Kaynanalar ve Çocuklarımız

ya seninki harbi kayışı koparmış 15 günlük çocuğa verilirmi sarımsaklı yoğurt.çocuğun bağırsakları çatlıcak.suya bile gerek yok anne sütü yeter zaten.biri de turşu vermiş kavurcak çocuğun içini.ya benimki beni kesin katil eder allahım nerelere kaçsam

Gül anacım gül!!
Doğumdan sonra bakalım senin kayınvaliden neler yapacak!!

ahhhhhh o benim ömrümü yerbenimki hamileyken bigün midem bulanıyo diye naneli sakız atmıştım ağzıma ne desin

sakız çiğneme çocuk sümüklü olur

bu ne yaa ne alaka lafa bak

kaynanaların huyudur ufacık bebeklerin ağzına birşeyler tıkamak bebeğini sakın kaynananla yalnız bırakma derim

valla benimki ne yapma derse inadına yaparım inşallah küserde gelmez.ama nerde çıkmaz benim evden,peşindende eltimin oğlunu taşıyo her geldiğinde bana.sanki eltim değil o doğurmuş.ama eltide hata vermesin çocuğu ona orda yer orda uyuyo çocuk.bu seferelti çocuk beni dinlemiyo kaynanamı dinliyo diyo.onun baktığı çocukların bizi dinleme olasılığı varmı.............daha anlayamamış

kaynanaların huyudur ufacık bebeklerin ağzına birşeyler tıkamak bebeğini sakın kaynananla yalnız bırakma derim

Evet cnm bu psikolojik bişeymiş ve kanıtlanmış!!
Kayınvalideler, bebek doğduktan sonra anne-bebek arasındaki bağa müdahale etmeye çalışırmış. Kendisi de bebek beslenmesi konusunda sürece dahil olmak istermiş.
Bunun için de bütün kayınvalideler 'sütün az, bebek doymuyor, mama verelim, su verelim, süt verelim, sucuk- pastırma verelim' vs vs derlermiş.
Yani kendilerini dışlanmış hissederlermiş...

bırakırmıyım yavrumu ben ona hele bi alsın kucağımdan aslan gibi pençelerim onubide bizimki bi huyu var çocukları ayağında sallayarak uyumaya alıştırıyo.bende nefret ediyorum ayakta sallamaktan ayağından bırakınca baslıyolar ağlamaya.e ben nasıl işimi gücümü yapıcam yemeğimi yapıcam o uyumadan.ama tabi o bütün gün benden çıkmaz çocuğuda ayağından bırakmaz sen yap işini der hiçte bile valla hiç bi iş yapmam çocuğuda bırakmam ona

kendi evinizde yaşasanıza canım, o zaman böyle sorunlar olmaz..
Eşinin ananesi yaşlı kadın ,herşeyinin sana ters gelmesi çok normal..
sen onu istemiyorsun belki o da sen istemiyor gitsinler evlerine ne işleri var burda diyor?

aynı evde olmaz, :94: olmuyor işte..

çık evine ört kapını bak o zaman anane mi kalıyor kaynana mı?

neeeee sucuk pastırmamııııııııııııı

ona ne oluyor be! oğlumu ben 9 ay karnımda taşıdım ben doğurdum. benle birlikte sıkıntı mı çekmiş? acı sancı mı çekmiş ki aramızdaki bağı kıskanıyor kimsenin oğlumla aramızdaki bağa müdahale etmesine izin vermem
kıskanç şeyler çıkın aramızdaaannnnn

yok ya vay anasını ben 9 ay taşıcam o aramıza gircek oğluyla yetmedi bide evladımlamı aramıza gircek heeeeeeeeeeeeeeeeyyyytt kafamı bozmasın alırım çocuğu annemde kalırım zor görür yüzünü

derya al şu bebişinin resmini şurdan nazar değcek allah korusun çok tatlı çıkmış yaa inşallah benimkide böyle olur ay onu ben yerim o eli ele bak

