Kaynanalar ve Çocuklarımız

terbiyesiz cail insanlardan herşey beklenir malesefsevmesinler onlraın sevmesiylemi çocugun büyücek boşver takma kafana çok haklısın tabiki insanın zoruna gider.ama seni üzmek için masus yapıyorlarsa sende onlara karşı tavrını al.çocugunu sevmiyorlarsa çocugunu çok çıkarma karşılarına sende.eşin gidiyorsa gitsin sen çok gitme yapıyoruzda neoluyor hiçbişey yine kötüyüz .annenede git tabi onları ilgilendirmez buokadınlada bişeyini paylaşma eşinle paylaş yalız bırakma eşini pek onların yanında felan

canım benim gideceğini eşinin ailesine son anda haber versen böylelikle canını sıkmaz fesatlar sen onlarınd ediğine bakma karsılıkta verme ozaman catlıyorlar muhattap bulamayınca.bildiğini yap.. kaynanada eşini bırakma okadar uzun dediğinde
anne sen varsın ya sana güveniyorum ogluna sahip cıkarsın
de geç:)

ben artık hıcbırsey söylemıyorum anlatmıyorum onlara artık öğrendim her lafım bı sekılde bana geri donuyor ılla kotu bıseyler söylememe gerek yok ıyınıyetle anlattıklarım bıle siz zaten boylesınız diyede donuyor bana ama esıme engel olamıyorum herneyse benım aılemle ılgılı bıle olsa hemen anlatıyor annelerıne..ne esımı ne onları umursamıyor dınlemıyorum artık annemlere gelın alın sızde kalıcam dedım bı ıkı gune gelıyorlar..esım bana gıt tabi gelsınler dıyor ama kayınvalıdem buduruma onları dınlemiyor olmama gıtmeme sinir olup eşimi çaktırmadan bi dolduruyor hoop eşim baslıyor bana bulaşmaya...bambaska bızamanda esim hemen karsıma cıkarıyor budurumu..bide benım kayınvalıdem cok dua okur ama oyle okuma değil..buyu değil ama o nıyetle okur yanı..muhabbet olsun diye okur..orda kalalım dıye okur..bıkere annemlerle onlara gıttık kapıda karsıladı bızı ama dudaklar oynuyo bellı bıseyler okuyo ben elını opmek ıcın uzandım o benı es gectı babamla tokalasıp sırtını sıvazladı bıde yuzune ufledi utanmasa tukurecekti..anlatabıldımmı yanı ..esımın yengesı anlattı dayısından bosanmak ıstemıs herkese soylemıs ama bı turlu esıme soyleyemedım herseferinde sankı dılım bağlandı diyo bı ay boyle surmus sonrada vazgecmıs sonra benım kayınvalıdem demiş ayrılmayın dıye okuyordum ben sıze...hacı kayınvalıdem korkarmıs büyüyle uğrasmazmış ama hep bırılerının ona buyu yaptığını soyler kayınvalıdem hep sirkelerle sılınır kapılar falan..eşimle evde cok huzurluyuz mutluyuz aslında ama nezaman onlara gıtsek herseyı değişiyor adamın bambaska bırı oluyor..amma yazdım valla ne dertlıymısım :2:

bu ne yaa ne bıçım insanlar var anlayamıyorum ne ısterler gelınlerden oğullarını doldurarak huzurunu bozuyolar oğulları mutsuz oluyor ne gcıyorkı ellerıne helebazı kaynanalara sınır oldumokadar acık bışekılde laf sokmak hakaretetmekmı olur yaa...
hele bı kaynana gelının kendı annesıne gtmesıne ne hakla karıır yaa sen kımsnkı esırınmı gelın senın tapulu malınmı afedersın sasrıyorum ya..

hiç kusura bakmasınlar yok öyle oğlumun evi filan o evde bizde yaşıyoruz benimde evim. bide senin için gelmiyoruz torunum için geliyoruz filan torununu görmek isteyen gelinle iyi geçincek.ben 4 aylık hamileyim neler çektim hamile kaldığımdan beri gelipte bi işimin ucundan tutmadı bu halimle kendim yapıyorum. doğunca birden çocuk kıymetli oluyo karnımdayken kimse acımadı ama.güya torun sevmeye geliyolar lafları sokup sokup gidiyolar yok öyle insan gibi gelir oturur sever torununu gider yoksa bende bilirim yapacağımı.

istedikleri kadar sevmesinler umrumda olmaz kocam seviyosa olay bitmiştir.onlara dut yemek düşer.evlerine gitmemizi istemeleri sevdiklerinden değil,sürekli gözlerinin önünde olalımki bizi yönetsinler otorite kursunlar hizmet ettirsinler amaç bu yoksa sevdiklerinden olsa iğnelemezler.istediğin zaman git annene kocana güven o fırsatı onlara verme aldatacak adam sen annene gitmedende aldatır.sırf sen gittiğinde huzursuz olasın diye öyle söylerler.

