benimkide ,lk zamanlar anahtarla dalıyodu eve ben evdeykende yokkende.bende eşime dedim girmesin anahtarla dedim.kızdı bana sanki bişeyinimi çalcak dedi.ne alaka bizim özelimiz dedim mahremimiz sonuçta.ama anlatamadım senmisin anlamayan bende kapıyı üstteki kilidi çeviriyorum.kaynana geldi tıkır tıkır dışardan kurcalıyo kapıyı dalcakya sormadan etmeden.açtım bende kapıyı hı senmisin dedim.açamadım kapıyı dedi.ben evde yalnızken korkuyorum kilitleyip sürgüyü çekiyorum dedim.mosmor oldu.o uyanıksa bende ezilmeye gelmedim dünyaya......
canım seninkide sorunmu:) biz eşimle ayrı şehirlerde oturuyoruz çift düğün yapyık 2. düğünümüz eşimin ailesinin oturdugu şehirdeydi tabii bizde düğünden sonra kaynanamlarda kalcaz...neyse düğün bitti eve geldik oturuyo kaynananmlar biz eşimle odaya geldik tam bişeler olcak üzerimizi çıkardık kaynanm kapıda açın önemli bişe dicem dio sonra gel diyoruz açın açın diyor neyse sonraüzerimize bişeler aldık açtık kapıyı öneml olan şey neymiş biliomusunuz eltim düğünde nekadar para takıldı diye sorarsa şukadar dicekmişiz..ayy nasıl sinir olmuştum....
ayyyyy ne uyuz insanlar ya hiç anlayış yok aslında biz utanıyoruz yapamıyoruzda ona güzel bi süpriz yapcaksın bidaha yapamıcak tövbe tövbe insana zorla yaptırtırlar yani
sevgili arkadaş eninde sonunda eden bulacak tabi tek tesellim bu ben burda çalışıyorum teyzeleini çağırıp gün yapıyorlar benim evimde evin sahibi evde yok misafir geliyor nasıl işbu diyorum benim öküze oda ne var ki diyor al işte mal
canım seninkide sorunmu:) biz eşimle ayrı şehirlerde oturuyoruz çift düğün yapyık 2. düğünümüz eşimin ailesinin oturdugu şehirdeydi tabii bizde düğünden sonra kaynanamlarda kalcaz...neyse düğün bitti eve geldik oturuyo kaynananmlar biz eşimle odaya geldik tam bişeler olcak üzerimizi çıkardık kaynanm kapıda açın önemli bişe dicem dio sonra gel diyoruz açın açın diyor neyse sonraüzerimize bişeler aldık açtık kapıyı öneml olan şey neymiş biliomusunuz eltim düğünde nekadar para takıldı diye sorarsa şukadar dicekmişiz..ayy nasıl sinir olmuştum....
aman allahım yaa.sizde neden otele gitmedinizde kaynananın evine gittiniz düğün gecesi kusura bakmada sizinkide mantık haa.hadi siz gitmediniz başka akrabaları yokmuydu onlar kalmaya gitselerdi.bilmiyolarmı evlenen çiftler düğün gecesi hatta bizde burda bir ay kimse kapıyı çalmaz.
sağol canım.boşver benimkide aynı hiç bi işe elini sürmüyo eskiden eltiyle ben yapardık şimdi elimizi bile sürmüyoruz.kızına sıfır araba aldılar mecburen o gelip yapıyo.o kendi kızına bile acımıyo.geçen görümcemle telefonda konuştuk sesi kötüydü grip olmuş ertesi gün kızı temizliğe çağırmış.hasta hasta temizlik yapıyodu kendide torun gezdiriyo orda burda.kayınpederimde çok gaddardır ama karısının ağzına bakıyo kıyamıyo ona.görümcemde babası arabayı geri almasın diye ne derlerse yapıyo ben olsam ne o arabayı kabul ederim nede hasta hasta bana acımayana iş yaparım
şuan çok sinirliyim kayınvalidemin beni onca sinir etmesine karşılık genede kendisine netten bir krem aldım hani şu mavi anemon çiçeği falan denilen... bir ara benimle bunu konuşmuştu.. günlerdir göndermediler, dünya mesaj attım takip ettim falan... ve bugün sonunda eline ulaşmış tek yaptığı eşime (!) mesaj atıp teşekkür etmek olmuş. yahu eşimin kremmiş falan haberi yok, öyle şeyleri bilmez bile, ona da söylemiş değil... ben demesem oğlun nerden bilecek!!! güya ikimize teşekkür etmiş. bende telde açtım ağzımı yumdum gözümü eşime bir dolu annesinden için laf söyledim. başlarda savunmaya kalktı, ya kontorü yoktur falan diye, kontor yoksa mesaj nasıl atıyor, üstelik madem msj atıyor mesajı bana atabilir öyle değil mi?? bana niye atmıyor, kusura bakma ama annenin yaptığı çok büyük bir ayıp, eğer ona 5 milyonluk olsun bir daha birşey alırsam bu son olsun. kusura bakmasın oğlu artık o evde kalmıyor, senin parana sahiplenmesin, bundan sonra alacağı şeyleri gitsin kocasına aldırsın! madem öyle dedim, sende benden habersiz birşey alırsan kıyameti koparırım dedim. eve gelsin daha çok konuşacam bu konuyu, bir daha da ararsam kolay kolay hal hatır sorarsam dedim... torunlarının videolarını resimelrini çekip cd yapıp yollayacaktım, hazırlıyordum, onu da yapmıcam, görmesinler. eşşeklik bende dünya borcun içinde pahalı kremelr almak neyime!! eşime dedim benim annemin maddi manevi çok emeği geçti ben kendi anneme de şunu alalım demedim sana, senin annene aldım ama bu kadar yapacağını tahmin etmemiştim dedim... ay çok sinir oldum ya, güler yüzle bir teşekkür etmek bu kadar mı zor!
