Kaynanalar ve Çocuklarımız

annemlerin yanına gittim bir ara memlekete,orda bilerek dede demeye başladı babama..onu görünce dede diye emekledi vs..hala çok fazla sever babamı,o varsa kimseye bakmıyor.
şimdi dede lafını öğrendi ya,kayınpederle konuşturuyoruz..bende adamın gönlü olsun diye kızım dede de falan diyorum bizimkide diyor.
sonra kayınvalidem annemi aramış..dedesine bir güzel dede diyorki sorma diye hava atmışbabamda biz öğrettik üstüne kondular diye dalga geçti durdu.
ya bide şunu söylücem ben yazın veya ara zamanlarda gider 1 ay falan kalırım annemelrde..kayınvalidem çok kıskanıyor ya
belli etmemeye çalışıyor ama çatlıyor o kadar yani.
sebepte torun tabiki,yoksa ben çocuksuz olsam gitsem umrunda olmazda..torun onları daha çok sevecek,bizi bilmeyecek korkusu var kadındada kayınpederde de.
bide onlar köyde yaşıyorlar,köyde yaşamalrının yanında hiç gelişemeiş bir köy..hiç kabuklarını kırmamışlar
annemlerle çok çok farklı..ondanda kıskanıyor büyüdüğündede burayı beğenmeyecek diye
hatta kayınpederim bir keresinde dediki.ev alacaksak onların şehrinden alacakmışız bunlarda köyden oraya taşınacaklarmış..kira vermeyeceklermiş.
oldu canım biz senelrce taksit ödeyelim,sen yardım etmediğin gibi birde gelip oraya otur alacağımzı kiradanda men et bizi..
hayır dedim eşime..istemiyorum..aynen bu şekildede söyledim
yardımcı olması gerekirken alacağımız kiradanda olacağız.ortada ev falan yokta işte doldurmaya çalışıyor şimdiden.

Son düzenleme:
dün sevgili kayınvalideme krem aldım, daha önce bir kremden bahsetmişti, alacak oluyordu ama biraz pahalı sayılır, ben de ben alayım dedim haberi yok kendinin. kargoyla gidecek, bana karşı olan tavırlarından utanırmı bilmem ama bu kremi ne onu sevdiğim için ne de hakettiğim için aldım. hiç anlaşamasak da genede doğumumda emeği geçti. işte bu yüzden Allah rızası için alıyorum. fakat eşimede demeden edemedim bak bunu emeği geçtiği için alıyorum diye, ikidebir kalkıp sonra annesine hediye almak istemesin diye baştan gizlice uyarmaya çalıştım.

gerçekten anlamıyorum ama kötülük yapmaktan ne anlıyorlar, gelini adam hesabına koymayarak burası benim oğlumun evi tarzında hareketlere ne gerek var? senin ağalığın hanımlığın senin evinde, benimkide benim evimde. benim evimde ağalık taslamana gerek yok değil mi?

ben gitsem onun evine önüme ne konsa yerim, evinin düzenine karışmam, yaşama şekline karışmam, bu hakkı kendimde göremem, ama kaynanaların maşallahı var, en anlayışlısının bile dili gene karışmadan duramıyor...

Son düzenleme:
ıyı yapmışsn hedıye almakla ıyı fıkır bende alayım bak hıç duşunmemıştm laf sokmak gbı olur:))
annemkaldı kırklıyken ama kaynanamda ısten cıkınca kıskanclığında gelıp kalrdı hazr sofraya oturur yemek yer teşekkur etmez ışyapmaz gderdi

evet bu ev benim oğlumun evi edaları zaten beni bir başka sinir ediyo.üstüne üstük benimki oğlumun demeyi bırak benim bile diyo.ilk yıllarımda beni nerdeyse sinir hastası edecekti.onun yüzünden eşimle sürekli kavga ederdik.sonra geçip karşımıza duygu sömürüsü yapardı kavga etmeyin üzülüyorum falan diye öylede yapınca deliriyodum.
biz aile apartmanında oturuyoruz.eltimler falan aynı apartmandayız.onların olsun görümcelerimin olsun çocukları gelirdi git odadan şunu al git bz dolabını aç şunu al ye bura babaannenin evi.artık evim tingonun ahırı gibi olmuştu.eşime söylerdim eşimde ne yapsın babaanne almasınmı içeri derdi.en son ben eşime bırakmadım koydum postayı.şimdi şükür azda olsa rahatladım.

