama verelim, su verelim, süt verelim, sucuk- pastırma verelim' vs vs derlermiş.
Yani kendilerini dışlanmış hissederlermiş...
Kayınvalideler, bebek doğduktan sonra anne-bebek arasındaki bağa müdahale etmeye çalışırmış. Kendisi de bebek beslenmesi konusunda sürece dahil olmak istermiş.
Bunun için de bütün kayınvalideler 'sütün az, bebek doymuyor, mama verelim, su verelim, süt verelim, sucuk- pastırma verelim' vs vs derlermiş.
bende daha bebek yok ama annem yanımda şimdi, benm saygıdeğer! babaannemin incilerini anlatıyor:
ben annemin ilk çocuğuyum
annem benim doğumumu çok zor geçirmiş, normal doğum olmuş ama çok kan kaybetmiş, 2 gün hastanede kalmış. eve gelince tabi annem yerinden kalkamıyormuş. ebe eve gelip gidip kontrol ediyormuş, o kadar kan kaybetmiş ki yatarken bile kulakları çınlıyormuş. kalkamıyormuş ve altımı filan da değiştiremiyormuş.
babaannem açmış benim altımı, çıkmış o dadan dışarı, tabi şubatın başında doğmuşum, odada da kömür sobası. altımı açmış, annem-babam oturuyomuş akşam odada, çıkarmış benim üzerimi ve daha1 günlükken tuvalete götürmüşbenm tabi çenem o kadar titriyomuş ki babam görünce kalkmış ayağa ne yapıyosun anne diye; çişe tutuyorum alışsın da altına yapmasın demiş. tabi annem çıldırmış, 1 ügnlük bebek tutulur mu tuvalete diye. tabiki o gece ateş, ağlama, sabah doktora götürmüş babam, doktor naptınız bu bebeğe idrar yolları iltihaplanmış demiş. işerken ağlıyormuşum. gelip babaanneme kızmış babam senn yüzünden ne hale geldi çocuk diye; babaannem de ne desin;
ne hastalığı, anasında mayasıl vardır çocuğa da geçmiştir,
şimdi konuşuyoruz da annem hala sinir krizi geçiriyo; 24 sene olmuş hala unutamamış o günleri
ayyyyy o ne babanne öyle el kadar bebek ne anlasın çişten oha çüş yuh pessende suratına salıverseydin ya yavrucum çiş heee al sanaa şaka bi yana da babannenin yaptığıda akıl işi değil yani.iyiki seni çamaşır makinasında falan yıkamaya kalkmamış.yazık ya annen nasıl sinir olmuştur.gerçekmi bunlar yaaaa bak kafa yapma varmı böyle insanlar gerçekten
ay ne şakası, babannemi anlatsam herkes ağzı açıkta bakar, burda anlatılanlar ne ki diyorum ben benm annemde bi kaynana var akıllara zarar.
3 yaşında filanken, biz o zaman 4. katta oturuyoduk. annem iş yaparken almış beni kucağına,balkonun demirlerinin üzerinde ayakta durdurtmaya çalışıyomuş. annem hala anlatır. o an seni öyle tutmaya çalışırken gördüm ya, saçlarımın dipleri sızladı der.
bi de gülüyomuş babannem : atarmıyım hiç, atamıyım annesi!!!
babaannenın aklı dengesımı bozuk yaaa yuhhh artkk balkon demırınde ayaktamı tutulurmuşşş ne vahıllık allahımmm
evdenn kovmak lazımmm ayy cok snrlendm bıan kndı yerıme koydmdaaaa olamazzzzzz
bende daha bebek yok ama annem yanımda şimdi, benm saygıdeğer! babaannemin incilerini anlatıyor:
annem benim doğumumu çok zor geçirmiş, normal doğum olmuş ama çok kan kaybetmiş, 2 gün hastanede kalmış. eve gelince tabi annem yerinden kalkamıyormuş. ebe eve gelip gidip kontrol ediyormuş, o kadar kan kaybetmiş ki yatarken bile kulakları çınlıyormuş. kalkamıyormuş ve altımı filan da değiştiremiyormuş.
babaannem açmış benim altımı, çıkmış o dadan dışarı, tabi şubatın başında doğmuşum, odada da kömür sobası. altımı açmış, annem-babam oturuyomuş akşam odada, çıkarmış benim üzerimi ve daha1 günlükken tuvalete götürmüşbenm tabi çenem o kadar titriyomuş ki babam görünce kalkmış ayağa ne yapıyosun anne diye; çişe tutuyorum alışsın da altına yapmasın demiş. tabi annem çıldırmış, 1 ügnlük bebek tutulur mu tuvalete diye. tabiki o gece ateş, ağlama, sabah doktora götürmüş babam, doktor naptınız bu bebeğe idrar yolları iltihaplanmış demiş. işerken ağlıyormuşum. gelip babaanneme kızmış babam senn yüzünden ne hale geldi çocuk diye; babaannem de ne desin;
şimdi konuşuyoruz da annem hala sinir krizi geçiriyo; 24 sene olmuş hala unutamamış o günleri
kusura bakma da senin babannen ne komik kadnmş ya bi gnlük çocuk tuvalete gtürülürmü ay çok güldüm ALLAH böyle kaynanalara akıl fikir bizede sabır versin....
kusura bakma da senin babannen ne komik kadnmş ya bi gnlük çocuk tuvalete gtürülürmü ay çok güldüm ALLAH böyle kaynanalara akıl fikir bizede sabır versin....
bunda pek gülünecek bişi yok aslında, kadın napcaanı bilememiş , olan anneme oluomş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?