benı sevmezler bılıyorum cunku benı ıstemedıklerını oğluna baskasını ıstedıklerını hemde doğum yaptığımın ertesi gunu anneme soyleyebilecek kadar terbıyesizler.. oğlumuda lafta severler doğru duzgun kucağına almıslığı yoktur sadece eşimin yanında gostermelık ama hala onlara gıtmemı nıye bukadar cok ısterler anlamıyorum.. eşimede derim sen istediğin zaman gıt ama ılla bende gıtmelıyım..kızları kocasını haftalarca bırakıp annesinde kalır onlarda baska sehırdeler ama bana kayınvalıdem nezaman anneme gıtmeye nıyetlensem aman kızım erkek tek bırakılırmı hıc nolur nolmaz beraber gıdın beraber donun der..o kucuk zavallı aklınca bana oğlum senı aldatır demeye getirir.. ne guzel ıste ben anneme gıdınce oğlu onda kalıcak baska zaman oğlu ona kalsın ister hemde boyle anlamıyorum valla..
canım benim gideceğini eşinin ailesine son anda haber versen böylelikle canını sıkmaz fesatlar sen onlarınd ediğine bakma karsılıkta verme ozaman catlıyorlar muhattap bulamayınca.bildiğini yap.. kaynanada eşini bırakma okadar uzun dediğindebenı sevmezler bılıyorum cunku benı ıstemedıklerını oğluna baskasını ıstedıklerını hemde doğum yaptığımın ertesi gunu anneme soyleyebilecek kadar terbıyesizler.. oğlumuda lafta severler doğru duzgun kucağına almıslığı yoktur sadece eşimin yanında gostermelık ama hala onlara gıtmemı nıye bukadar cok ısterler anlamıyorum.. eşimede derim sen istediğin zaman gıt ama ılla bende gıtmelıyım..kızları kocasını haftalarca bırakıp annesinde kalır onlarda baska sehırdeler ama bana kayınvalıdem nezaman anneme gıtmeye nıyetlensem aman kızım erkek tek bırakılırmı hıc nolur nolmaz beraber gıdın beraber donun der..o kucuk zavallı aklınca bana oğlum senı aldatır demeye getirir.. ne guzel ıste ben anneme gıdınce oğlu onda kalıcak baska zaman oğlu ona kalsın ister hemde boyle anlamıyorum valla..
aynen benide sevmezlerr nefret ederler evliyken gelmezlerdi torunu için geliorlarmışş senin için gelmioruzdedi seni dinlemek zorunda değilim dedi hakaret allaha havale ediyorum lanet karıyı oğlunun eviymişş dua etsinn oğluna söylemedimm söylesem büyük olaylar olurr
benı sevmezler bılıyorum cunku benı ıstemedıklerını oğluna baskasını ıstedıklerını hemde doğum yaptığımın ertesi gunu anneme soyleyebilecek kadar terbıyesizler.. oğlumuda lafta severler doğru duzgun kucağına almıslığı yoktur sadece eşimin yanında gostermelık ama hala onlara gıtmemı nıye bukadar cok ısterler anlamıyorum.. eşimede derim sen istediğin zaman gıt ama ılla bende gıtmelıyım..kızları kocasını haftalarca bırakıp annesinde kalır onlarda baska sehırdeler ama bana kayınvalıdem nezaman anneme gıtmeye nıyetlensem aman kızım erkek tek bırakılırmı hıc nolur nolmaz beraber gıdın beraber donun der..o kucuk zavallı aklınca bana oğlum senı aldatır demeye getirir.. ne guzel ıste ben anneme gıdınce oğlu onda kalıcak baska zaman oğlu ona kalsın ister hemde boyle anlamıyorum valla..
