Kaynanalar ve Çocuklarımız

burina annen çok çekmiş canım ama burda babanın desteği hep üzerinde olmuş. benim annemde çok çekti ne yazıkki babam hep anasını savundu. anneme hep eziyet ettiler. kimse dört dörtlük değildir, hiçbir gelin kaynanaında ana-kız olabileceğine inanmam, ama elbette bazı şeyleri görmezden gelmek gerekir, burda en büyük destekçi ise koca olmalıdır. eğer kocan destek değilse asıl darbeyi o zaman yiyorsun... bende babannemi sevmem, nnefret ederim. ben asla rahmet dilemiyorum da onun için, gerçi henüz ölmedi, Allah layığı neyse versin diyorum, bu dünyadada bizim elimize düşürmesin inş. bu dünyada çekip çekmemesi umrumda bile değil, daha fazla bulaşmasın, elimizede düşmesin yeter, çekeceğini öteki tarafta çeksin inş. kendi kayınvalidemdende yakınıyorum ama beddualık olmadk tabi, o kadar da değil. hala kayınvalidem için dua ederim. kaynata ve kaynım ve ailesii çinde dua ederim.. hakettikleri yada sevdiğim için değil Allah rızası için. ama babannem kadar kötü birine dua edemem, benimde annem çok çekti, sinir hastası oldu, üstelik annem çalışan bir kadın, istese ayrılabilirdi, ama yapmadı, bizim için sabretti...

Çok teşk ederim cevabın için Allah ailene bundan sonra inşllh mutluluk saglık huzur uzun ömürler versin inşllh.Eşimin tabiki canı yanıyordur sonuçta onun ailesi ama el komşu için kendisini silmelerine anlam veremiyor ve artık onları çok takmıyor.Ben eşimden daha çok hassassım okadar yüregim daralmış kalbim kırılmışki benim adetlerim düzensizleşti saçımda bi ara saçkıran oldu Allaha şükür saçım düzeldi .ve şimdide hormonumun biri yüksek çıktı beyin emarım çekilicek stres hormonuymuş.okadar içime atmışımki demekki bu yapılanları saglıgım etkilenmeye başladı.şimdi doktor kontrolünde ilaca başladım adet düzeni için.eşime gelince çok şükür bi saglık problemi yok ama korkuyorum tabiki.Allahıma sıgınıyorum vesvese gelince içime dua eadip oturuyorum Allah bzii kötülerden korusun.Ben babamı küçükken kaybettim baba hasreti çok çektim annem abim var onlar uzakta aynı şehirde degiliz annem rahatsız oldugu için bana gelmesi bu aralar zoroyüzden ben eşimin ailesini insan zannettim o özledigim sevgiyi bana verceklerini umdum ama yanıldım yanarsa kendi cigerin yanar diye boşa denmemiş.bu insanlar abdestinde namazında ben önceden açıktım açık oldugum için gözlerine batıyodum sanıyordum Allah kısmet etti kapandım ve kayınvaldem hayırlamadı bile onlar el iyisi benim ailem uzak oldugu için beni ezmeye çalıştılarda ezemediler eşim benden yana olunca çıldırdılar.okadının yaptıklarını yazsam nasıl sabretmişsin 1 yılllık evlide olsam burnumdan getirdi nasıl katlanmışsın dersiniz.mesela ben borç alarak akrabamdan para aldım onlara verdim ev sahibi oldular paraları yetişmedi ben zor durumlarında borçta olsa yardımcı oldum kadının agzından bi sagol kelimesi çıkmadı.parayı kayınbabbama verirken yüzünün hali bi karış oldu.kısacası beni çekemiyor kaldıramıyor.Ev aldılar eviniz hayırlı olsun dedim oda hepimize hayırlı olsun dedi.bende şuan siz oturuyorsunuz ev hediyesi ne alim anne ney lazımsa söle işine yarıyan bişey olsun dedim oda sert bi ses tonuyla tabiki ben oturucam dedi çekti gitti içeriye.sanki ben ona evde oturamzasın çık ben oturim dedim.oan çok sinirlenmiştim genede yuttum daha birçok şey ama artık takmanın kendime zarar verdigii gördüm.Onlarıda Allaha havale ettim onlarda zerre kadar vicdan merhamet yok demiyo bukızın burda ailesi yok sorim edim demiyor.üstelik kayınbabam kaynım onun agzına bakıyolar küstümü üçü küsüyor barıştımı üçü barışıyor.eşimi belki inanmıcaksın ama kıskanıyorlar eşimin eşyasını biz kiracı oldugumuz halde kaldıramıyorlar bizi bizde akvaryum balık var gitiler kıskançlıklarından aynı akvaryum aynı balıkları almışlar kırılan kalp dogrulmaz dogrulmucakta ben büyük konuşmayimde annen kadar fedakar olamıcam benim annemin zararrı olmadıgı halde ona gidip bakamıyorum uzaklık oldugu için ama oda başıma kalkmıyor eşimin kalbini kırmıyor.Ben kalkıpta bunca olaylardan sonra onu anne deyip bagrıma basamam ben küçüksem oda büyüklünü bilcekti.Bundan sonrada görüşecegimi sanmıyorum.Allah hepimizin sıkıntılarına yardımcı olsun inşllh.