baharcım iyiki eşin zamanında ne olduklarını anlamış bide benimki anlasa aslında farkında ama tepki vermeye cesareti yok çok korkuyo babasından anneside babasını doldurcak diye laf edemiyo.ben ailemden böyle şeyler görmedim biz annemizin babamızın korkusuyla değil sevgisiyle büyüdük.bunlar çok baskıcı 30yaşına geldiler hala bişey yaparken onlara sormadan kendi kararlarını veremiyolar.çok yanlış kişiliklerini oturtamamışlar onların yüzünden ben ailemden yana çok şanslı yetiştim

keşke benimkilerde sevmesede hiç gelmeseler torun görmeye ama bebek doğunca onların torunu sanki çocuk ağaç kovuğundan çıkıyo anası yok

iyi ki korkuyormuş yani
bir de korkmasa neler yapar acaba

isteyen istediğini okusun teşbihte hata olmaz köpeğin duası kabul olsa gökten kemik yağar.allah kötü niyetle yapılmış duayı hiçbir zaman kabul etmez.sırf huzursuz olun diye belli ederek okuyomuş zaten.o zaman sende onu onun silahıyla vur ona giderken 7 defa şu duayı oku lailahe illa ente subhaneke inni küntü minazzalimin.allahım beni ve eşimi düşmanların zalim insanların şerrinden koru ağzımızın tadını bozmalarına fırsat verme diye dua et ve allaha sığın.

hayır canım tapulu mal zannetmiyolar eşek zannediyolar semer vurmaya kalkıyolar.kusura bakmasınlar ne eşek olurum ne o semeri vurdururum .ilk zamanlar çok eşeklik yaptım kıymetimi bilemediler...........

elini<den geleni ardına koymayın kızlar yoksa benim gibi ezilr hatta yokedilmeye çalışılırsınız

onlar için yok olunursa olunsun önemli olan bebişlerimiz için yok olmayalım.ben artık onları yok saymaya çalışıorum ne kadar oluyor akşam eşim eve gelene kadar.onlara harcayacağim enerjiyi bebeğime harcıyorum zaman bulursamda kendime.herkes kendi yaşadığını kendi bilir.kendimden başka kimseyi anlamaya çalşmıyorum artık.doğumdan sonra evet bencillikse bencilim oğlumdan oncesine kadar bu durum tam tersiydi.

elini<den geleni ardına koymayın kızlar yoksa benim gibi ezilr hatta yokedilmeye çalışılırsınız

hayatım sende ezdirme ama muhatapta olma seninkiler ayrı telden. eşinde onlara uyuyo .en güzeli onlar ne derse desin dalganı geç bildiğini yap .hiç cevap verme .versende anlamazlar .boşuna ağzını yorarsın .onları önemseme böcek muamelesi yap .böcek sana hakaret etse umrunda olurmu ?şahsen benim umrumda olmaz
bi lafa bakarım laf mı diye,
bide lafı söyleyene bakarım adam mı diye .........

helal olsun sana ha şöyle evet bende bencilim artık yalan değil haketmeyen insanlara değer veremem lafını da takmam çok tepem atarsa tokat gibi yapıştırırım cevabı ne fena gelinim oh canıma değsin yetti be

canm söylüyorum anlatıyorum eşime amahemen kavgaya gidiyorr annesine zaten annesinle babasıyla anlaşamıyorr her gün kavga her gün kavga aynı yerde oturuyoruz aramızda biraz mesefe var ama aydan aya giderr ama eşiminde hakkını ödeyemem beni hiç bir zaman ezdirmedii allah sanada kolaylık versin cnm benim

zaten hersey este bıtıyor.
ilk evlendığım zamn kaynanm cok kıskanrdı oğlunu bnden hatta ne benıde kıskanırdı aldığım ayakkabıcantadan alırdı bıgun otururken dedıkı oğlumun evlendığını kabullenemedım ben sızı gormek ıstemıyodum oğlum bıraktı gttı benı dıye yuzume söledı bnde hıçbışey demedım.
ama doğum yaptım kaynanamn herseye karsma huyu vardr ama bıraksn karstrmayı bana geldığınde yatak odasndan cıkmıyodum oğlumla oda 5 dk kapıdan bakıp çıkmak zorunda kalıyodu eşim kızdı ama ee dedım 26 yasında kazık kadar adamı karısndan kıskanıyoda ben yenı doğmuş bebeğımı nıye ondan kıskanmıyım elletmıcem dedım 40 ı cıkana kadar kucağına alamadı sunu ver bunu ver dedı duymazdan geldım uzulmuş onu takmıyorum dıye.oh olsun bunlara hersey mustahak ne yapsak az kalır..
laf solemelerıne gerek yok uzerlermzdekın psıkolojık baskıları yetıyo
özellikle doğumdan snra cokmudahele edıyolar ama bn kjendıme soz vemştm bu zamana kadar herseyıme karstrdım ama oğlumla ılgılı hıçbışeye karstrmıcam dıye eşimede soledım ve oylede yaptım halada karstrmıyorum.bu konuda cok katıyım artık kesınlıkle karstrtmayn.

Son düzenleme:

bende aynı şekilde düşünüyorum bebeğim doğunca karıştırtmam.kıskançlık meselesi ahhh o ayrı zaten bende çok çektim utanmasa ortamıza yatacaktı.valla oğlumu kucağına bile vermem panter gibi atlarım üstüne

ben sadece sarmısaklı yoğurt olayında az biraz tepki gösterirdim....diğerleri çok genel geçer şeyler..belkide henüz anne olmadığım için pek üstüne durulacak gibi gelmedi..

ben sadece sarmısaklı yoğurt olayında az biraz tepki gösterirdim....diğerleri çok genel geçer şeyler..belkide henüz anne olmadığım için pek üstüne durulacak gibi gelmedi..

anne olunca anlarsın canım
ilerleyen sayfalarda üstünde durulacak çok şey var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…