Kaynanalar ve Çocuklarımız

ne diyim, evi 3 günde bir siler süpürürdü güya ama el temizliği sıfıdı... bense el yıkar dururum..kaç defa ev terliklerimi kaldırıp ayakkabılığa koydu, ben kaldırdım yıkadım sabunla kaç defa, o alıp gene ayakkabılığa koyuyordu, çıldırıyordum...

kaynana işte senmi bitirdin ilişkiyi o öle yapınca

benim cocugum yok kaynanamda cocuk yap dıyıp duruyorr...sanki benim elimde ben istemimoyormuyum insanlar nıye bu kaadar anlayıssız kı

bigünde yan odada çocuk emziriyorum, kayınbabamda gelmiş, onlar orada ceviz kırıp kırıp yiyorlar, kendileri almışlar cevizi... 1 tane olsun getirip vermedi... lohusayım.. akşam oldu eşim hadi tatlı yap dedi iyi dedim cevizleri kırarsanızyaparım. kırdı kayınvalidem, birde ne göreyim kurt kaynıyor cevizler... iyide bu cevizler kurtlu dedim, midesi kalktı, gözler görmüyorki öyle yemişler, bensiz yerlerse öyle olur işte

yavrum o zamn senin kaynananın şartı şurtu yok size geldiğinde çok dikkat bence bulaşık yıkamak için kullandığın leğenleri banyoda felan kullanmasın çok zor öle insanlarla geçinmek laf söliyemezsin hep içine atarsın arada eşin vr çünki

walla bazen dayanamayıp söylüyordum ya, sabırda bi yere kadar olyordu, eşim sözde anlayışlı bana canın sıkırsa anneme bana der derdi, söylerdim sen yanlış anlamışsın derdi sonra, artık son zamanlarda hiç konuşmuyordm anne demiyordum resmen psikolojim bozulmuştu, kimseyle konuşmak içimden gelmiyordu öyle susuyordum, eşim noldu kavgamı ettinşz diye srup duruyordu, ya geldiği ilk gün yaptığım yemeği beğenmedi, surat buruşturdu ben bunu böyle yapmam dedi ve yemedi... sorsan kendisine çok anlayışlı iyi kaynanadır...
eşim iç çamaşırlıyken odaya girmekten utanmazdı, sanki kendi karısı, geceleri sahura uyandıracak kapı çalmaz dalardı, kapının arkasına çanta koydum onu bile aştı anlatamam neler neler....

kızlar ben size bi kaynana anlatım benim kaynanam çok ii kaynanamdan bi şikayetim çok şükür ama görümcemin bi kaynanası vr aman allahım kınamimde görümcemin çocuğu olmuyo bi kere hamile kalmış düşürmüş bebeğini 7 yıllık evli çocuğu yok kaynanasıyla aynı binada oturuyolar kaynanası eve bir gün tavşan almış gelmiş bizim kız bunu ne diye aldın anne demiş oda sen bize bi torun veremedin tavşan aldım onu sevecez demiş inanamadım ama düşmez kalkmaz bi allah onunda kızının çocuğu olmuyo ama kızına hiç bi şey demiyo bizim kızda hep kusur arıyo hiç adamına düşmedi hiç

ay yavrum valla işin zor senin başka gelini varmı onlarada aynısını yapıyomu

benim cocugum yok kaynanamda cocuk yap dıyıp duruyorr...sanki benim elimde ben istemimoyormuyum insanlar nıye bu kaadar anlayıssız kı

takma kafana canım Allah ne zaman nasip edeceğini iyi bilir günaha giriyorlar.

kurtlu cevizleri yemişler he oh olsun

ay yavrum valla işin zor senin başka gelini varmı onlarada aynısını yapıyomu

başka gelini var ama onda o kadar uzun kalmadıki bugüne kadar, diğer oğlu benim eşim gibi değil çünkü, cimri. diğer oğlu telefonla çaldırır bırakır bunlar arar kontorüde biz alırdık (herzaman değil tabi ama).. benim inadıma inadıma neler yapardı.

Allah hepimizin yardimcisi olsun

Hastanedeyim, dogum yapmisim, cocugumu kuveze koymuslar nefesi duzensizdi. Dogumdan 5 saat sonra ancak gorebildim, getirdiler meme verdik, hemen aldi zavallim cok acikmis.Odad gelen bi kadin var gormeye. Neymis kaynanam o kadin gitsin diye ona bebegi gostercekmis, zorla aldi bebegimi, okadar acidiki meme cunku bebek yapismis emiyordu. oyle sinir oldumki anlatamam