benim anlamadığım onlardan nefret edelim diye ellerinden geleni yapıyorlar.ben kaynanamı çok olmasada yinede severdim saygı duyardım.hoş şimdide allahtan korkarım saygısızlık yapmam çünkü ozaman ben haksız olurum.ama sevgi gönül eşi sevmiyorum.bunada o sebep oldu.bi kavgamızda eşim onunla gizlice konuşuyo bende dinliyorum.ona diyoki anne eşim sana ne yaptı şimdiye kadar bi hatasını bi eksiğini bi saygısızlığını gördünmü.buda ne dese beğenirsin onların hepsi boyama.bu lafı duyunca beynime kan sıçradı.gidip dalasım geldi ona.üstelik bu zamanlarda tedavi görüyodum bebek için ve hiç stres yapmamam lazımdı.eşime dedim demek boyama yapıyomuşum.dedim asıl boyamayı bundan sonra görecek.ve eşime açık açık diyorum o lafından sonra annenden nefret ediyorum.oda tabi haklı görüyo bişey diyemiyo.

ay bi an kendim yazdım sandım. benimde onlar yüzünden aram açılıyo eşimle üstelik biz hiç kavga etmezdik. nasıl postayı koydun canım ya sora kavga filan çıkmadımı? ben taşınmak istiyorum bile dedim ama sonuç sıfırrrr

valla baktım eşim bişey demiyo.e baktım kendi ailesi tabi diyemiyo.ben dedim kaynana ma böyle böyle yapma istemiyorum dedim.ama tabi bu 2 sene kadar zaman aldı.hoş yine bazen yapıyo ben kızıyorum çocuklara kim ne derse desin.diyenede cevabım hazır.bu evde ben yaşıyorum benim kurallarım geçerli olacak.eşimede dedim ben bu şekilde yapmam dedim.bunu bil dedim.benim mahremim kalmadı bunumu istiyosun dedim bumu evlilik, bumu özel hayat dedim.anlayacağın artık kimseden lafımı esirgemiyorum.ben üzüleceğime onlar üzülsün benim üzüldüğüm yeter.
kaynanam bi ara bir ay kadar hasta olmuştu, ben çalışıyodum.eltilerim gelip gündüzleri buna yemek veriyolardı.veriyolardı ama kendileri olsun çocukları olsun evi dağıtıp gidiyolardı.sonra kaynanam bunlara yok makinaya çamaşır atın falan diyodu.defalarca bu evde kimseye iş yaptırma dememe rağmen bildiğini okuyodu.enson kavga ettim.eltimde o sırada geldi.kaynanama kızdım bağırdım. sonra döndüm ona dedim bak ben anneme diyorum ama galiba size demiyo ki hrzaman aynı şeyleri görüyorum.dedim bu evde ben yaşadığım sürece asla ve asla bir daha yok makinaya çamaşır atıldı yok banyoya girildi yok ev dağıtıldı görmek istemiyorum dedim.görürsem bu şekilde konuşmam emin olun dedim.kayınımlada aynen konuştum bu sefer eşimde destek çıktı.ondan sonra baktım bişey yapacaklarsada izin istiyolar şurası müsaitmi burası müsaitmi diye.bigün yine eltim geldi kızıyla.o oturma odasına geçti kızı direk çekmeceleri karıştırmaya.dedim şakayla karışık bırak şunları her akşam evi sizin arkanızı topluyorum.bu sefer eltim diyoki ne arkalarını topladın.dedim ne toplamadımki çekmecelerde ne varsa yerde oyanda buyanda.o kadar olacak diyo bizimle geliyolar mecburen.dedim ben gelmesinler demiyorum oynamasınlarda demiyorum.ama sen yanındasın oynadıktan sonra dağınıklığı toplayabilirsin.ha bizim ona aklımız kesmiyo diyo.dedim yapmadığınıza göre kesmiyo demek.buda diyo ha salağım ozaman dedim öyle yaa.

