Kaynanalar ve Çocuklarımız

kızlar böyle bir mesaj dolanırdı önceden telefonlarda :)

Kaynana gelinini alır karşısına;
bak kızım benim 3 türlü halim var der;
1-Gülü göğsüme taktığımda çok sinirliyim
2-Gülü kulağıma taktığımda orta halliyim
3-Gülü saçıma taktığımda çok iyiyim der.
...Sıra geline gelir. gelin altta kalırmı hiç;
Bak kaynana benim 1 türlü halim var der;
Sigaramı yakarım, bacak bacak üstüne atarım, sen gülü k....da taksan ben bildiğimi yaparım:))

çok güzelmiş

Sini sini şekerim
Üstüne bal dökerim
Kaynanamın kahrını
Oğlu için çekerim

Çarşıda et kaynana
Başında bit kaynana
Biz oğlunla yan yana
Dışarı git kaynana

bana arkadaşıymış gibi dawranan kayınwalidemle (henüz nişanlıyım) dertleşmem yanlışmı?kawgalarımızın içine bile girdi.çok mutsuzum.benm hatam aslında....sonra işin içinden çıkılmaz bi hal alıo.bugn yine konuştum konuştum....bazen çenemi tutamadığım için çok kızıyrm kendime.
tartışmada haklıysam bile bi anda haksız duruma düşüyrm ben.az önce canımı sıkıcak çok şey duydum.kabul edemiyrm.ayrılmam gerekiomuş gibi hissediyrm.
benm için kılını kıpırdatmayan bi eş war karşımda.kızıo we küsüo.napıcam ben

bu hikayeyi önceden takvim arkasında okumuştum ve çok etkilenmiştim. böyleleri gerçekten var mıdır acaba?

ANLAYIŞLI KAYINVALİDE

Aşçılığı ile ün yapmış yaşlı bir kadın, akşam yemeğine gelecek olan oğlu ve yeni gelini için yine mutfağına kapanmış, yemek yapıyordu. Aynı akşam yemeğe eski bir aile dostu da davetliydi.
Beklenen misafirler gelip sofraya oturduklarında, çok şaşırtıcı bir durumla karşılaştılar. Yaşlı kadının o gece yaptığı yemekler, oburların bile iştahını kapatacak kadar berbattı. Tatlılar un kokuyordu, patatesler yanmıştı, köfteler ise neredeyse hiç pişmemişti. Oğlu, yeni gelini ve aile dostu, kadıncağıza durumu fark ettirmemek için ellerinden geleni yaptılarsa da, yemek sırasında, pek iştahlı göründükleri söylenemezdi.
Nihayet yemek bitti ve yeni evli çift, annelerinin ellerini öperek evlerine gittiler. Aile dostları ise biraz daha kaldıktan sonra, gitmeyi düşünüyordu. Oğlu ve gelini gittikten sonra, yaşlı kadına:
“Senin harika bir aşçı olduğunu adım gibi biliyorum. Bana söyler misin, bu geceki yemekler neden o kadar kötüydü? Bence ya hastasın ya da bir sorunun var” dedi,
Yaşlı kadın gülümseyerek cevap verdi:
“Hayır, hiçbir şeyim yok. Kasten yaptım. Bu yemekten sonra oğlum, asla ikide bir annesinin yemeklerini hatırlatıp karısının kalbini kıramayacak.”

alıntıdır...

kaynanadan dost olmaz arkadaşım.. bak benimki iyidir hoştur ama yinede dertleşmek bir yana, kelimeleri tek tek seçerim konuşurken.. belli olmaz boş kaset gibi kaydederler gün gelir sen unutmuşsundur onlar unutmaz pat pat söylerler...

aynen öyle sen onların söylediğini unutuyorsun ama onlar unutmuyor. yeri geliyor arada anlaşmazlık çıkıyor olay yaratmak için herşeyi yüzüne vuruyorlar. oğlu için dertleşiyorsun belki seni tutuyormuş gibi görünebilir ama en ufak bir tatsızlıkta seni kenara atıverir

insan yeri geliyor kendi annesi ile bile fikir çatışması yaşayabiliyor.

kaynanalarla hayli hayli yaşanır

aynen öle oldu zaten.
olay o kadar sinir bozucuki.düşünmek bile istemiyrm.ya bir olup yala sölediler bana.saçma bi meseleden.sırf alew kızmasın tattışma çıkmasın die.böle bişi warmı.kızıncada ben haksız oldum.bana yüz çerildi.nasıl bi iş anlamadım.annesiyle konuştum oğlum yapmaz oğlum şöle oğlum böle ee ben boşamı burda deliriyrm.ya sanki bana değer werilmio gibi hissediyrm.1 hafta içinde 2.tatrışma.we küçükte diil.annesini yakın buldum konuşutumda konuştum..sonuç haksız benm...ya bide sanki onlar kız ewi nişanlım bana sürekli tawır alıo.cmleler ağırlaştı.çirkinleşti.artık ailelerde işin içindeki ben çıkamıyrm meseleleri içinden.bana asla yardımcıda olmuolar.alew üzüldü diip bi jest bi tatlı bi hareket yok.sürekli olumsuz negatif hareketler....güzel şeyler sölesemde yook olmuo...annesini bugn tanıdım ama bu gn anladım