bende daha bebek yok ama annem yanımda şimdi, benm saygıdeğer! babaannemin incilerini anlatıyor:
ben annemin ilk çocuğuyum
annem benim doğumumu çok zor geçirmiş, normal doğum olmuş ama çok kan kaybetmiş, 2 gün hastanede kalmış. eve gelince tabi annem yerinden kalkamıyormuş. ebe eve gelip gidip kontrol ediyormuş, o kadar kan kaybetmiş ki yatarken bile kulakları çınlıyormuş. kalkamıyormuş ve altımı filan da değiştiremiyormuş.
babaannem açmış benim altımı, çıkmış o dadan dışarı, tabi şubatın başında doğmuşum, odada da kömür sobası. altımı açmış, annem-babam oturuyomuş akşam odada, çıkarmış benim üzerimi ve daha1 günlükken tuvalete götürmüş benm tabi çenem o kadar titriyomuş ki babam görünce kalkmış ayağa ne yapıyosun anne diye; çişe tutuyorum alışsın da altına yapmasın demiş. tabi annem çıldırmış, 1 ügnlük bebek tutulur mu tuvalete diye. tabiki o gece ateş, ağlama, sabah doktora götürmüş babam, doktor naptınız bu bebeğe idrar yolları iltihaplanmış demiş. işerken ağlıyormuşum. gelip babaanneme kızmış babam senn yüzünden ne hale geldi çocuk diye; babaannem de ne desin;
ne hastalığı, anasında mayasıl vardır çocuğa da geçmiştir ,
şimdi konuşuyoruz da annem hala sinir krizi geçiriyo; 24 sene olmuş hala unutamamış o günleri

ayyyyy o ne babanne öyle el kadar bebek ne anlasın çişten oha çüş yuh pessende suratına salıverseydin ya yavrucumçiş heee al sanaa şaka bi yana da babannenin yaptığıda akıl işi değil yani.iyiki seni çamaşır makinasında falan yıkamaya kalkmamış.yazık ya annen nasıl sinir olmuştur.gerçekmi bunlar yaaaa bak kafa yapma varmı böyle insanlar gerçekten

ay ne şakası, babannemi anlatsam herkes ağzı açıkta bakar, burda anlatılanlar ne ki diyorum ben benm annemde bi kaynana var akıllara zarar.
3 yaşında filanken, biz o zaman 4. katta oturuyoduk. annem iş yaparken almış beni kucağına,balkonun demirlerinin üzerinde ayakta durdurtmaya çalışıyomuş. annem hala anlatır. o an seni öyle tutmaya çalışırken gördüm ya, saçlarımın dipleri sızladı der.
bi de gülüyomuş babannem : atarmıyım hiç, atamıyım annesi!!!

hayy allahım gülermisin ağlarmısın yaa.süper babanne:84:

babaannenın aklı dengesımı bozuk yaaa yuhhh artkk balkon demırınde ayaktamı tutulurmuşşş ne vahıllık allahımmm
evdenn kovmak lazımmm ayy cok snrlendm bıan kndı yerıme koydmdaaaa olamazzzzzz

babaannenın aklı dengesımı bozuk yaaa yuhhh artkk balkon demırınde ayaktamı tutulurmuşşş ne vahıllık allahımmm
evdenn kovmak lazımmm ayy cok snrlendm bıan kndı yerıme koydmdaaaa olamazzzzzz

annem de zaten hala hayıflanıyo, şimdiki aklım olsa 1 dk evde tutmaz kovardım diye ama geçmiş ola.
herkesin bi cahil zamanı oluyo işte. annem de küçük evlenmiş. zaten ilk çocuğum da, çok sıkıntı çekmiş. ama kardeşimde babannem hiçbişeye karışamamış, onda gözüm açılmıştı diyo

doğru ya tuvalete götrmek normal bişey pardn ben sert çıktım.... bu zamnda 5 yaşndaki çocuklar biliyo bebeklerin tuvalete götrülmediğini babannenmi bilmiycek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…