Son düzenleme:

senin söylediğin bile yanlış, dağıtsınlar ama toparla.. ne demek dağıtsınlar. senin çekmecelerinde o çocukların ne işi var ? walla lafını esirgeme, ben değil akraba çocuğu misafir çocuğu gelse eğer biryeri karıştırdıkalrını göreyim kızarım, annelerinin yanında devamlı uyarırım. alınan alınıyormu umrumda değil, oturur çocuğunun terbiyesini verir. biz küçükken öyle gördük valla. annem kırk defa tembihlerdi sakın başkasının evini karıştırmayın izin almadan eşyalarını kullanmayın diye... şimdiki anne babalar anne baba değil ne yazıkki resmen canavar gibi yetiştiriyorlar çocuklarını. bence tepkini koy kardeşim. sende iyi dayanıyorsun valla.

benim 1 tane eltim var. ama öyle fenaki, benim nelere sinir olduğumu gayte iyi biliyor, inadına inadına o şeyleri yapıyor. Allahtan uzakta da kahrını çekmiyorum.

bütün bunlar ne yazıkki Allah korkusundan yoksun olan kimselerin hareketleri...

kayınvalidem doğum için yanıma gelmişti. eşimle kıyafet almaya çıktık, kayınvalidem yanımda. çarşının altını üstünü getirdik yok istediğim gibi birşey, satıcılarda o renk yokda şu renk var diye bana başka şeyler gösteriyorlar. her eferinde kayınvalidem (benim kıyafetime karışıp duruyor kapalıyım diye) her girdiğim mağazada kendi şu renk istiyormuş, kendinin tercihi diyip duruyordu, benim sinirim tepeme çıkıyordu. en son bir yere girdik gene yok kendi illa bu renk olacak diyor, sonrada dayanamadı, bence bukadarı gereksiz, fazla demezmi... ya sanane bir gün olsun ben senin kıyafetine karıştımmı? sustum Allahım sen görüyorsun dedim. o sırada satıcı kız (ki açık bi bayandı), aslında doğrusu ablanın dediği gibidir ama bakmayın müşteriler bunu tercih ediyor diye bizde böyle getiriyoruz dedi... kayınvalidemin suratı nasıl kızarıp bozardı, içimden nasıl kıskıs güldüm. ilahi adalet işte dedim. her gittiği yerde beni yere yere bir hal oluyordu, en sonunda açık bir kızdan cevabını aldı...

moonguin karıştırsınlar derken bizim vestierin çekmecesi öyle bazı ilerde belki lazım olur dediğim şeyleri koyarım.onlarda alır oynarlar.yoksa ben özellikle yatak odamı kilitler çıkardım evden.asla açık bırakmazdım.bende bi gün bi kıyafet almıştım ama normalde onu dışarda asla giymem.(bende kapalıyım) havalar sıcaktı bide eşime acuk süslenmek istedim.böyle kısa kollu dize kadar bir elbise beğendik eşimle aşdık.giydim evde, bu hemen aa hiç yakışmamış onu bi daha giyme.ben dinlemedim tai giyindim.mutfakta yemek yapıyorm eşim geldi ben bişey demeden çok güzel olmuş çok yakışmış dedi.dedim annen çıkar giyme hiç yakışmadı dedim kıs kıs güldü.

Son düzenleme:
diğer gelini açık bizimkisinin, ona bişey demez, hatta onu severken mankenim yok çağla şikelim yok bilmem neyim diye sever.. :) herkesin tercihine saygı duyarım ama bana karışıldımı deli oluyom işte

şöyle bi baktım da en uzun konu cevapları bu başlıkta ne garipp bende kaynana olmak istiyorum onlar işçin keyifli bişey gibi duruyoo günahları kalmıyo yahuu çekiştire çekiştire

şöyle bi baktım da en uzun konu cevapları bu başlıkta ne garipp bende kaynana olmak istiyorum onlar işçin keyifli bişey gibi duruyoo günahları kalmıyo yahuu çekiştire çekiştire

insan dayanamıyor bir noktadan sonra dimi? ama haklısın tabiki

evet bende biliyorum yaa. espri yaptım. bende anlatmasam psikoloğa gitmem gerekirdi bi ara hep onu şikayet ediyodum samimi dostlara psikoloklara mı gideyim bi şekilde deşarj olmak lazım dime amaaa

