kızlar ben şimdi kontrole gidiyorum doktora bakalım bebişin bamyasımı var yoksa şeftalisi mi.eşim olcak zırtapoz tuuturdu giderken anneme uğra diye.sabah sabah onu görünce bebişim kesin saklanır biyrlere göstermez kendini bize ya hay allahım gercek beni şimdi gene laf sokmadan duramaz
valla kız anneleri kızımı mutlu etsin yeterki gözüyle baktıkları için damatta gerçekten kızını mutlu ediyorsa oğlu gibi seviyor..kız babasıda aynı şekilde.
ama kayınvalideler oğlumu mutlu etsin yeterki gözüyle bakmak istese bile bakamıyor..benimki mesela sürekli aman mutlu olunda başka şey istemem diyor,ama beni kıskandığına adım gibi eminim..yüz şeklinden anlıyorum artık..hemen yansıtıyor.bende bize karışan olmadığı müddtçe biz çoook mutluyuz zaten diyorum..yani sakın karışmaya kalkma diyorum
dün olan olayı anlatayım
kayınvalidem pazar günleri arar,aradığı zaman tele çıkmazsan çıldırır..hele bide cebide açmamışsak kudurur..nerdesinzi siz demeye başlarlar.
bir keresinde ben memlkete gitmiştim.eşimde bi iş için şehir dışına çıkmıştı.ben söylemedim kayınvalideme annemlerde olduğumu..herşeyi bilmeside gerekmiyor zaten.eşim beni aradı aşkım şarjım bitiyor ben seni başka arkadaştan ararım ara sıra dedi.
kayınvalidem evi aramış bulamamış
2 kere aramışlar.sonra eşimi aramışlar oda kapalı,sonra beni aradılar.kayınpederim dedi nerdesiniz siz.
ben annemdeyim dedim.eşiminde şehir dışında olduğunu söyledim.
bize neden söylemediniz dedi..gerek varmı dedim..o sırada kayınvalidem aldı.aynı şeyleri oda sordu.
annemde olduğumu eşiminde şehir dışında olduğunu söyledim..bize niye söylemiyorsunuz dedi.
koskoca adam bir yere giderken sizden izin alıpta mı gidecek anne yapmayın artık şunu hesap sorma işini bırakın dedim.
ilkokul çocuğu sanki,evden çıkarken seni aramasını mı bekliyorsun dedim.kafam bozuldu..bişey demeden kapattı.
bende arkasından saydım bi güzel
ertesi gün annemleri arıyor.kuzum bitanem nasılsın..kusura bakma dün ev telefonu çalıyordu o telaşla kapattım suratına kapatmış gibi oldu dedi..hı hı öyledir kesin eminim dedim soğuk bir şekilde.alındınmı dedi bide
neyse dünde telde bana diyorki havalar soğudu kıza dikkat edin,yattığı odaya falan dikkat et.bu lafları sadece bana söylerler ama oğlanlarına tek kelime etmezler
bende sert bir şekilde EDİYORUZ dedim hasbinallah der biçimde..tabi sen zaten dikkat edersinde diyor sonra beim kızdığımı anladı.
kızdığım nokta ise şu..
19 ay boyunca hiç hastalanmayan.kontroller dışında hiç dr a götürmediğim kızım geçtiğimiz kurban bayramında onun yüzünden yatak döşek oldu.kalkmış bana yattığı yere dikkat et diyor..gelde sinir olma.
onlara giderken yolda kızın üstünü ince giydirdim araba sıcak diye.inerkende eşimin montuna sarıp koşarak eve girdikki kız üşümesin.bunlar hemen kızı aldılar ah yavrum kuzum bilmemne..bende verdim arabayı boşaltırız dedi.arbanın yanına bi çıktım bizim kaynana kucağında kız evin yakınındaki düğün yerine götürmüş millete gösterip hava atmaya..ve üstünde hiç bir şey yokarabadan indirdiğimiz gibi ve hava nasıl soğuk size anlatamam..nasıl yanına gittiğimi bilmededim.anne napıyorsun sen incecik üstüyle çıkarmışsın ne mont var ne bere,ben bile kabanla olduğum halde soğuk bıçak gibi girdi sırtıma gelir gelmez hasta mı etmek istiyorsun dedim.hiç bişey demedi verdi..yavrum nasıl büzüşmüş
o gece bir hastalandı..ateş,öksürük,balgam,burun tıkanıklığı ne rarasan var..sabah kadar ağladım başında..