sen 2 cümle söylersin o 100 cümle söyler ve seni haklıyken haksız duruma düşürür. sen susarsın o üste çıkmaya çalışır ve söylediğin 2 cümleyi her söylediğine karşılık veriyormuşsun gib gösterir. işin içine oğlunuda sokar oğlunu sana karşı doldurmaya çalışır. oğluda karısı yerine annesini tutarsa o evlilik zehir olur sana. lafı sokar sokar kenara çekilir. huzuru bozar sonrada siz huzurunuzu bozmayın der. oğlu mutlu olsun ister ama gelininide kıskanmaktan geri kalmaz.
bu hep böyledir... tıp bile yetersiz kalır bunların genetik yapılarını çözmeye

wawwww hepiniz dua edin öyle kaynananız olduğuna bende var milli felaket allah diyorum kızıyla birlik birde anlatsam roman olur
hamileyim 5 aylık istemedi beni beddualar etti ölsün gebersin bebeğim diye sağlık ocaklarına gitti ebelere bakma gebersin çocuğu dedi bide utanmadan doğum yaptım hastaneye geldi
bende ver çocuğumu dedim, oda torun benim vermem dediii
benden doğan senin torunun olamaz dedim kocasıyla gitti
oğlunun korkusu boşanacağım diye intihar etmeye kalkıştı 1 günlük anneyim sinir krizleri geçirdim.
neyse eve geldik utanmadan tanıdıkları biriyle foto makinesi göndermişler bebeğin resimleri çekilsin diye tabii benden habersiz
açasın ağzını yumarsın gözünü misaliii
enson tehditler falan verdim mahkemeye 5 yıl içinde vukuatleri olursa ceza alıcaklar kaldı 2 senem
bu arada 2.bebeğim oldu 6 aylıkkk
ahhhh gelin bide bana sorun aşağı tükğsen sakalı yukarı tükürsen bıyıkkkk:84:

bizimkiler sildilerrrr resmen eşimi oda yetmezmiş gibi bütün sülalesine emir verdiler evinize almayacaksınız diye ama takii beni boşayıncaya kadar sabırrrr rabbimmmm

en iyisinin allah kahretsin bunlar toplar ya gerizekalılar yeret be be kaynana olmicam anne olcam ya bune böle başta iyiler alaana kadar sonrda onun bunun gelinini överler benimkide ben 20 yaşindayım o bana 40 yaşindaki gelinleri övüyo mantıga bak sen onlar benim yaşimdayken öylelerdi swanki serefsi,z beni kaynanam bitti sildim daha ölüsü bile beni ilgilendirmiyo kıskanç olunu kıskanıyo ya sabırr benim kide dertli işte

ah ahhhhhhhhhhh be bilirim ben kaynanyı benim 2.5 aylık kızım var emmiyorr çünkü sütüm kesildii rabbime havale ettim anlatsam ağzınız açık kalır

benim de burnumdan getirdiler yeter artık kaçayım dedim. istanbulun bir ucundan diğer ucuna geldim. ne yaptılar anlatsam ağzınız açık kalır. geldiler üst katımı aldılar hem de istemediğimi belirttiğim halde. inatla geldiler. o kadar üzüldüm 1 yıl konuşmadım ama eşimin psikolojisi o kadar bozuldu ki onun hatrına arada gidip geliyoruz. en ufak bi samimiyet yok, genel konular konuşuluyor ve bu da 15 günde bir oluyor. ama si.. yarıştıma konusunda onların üstüne yok. evlerini sıfırdan döşediler, biz ikinci el bir araba aldık güç bela sırf bebeğimiz gelecek diye hemn onlarda arabalarını değiştirip dünyanın parasını verip lüks bi araba aldılar. gözleri görüyor nasıl zorlandığımızı, maddi sıkıntı içerisinde olduğumuzu ama umurlarında değil. benim sütüm yok ne yazık ki mama beriyorum oğluma o bile ne büyük masraf bilseniz allahtan benim annem yardım ediyor. diceksiniz ki hem yanında istemedin hem de neden yardım bekliyorsun? yardım beklemiyorum gözümün içine baka baka yapıyorlar ya ben ona deliriyorum! kendine kiler yaptırmış bilmem kaç senedir kullandığı plastik sebzeliği alın siz kullanın diye bize veriyorlar benim kızdığım bu. yoksa ne aarabamı ne evimi kimseye güvenerek alamdım. ben de eşim de var gücümüzle çalışıp borçlarımızı ödüyoruz. ama ben bunlara deliriyorum neden gelip üst katıma oturdular yaa. bi ömür delirtecekler beni

ayrıca herkes belirtmiş arkadaşım ben de söyleyeyim kayınvalideden dost olmazzzz

lohusayken sinirden sütüm kesilecektı az daha benim bi kaynanam diil ki kayınbabam da gıcık.ben daha hastanedeyim cocugumu emzırmeye calısıyorum zaten ilk günü dogumun odanın içi ana baba gunu bebek emmek ıstemez benım agrım var kayınbabamda ben emzırıyorum göğusler ortada dısarı cıkmıyo istıfını bozmuyo sişnir olmustum.
kaynanam tuhaf ötesi zaten ben emzırmeye diğer odaya gıdıyodum arksamdan gelip beniş izlertdı burnunu göğsüme sokardı emzırırken 'em kuzum ineğini em'dıyordu dellenıyodum o anda bogazını sıkasım gelıyordu.daha bebek yenı doğmus cıger suyu ıcırdi.bal yedır pekmez içir su ver vs. AHHHHHH AHHHH daha neler neler

negüzel yazmışsın biz böle desek oooo neler olmazki?bişey yapmadıgımız halde cadıloz oluyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…