Sonrasi cocugum 2 yasina gelene kadar zaten herseye karisti sinir hastasi yapti beni. Ilk zamanlar doktora gidyoz kilosu cok iyi diyolar eve gelyoz neymis sutum yetmiyomus cocuk acmis . hep ayni seyler. ins hersey geride kaldi. ins bidaha yasamam bunlari

evet

kabul edemem o eve gitmelerini gözümün içine baka baka yanımdaki sevgilimi ayartmaya uğraşan o kızın yanına bile bile gitmelerini anlayamam yani

çok iyi yapmışsın, seni çok iyi anlıyorum, bizimkide öyle birşey yapsaydı aynısını yaprdım, zaten hastalık derecesinde kıskancım... öyle birşey yapmadı ama çok da geri kalmad. birgün nişanlıyız daha, eşim geldi annesiyle, Tv ebru şallımı ne o var, eşim bakmaz hayatta, bu aman ne güzel kadın, şurasıda şöyle güzelmiş, burasıda böyle güzelmiş...

ben doğum yapalı 3 yıl oldu

hayatta en nefret ettiğim şeydir çocuğumu benim iznim olmadan birisinin alması

benim haberim olmadan bişey yedirilmesi , uyurken uyandırılması ... Allah kolaylık versin canlarım..

bende bir kaç örnek vereyim.

dün akşam sarma sarıyorum oğlumuda yanıma aldım bişeyler konuşup oyalıyorum.neyse biraz mızmızlanmaya başladı.ardından kaynana başladı bayıldın mı oğlum kimse bakmıyomu sana. bitermeme az kaldı;bayıldi uşak bayildii.ben pisikolojik baskı altına girdim sinir oldum.zaten canım sıkkın enes huzursuz oldu diye.bide diyo ben saramazmıyım kalanı enese baksan içimden dedim ne oğlumu ne sarmamı emanet edemem sana.(çünkü biliyorum sararsada sinir olacam):18:

bu akşam da görümcem bizdeydi.oğlumu koyduk yere dizlerinden destek alarak sürünmeye çalışıyo.hemen kaynanam akşam lafını etti halasıda öyleydi hemen yürüdü.

eşime dedim neden annen enesi,n yaptığı herşeye babasıda öyleydi, aynı halası gibi cümleler kullanıyo.

oğlum mızmızlanır bu uşak aç,bu uşağın uyku geldi.emzir onu uyut onu.ya kadın bi sus da ben biliyorum onun ne istediğini.
kurban bayramında annemlere gidecez yok gitmeyin üşütürsünüz çocuğuda bilmem ne.annemde bizde annme diyo bak sana güveniyorum uşağı kapıdan dışarı çıkartma.bende dedim meraktme ben onun annesiyim.oğlumla bir yere gezmeye gitsek başlar hasta olsun bu uşakta görün ozaman eşime diyo güya.eşimden ondan taraf olur gibi oluyo bende diyorumemin olun benim onu düşündüğümün çeyreğini kadar düşenemezsiniz.

bizimde kayınvalidem ve kaynım herşeyde aynı biz,aynı babası,aynı amcası vs vs...
bizim sülalenin çocukları zaten böyledir vs
hele kaynım o kadar çok kullanıyorki bu lafı
bir kere kızım için diyorki allah allah ilginç,halbuki bizde böyle yapan yoktur hiç sülalede(kızmın ne yaptığını hatırlamıyorum şuan)
ya dedim çok ilginç değilmi amcası,sizin sülalede olmayan bişeyi nasıl yapar,onun annesi yok zaten babası yaptı,tek ba a tarafına çekmek zorunda.
o zaman kusura bakma yenge dedi
bende çok yapıyorsun artık bunu yeter alınıyorum dedim.
mesela kızımın gözleri çok karadır,kömür gibi..annemin gözleride aynı öyle
ve her gören anneannesinin gözleri gibi zeytin gibi kömür gibi falan der.eşim bile der yani.
amcası yine bir gün kız senin gözlerin ne kadar kara bana çektinki diyr alakası yok halbuki
bende hergören anneannesine benzetiyor dedim.hamileyken zaten çok dua etmiştim,ahlakı,gözleri,saçları anneannesine benzesin diye.Allah dualarımı kabul etti saçıda gözüde aynısı,inşallah büyüdüğünde ahlakıda ona benzer dedim
sustu......

ayy çok ıyı laflar sokmşsn su benzetme ışıne bnde sınır oluyorummm
kaynanam sureklı aynı babası aynı babası dıyıp duruyo halbukı onların aılesı dışında kım gorse bana benzetr yada anneme..artık sınırları okadar zorladıki ayyy alii baksanaa aynı bızım nurişe benzıyoaileyle alakası olmayan bırıı yahu dedim bı bana yakıştıramadnz su çocuğu benım içimde buydu bebeğim dedim
ayy sınırolyorm yaaaaa delırıcemmm
hah bıde oğlum da da de de demeye başladı kaynanam demezmi ilk once dede dedii bende dedim yok yok benmoğlum bulbul anane bıle dedii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…