bizimkilerde insan olarak cok iyiler ama
bana bi yardımları vs.. dokunmadı desem yeridir
dogumdan sonra ailecek yanımıza geldiler 2 bekar görümce kayınababa kaynana
bana yardıma diye...
kızlar pc başından kalkmadı kimse hicbişeye yardım etmedi
akşam yemegi hazırlamamak için sofra toplamamak için benle yarışa gidiler
ev byüktü dogalgazlı her odayı acmıyorduk emzirirken en arka koltuga gecmeme ragmen kayınbaba içinde kötülük yok ama devamlı bişey anlatırken bana dönüyodu kimsede yarmıyordu
kalkıp başka odaya gitsem bu seferde onlarla oturmuyorum oluyordu
eşimin işe gitmesine 1 saat kalıyodu yemek yapan yok ben kalkıyordum bu seferde terlemekten sıkıtıdan deliriyor eşime patlıyordum
kavga ediyorduk bu sefer gelip bizim yüzümüzdenmi kavga ediyosunuz istemiyosanız gideriz duygu sömürüsü..
bende en son ptladım eşimle artışamayacakmıyım size ne dedim..
eşim kalk iş yapmı diyorlar sendenmi istiyorlar yapma diyordu ama ailesinide uyarmıyordu..
ayaga kalkıp ikiyürüsem terden sırılsıklam oluyordum bigün temzilik yaptım gece acillik oldum agrıdan
apandistten şüphelendler agır üşütmüşsün naptın dedi doktor
eve geldik kayınbaba kaynanaya kızdı biz seni niye getirdik die..
oda ben ona kalkmı diyorum dedi..
kahvaltıda ve yemeklerde bir pc sandelyesi vardı kalın ,digerleri plastık soguk oluyolardı
kayınbaba benle yarışırdı o sandalyeye oturmak için...
bebegi sallama ddigimhalde ayakta sallamaya bayılırdı bende herseferinde alırdım elinden..
kırkında banyo yaptırılır adetler vardır ..hurafe onlar dedi durdu ogluda ona uydu
cok sinir ettiler benii
şimdi kendi arar arada biliyorum oglunada aramıyo diyordur aramam aramıcamda banane yaa

bizimkilerde derin e bakıcaz diye geldiler zaten herşeyini ben yapıyorum kızımın da onların verdiği sıkıntıları anlatsam pc patlar bir arkadaşım anlatınca şöyle dedi ölüğnce rahatlarsın ancak okadar yani

daha önce baska bı konu altında yazmıstım kayınvalıdemı uzun uzun yazmıcam ama ne hamılelığımden ne loğusalığımdan bısey anlamadım onların yuzunden gercı evlendığımız ılk gunden beri desem daha doğru..dahha 1o gunluk bebeğimle bızı bosatacaktı nerdeyse esim benı evde yalnız kucucuk bebekle bırakıp gıttı annesinde kaldı hemde cokzor doğum yaptım bebekte sıkıntılar oldu erken aldılar ustune sarılık oldu hastanede yattı buna rağmen gıttı kaldı 2 gece anasında neymıs kardesi gelmıs yeğenını ozlemış ozaman kayıvalıdem pekbı mutluydu oğlu yanında benı umursamıyor bız mutsuzuz dıye vs vs ..cokmu kotuyum bılmıyorum ama oğlum şimdi 4 aylık ve kayınvalıdeme gulucukler atıp onla oynadığı zaman sinir oluyorum.. onda ağlasın ona gıtmesin istiyorum cunku oğlum ona guldukce ona gıttıkce kayınvalıdem cok mutlu oluyor ve ben onun mutlu olmasından nefret ediyorum..bazen esıme annen oğlumu sevmeyecek falan dıyorum ama bu sadece kavgalarımıza sebep oluyor..

aynı şeyler bizdede var aynennnn duygularımızda aynı umarım büyüdüklerinde bir hesap sorarlar bu cadılardan

evlendiğim gün ilk geceden sonra sabahın köründe biz daha uyuyorken arayıp herşey yolundamı diye sormuştu eşime nekadar ayıp birşey... sanane be kadın...

Son düzenleme:
evet bende biliyorum yaa. espri yaptım. bende anlatmasam psikoloğa gitmem gerekirdi bi ara hep onu şikayet ediyodum samimi dostlara psikoloklara mı gideyim bi şekilde deşarj olmak lazım dime amaaa

evet çok haklısın kesinlikle günah çekiştirmek.ama sonuçta burda kim benim kaynanam senin kaynanan kim tanımıyoruz.birbirimizin kaynana adlarını bile bilmiyoruz.ve onlar bizi kendi oğullarına kocalarına kızkardeşlerine akrabalarına çekiştiriyo.bizimki daha merhametli.

inanmıyorum aynı bende oyleyım yaa kaynanama gulsun ıstemıyorum oğlum cokk sınır olyorumm..zamanında oğlunu benden kıskandığını yuzume soylemıştı ee sımdıde ben oğlum ondan kıskanıyorum iştee..kucağına alsın onunla konuşsun ıstemıyorum yaa delı oluyorumm... onları sevsın ıstemıyorummmmmm.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…