iyi etmişsin sende.evet canım hizmetçilik bekliyorlar bizden aynen.benim annem uzakta ve canım annem sol tarafından hafif felçlik geçirdi ben evleneli 1 yıl oldu ve annem gelip rahatsız olamyalım diye daha evime bile gelemediO anne degilmi bana emek vermedimi beni gelin etmedimi bunlar sadece kendilerini ana olarak görüyor kız annelerinin çogu hep mutlu olsunlar diye ses etmezler ama bunlar bahane uydurup huzursuzluk çıkarmak için herşeyi yparlar.bende evladım dimi anneme gidip bakmasını bilirdim ama annem düşünceli olgun bir insan oldugu için yanına giititgimde kızım eşinle huzurun kaçmasın geldin kaldın eşini orda yanlız bırakma madur olmasın dedi ve ben 1 hafta kaldım geri geldim evime annemlerde mersinde bende bursadayım düşün yani.bunun anası saglam ayagı tutuyor ama okadar şımartmışlarki bunu evinin temizligini eşimle kaynım yaparmış eşim öle anlatıyor canı pek tatlıymış sinsinin.bendende hizmet beklerdi şunu yaparmısın edermisin yok.kaba şey bana şunu yap
getir götür dei hep bende yutttum huzursuzluk çıkmasın diye yerinden kalkmazdı ben afedersin eşşek gibi çalışırdım bana gelincede öyle yerinden kalkmaz yardım etmez anca otururdu yerinde bu yüzden artık çok doldum ve ben eşşek degilim yaptım yaptım ben kötü gelin oldum el kızı oldum oyüzden yapmakta görüşmekte istemiyorum sende mecbur degilsin tavrını koymakla iyi etmişisn.Oğlun olucakmış Allah bagışllasın cnım benim hayırlı saglıklı dogumlar olsun inşllh
canım ben bile sinirlendim okuyuncasen insanlık etmişsin kendini suçlama karşındaki insan degilmiş malesef.degmiyorsa bunlara yapma sende bidaha seni çok iyi anlıyorum bunların çogu nankör kendini bilmez insanlar. bende kendimden bir örnek vereyim şimdiye kadar yaptıgım iyiliklerin hiçbirini bilmedi sevgili kayınvaldem kayınababm ve kaynımda onun agzına bakan insanlar bi eşim farklı onlardan.Bunlar kiradaydı yeni ev aldılar para denkleştiremediler eşim keşke olsada alsalar evi dedi.bende üzüldüm hallerine akrabamdan borç istedimonalr için ben kendime lazım deedim öle istedim.götürdüm bunlara verdim parayı kayınbabbam aldı sagol teşkler dedi.o kadının agzından çıt çıkmadı bir insan bukadar aşagılık olur.ben ogün götürmeseydim evi alamıcaklardı kadın bi sagol demedi böle olaylar karşıısnda ben çok sogudum halen bana borçları var ve hiçbişey yokken küslük yarattılar benimde sabrım taştıgı için görüşmeyi kestim eşimde anladı neolduklarını ve gidip gelmiyoruz insanlar bukadar nankör aşagılık işte oyüzden senin durumuna hiç şaşmadım.sende bişey yapma hakettigi degeri ver
benımkı de oyle canım.Annemlere memlekete gelecegım gun temızlık yaptı,bekledıkı ben de temızlık yapıyım onla yapmadım,onume supurgeyı koydu hadı dedım yapıyım yıe de cektım ıcersını sonra ısıme baktım.dısarıda ısım vardı.babamlar benı almaya gelecektı,anne ne yapalım babamlara dedım.ne ıcın dedı.babamlar ac gelecek dedım,yufka aldım patates aldım getırdm.aıleme ozene bezene bısı yaptıgını gormedım zten.eve gldım surat bır karıs.hıcbırsey yapmasın ama surat da yapmasın ya.esıme dedım annen bna surat yapıyo barı babamlara yapmasın bır karıs surat oturuyo ıcerde dedım.babam da farketmıs zaten.bızı de gecırmeye bıle ınmedı.genc de kaynanam genc olmasa tamam.ben gıttıkten sonra esım sormus ne bu srat dıye,zederdı ıs yapmadı ,bı de borek yapayım dıye yufka ıle patatesı elıme tutusturd demıs.