sevseler böle yaparlarmı sevmedikleri için bu kıskançllık hainlik çekemiyorlar ogullarını ellerinden aldıgımız için çatlıyolarsa çatlasınlar anaysa analıgını bilsin.benim eşim cahil degil Allaha şükür ben gidelim desem misal o gitmez okadarki sogudu onlardan eee insan evladının hakkını yiyip elalemle paylaşıp onlara toz kondurmassa eşimde tabiki evlatlık görevini yapmaz biz hep alttan aldık kaçıncı oldu ama bu tam ve son oldu umurumda degiller.sen neden eşinle paylşamıyosun güzellikle anlat anlasın ailesinin neoldugunu.sana öle aptalca konuştularsa bende sizin gelmenize çok meraklı degilim senin çeneninede benim çekmeye mecburiyetim yok dersinAllah yardımcın olsun canım ya ama hakkını ara eşinlede paylaş
terbiyesiz cail insanlardan herşey beklenir malesefsevmesinler onlraın sevmesiylemi çocugun büyücek boşver takma kafana çok haklısın tabiki insanın zoruna gider.ama seni üzmek için masus yapıyorlarsa sende onlara karşı tavrını al.çocugunu sevmiyorlarsa çocugunu çok çıkarma karşılarına sende.eşin gidiyorsa gitsin sen çok gitme yapıyoruzda neoluyor hiçbişey yine kötüyüz .annenede git tabi onları ilgilendirmez bu okadınlada bişeyini paylaşma eşinle paylaş yalız bırakma eşini pek onların yanında felan
ben artık hıcbırsey söylemıyorum anlatmıyorum onlara artık öğrendim her lafım bı sekılde bana geri donuyor ılla kotu bıseyler söylememe gerek yok ıyınıyetle anlattıklarım bıle siz zaten boylesınız diyede donuyor bana ama esıme engel olamıyorum herneyse benım aılemle ılgılı bıle olsa hemen anlatıyor annelerıne..ne esımı ne onları umursamıyor dınlemıyorum artık annemlere gelın alın sızde kalıcam dedım bı ıkı gune gelıyorlar..esım bana gıt tabi gelsınler dıyor ama kayınvalıdem buduruma onları dınlemiyor olmama gıtmeme sinir olup eşimi çaktırmadan bi dolduruyor hoop eşim baslıyor bana bulaşmaya...bambaska bızamanda esim hemen karsıma cıkarıyor budurumu..bide benım kayınvalıdem cok dua okur ama oyle okuma değil..buyu değil ama o nıyetle okur yanı..muhabbet olsun diye okur..orda kalalım dıye okur..bıkere annemlerle onlara gıttık kapıda karsıladı bızı ama dudaklar oynuyo bellı bıseyler okuyo ben elını opmek ıcın uzandım o benı es gectı babamla tokalasıp sırtını sıvazladı bıde yuzune ufledi utanmasa tukurecekti..anlatabıldımmı yanı ..esımın yengesı anlattı dayısından bosanmak ıstemıs herkese soylemıs ama bı turlu esıme soyleyemedım herseferinde sankı dılım bağlandı diyo bı ay boyle surmus sonrada vazgecmıs sonra benım kayınvalıdem demiş ayrılmayın dıye okuyordum ben sıze...hacı kayınvalıdem korkarmıs büyüyle uğrasmazmış ama hep bırılerının ona buyu yaptığını soyler kayınvalıdem hep sirkelerle sılınır kapılar falan..eşimle evde cok huzurluyuz mutluyuz aslında ama nezaman onlara gıtsek herseyı değişiyor adamın bambaska bırı oluyor..amma yazdım valla ne dertlıymısım :2:
ben artık hıcbırsey söylemıyorum anlatmıyorum onlara artık öğrendim her lafım bı sekılde bana geri donuyor ılla kotu bıseyler söylememe gerek yok ıyınıyetle anlattıklarım bıle siz zaten boylesınız diyede donuyor bana ama esıme engel olamıyorum herneyse benım aılemle ılgılı bıle olsa hemen anlatıyor annelerıne..ne esımı ne onları umursamıyor dınlemıyorum artık annemlere gelın alın sızde kalıcam dedım bı ıkı gune gelıyorlar..esım bana gıt tabi gelsınler dıyor ama kayınvalıdem buduruma onları dınlemiyor olmama gıtmeme sinir olup eşimi çaktırmadan bi dolduruyor hoop eşim baslıyor bana bulaşmaya...bambaska bızamanda esim hemen karsıma cıkarıyor budurumu..bide benım kayınvalıdem cok dua okur ama oyle okuma değil..buyu değil ama o nıyetle okur yanı..muhabbet olsun diye okur..orda kalalım dıye okur..bıkere annemlerle onlara gıttık kapıda karsıladı bızı ama dudaklar oynuyo bellı bıseyler okuyo ben elını opmek ıcın uzandım o benı es gectı babamla tokalasıp sırtını sıvazladı bıde yuzune ufledi utanmasa tukurecekti..anlatabıldımmı yanı ..esımın yengesı anlattı dayısından bosanmak ıstemıs herkese soylemıs ama bı turlu esıme soyleyemedım herseferinde sankı dılım bağlandı diyo bı ay boyle surmus sonrada vazgecmıs sonra benım kayınvalıdem demiş ayrılmayın dıye okuyordum ben sıze...hacı kayınvalıdem korkarmıs büyüyle uğrasmazmış ama hep bırılerının ona buyu yaptığını soyler kayınvalıdem hep sirkelerle sılınır kapılar falan..eşimle evde cok huzurluyuz mutluyuz aslında ama nezaman onlara gıtsek herseyı değişiyor adamın bambaska bırı oluyor..amma yazdım valla ne dertlıymısım :2:
bu ne yaa ne bıçım insanlar var anlayamıyorum ne ısterler gelınlerden oğullarını doldurarak huzurunu bozuyolar oğulları mutsuz oluyor ne gcıyorkı ellerıne helebazı kaynanalara sınır oldumokadar acık bışekılde laf sokmak hakaretetmekmı olur yaa...
hele bı kaynana gelının kendı annesıne gtmesıne ne hakla karıır yaa sen kımsnkı esırınmı gelın senın tapulu malınmı afedersın sasrıyorum ya..
