Kaynanalar ve Çocuklarımız

doğru walla

nerden başlasam bilmiyorum...:):):)
öncelikle şunu söyelemek istiyorum benim annem ve babam yanımda değiller.ikiside başkaları ile evli ve başka şehirdeler.yıllardır görüşmüyoruz.sanırım bu durumun verdiği rahatlıktan dolayı k.validem bana karşı çok gaddar.doğum yaptığımda bu yanlızlığım çok ağır gelmişti bana hastaneden çıkıp eve geldiğim gün eşime yanlızken sessizce beni kimseye muhtaç etme dedim.k.validem kapıdan bizi dinliyormuş meğer.lohusalığımın 5.günü birden kavga çıktı evde ben k.valideme ve k.pederime kimse demişim onları adam yerine koymamışım..bir sürü laf söyledi k.validem.daha sonra eşimlede tartıştılar eşim sağ olsun ezdirmez beni.k.validem ve k.pederim evlerine gittiler tabi..ertesi günde yazlıklarına.sonra 1,5 ay sonra akrabalar araya girdiler barıştırdılar bizi.ama tabiiii ben bu arada bin tane laf duyuyorum surat çekiyorum.k.validem çok otoriterdir benim.her cuma,cuma saati mutlaka cumasını mübareklemek için aramamız lazım.her cumartesi bütün kardeşler akşam yemeğine onun evinde toplanmak zorunda.ve her pazarda kahvaltıda birlikte olunmalı onlara göre...eskiden bu kurallara uyardık ama artık pek umursamıyoruz..şimdi ise bebeğime k.validem bakıyor ben çalışıyorum.1 hafta oldu bakmaya başlayalı.bu hafta ise surat yapmaya başladı yine.sabah kızımı bırakırken günaydın anne dedim umursamadı.kesin bebeğime bakması zor gelmiştir.amann akşam akşam dertlendim yine :) yani daha anlatsam yaz yazzz bitmez sizler okumaya bıkarsınız arkadaşlar..fani dünya işte ömür geçiyor böyle...

Son düzenleme:
benim ikinci evliliğim eşimin ilk evliliği eşim kendi gelip istedi beni neyse 8 ay sonra geldı daha 2 ınc gunu izdivaç programlarını izlerken utanmıyo bu aşifteler bekar erkeklerle evlenmeye dedi şok oldum sen banamı laf sokuyosun bılmıyomusun evlenıp boşandığımı dedim aaaa doğrumu dedi sankı bılmıyo gıbı esımde aldı ablasına göturdu ama aklımdan cıkmıyo allahtan hakkı adaleti gören eşıme sahıbım yoksa ...........ortalık fena karısırdı cok zor durumlar uzak sımdı bırbırımızı görmuyoruz allah çekene sabır versın.

slm kızlar benim kayınvalidede doğum yaptım bize geldi kendi annemde var tabi.altını alıcaz biraz daha yapsın öle alalım derdi aldırmazdı biz annemle ne zaman odadan çıksak bakıyorumçocuğun altını açmıl altını temizliyor.ayrıca biz altını almayalım diye bezleri saklıyodu inanabiliyomusunuz?bi alt alıyodu saatlerce çocuğun poposuna bakmaktan bebeğimiüşütüyodu.sürekli 2 aylık çocuğa su verin ıhlamur verin diyip duruyodu:bi gün eşimle doktora gittik annemler bebek evde ıhlamur vercem demiş getirmiş vermek için ateş gibi ıhlamuru veriyomuş annem engel olmuş daha bunun gibşşeyler.hıı bide biz eşimle mutfağa giderdik arkamızdan hemen gelirdi çocuklar içerde alıyo o oğlunun peşinde uff daha neler neler:84::95:

şöyle bir geriye baktımda girmeyeli neler olmuş sinir kat sayım yükseldi yine
birkaç gündür annemde kalıyoruz oğlumun yıkanması gerekiyo. kaynanam gelecekmiş bugün oğlumu yıkamaya annemde şaşırdı biz yıkamasını bilmiyormuyuz diye tatsızlık çıkmasın diye sesini çıkarmadı canım annem. düşünsenize kaynanamda kalsak annem yıkamaya gelse olay çıkar ama annem büyüklük gösterek birşey demedi ne mübarek kadın

bunların hayatlarında iki önemli dönüm noktası var
1.oğlullarını evlendirmek(başka bir kadına kaptırmak)
2.torun sahibi olmak
ikisinde de sıyırıyorlar
valla bugünün yarını da var.hiç yerine koydukları gelinleri bir gün onlara bakıcak.belki bebek gibi olucaklar altlarından alınacak,belki konuşamıycaklar dertlerini anlatamıycaklar.ama sonuç olarak beğenmediklerinin hor gördüklerinin yardımına muhtaç olucaklar.bunları hiç düşünmüyorlar işte.

düşünmezler.benimki sürekli rabbim kimsenin eline düşürmesin diyo.yatak esiri etmesin diyo amin diyorum.inşallah öyle bir duruma gelmez.