esım de annesının tarafını tutuyo.ne olcak gıderayak temızlk yapsan,zaten kıyafetlerımı de utulemeden gıtmıssın,ne yaptın gıdecegın gunki,zaten sen annemlerı benımseymedın bu evı benımseyemedın dedı.e zaten benım kendı evım var.ısınma sorunu olmasa nedne gelıyım buraya.allaghım nısan kısa zamanda gelsın yarabbım.
yazdıklarınızı okudukça içim şişti valla. nasıl insanlarla muhattap olmuşsunuz siz böyle. benim annemde kaynanasının elinden çok çekmiştir. günahım kadar sevmem babannemi ama rahmetli oldu yine de Allah günahlarını affetsin derim sırf babam için, dedem için. Ama neler neler etmedi o kadın anneme. küçük geliniyle bir olup dövmek mi dersiniz, en aşağılık namusa kadar dayanacak iftiralar mı istersiniz hepsi mevcuttu. o kadar ki kadını intihara kadar sürüklemişler. babam 35 yaşında onlar yüzünden kalp krizi geçirmiş. hala o yılların izleri o kadar derindir ki ikisinin de üzerinde. annem sinir hastası oldu. ama babam hep annemin yanındaydı. yaptıkları iğrençliklerin o kadar farkındaydı ki, anneme ""çok üstüne gelirlerse benden sana izin, ne yapabilirsen yap, gerekirse döv" bile demiş. anneciğimin gözünden hiç yaş eksik olmadı onlarla yaşarken. ne zaman taşındık rahat ettik diye sevindik derken bu sefer de gelin belası çıktı karşımıza. abimin karısından bahsediyorum. kaynanasından çok çeken annem gelinine anne olmak istedi ama bu sefer de gelini kaynanalık etmeye başladı anneme. ötekiler işknece etti, gelini de eziyet. torunlarını göstermedi, abimle arasına girdi. yine gülmedi yüzü. ben annemi hep ağlarken hatırlarım çocukluğumda. hep başı ağrıyan, en ufacık bir hataya tahammülü olmayan, sinirli halleri gelir gözümün önüne. o pislikler yüzünden çok dayak yemişimdir annemden. çünkü sinir hastası olmuştu. en ufacık hatam gözüne dağ gibi gelirdi. sonra çok pişman olurdu ama yapardı işte. hiç kızgın değilim ona. çünkü bilirdim istemezdi o da öyle olsun.
ama noldu biliyor musunuz kızlar; o zalim babannem son nefesini annemin elinde verdi. hem de yatalaktı. afedersiniz pisliğini bile aldı annem altından, elleriyle besledi. misler gibi baktı ona yine de. gelini derseniz en son sürünüyordu, kapısına köpek oldu. onu da affetti ama benim Pollyanna annem. şimdi ablam ve benim sayemde mutlu hiç olmazsa.
bense ezilen gelin annem ve yine gelininden de yüzü gülmeyen kaynana annemi gördüğüm için kayınvalideme gelin olmadım hiç. kocam için bile değil en çok annem için görmezden geldim bazı şeyleri. benim annem çekti o da annem gibi üzülmesin diye. Allah rıza için dedim. hakkını yemeyeyim kayınvalidem de beni pek üzmedi. kızım der, gözümün içine bakar, hizmet eder, herşeyime koşar. ama bunda benim de payım çok büyük. ben de ne isterse he derim. oğluyla tartışır annesini savunurum kocama karşı.
ne diyim kızlar Allah çok büyük. özellikle yumy senin yaşadıkların galiba anneminkine çok benziyor. emin ol eden buluyor hem de çok ağır bir şekilde. İlahi adalete sığının kızlar. Er geç tecelli ediyor.