Allah seni bildiği gibi yapsın dedim içimden kaynanaya..
küçük olduğu için balgam çıkaramıyor,sümkürmeyi beceremiyor..uyuyamıyor.dr a götürdük verdiği ilaçlarıda halsizlikten içmedi.
zaten iştahsız tek lokma yemiyor.
bide eşimin halası ve eniştesi geldiler,gülüyorlar bize..bunlar daha çocuk bakmayı bilmiyorlar,baksana yemek bile yediremiyor ha ha ha diye.artık sabrım son sınırdaydı..zaten perişanım çocuk hasta yemiyor içmiyor diye..bende buraya gelince hasta oldu dedim üstüne basa basa gelir gelmez dedim.kaynanam yan yan bakıyor..bir daha kışın gelmeyeceğim zaten dedim.
tek kelime etseler kavga çıkacaktı artık canım o kadar burnumdaydı..neyse eşimde çok sinirlendi zaten halasına,onlar gidince bi ton bağırdı kızdı..terbiyesizler,nerde ne konuşacağını bilmeyen insanlar,sana mı kaldı bizi eleştirmek,anneyi eleştirmek,kendilerine baksınlar,onların 4 çocuğuda hastanelerde süründü falan dedi..evde çıt yok..ohh nasıl iyi oldu onları söylediği..yoksa baş belası bi babannesi var oda tasdikleyecekti evet bakamıyorsunuz diye..kendi oğulları kızınca yatıştırmaya çalışıyorlar,tamam sakin ol o zaten patavatsız diye....daha fazla kalkacaktık ama o gece ben çok üzüldüm çocukta düzelmiyor git gide kötüye gidiyordu.eşim gece yarısı kendi dedi evimize geri dönelim sabah erken çıkalım ne dersin dedi.
Allah razı olsun dedim benimde aklımdan geçen oydu ama huysuzluk yaptığımı düşünmemen için bişey demedim dedim.sabah kalktık hazırlandık erkenden zaten ben hiç uyumuyordum sürekli kızı kontrol ettiğim için.sabah ezanıyla hazırlanmaya başladım..eşim dedi biz kahvaltıdan sonra çıkıyoruz eve gideceğiz kız çok kötü oldu daha fazla durmanın anlamı yok dedi..kaynanam 5 karış surat..eve geldik doğru acile dr a..iğne vermek zorunda kaldılar.10 tane iğne yedi sabah akşam öyle düzeldi..ilk hastalığımıza da sayesinde yaşadık
bide kalkmış bana dikkat et diyor
bende öyle.... mezarımda karış karış ot bitse yapılanları asla unutamam onları ben affetsem allah afetmez zaten insanın bir kez canı yandımı herşey çok başka görünüyor gözüne dünya ters oldu bana daha ne diyim şeker arkadaşlarım tek tesellim onların da canlarının yandığını görmek o zman pis pis gülmeyi hayal ediyorum oda bana öyle yapıyordu bakalım nasıl oluyormuş
valla bunlarala uğraşmaktan anne babamın acısını duyamaz oldum sen söyleyince aklım ageldi şimdi
greeneyesegs cnm bebişinin cinsiyetini ögrenince haber ver bizede:)allahhh saglıklı evlatlar nasip etsin cinsiyet önemli deil ama insan merak ediyo :)
sağol canım allah razı olsun erkekmiş bamyası varmış
Gözünaydın cnm. Sağlıklı, hayırlı evlat olsun..