kaynana vukuatları bitti galiba

benimkisi birkaç gündür bana çok iyi davranıyor kızlar hergün evime geliyor ama çok yardımcı oluyor yemeğimi yapıyor hatta ceviz kırıp ayıklayıp önüme bile veriyor evde daha az yorulmaya başladım. tabi bütün bunların sebebi sütümün bol olması ama olsun sonuçta oğlum için yapılıyor herşey gözardı edemem
karıştığı oluyor ama eskisi kadar değil katlanıyorum o kadarına artık geçici bir durum çünkü. orda kalırken yaptıklarını bir kenara koydum ama unutmadım. kinci biri değilimdir yapılan iyiliği de kötülüğüde unutmam...

canım çocugun olunca onu göstermeme korkusuyla oyüzden iyi olmuştur göstermelik yani .inşllh hep böyle devam ederde huzurlu olursunuz

vukuat biter miyaklaşık 20 hafta sonra ben başlıycam anlatmaya
seninkine maşallah diyelim
bende öyle bişey olmaz.hiçbir işimi yapmaz.gelir ancaaaa dır dı vır vır çene yapar
ben de mutfağa kaçıp yemek yaparım artık naapalım
belki anneciğimin yanına kaçarım çok daraltırsayol da uzak ama naapalım ruh sağlığım için gerekli.

Sizinkini bilmem ama benimkinde vukuat bitmez..
Bu da bugünkü bombası:
'Peliniiimmmm senin sidiğini içerim ben.' !!!???!!
Sözün bittiği yerdeyim valla yorum bile yapamıycam bu lafın üzerine! ...

Son düzenleme:
benimki kızımı oğlum diye seviyor
çok gücüme gidiyor ama nasıl ikaz edeceğimi bulamadım

kayınvalden erken bunama geçiriyor galiba bi şekilde uyar canım sende.çocuk yarın bigün büyüdügünde yine öyle oglum derse o çocukta kişilik bozuklugu olur bence açıkça söle bunun nasılımı var

canım çocugun olunca onu göstermeme korkusuyla oyüzden iyi olmuştur göstermelik yani .inşllh hep böyle devam ederde huzurlu olursunuz

göstermelikse kendi kaybeder gerçekten yapıyorsa kendi kazanır canım

Allah kolaylık versin canım

meraba arkadaşlaaaarr.benimki konuşmuyo benimle küstü galiba geçen anneme giderken haber vereyim diye ziline bastım görümcem gelmiş o açtı kapıyı.ben gidiyorum annem rahatsız falan dedim baya konuştuk kapıda evdeymiş ama gelmedi kapıya hiç çokta umrumda.geçen biraz eşime şikayet ettim onu ağlattı beni neymiş ben şakır şakır kusuyorum eşim görüyo beni aşağı çağrıyo misafir gelcekmiş.bende tersledim dayanamadım ona kızdı heralde.aynı akşam bursadan eşimin kuzeni aradı nasılsın dedi bende çok kötüyüm berbat kusuyorum dedim.amaan ne nazlısın sende falan demezmi.hal hatır sormayamı arıyolar laf sokmyamı anlamadım.sinirimden ağladım eşimede söylüyorum artık herşeyi.napiyim bu sefer bilmeyince beni suçluyo