düşünmezler.benimki sürekli rabbim kimsenin eline düşürmesin diyo.yatak esiri etmesin diyo amin diyorum.inşallah öyle bir duruma gelmez.

aynen cnm aynen benim k.valideminde hep dilinde.bende amin diyorum çok büyük konuşmayayım ama yaşlandığında bana muhtaç kalırsa Allah korkusundan bakarım sadece...

hem korkuyorlar hem de yapıcaklarından geri kalmıyorlar
bence de allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama bu da göz ardı edilemeyecek bir gerçek.keşke farkında olup yarınlarını da düşünebilseler.

aynen cnm aynen benim k.valideminde hep dilinde.bende amin diyorum çok büyük konuşmayayım ama yaşlandığında bana muhtaç kalırsa Allah korkusundan bakarım sadece...

aynen şimdide allah korkusundan bakıyorum yatağa düşersede ki allah düşürmesin yine allah korkusundan bakarım.yada maaşını birine veririm o bakar.

benimkinin 2 oğlu var, kızıda yokki, Allah göstermesin yarın birgün tek başına kalsa yada yatalak olsa kim bakacak? gelinler. oğlunmu bakacak sanıyorsun... güzel geçinsene yok...

birgün 2 kadın konuşuyorlarmış, kadının biri diğerine demişki ee komşum oğlandan ne haber söyle bakalım yerinde mutlumu? kadın demişki valla oğlum permeperişan sorma gitsin. bir gelin varki öğlene kadar yatar, oğluma ne kahvaltı hazırlar ne bişey, sonra gündüz gezer gezer alışveriş yapar, akşamada birşey yapmaz, zavallı oğlumda hiç sesini çıkarmaz. kadın vah vah der ve sorar ya kızın o nasıl o iyimi bari? ooo kızımı hiç sorma keyfi gayet güzel, bir kocası varki çok iyi, öğlene kadar uyusada kızım birşey demez, kızım bir güzel dinlenir gezer dolaşır akşam oluncada yemek olmasada damat hiç kızmaz, çok iyi bir kocaya düştü.....

aynen o hesap işte kayınvalideelr...

çok güzelmişş ya çok doğru ama bı fark sen el kızısın işte dışlanırsın

ooo bak aklıma ne getirdin.benimki bi gün kayınımda orda ben eşim konuşuyoruz.diyoki uşaklarımdan allah razı olsun.uşaklarım beni bakayiler ama gelinler........ tabi ben susarmyım dedim sen o kadar tam 7 sene büyük eltimle kaldın.çamaşırını bulaşığını yemeğini temizliğini yıkanmanı vs kim yaptı oğlunmu eltimmi.dedim sen böyle konuştukça ölene kadar aynı iyi bakılmayacaksın haberin olsun.neyse kayınım gitti.kaynana benden bişey istedi dedim hiiiçççç kusura bakma yapacak değilim oğlumdan allah razı olsun diyodun ahaa oğlun yapsın.

çok doğru..

nevgul Allah da seni güdürsün inş.ne de güzel izah etmişsin k.validene...ben bırak böyle laf söylemeyi surat dahi assam dünyamı başıma yıkar k.validem bin tane laf söyler

baya güldüm yaaa harbıden gelınler batıyo benım ıkıncı evlılığım ılkınden cok cektığım ıcın sımdı kayınvalıde dedıklerı zaman tüğlerım dıken dıken oluyo ilk sabah sopa almıs ıcerı uyandırdı tak tak tak neymıs güneş üstümüze doğmasınmıs kalkıcakmısız bida hep uyurmusuz hey allahım yaaa :)

bi günde diyoki oğullarım benim canım torunlarımda benim canım ama gelinler nereye canları isterse gitsinler.dedim oğulların yuvalarını yıkmak istermi istemezmi bilemem ama kimse çocuğunu sana bırakmazzz.

bi günde diyoki oğullarım benim canım torunlarımda benim canım ama gelinler nereye canları isterse gitsinler.dedim oğulların yuvalarını yıkmak istermi istemezmi bilemem ama kimse çocuğunu sana bırakmazzz.

senin k.veliden ile benim k.validem arasında kesin bir bağ var.bu kadarda olmaz yaaaa benimkide sürekli gelinler el kızı kesinlikle üzülmem ne olursa olsun der..hoş tabi pek torunları ile de arası iyi sayılmaz işine geldiği gibi davranır..yani torunun annesine ya da babasına kızdıysa torunda nasibini mutlaka alır :)sevilmez hediye alınmaz toruna vs..:):)

bak şimdi gel de kızma bu soğuk havada daha 5 aylık bebeğimi alış veriş merkezine götürmüşler.hemde yürüyerek gidiyorlar..aradım evde yoklar...sinir hastası olucam az kaldı.bir şey desek alın kendiniz bakın diyor eşimde başkasının bakmasındansa annem baksın daha iyi diyorrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…