yazdıklarınızı okudukça içim şişti valla. nasıl insanlarla muhattap olmuşsunuz siz böyle. benim annemde kaynanasının elinden çok çekmiştir. günahım kadar sevmem babannemi ama rahmetli oldu yine de Allah günahlarını affetsin derim sırf babam için, dedem için. Ama neler neler etmedi o kadın anneme. küçük geliniyle bir olup dövmek mi dersiniz, en aşağılık namusa kadar dayanacak iftiralar mı istersiniz hepsi mevcuttu. o kadar ki kadını intihara kadar sürüklemişler. babam 35 yaşında onlar yüzünden kalp krizi geçirmiş. hala o yılların izleri o kadar derindir ki ikisinin de üzerinde. annem sinir hastası oldu. ama babam hep annemin yanındaydı. yaptıkları iğrençliklerin o kadar farkındaydı ki, anneme ""çok üstüne gelirlerse benden sana izin, ne yapabilirsen yap, gerekirse döv" bile demiş. anneciğimin gözünden hiç yaş eksik olmadı onlarla yaşarken. ne zaman taşındık rahat ettik diye sevindik derken bu sefer de gelin belası çıktı karşımıza. abimin karısından bahsediyorum. kaynanasından çok çeken annem gelinine anne olmak istedi ama bu sefer de gelini kaynanalık etmeye başladı anneme. ötekiler işknece etti, gelini de eziyet. torunlarını göstermedi, abimle arasına girdi. yine gülmedi yüzü. ben annemi hep ağlarken hatırlarım çocukluğumda. hep başı ağrıyan, en ufacık bir hataya tahammülü olmayan, sinirli halleri gelir gözümün önüne. o pislikler yüzünden çok dayak yemişimdir annemden. çünkü sinir hastası olmuştu. en ufacık hatam gözüne dağ gibi gelirdi. sonra çok pişman olurdu ama yapardı işte. hiç kızgın değilim ona. çünkü bilirdim istemezdi o da öyle olsun.
ama noldu biliyor musunuz kızlar; o zalim babannem son nefesini annemin elinde verdi. hem de yatalaktı. afedersiniz pisliğini bile aldı annem altından, elleriyle besledi. misler gibi baktı ona yine de. gelini derseniz en son sürünüyordu, kapısına köpek oldu. onu da affetti ama benim Pollyanna annem. şimdi ablam ve benim sayemde mutlu hiç olmazsa.
bense ezilen gelin annem ve yine gelininden de yüzü gülmeyen kaynana annemi gördüğüm için kayınvalideme gelin olmadım hiç. kocam için bile değil en çok annem için görmezden geldim bazı şeyleri. benim annem çekti o da annem gibi üzülmesin diye. Allah rıza için dedim. hakkını yemeyeyim kayınvalidem de beni pek üzmedi. kızım der, gözümün içine bakar, hizmet eder, herşeyime koşar. ama bunda benim de payım çok büyük. ben de ne isterse he derim. oğluyla tartışır annesini savunurum kocama karşı.
ne diyim kızlar Allah çok büyük. özellikle yumy senin yaşadıkların galiba anneminkine çok benziyor. emin ol eden buluyor hem de çok ağır bir şekilde. İlahi adalete sığının kızlar. Er geç tecelli ediyor.
ne güzel yazmışsın burina eline diline sağlık ne diyelim ilahi adalet er geç tecelli ederm,iş had hayırlısı
Annenin yaşadıklarına çok üzüldüm canım ve gözlerim doldu ellerinden öpüyorum annenin.Allah annene mükafatını vericektir bu dünyada olmasada diger dünyada.Hepimizin bir sınavı var benim sınavımda sevgi göstermeyen eşimin ailesi oldu.ben okadar sıcak davranmama ragmen güleryüz kızım yavrum kelimesi duyamadım.hep onalrdan geldigimde ya oturur aglar yada eşime çatardım onların yzüünden bir yıllık evliyim ve yeni olmama ragmen çok yıprattılar beni.sagolsun eşim yanımda oldu özellikle son günlerde daha bir anladı onları ben Allaha sıgındım ama onlarda gitmek içimden gelmiyor nedenide bizim yuvamızı yıkmaya çalışan bizi kıskanan komşusuyla bir oldu ondan vazgeçmedi bizden vazgeçti.babası agır bi laf söledi eşime telefonda ve ogünden beri görüşmüyorum.Annen sabırlıymış valla.benim içim nefretle dolu yapmacık olamıyorum kimseye karşı.neysem oyum oyüzdende gitmek istemedigimi eşime söledim oda gitmiyor zaten.şimdi huzurluyuz mutluyuz kendi yuvamıza bakıyoruz arkadaşlarda diyorum kimse kimsenin bu devirde kahrını çekmek zorunda degil karşındaki büyükse büyüklük yapsın sevgisini göstersin kucagını açsınki bizde kırılmayıp soguk durmayalım.Allah herkzein gönlüne göre versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?