elini<den geleni ardına koymayın kızlar yoksa benim gibi ezilr hatta yokedilmeye çalışılırsınız
onlar için yok olunursa olunsun önemli olan bebişlerimiz için yok olmayalım.ben artık onları yok saymaya çalışıorum ne kadar oluyor akşam eşim eve gelene kadar.onlara harcayacağim enerjiyi bebeğime harcıyorum zaman bulursamda kendime.herkes kendi yaşadığını kendi bilir.kendimden başka kimseyi anlamaya çalşmıyorum artık.doğumdan sonra evet bencillikse bencilim oğlumdan oncesine kadar bu durum tam tersiydi.
sevseler böle yaparlarmı sevmedikleri için bu kıskançllık hainlik çekemiyorlar ogullarını ellerinden aldıgımız için çatlıyolarsa çatlasınlar anaysa analıgını bilsin.benim eşim cahil degil Allaha şükür ben gidelim desem misal o gitmez okadarki sogudu onlardan eee insan evladının hakkını yiyip elalemle paylaşıp onlara toz kondurmassa eşimde tabiki evlatlık görevini yapmaz biz hep alttan aldık kaçıncı oldu ama bu tam ve son oldu umurumda degiller.sen neden eşinle paylşamıyosun güzellikle anlat anlasın ailesinin neoldugunu.sana öle aptalca konuştularsa bende sizin gelmenize çok meraklı degilim senin çeneninede benim çekmeye mecburiyetim yok dersinAllah yardımcın olsun canım ya ama hakkını ara eşinlede paylaş
zaten hersey este bıtıyor.
ilk evlendığım zamn kaynanm cok kıskanrdı oğlunu bnden hatta ne benıde kıskanırdı aldığım ayakkabıcantadan alırdı bıgun otururken dedıkı oğlumun evlendığını kabullenemedım ben sızı gormek ıstemıyodum oğlum bıraktı gttı benı dıye yuzume söledı bnde hıçbışey demedım.
ama doğum yaptım kaynanamn herseye karsma huyu vardr ama bıraksn karstrmayı bana geldığınde yatak odasndan cıkmıyodum oğlumla oda 5 dk kapıdan bakıp çıkmak zorunda kalıyodu eşim kızdı ama ee dedım 26 yasında kazık kadar adamı karısndan kıskanıyoda ben yenı doğmuş bebeğımı nıye ondan kıskanmıyım elletmıcem dedım 40 ı cıkana kadar kucağına alamadı sunu ver bunu ver dedı duymazdan geldım uzulmuş onu takmıyorum dıye.oh olsun bunlara hersey mustahak ne yapsak az kalır..
laf solemelerıne gerek yok uzerlermzdekın psıkolojık baskıları yetıyo
özellikle doğumdan snra cokmudahele edıyolar ama bn kjendıme soz vemştm bu zamana kadar herseyıme karstrdım ama oğlumla ılgılı hıçbışeye karstrmıcam dıye eşimede soledım ve oylede yaptım halada karstrmıyorum.bu konuda cok katıyım artık kesınlıkle karstrtmayn.
arkadaşlar büyük çoğunluğumuz doğumdan sonra kaynanamızla sorunlar yaşamışızdır. burada kimseye anlatamadığımız bu kötü anılarımızı paylaşabiliriz. hemde içimizi dökmüş biraz olsun rahatlamış oluruz.
kaynananamdan seçmeler
bebeğim daha 15 günlüktü. emziğe alıştırmaya çalışıyorduk fakat istemiyor öğürüyordu. oğlum kaynanamın kucağındaydı ağzının kenarlarında beyaz bişeyler gördüm. kustumu diye sorduğumda aldığım cevap beni şok etti emziği sarımsaklı yoğurda batırarak verdim demesin mi
oğlumu aşıya getirdik. iki bacağından bir omzundan 3 tane aşı oldu. dr yan etkilerini söyledi ve ağrı kesici ateş düşürücü şurup verdi birde 3 gün yıkamamızı söyledi. yan etkileri yüzünden 1 günlük sıkıntı çekebileceğimizi söyledi. kaynanamsa sen doktorun 1 günlük dediğine bakma en az 3 gün huzursuz olur diyerek beni korkuttu ve şükürler olsunki hiç sorun yaşamadık. birde dr 3 dedi ama biz 4 gün sonra yıkayalım garanti olsun diyorne çok biliyorlar yaa
yavrumun göbeği düştükten sonra biraz dışarı çıkıktı bozuk para koyalım düzelmesi için dedi ona kaynanası öyle yapmış. koydurmadım ve kendiliğinden düzeldi.
şimdilik aklıma gelenler bunlar eminimki daha paylaşacağım çok şey olurhadi sizin kaynananızın hünerlerini de görelim
ben sadece sarmısaklı yoğurt olayında az biraz tepki gösterirdim....diğerleri çok genel geçer şeyler..belkide henüz anne olmadığım için pek üstüne durulacak gibi gelmedi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?