rabbim seni anlamarı için aynı sıkıntıyı versinde görsünler.beddua etmeyi sevmem ama zorla söytiyolar insana ya.nazlıysam nazlıyım varmı bee deyip çarpacan suratına telefonu.

Son düzenleme:
rabbim seni anlamarı için aynı sıkıntıyı versinde görsünler.beddua etmeyi sevmem ama zorla söytiyolar insana ya.nazlıysam nazlıyım varmı bee deyip çarpacan suratına telefonu.

eşimin kuzeni beni görmüyo ne biliyo naz yapıyomuşum.ama hep kaynanamın eşe dosta yaptığı laflar bunlar.onlarda öyle sanıyo ama allah görüyo olsun.ben naz yapsam bu halimle kalkıp evimi temizlemeye çalışmam.kendisi gibi ona buna yaptırırım.kendi sapasağlam bişeyi yok hergün biyerde geziyo evini başkalarına temizletiyo kimin naz yaptığı belli.eşim bana bişeye elleme temizlikçi çağırayım diyo ben olsun yaparım diyorum laf yapmasınlar diye.ona rağmen naz yapıyo diyo bide temizlikçi çağırsam neler der.çekmeyen anlamıyo napiyim.göz damarlarım çatlamıştı kanama yaptı gözlerimde o zamandamı nazdı

boşver canım kim ne derse desin sen bildiğini oku.önemli olan senin ve oğluşunun sağlığı.rabbim sağsalim kucağına almanı nasip etsin.

Sizinkini bilmem ama benimkinde vukuat bitmez..
Bu da bugünkü bombası:
'Peliniiimmmm senin sidiğini içerim ben.' !!!???!!
Sözün bittiği yerdeyim valla yorum bile yapamıycam bu lafın üzerine! ...

numunelik bunlar
bir bardak ikram etsen çişinden acaba hayır dermi
neyse çişe alıştırma dönemi gelince bol bol yapıyorlar o zaman doya doya içsin

Küssün. Daha iyi ya. Zırt pırt bişey demez artık.. Kendi kendine homurdanır durur..
numunelik bunlar
bir bardak ikram etsen çişinden acaba hayır dermi
neyse çişe alıştırma dönemi gelince bol bol yapıyorlar o zaman doya doya içsin
İçsin valla!!
içte kurtulalım sizden
Fondip fondip!! :86:

Boşver canım hepsinin afrası tafrası sanamı kayınvalden konuşmasakonuşmasın daha iyi işte huzurunu bozamaz susar oturur.akrabasına gelince kaynanan orda burda dedikodunu yapmasa onlar nerden bilicek senin nazlı mazlı oldunu senlemi geçiriyolar 24 saatlerini.patavatsızlarına ver boşver verseydin cevabını sende tavrını koy böyle boışver konuşursa konuşur konuşmasada kendileri bilir bunu dert etme evinin huzuruna saglıgına bebişine bak canım

bizimki de her gelişinde bu çocuğun kafası mı yamuk,rengi mi mor,nie ağlıyo,nie şaşı bakıyor.sanki sarlığı artmış mı gibi saçma sapan şeyler söylüyor..insan nasıl kıyar torununa da böyle söyler anlamıyorum..boğasım geliyor walla..bi de görümcem de hamile habire onla kıyaslayıp duruyo sinir oluyorum yaa..ne zaman kurtuluruz bilmiyrum..eşime de anlatınca sen yanlış anlıyosundur o iyi niyetle söylemiştir deyip beni ddaha da deli ediyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…