Kayınvalidene verdin mi haberi??
vermemek mümkünmükadın ta doğum tarihinden çin takvimlerine baktırmış ayol.hı iyi erkek dedi görümceminde kızı var.onun pabucu dama atılmıcak dedi.bende niye pabucu dama atılsın dedim onlar birbirine arkadaş olcaklar dedim aaayy herşeyden olumsuzluk düşünüyo gıcık
ah be yavrum hepsi aynı.bile bile canımızı yakıyolar ben biraz daha sessiz kalsaydım ben şimdi aşağda kaynanamla olurdum eve gece 1den sonra otel olarak gelcektim sabahın köründe kalkıp hizmet etcektim eltiye 3sene öyle yapmışlar.oda korkmuş sesini çıkaramamış.bazı noktada bende korkuyorum kayınpeder döver diye yapar çünkü.ama iş oraya geldimi varya isterse 10tane çocuğum olsun beni savunmayan adamın yanında 1 saniye kalmam.paraylamı korkutcaklarını sanıyolar ben sakat değilim onların kızları gibi baba parası yemedim aileme ben baktım bi kendime mi bakamıcam.çalışırım ben korkmam.ama onlar bigün parasız kalsalar havaları bozuldu diye intihar ederler öyle kompleksli paragöz insanlar
iyi etmişsin sende.evet canım hizmetçilik bekliyorlar bizden aynen.benim annem uzakta ve canım annem sol tarafından hafif felçlik geçirdi ben evleneli 1 yıl oldu ve annem gelip rahatsız olamyalım diye daha evime bile gelemediO anne degilmi bana emek vermedimi beni gelin etmedimi bunlar sadece kendilerini ana olarak görüyor kız annelerinin çogu hep mutlu olsunlar diye ses etmezler ama bunlar bahane uydurup huzursuzluk çıkarmak için herşeyi yparlar.bende evladım dimi anneme gidip bakmasını bilirdim ama annem düşünceli olgun bir insan oldugu için yanına giititgimde kızım eşinle huzurun kaçmasın geldin kaldın eşini orda yanlız bırakma madur olmasın dedi ve ben 1 hafta kaldım geri geldim evime annemlerde mersinde bende bursadayım düşün yani.bunun anası saglam ayagı tutuyor ama okadar şımartmışlarki bunu evinin temizligini eşimle kaynım yaparmış eşim öle anlatıyor canı pek tatlıymış sinsinin.bendende hizmet beklerdi şunu yaparmısın edermisin yok.kaba şey bana şunu yap
getir götür dei hep bende yutttum huzursuzluk çıkmasın diye yerinden kalkmazdı ben afedersin eşşek gibi çalışırdım bana gelincede öyle yerinden kalkmaz yardım etmez anca otururdu yerinde bu yüzden artık çok doldum ve ben eşşek degilim yaptım yaptım ben kötü gelin oldum el kızı oldum oyüzden yapmakta görüşmekte istemiyorum sende mecbur degilsin tavrını koymakla iyi etmişisn.Oğlun olucakmış Allah bagışllasın cnım benim hayırlı saglıklı dogumlar olsun inşllh
aman canım boşversene sen onu şimdiibebişin erkekmiş, sen onun tadını çıkarrr allah sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin darısı başım artık
merhaba anneler Allah sabir versin size nasil kaynanalarinz var oyle okudukca ben delirdim.her sozlerine biyere kadar cevap vermezsnn dayanir sabredersin ama su cinsellikle olanlari tam anlamiyla igrec dogrusu ne carsafi ya ne diyo bunlar hic mi ayipi bilmiyolar bence bu oglullrina daha cok saygisizlik.
cunku ogllari mal mi anlamiyoda illa kaynanalar gorcek.Allahdan benden boyle seyler istemdediler biz evlendik dogru balayina kimse aramadida otelin ismini bile kimseye demedik benim esim oyle seylere cok sinirlenir ama benm kaynanamda okadar sormaz yaniii.bide ben cok uzagim zaten ilk evlendik dunyann bir ucuna gitiim simdide uzagim ama okadar degil darisi basinza nediyim.
sevgili arkadaş eninde sonunda eden bulacak tabi tek tesellim bu ben burda çalışıyorum teyzeleini çağırıp gün yapıyorlar benim evimde evin sahibi evde yok misafir geliyor nasıl işbu diyorum benim öküze oda ne var ki diyor al işte mal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?